|
Yüzde Keratosis Pilaris(tavuk derisi) Hastalığı

-
-
UP Yardım edecek yokmu -
Arkadaşım daha dün gece TRT Haber kanalında Prof. Saraçoğlu ile Sağlıklı Yaşam proğramınıquote:
Orijinalden alıntı: Semih00411
UP Yardım edecek yokmu
(29 temmuz tekrarı)izlemiştim ve tavuk derisi vb. cilt hastalıklarından bahsediyordu,
altta linkteki video çok uzun ama sen sadece son 2 dk. yada 1:46 sonrasını izle yeterli.
Siyah hardal tohumu ve Lavanta çayı önermiş. İnşallah bir faydasını görürsün, geçmiş olsun.
°!° -—►TRT Haberyoutube
Prof. Saraçoğlu ile Sağlıklı Yaşam 29.07.2018https://www.youtube.com/watch?v=HzAzYY-k1z8
°!° -—►Şifaya vesile Saraçoğluyoutube
TAVUK DERİSİ HASTALAĞINA KARŞI YARDIMCI KÜR & Şifaya vesile Saraçoğluhttps://www.youtube.com/watch?v=UcXxxtAG9I4
*kralice251* demiş ki:
beyaz ekmek ve gluten, unlu mamuller, şekerli gidalar vb yediginiz surece tavuk derisi hastaligi
tekrarlar tamamen geçmez. Hazir gida, bisküvi şeker çikolata vb. pastene ürünleri arttırıyor.
Allerjik bünyelerde oluyor ve bu katkılı endüstriyel gidalar tetikliyor.
-
çok teşekkür ederim :)quote:
Orijinalden alıntı: Selin82
Arkadaşım daha dün gece TRT Haber kanalında Prof. Saraçoğlu ile Sağlıklı Yaşam proğramını
(29 temmuz tekrarı)izlemiştim ve tavuk derisi vb. cilt hastalıklarından bahsediyordu,
altta linkteki video çok uzun ama sen sadece son 2 dk. yada 1:46 sonrasını izle yeterli.
Siyah hardal tohumu ve Lavanta çayı önermiş. İnşallah bir faydasını görürsün, geçmiş olsun.
°!° -—►TRT Haberyoutube
Prof. Saraçoğlu ile Sağlıklı Yaşam 29.07.2018https://www.youtube.com/watch?v=HzAzYY-k1z8
°!° -—►Şifaya vesile Saraçoğluyoutube
TAVUK DERİSİ HASTALAĞINA KARŞI YARDIMCI KÜR & Şifaya vesile Saraçoğluhttps://www.youtube.com/watch?v=UcXxxtAG9I4
*kralice251* demiş ki:
beyaz ekmek ve gluten, unlu mamuller, şekerli gidalar vb yediginiz surece tavuk derisi hastaligi
tekrarlar tamamen geçmez. Hazir gida, bisküvi şeker çikolata vb. pastene ürünleri arttırıyor.
Allerjik bünyelerde oluyor ve bu katkılı endüstriyel gidalar tetikliyor.
Alıntıları Göster
-
Sizi okurken kendimi okuyomuş gibi okudum aradan 5 yıl geçmiş bi şifa bulabildiniz mi lütfen bana da yardımcı olun aynı sıkıntı içerisindeyim
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Merhaba, ben tamamen geçirmeyi başardım. :)
Nasıl yaptığıma geçmeden önce neler yaptığımı kısaca anlatayım.
3-4 farklı cildiye doktoruna gittim. Hepsi de aynı şeyi söylediler. Ürederm yazıp gönderdiler. "Bilinen bir tedavisi yok, bunu vücut yapıyor,yapacak bir şey yok vs." Bunun üzerine yüklü bir ücret ödeyerek özel dermatologa gittim. Sonuç değişmedi. Yine aynı cevaplarla karşılaştım.
Bunun üzerine internetten araştırmaya başladım. Bulduğum bütün yöntemleri tek tek denedim, gelişmeleri not aldım. Denemediğim yöntem kalmadı. Sabah, öğlen akşam bununla ilgileniyordum. At kılı fırça ile pütürleri alıyordum,Salisilik asit içeren temizleyici ile yıkayıp, ürederm sürüyordum. Bu arada karbonhidtar/gluten ve şekeri tamamen kesmiştim. Ama herhangi bir ilerleme de olmuyordu. Hindistan cevizi yağı sürdüm, retonoid içeren kremler kullandım. Ama olmadı. Sadece elma sirkesinin sürdüğümde ve at kılı fırçası ile kuru bir şekilde fırçaladığımda pütürleri yok ettiğini farkettim. Ama kızıarıklıklar kayda değer bir şekilde azalmıyordu. Bu arada yabancı sitelere ve makalelere kadar araştırdım. Morina Balığı Karaciğeri Yağı'ndan bahsediyorlardı. Almaya karar verdim. SOLGAR' ın Morina balığı yağından da alıp kullanmaya başladım.
