Şimdi Ara

ROSACEA (GÜL HASTALIĞI)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
1
Favori
2.887
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Öncelikle belirtmek isterim bahsettiğim hastalık yüzde çıkan kronik rahatsızlıktır. Vücutta çıkan güllemeyle karıştırılmasın.

    26 yaşındayım ve bildiğin en az 14 senedir bu hastalıkla mücadele ediyorum. Bu süreçte birçok şey denememe rağmen bir türlü kurtulamadım.

    Artık elimden gelen tek şey bu hastalığı gerçekten geçirip atlatmış birinden yardım almak. Hastalık hakkında gerçekten bilgi sahibi (Bunu halen bilmeyen cildiye doktoraları var inanın) üyelerden Allah rızası için yardım istiyorum. (Yalnız lütfen kimse kulaktan duyma bilgiler maskeler kürler vs yazmasın. İnanın o kadar çok sey denedim ki...)

    Rosacea olupta kurtulan var mı? Lütfen yardımlarınızı bekliyorum.



  • Öncelikle geçmiş olsun benim annemde de var ara ara geçiyor ara ara tekrar çıkıyor allah yarımcınız olsun ama dediğiniz gibi bugüne kadarki doktorları pek yardımcı olamadı farklı doktorlara gidip yeni şeyler denemek gerek bence elbet bir ilacı vardır.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • İlginiz için teşekkür ederim. Muhakkak ta bu hastalığın da şifası vardır fakat henüz bulunamadı. Yabancı forumlar ve uluslararası rosacea topluğu sayfaları aklınıza gelebilecek en önemli siteleri takip ediyorum bu konuda ama halen sonuç yok. Tedavisi yok ama kontrol altına alınabildiği belirtiyor . Ve her insanda farklı seyreden bi hastalık olduğundan bazılarına fayda eden ilaçlar bazılarına etmeyebiliyor. İnanın yaşadığım şehirdeki en iyi dermataloglara göründüm fakat henüz bi sonuç alamadım . İlaçlara kremlere vs çok para ödedim . Sağlığımı geri alabilsem onunda hiç önemi yok ama en azından hastalığımı kontrol altına alabilmek istiyorum.

    Annenize de geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Bu hastalığı geçiren biri olarak neler hissettiğini tahmin edebiliyorum. Eğer ki tedaviyle ilgili bi gelişme olursa burdan haber bekliyorum.
  • Kardes kronik sinuzitin var mı? Yok zannediyorsanda bir baktır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Marksman84 M kullanıcısına yanıt
    10 yaşımdan beri yanlışım yoksa sinüzit vardı . İğnelerle tedavi etmeye çalıştık . Tam olarak hiç bi şekilde kurutamadık fakat eskisi kadar öldürücü baş ağrıları olmayınca çokta üzerine gitmedim. Ama hastalığıma etki olabilecek bi kaç sebepten biri olabilir diye 2 sene önce burundan kemik ameliyatı oldum doktora ameliyatla sinüzit ameliyatınıda beraberinde yapmasını teklif ettim. Filmlere baktı sinüzit ameliyatı yapmam seni dedi. Riskli ameliyat olduğundan mı , yoksa o kadar da büyüülcek bişey olmadığından mı yapmadı onu bilmiyorum.

    Yani soruna var diyebilirim çünkü halen baş ağrıları (özellikle gözlerimin altından birşey dışarı çıkacak gibi) devam ediyor.

    Hastalığın bununla alakalı oluğunu mu düşünüyorsun?
  • Up
  • ARkadaşlar yaklaşık bir yıldır bu hastalıkla uğraşıyorum. BÇok krem denedim ama hiçbiri fayda etmedi maalesef hatta daha da artırdı. Hele hele kortizonlu krem asla kullanmayın. Bunlardan fayda göremeuince ben de Kantaron yağıyla beraber bir tedavi kullanmaya başladım Sonuç çok olumlu. Kızarıklar azaldı baya baya 3-4 günde. Ev yapımı olacak ama kantaron yağı. Bir de yememe içmeme dikkat ediyorum baya baya azaldı. İnşallah faydası olur.detay iserseniz burada yazamayacağım için erolk1903
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.