Şimdi Ara

Rowenta Air Force Lithium RH8871 Kablosuz Elektrikli Süpürge Ürün İnceleme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1
Cevap
0
Favori
1.472
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

uzun süredir eve almayı düşündüğümüz dikey şarjlı süpürge maceramı Rowenta Air Force Lithium RH8871 Kablosuz Elektrikli Süpürge ile sonlandırdık.

Çoğu kişi gibi bende fazla pahalı olmasın, çalışan aileler için kolaylık olsun diye çıktığımız yolda en pahalı modelerden biriyle sonlandırdık. Daha önceki ucuz mal maceralarımız ve diğer cihazlardaki bir dizi sıkıntı bizi buraya kadar getirdi. Çok kaliteli başka cihazlarda var fakat hem tasarım hemde özellikler olarak bu makina inanılmaz hoşuma gitmişti. Çoğu sitede tanıtımlar var fakat bende her ne kadar aldığımdan beri kendim fazla deneyemesemde eşim ve misafirlerin görüşlerini de ekleyerek deneyimlerimi paylaşmak istiyorum.

------------------------------

Rowenta Air Force Lithium RH8871 Kablosuz Elektrikli Süpürge
    6 Saate Kadar Kısa Süreli Şarj
    ■ Yeni Lithium-ion Teknolojisi
    ■ Geliştirilmiş Pil Ömrü ile 2 Kat Uzun Pil Ömrü
    ■ 3 Seviyeli Pil Göstergesi
    ► 6 Saate Kadar Kısa Süreli Şarj
    ► Yeni Lithium-ion Teknolojisi
    ► Geliştirilmiş Pil Ömrü ile 2 Kat Uzun Pil Ömrü
    ► 3 Seviyeli Pil Göstergesi
    ► Şarj Ömrü: Minimum 55 dk - Orta 35 dk - Turbo 30 dk
    ► Yeni Işıklı Üçgen Başlık sayesinde LED lambalarla mobilya altlarında kolay görünüm
    ► Ultra İnce Delta Başlık
    ► 6200 Devir Turbo Fırça
    ► Çıkarılabilir Fırça
    ► 0,5 L Toz Haznesi
    ► Köpük Filtreleme
    ► Kapalıyken : 3,41 kg
    ► Çalışırken : 1,01 kg
    Boyutlar: 76 x 16 x 28,5 cm
    Ağırlık: 3,41 kg
    ----------------------------------
    Tanıtım Sitesi:
    http://airforceextreme.rowenta.com

Kutu açılışı:(ispanyolca ama sonuçta tüm içerik görünüyor.)
    https://www.youtube.com/watch?v=MefO692P19U

Karşılaştırma:
    https://www.youtube.com/watch?v=IV3mifbkosQ

-----------------------------------

Ürünü gittigidiyor Tefal mağazasından bonus kampanyası(50 TL) ile 459TL ye aldım. Aldıktan hemen sonra fiyat 70 TL arttı. Normalde tefalin kendi sitesinde 670 civarı yurtdışında bile 800 TL civarına en ucuz gördüm. Fiyat olarakta epey uyguna almış oldum. Li-on olmayanlar zaten 350 civarıydı. Aslında Electrolux'ün li-on cihazlarıda epey övülmüştü ve benimde hoşuma gitmişti ama gerek torba yapısı gerekse tasarım ve 25 V oluşuyla ipi b göğüsledi:) Şu an n11 sitesinde 55 TL bonus kampanyası ile veya kargobedava gibi sitelerden alınabilir.

Almaya Değer mi?

Ben bunu bir tüketim canavarlığı mantığıyla almadığım ve evde gerçekten pratik olarak kulllanacağımız için aldığımdan bizim için almaya değerdi. Bunu almasaydık Philips in kablolu klasik modellerinden almayı düşünüyorduk şu an için bu tüm işimizi görüyor.

Tasarım:

Malum Ürünün foto ve incelemeleri bol miktarda nette mevcut, görünüm olarak gerçekten güzel. Ele oturuşu gayet iyi. Üçgen başlık şık ve öndeki lambalar(ki benim için önemsizdi ama yinede kanepe altlarında işe yarıyor) la güzelliği artıyor. Alttaki turbo başlık epey kuvvvetli ve kılları sert. 2 in 1 olayı benim için önemliydi arabamda da el süpürgesi olarak kulllanmayı düşünüyordum ama Rowenta için bundan vazgeçtim. Ağırlığı ilk kulllanımda eşimi epey yordu, bununda ana sebebi eski süpürge gibi bastırarak kullanmaya çalışmaktan. Döner fırça başlığın ve ağırlığın etkisiyle kullanmak ilk başta zor gelebilir ama tekerleklerin üzerinde ilerletilmesi(tekerlek olayı bence çok iyi düşünülmüş) ve ağırlığı oraya vermek olayı kolaylaştırır. Sonuç olarak hafif değil ama alışınca rahatsız edeceğini sanmıyorum. 2. kademede döner başlıkta yavaşladığı için kullanım daha kolay, çekim gücüde fazla düşmüyor. Tasarım olarak sağlam ve kullanışlı. Üçgen başlığın alt kısımlarındaki kanalllar sayesinde tüm kenarlardan emiş sağlıyor. Benim için tek hayal kırıklığı ucunda kullanılabilecek başka aparatın olmaması oldu. Bence kesinlikle 1-2 parça olmalıydı, her ne kadar bu hantal gövdeyle küçük aparat kullanmak kolay olmasada yinede olabilirdi.

