arkadaşlar selam, yakın zamanda aracıma 3 kez rot yaptırmak zorunda kaldım. biri hunter, xpromise ve adını hatırlayamadığım bir marka cihaz. üç cihaz için de aracımın önerilen ayarları girildi direksiyon düzlüğünde vs. bi sıkıntı yok ancak merak ettiğim bir konu var direksiyon yumuşaklığı ve yüksek hızda müdahale konusunda farklılıklar var adını hatırlayamadığım rot cihazı kameralı sistem değil, eski tip sensörlüydü. eski bir makineydi. her tekere büyükçe bi mekanizma bağlayıp yapıldı. araç ok gibi olmuştu ve seyir esnasında çok az müdahale ile güzel bir sürüş deneyimi sağlıyordu xpromise bi tık daha müdahale gerektiren versiyonu hunter ise direksiyonu yumuşatıp aralarında en fazla müdahale gerektireni oldu. direksiyonun yumuşaması konforlu hissetirdi ancak araç tam anlamıyla ok gibi gitmediği için minik minik müdahale etmek zorunda kalıyorum diğerlerine nazaran diğer cihazların rot bilgilerini çekemedim ancak son hunter ile yapılan ayar şu şekilde: 0 ve -0.10 değer arası referans hem sağ hem de sol için tam ortası -0.05 olarak ayarlandı toe şu an aslında çok bir sıkıntım yok ama makineler arasında bu kadar bariz farklar olması normal mi? hangisi doğrusudur bu işin? |
Bildirim