Şimdi Ara

rottweiler köpeğimi mama hariç nasıl beslerim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
0
Favori
15.534
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar benim yaklaşık 3 aylık bir rottweiler köpeğlm var bunu mama haricinde nasıl beslerim mamalar çok pahalı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi realworrior -- 14 Temmuz 2015; 13:00:22 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Durumunuz yok ise neden alıyorsunuz köpeği hayvana ömrü boyunca ekmek yediriyorsunuzhttp://www.temizmama.com/kopek-mamalari burdaki mamalara bakın 15 kilosu 35 tlye var en azından onu kullanın köpeğe yazık günah
  • rotvaydır
    ??
  • quote:

Orijinalden alıntı: azim sonu

köpek herşey yer ver kalan yemeği

Bilinçsizce yazılmış bir ileti daha.Bilginiz olmadığı konularda yorum yapıp yanlış yönlendirmede bulunuyorsunuz.Vereceğiniz yemek artıkları köpekler için çok tehlikeli maddeler içerir.En basitinden yemekte kullandığınız soğan köpeğinizin boyutuna bağlı olarak ölmesine neden olabilir.İnternette detaylıca hangi yiyeceklerin zararlı olduğu bulunmakta incelerseniz hak vereceksiniz.Yemek artığı kesinlikle köpeklere yedirilmemelidir.Köpeğinize bakamıcaksanız iade edin tavuk kemiği ve bayat ekmekle bir ömür beslemeyin.Tavuk kemiğinin besliyici değeri olmadığı gibi bağırsak yırtıklarına neden olmakta.Bir işe kalkışmadan önce detaylı bir şekilde inceleme yapın sonuçlarını hesap edin aklınıza ilk geleni yapmayın.Bilinçli bir toplum olalım artık.

• mantığa bak. köle çalıştırıyormuş gibi bir kafa var adamda. aldığın canlı minimum 8-10 sene seninle yaşayacak. belki en yakın arkadaşın olacak. ama kırsaldaki köpekler eziyet çekiyor diye senin köpek de eziyet çeksin diyorsun. afrikadaki çocuklar aç diye kemik kaynatıp mı içiyorsunuz anlamıyorum.

bence de sağlıklı besleyemeyecekseniz eziyet etmeyin hayvana. yüzlerce lira köpeğe para veriyor millet, sonra aylık mama parasına burun kıvırıyor. (genel konuşuyorum)
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: sezeryildirim

quote:

Bilinçsizce yazılmış bir ileti daha.Bilginiz olmadığı konularda yorum yapıp yanlış yönlendirmede bulunuyorsunuz.Vereceğiniz yemek artıkları köpekler için çok tehlikeli maddeler içerir.En basitinden yemekte kullandığınız soğan köpeğinizin boyutuna bağlı olarak ölmesine neden olabilir.İnternette detaylıca hangi yiyeceklerin zararlı olduğu bulunmakta incelerseniz hak vereceksiniz.Yemek artığı kesinlikle köpeklere yedirilmemelidir.Köpeğinize bakamıcaksanız iade edin tavuk kemiği ve bayat ekmekle bir ömür beslemeyin.Tavuk kemiğinin besliyici değeri olmadığı gibi bağırsak yırtıklarına neden olmakta.Bir işe kalkışmadan önce detaylı bir şekilde inceleme yapın sonuçlarını hesap edin aklınıza ilk geleni yapmayın.Bilinçli bir toplum olalım artık.

doğduğum günden beri köpeğim var,15 yaşından beride eğitim veriyorum köpeklerime ve şimdiye kadar uzun süre tavuk göğsü ekmekle besledim,daha sonra mama aldım tabi şuan bende mama besliyorum ama evde kalan kuru ekmekleri ve tavuk ve etle yapılan yemekleri veriyorum şuana kadar hiçbir köpeğime enufak birşey olmadı sadece tavuk yediğinde köpeğin ağzı kokabilir,bu kadar entel olmayın.köy yerlerinde veya kırsaldaki köpekler nasıl besleniyor sadece ekmek ve su arada şanslıysa kalan yemekler,sokaktaki köpekler en ufak kuru ekmeğe muhtaçlar ne bulsalar yiyorlar,zaten sen köpeğini en ufak bir şeyde veterinere koşturursunköpektente anlamak lazım internetten araştırma yapmak ve köpeğinizin tüm organlarını ve çalışma şeklini bilmeniz gerekmekte eğeki gerçek hayvan severseniz,örneğin köpeğinizin boğzunda birşey kalsa veterinere koşasıya kadar hayvan ölür,ilk yardım yapmayı bilmeniz gerekmekte.

Demek ki doğduğunuz günden beri bu yanlışları yapıyorsunuz köpeğinize birşey olmaması doğru yaptığınız sonucunu doğurmaz ekmek ve tavuk kemiği köpeğiniz için gerekli hiçbir besin değerini içermez.En ufak şeyde köpeğimi veterinere falan götürmüyorum uludağ üniversitesi veterinerlik bölümü okumaktayım bende sizin gibi doğduğumdan beri köpek besliyorum inanın sizden daha çok bilgi sahibiyim işkembeden sallamıyorum.Bilimsel olarak kanıtlı gerçekleri söylüyorum köpeğinize yaptığınız yanlışları başkalarına da tavsiye ettirerek devam etmeyin.

• Nasıl beslersin diye açıklama yapmak saçma olur. Tamam birçok yerde yemek artığıyla vs. besleyebilirsiniz ama köpeğinde canlı olduğunu ve iyi bakım gerektirdiğini unutmayın.

