Şimdi Ara

ROUTERDAN KABLOLU BAĞLANTI HAKKINDA

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
0
Favori
548
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhabalar yeni eve taşınıyorum, fakat evde fiber kablosu oturacağım odaya biraz uzak.

Fiber kablo taşıması kirli görüntü vereceği ve zahmetli olacağı için alternatif çözümler arıyorum.

Modemi fiber hattının oraya koysam ve oturacağım odaya router alarak TV ve PS cihazlarını routerdan kablo ile bağlasam yine çok fazla kayıp yada ping olur mu ?

Oturacağım oda ve modem arasında iki oda olacak.

• Güncel

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Güncel

• Modem ile dahili WAN modemi olan router cihazı kastetmediğinizi, salt WAN fiber modemi kastettiğinizi düşünerek...

Fiber modem de, router da hattın girdiği odada olsun.

Router'ın kendi dahili tek LAN ya da switch'inden oturacağınız odaya Ethernet kablosu çekip, ihtiyaca göre, oturacağınız odaya uygun hızda bir switch alın.

Ya da,

Fiber modem çıkışı illa ki CAT/RJ45'tir. Modemden tek Ethernet'i alıp oturacağınız odaya router'ı koyabilirsiniz. Eğer router'da tek LAN-Ethernet bağlantısı (biri WAN/modem tarafı illa ki) yine switch gerekecek oturduğunuz odaya.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cafyon -- 9 Nisan 2025; 5:33:42 >
  • cafyon C kullanıcısına yanıt
    Merhabalar kusura bakmayın bu konuşarda hiçbir bilgim yok, durumu şu şekilde açıklayabilirim.

Cam fiber kablosu salona çekilmiş, benim oturacağım oda ile arasında toplamda 2 oda mevcut.

Fiber kablosunu taşımak imkansız gibi birşey, odalar arası ethernet kablosu çekmekte çirkin bir görüntü oluşturacağından bunu da çok istemiyorum.

Oturacağım oda da TV ve PS kullanacağım niyetim bu cihazlarda kayıpsız şnternet elde etmek, ping falan olmasın diye.

Bazı arkadaşlar mesh sistem kurmamı önerdi (2’li)
    Birini direk modemin yanına diğerini kullanacağım odaya
    Kullanacağım oda da bulunan mesh cihazından kablo ile cihazlarımı bağlasam yine de kayıp yada ping olur mu ?
    Önerdiğiniz cihaz var mı ?
    Yada bu durum için başka bir öneriniz var ise onu da öğrenmek isterim.

• kocaeli1074141 kullanıcısına yanıt

Kablosuz ağlar tecrübem dışında ne yazık ki.

• Güncel

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • İnterneti A noktasından B noktasına taşımak istiyorsanız ya kablolu yada kablosuz şeklinde yapılır başka alternatifi yok zaten.

En sağlıklısı ve en masrafsızı kablo ile taşınması, ancak kablo ile taşımak istemediğinizi söylediniz. Geriye kablosuz kalıyor zaten.

Kablosuzda mesh sistem kurulacak, kullanacağınız alana bağlı 2li 3lü 4lü kurulması gerekebilir.

Kaybı minimuma indirmek için, mesh ağdaki sinyal kalitesi iyi olmalı. Duvarlar, engeller, mesafe, elektronik cihazlar bunlar sinyali etkileyen faktörler. Bu yüzden mesh ağını kuracağınız alandaki duruma göre doğru dizilimi yapılması lazım.

Bunun dışında yine kaybı minimuma indirmek için, mesh cihazlarınız kaliteli olması gerekir, ucuz olanlar bazen stabil çalışmadığı gibi ağa bağlanan cihaz sayısı arttıkça yavaşlamaya neden olabilir. Bu yüzden alacağınız cihazlar güçlü olması önemli. Buda masraf demek.