Emiş gücü:

Ortak görüş olarak emiş gücünün gayet yeterli ve klasik makinalar kadar iyi olduğunu söyleyebilirim. Fırçanında etkisiyle halıları epeyce hırpalıyor ve 2. kere geçmeye pek gerek kalmıyor. Bu arada cihazı shaggy gibi halılarda kulllanılmaması gerektiği özellikle belirtilmiş, zaten döner başlıkla mümkün değil. Döner başlık benim kullalnımımda 1-2 kere dolanan saç ve ip parçaları sebebiyle durdu. Fakat çıkarılması ve temizlenmesi çok kolay. Eşim ve diğer kullanıcılarda bu problem olmamış. Bir halıdan bile epey pamuksu kir kütlesi olabiliyor. Tüm evi temizlediğimizde anca doldu haznesi ve boşaltımı zaten çok kolay.

Şarj:

Biz daha sonuna kadar bitirip durduramadık bende dakika tutmadım ama misafirimiz bile epey uzun gittiğini ve 2. kademe şarja anca düştüğünü söyledi. o nedenle 45-55 dakika olayına bir şey diyemeyeceğim ama şarj azaldıkça emiş gücü azalmıyor ve asıl amacı olan pratik kullanım için gayet yeterli... Şarj olurken ışıklar yanıp sönüyor ve full şarj olunca kapanıyorlar. Üretici kullanmadığınız zamanlarda şarjda kalabilir hep full kalır demiş ama bana gereksiz geldi sonuçta bitmeye yakın tekrar kolaylıkla doldurabileceğiz ve Li-on olması da zaten bu kolaylığı sağlıyor. Cep telefonlarımız gibi teknik olarak farklı olmasa gerek...

Temizlik:

Cihaz tüm evi süpürdüğümüzde anca doldu daha doğrusu epey fazla kir yumağı vardı ve temizliği gayet kolaydı.Çıkarıp boşaltması kolay. Cyclonic kısım ve filtre yıkanabiliyor ama biz geçn 2 haftada daha buna gerek duymadık. Filtre yıkanıp 1 gün kururken paketten çıkan yedek kulllanılabilir.

Li-on pil:

Tabiii şu anda ömrüyle ilgili bir şey söylemem mümkün değil ama Rowenta epey iddialı... Diğer plllerdeki kısa sürede performans kaybı inş. bunda olmaz. Zaten o nedenle bu makinalara yöneldik.

Tavsiye eder miyim?

Ürün pahalı bu bir gerçek. Hele dikey süpürge olarak Bim vs. yerlere(ki bunu küçümsemek için söylemiyorum.) bile gelen 50 TL'lik ürünler varken bunu tavsiye etmek kolay değil. Biraz şartları zorladım, en memnun kalacağımız makinayı ve hanıma beni en az rezil edecek modeli bulmaya çalıştım . Tabii şunuda söylemeden geçemeyeceğim evimizdeki misafir ilk geldiğinde çok pahalı keşke normal makina alsaydınız demiş, bu satırlar yazıldığı saatlerde 2-3 günlük kullanımdan sonra kendisinde şarjlı bir el süpürgesi olmasına rağmen banada bir kampanya denk getirip alalım diyordu

Artıları:

Çekiş gücü gayet iyi
    Li-on pil üstelik 25 V
    Döner başlık çok iyi çalışıyor.
    Temizliği kolay
    Cyclonic yapı çok iyi çalışıyor ve reklamlardaki gibi emiş gücünde düşme olmuyor.
    Sesi rahatsız edici değil. Ben telefonumla 79Db ölçtüm ama rahatsız edici bir uğultu yok.
    Uzun şarj süresi
    Led lamba

Eksileri:

Pahalı, tabii yukarda da açıkladığım gibi benim aldığım fiyatlara denk getirebilirseniz bence fiyatını hakediyor. Yurtdışına göre bizde ucuz...
    Ucuna takılacak başka aparat olmaması
    Alışana kadar kullanımı biraz yorucu, tabii kullananın güçlü kuvvetli olması gerekiyor, sonuçta kas yaptırır
    Döner başlığı kullanılan yere dikkat etmek gerekiyor durabiliyor. Bazen çıkarılıp parke gibi yüzeylerde de kullanılabilir.

Şimdilik söyleyebileceklerim bu kadar...

EDİT: Şu an en uygun n11 kampanyası gibi görünüyor. %20 indirim kuponu ve 55 TL n11bonus var.
    http://www.n11.com/rowenta-air-force-lithium-rh8871-kablosuz-elektrikli-supurge-P36135669

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maksimu_s -- 29 Ocak 2015; 15:49:42 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.