Bu arada tesadüfen dişimde oluşan bir enfeksiyon sebebiyle doktora gittim. Bana Klamoks antibiyotik yazdı. 2 gün kullandıktan sonra sabah bir uyandım, kolumdaki kızarıklıkların azaldığını gördüm. Çok şaşırdım, yataktan fırlamışım :) İlk önce nasıl olduğunu anlayamadım. Ben bu hafta farklı ne yaptım diye düşünüyordum. Aklıma antibiyotik gelmedi ilk önce. Çünkü onu ben diş için kullanmıştım. Daha sonra antibiyotik olduğunu anlayınca kolumdaki kızarıklıkların antibiyotikle ne ilgisi olabileceğini araştırmaya başladım. Prospektüsünde antibakteriyel olduğu yazıyordu. Bakterilerin bağırsaklarımızda iyi bakteri ve kötü bakteri dengesinde olduğunu öğrendim. Bu dengenin bozulması, bağırsak geçirgenliği falan bozduğunu öğrendim. Ayrıca cildimizde de bakteriler varmış. Bunun üzerine MAFLOR' un 5 milyar yazan probiyotiğini de alıp kullanmaya başladım. Bu arada Morina balığı yağnıda kullanmaya devam ediyordum. Probiyotik bitince doğal probiyotikler neler bunları araştırdım. Elma sirkesi, Lahana turşusu, Soğan, Sarımsak, Hindistan cevizi yağı, İlikli kemik suyu vs. Bunları yemeğe karar verdim. Her sabah elma sirkesi içtim. Öğlenleri karpuz, şeftali, armut gibi bağırsaklara sindirime iyi gelen yiyecekler yedim. Kuruyemişlerden fındık, badem iyi gelenlerden. Akşamları yemeklerle lahana turşusu yedim, suyunu içtim. Yemeklere kemik suyu kattım. Domates ve ıspanak yemedim . Cola falan asitli içecekler zaten yok. Ekmek, karbonhidrat yok. Sebzelerde pirinç bile kullanmadım. Kan şekerini yükseltmemek için. Balık, tavuk, et, yumurta yedim. Dışardan kesinlikle yemek yemedim. Yemeklerle sıvıları karıştırmamak gerektiğini öğrendim. Yemklerden yarım saat önce ve yemeklerden 2 saat sonra su içtim. Sindirim olurken mide asidini seyrelttiği için sindirime, dolayısıyla bağırsaklara iyi gelmiyor. Ben bunları yaptıkça azalan kızarıklıklar günden güne daha da azalmaya başladı ve aradan geçen 1 ay sonra tamamen yok oldu.
Sonuç olarak bu iş bağırsaklarla alakalı. Geçmez diyenlere inanmayın, geçiyor. Bende herhangi bir problem kalmadı. Moralim de düzeldi. canımı sıkıyordu çünkü. Cildiyeciler karaciğere fonksiyonlarına baktırıyorlar ama bağırsaklarla ilgili bir şeye bakmıyorlar. Bağırsaklarla ilgilenen gastroenterolojinin de cildiye problemi kretosis plaristen haberi yok. Neye bakacağını bilmiyor, bağırsaklarından bir şikayetin var mı diye soruyor yok diyince de şikayetin yoksa bakmıyor. Zaten bakacak testleri de yokmuş olsa da bağırsak geçirgenliği gibi şeylerin tedavisi yok diyorlar. Bu arada bağırsaklarla ilgili testler devlet hastanelerinde yok ama özel labaratuvarlarda var.
YAPILACAKLAR:
1.A vitamini seviyenizi ölçtürün. Eksik A vitamini olabilir.
2. Mümkünse bağırsak geçirgenliği testlerini yapın. Bu testler Zounilin ve alpha-1 antititrypsin. (Ben yaptırmadım pahalı testler)
3. SOLGAR' ın Cod1 Lİver Oil 00'lük kapsüllerinden 2 kutu kullanılacak.
4. Maflor'un probiyotiği alınabilir. Almazsanız yukarda bahsettiğim yiyecekleri yiyin. Yemek alışkanlıkları tamamen değişecek. Zararlı olan şeyler yemek listesinden tamamen çıkacak. Azda olsa yemek, arada kaçırmak falan olmayacak. Yoksa başa dönersiniz. Bağırsakların kendini düzeltebilmesi için bu şart.
5. Her ne kadar kızarıklıklar 1 ay sonra düzelse de en az altı ay olmak üzere tercihen 1 sene yediklerimize dikkat edilecek.
6. Yukarıdaki seçeneklerle başlayıp durumu gözlemleyin, eğer gelişme olmazsa benim yaptığım gibi antibiyotikle başlanması gerektiği sonucuna varılabilir. Bu şekilde denemediğim için o kısmını bilemiyorum.
Ben çözdüm, başkaları da yararlansın diye uzun uzadıya anlattım. Sağlıcakla kalın.
Benzer içerikler
- kilo aldırıcı vitamin hapları
- 1000 mg klamoks antibiyotik içtikten kaç saat sonra alkol alınır
- polisitemia vera hastalarının yorumları
- aknetrent kullananlar öncesi sonrası
- alçılı ayakta yanma hissi neden olur
- ranitidin içeren ilaçlar
- en iyi tansiyon aleti
- tarantula logoplex insanda kullanımı
- ev tipi koşu bandı
- en iyi termos markaları
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X