Eğer bakamayıp , yok mama ücreti yüksek yok ilgi istiyor yok gezdirmek gerekiyor diyecekseniz hiç almayın hayvanlara yazık etmeyin.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ucuz kedi maması önerisi
    geçen yıl açıldı
    Köpek Bakımı Ve Mama Tavsiye
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Benim henüz köpeğim yok ama yavru alıcağım aldığım zaman bu sitedeki mamaları kullanabilirmiyim neden bu kadar ucuz adi mamada yedirmek istemem doğrusu ama diğerlerinden farklı olduğunu düşünmüyorum ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: VIPERBOLD

Benim henüz köpeğim yok ama yavru alıcağım aldığım zaman bu sitedeki mamaları kullanabilirmiyim neden bu kadar ucuz adi mamada yedirmek istemem doğrusu ama diğerlerinden farklı olduğunu düşünmüyorum ?

Ben ve birçok tanıdığım BonaCibo - Taze Kuzu Etli Köpek Mamasını kullanıyoruz gayette memnunum içeriğini incelerseniz anlayacaksınız.Ham protein oranı oldukça uygun.Fiyatının makul olmasının sebebi yerli firma oluşu Türkiye'de üretilip satılıyor gümrük ulaşım vs giderleri olmuyor bu yüzden daha uygun.
  • hmmm anladım merak ettiğim vbirşey daha var acaba protein tozu bu yavruda nasıl bir etki gösterir besin sonrası sütle versem şimdi ben vucut geliştiriciyim ciddiden merak ettim yavru oluşu ilerleyen zamanda kemik ve kas gelişimini nasıl etkiler acaba benim kullandığım aloınca bir veterinere sorarım bunu içeriğini incelemiştim ama yinede sorayım dedim bayat vs diyenlerı duyunca pek içime sinmemişti ama tester olarak alıp denedıkten sonra alabılırım teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: VIPERBOLD

hmmm anladım merak ettiğim vbirşey daha var acaba protein tozu bu yavruda nasıl bir etki gösterir besin sonrası sütle versem şimdi ben vucut geliştiriciyim ciddiden merak ettim yavru oluşu ilerleyen zamanda kemik ve kas gelişimini nasıl etkiler acaba benim kullandığım aloınca bir veterinere sorarım bunu içeriğini incelemiştim ama yinede sorayım dedim bayat vs diyenlerı duyunca pek içime sinmemişti ama tester olarak alıp denedıkten sonra alabılırım teşekkürler

Bende sizin gibi spor yaparken protein tozu kullandım köpeklerimde de denedim.Aşırıya kaçmadığınız taktirde zarardan çok faydası olacağı kanaatindeyim.Hafta 1-2 sefer az miktarda sütle bulamaç yaparak veriyordum olumsuz sonuçuna rastlamadım.Dikkat etmeniz gereken şey dozu aşmamanız protein tozu standart proteinlerin aksine kana çok hızlı bir şekilde karışır standart protein 35-40 dk da karışırken protein tozu 10dk da karışmakta.Köpeğinize 3-4 aylık olmadan vermeyin yinede.Kesinlikle inek sütü kullanmayın illa süt içirecekseniz mümkünse keçi sütü içirin.İnek sütü özellikle yavru köpeklerde isale ve aşırı kilo kaybına neden olmakta.

• quote:

quote:

sokak köpekleri nasıl yaşıyor ?

• quote:

Orijinalden alıntı: Weightless

quote:

quote:

sokak köpekleri nasıl yaşıyor ?

Sorduğunuz soruya yaşamayı nasıl yorumladığınızı anlamadan cevap vermek zor.Koşul fark etmeksizin hayatta kalmak sizin için yeterliyse size en azından 1 hafta boyunca sadece karbonhidrat almanızı öneririm.Sizin sofranıza gelen yiyeceklerle Afrika da açlıktan sürünen insanların yediği aynı mı?İkiniz de hayattasınız fakat sağlık durumlarınız aynı mı?Vücudu için gerekli olan besinlerin ne kadarını alabiliyor?Köpeğe ev artığı ve ekmek verirseniz hem daha fazla hasta olacak hem de yaşamı kısalacaktır.Düzgün bakım ve uygun mamayla beslenen köpeklerin normalden çok uzun yaşadıklarını biliyorsunuzdur herhalde.Sizin çevrenizdeki sokak köpekleri ne durumda bilemiyorum ama genel olarak o kadar zor durumdadırlar ki doğum yapan bir sokak köpeği yavrularının ya tamamını veya 1-2 tanesini hayatta tutabiliyor.Zihniyetinizi yontmaya ihtiyacınız var.

• merhaba bende 3 haftalık rotvaydır var elime dün geçti anne sütünden ayrılmş nasıl besleyeblirim biberondan sulu süt veriyorum içmiyor zor la ağzına tıkıyorm öyle içirmeye calışyorumm.. yardım edermisniz
  • quote:

Orijinalden alıntı: sserkaan

rotvaydır
    ??

8 - 9 senedir köpek besliyorum bakıyorum büyütüyorum. Ancak rottweiler'daki '' D'' harfini bir türlü bulamadım
  • Aynı tür köpeğim vardı küçükken tabii ev dubleks. biz ne yersek onu verdik vallahi, doğum gününde kocaman yaş mama almıştım koklayip arkasını dönüp gitmişti.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.