Bir diğer alternatifte, bazı evlerde TV anten (duvar içi) tesisatı olabiliyor, Anten kablosunu çıkartıp, fiber optik kablosuna ek yaptırıp anten tesisatından geçirebilirsiniz. Bunun içinde tesista bakmak lazım istediğiniz yere kadar gidiyormu.

• quote:

Orijinalden alıntı: YunTi

İnterneti A noktasından B noktasına taşımak istiyorsanız ya kablolu yada kablosuz şeklinde yapılır başka alternatifi yok zaten.

En sağlıklısı ve en masrafsızı kablo ile taşınması, ancak kablo ile taşımak istemediğinizi söylediniz. Geriye kablosuz kalıyor zaten.

Kablosuzda mesh sistem kurulacak, kullanacağınız alana bağlı 2li 3lü 4lü kurulması gerekebilir.

Kaybı minimuma indirmek için, mesh ağdaki sinyal kalitesi iyi olmalı. Duvarlar, engeller, mesafe, elektronik cihazlar bunlar sinyali etkileyen faktörler. Bu yüzden mesh ağını kuracağınız alandaki duruma göre doğru dizilimi yapılması lazım.

Bunun dışında yine kaybı minimuma indirmek için, mesh cihazlarınız kaliteli olması gerekir, ucuz olanlar bazen stabil çalışmadığı gibi ağa bağlanan cihaz sayısı arttıkça yavaşlamaya neden olabilir. Bu yüzden alacağınız cihazlar güçlü olması önemli. Buda masraf demek.

Bir diğer alternatifte, bazı evlerde TV anten (duvar içi) tesisatı olabiliyor, Anten kablosunu çıkartıp, fiber optik kablosuna ek yaptırıp anten tesisatından geçirebilirsiniz. Bunun içinde tesista bakmak lazım istediğiniz yere kadar gidiyormu.

Peki Mesh cihazdan kablolu bağlantı yapmak işe yarayacak mıdır ? Kimi yerde Mesh sisteminden kablolu bağlantılı yapılınca hız düşüklüğü gibi durumlar olduğunu okudum.

• quote:

Orijinalden alıntı: kocaeli1074141

Peki Mesh cihazdan kablolu bağlantı yapmak işe yarayacak mıdır ? Kimi yerde Mesh sisteminden kablolu bağlantılı yapılınca hız düşüklüğü gibi durumlar olduğunu okudum.

Alıntıları Göster

Modem, router, access point, range extender, mesh nedir bunları anlamanız lazım.

Modem (eve giren internet) - router - access point veya mesh - pc, telefon, ps, tv kutu vb. basit şekilde ağ bu şekilde oluşturulabilir.

Bunlar arasında kablo ile haberleşirse donanım ve ayarlarda sorun yoksa hız düşüşü yaşanmaz.

Mesela bu ağ içersinde router ile mesh arasında kablosuz, mesh ten pc ve ps e kablolu haberleşirse bu şekilde hız düşmesi muhtemeldir.

Yani sırayla bu ağın içinde herhangi bir yerinde kablosuz bağlantı sağlarsa hız düşüşü muhtemeldir.

Dediğim gibi interneti A noktasından B noktasına taşımak en sağlıklısı kablodur.

• YunTi kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler hocam gayet net oldu

• merhaba,uyumlu bir power line adaptör kullanabilirsin.cihazı detaylı araştırman gerekir.konu derin..................

saygılar............................

• multisongohan M kullanıcısına yanıt
    Hahahah inceleyelim bakalım işimize yarar mı

saygılar............

Mesh kurulumlarda hem kablosuz ve kablolu aktarımda hem de paketlerin yönlendirilmesi sırasında yaşanan gecikme ister istemez pingin yükselmesine sebep oluyor. O yüzden oyun için mesh kit pek önermiyorum.
    Birinci önceliğiniz düşük pingse ve kablo çekmek istemiyorsanız powerline kit kullanmanız en sağlıklısı.

• cabriolet1981 kullanıcısına yanıt
    Powerline kit olayını ilk defa duydım hocam tam olarak nasıl bir işlevi oluyor acaba ?

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.