Şimdi Ara

Rot Balans Çok Acil Yardım !

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
264
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar Merhaba, Citroen c4 2014 model ikinci el araç aldım, araçta herhangi bir sıkıntı yoktu, sadece direksiyon hafif sağa dönükken, araç düz gidiyordu yani direksiyonu düz tutunca araç sola kayıyordu, neyse aracı aldım geldim, yetkili servise götürdüm, orada rot balans ayarı yaptırdım, bu seferde direksiyon hafif soldayken sağa gidiyor araba, bu neden sizce adamlar düzeltemedi mi bu kadar zor mu rot balans dedikleri şey, genel mekanik kontrolü de yapıldı bişey çıkmadı, bide yetkili servise götürdüm sözde bilgisayarla yapıyoruz falan filan dediler bende güvendim yoksa evin yakınında bir ton rot balanscı vardı, uzun yol yaptım 1000 km 1 günde yeni arabayla ama direksiyonda titreme olmuyor, yardım eder misiniz. Tekrar gelin dedi adamlar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Rot balans 15 dakikalik bir islemdir. Disarda 50 Tl gibi bir ucrete yaparlar. Korkulacak birsey yok goturun duzeltsinler basit bir islem.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • marifet bilgisayarda değil ustada iyi bir usta bulun

• Eski arabamda benzer sorunu yasamistim. Istanbulda 3-5 rot balansci gezdim. Her seferinde direksiyon bir saga bir de sola yamuk kaldi. Hatta en sonuncusu abi bizde lazerli makine var lamborghinilere bile rot yapiyoruz dedi o da fos cikti.

Sonra bir gun Corluya yolum dustu. Akinci rot balans Halil ustayi onerdiler. Gittim derdimi anlattim. Once test surusune ciktik durumu anladi. Sonra yarim saatte bir rot yapti arabaya ki araba sanki fabrikadan ciktigi gibi oldu. Anlatsalar inanmazdim. 2 yuz bin kilometredeki araba jilet gibi gidiyordu direksiyon dumduzdu.

Neyse o arabayi sattim Istanbuldan ikinci el baska bir araba aldim. Lastiklerin durumu kotuydu. Lastikleri Istanbulda degistirdikten sora Corluya gittim. Halil ustaya bir ayar cektirdim ve bu araba da jilet gibi cok memnunum.

Rot balansta usta herseydir. Istanbuldaki ustalarin %90 i makine ustasi, anladiklari yok. Makine ne derse onu yapiyorlar. Tabi makineler de hep kalibrasyonsuz. Ustunde bin kere ayar yaptiklari makineyi para gidecek diye bir kere kalibre ettirmeyen usta bozuntulari yuzunden eski arabamdan ve ondan onceki arabamdan sogudum ben. Bu derdi bu hastaligi yasamayan bilmez kardesim. Tavsiyemdir corluya yolunuz duserse gidin derdinizi Halil ustaya anlatin. On takimda bir hata kusur yoksa arabanizi fabrikadan cikmis hale getirir.

Ekleme: rot balans fiyati standardin biraz uzerinde yanlis hatirlamiyorsam 80 veya 100 lira vermistim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi baltalı_ilah -- 28 Nisan 2016; 22:58:58 >

• Götürüp tekrar durumu izah edin, servis elemanı becerememiş olabilir. Teste çıkıp iyice emin olmadan aracı teslim almayın.

• rot ayari yaptirman lazim iyibir lastikcide yaptirabilirsin serviste rot ayarini duzgun yapacaklarini sanmiyorum. guzel bir rot ayarinin arkasindan balans yaptirirsin kaymak gibi olur

• Rot ayarı bilgisayara göre tam yapılsa bile bu ayarı tutturmayacak bir çok etmen var. Gittiğim usta bilgisayara göre yapıp, tekrar ölçüm ve arabayı kullanarak ince ayar yapıp öyle teslim etti arabayı. Gittiğiniz yer ince ayarınıda yapması lazım ki tam olarak istediğiniz gibi olsun.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ROT BALANS HAKKINDA BİR SORU?
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • 95 lira verdim rot balans ayarına. Adamları aradım tekrar gel dediler olmadı teste çıkarız dediler. O kadar dediler yetkili servise gitme piyasaya git ama yetkili servis gözümüzü korkuttu. Bilmiyoruzda. Dediler diğer tüm şeylerde de buraya getirin en sağlıklısı diye. Bu arada ilk arabam pek bilgim yok. Yarın gidince test sürüşü isteme hakkım var mı yada haklarım nelerdir. Teşekkür ederim

• Külyutmaz kullanıcısına yanıt
    servıse gıtmek yerıne dısarda yapılabılırdı.

2014 model arabada rot ayarı ıstemesı dusundurucu dogrusu

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 5 bin kmde bozuluyor demişler rot ayarı internette

• Külyutmaz kullanıcısına yanıt
    Yok öyle bir şey yeni nesil araçlarda kolay kolay bozulmaz.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.