Şimdi Ara

Rome:TOTAL WAR! (Bilgiler+Sorular) (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
361
Cevap
0
Favori
60.190
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • oyunda da sağlam merak etme özellikle suriye ve iran civarındalar
    @mauahha
    o adamlar roket hızında giderken "space" e bas hepsi yürüme hızına geri dönecek
  • evet onlar selçuklu olamaz bunu bende biliyorum ama ismi lazım değil çok tanınmış bir oyun tanıtım sitesinde bile selçuklular diye tanıtmışlar.ben onlara kandım yoksa bana da akıllıca gelmemişti.

haa bu arada sorumun cevabını kendim buldum.diğer ülkelerle oynamak için roma ailelerinden biriyle en az bir kez oynayıp o ülkeyi kendiniz yıkmanız gerekiyor.yani ben scipiiler ile cartagians,egypt ve gaulleri yıkmıştım bu üçünün ikonu imperial campaigne eklendi.ama vice citizen'in dediği yol daha güzel.bunu bende biliyordum medievalda golden horde'u seçmek için aynı yolu uygulamıştım,hatırlattığın için sağol.

bi de tüyo vereyim.bazen garnizonu büyüttüğünüz ve isyan çıkma ihtimali olan şehirlerde maliyetler öyle büyüyor ki her turnde -5000 civarına varıyor.40000 nüfuslu koca şehir nasıl olurda + değere çıkmıyor diye üzülüyorsunuz.çözümü basit.şehri tamamen boşaltın,ama çok uzağa gitmeyin tüm garnizonu yanında tutun. sonra vergileri maxlayıp,oyunları yılda bir hale getirin.bir tur sonra isyan çıkacak rebeller şehri dolduracak.eee şimdi sıra geldi o koca garnizonla şehre yeniden girmeye...zaten hepsi çapulcu..dağıtın ortalığı ve kaleye girince execute em all diyerek tüm halkı kırıp geçirin.böylece hem 30000 civarında bir gelir,hem + değer üretecek yepyeni bir şehir ve komutanlarınıza parlak command yıldızları gelmiş olacak..ha derseniz ki yapılar zarar gördü ne olacak..ee o kadar para kazandınız.repair dersiniz olur biter.

• Vay be oyuna bak Tarihi sevdirdi herkese. Bu arada hojam Alpaslan zırhının ağırlığıyla bi nehirde boğulmuştu sanırım

babası SÜLEYMANŞAH tan 6 yıl sonra 1092 de ANADOLU SELÇUKLU tahtına çıkabilen 1. KILIÇARSLAN 15 yıl hüküm sürdükten sonra 1107 de
    BÜYÜK SELÇUKLULAR a karşı giriştiği bir savaştan sonra geri çekilirken "habur" ırmağında boğularak ölmüştü.

1- bunlarla başlamanın bir yolu var mı. dosyalara baktım desc_start diye bir dosya yok. medievalde nasıl yapılıyor bu iş.

2- medievalde örgütlenmemiş devletler var. isveç bile öyle. isyancı bölgeleri diye geçen bu haritada beyaz yerler halindeki devletlerle başlamanın bir yolu var mı varsa nasıl yapılır.

mesela en sinir olduğum şey o devirlerde "kuman" ların elinde olan doğu avrupa toprakları her oyunun başında hızla bizanslılar tarafından işgal ediliyor.
    gerçek tarihte bizans bunlardan iyice tırsmıştı o devirde. şimdi ben bir kuman şefi olup bizansı fethetmek istiyorum. bu mümkün mü ve nasıl yaplabilir.
  • Tum faction'lar ile oynamak icin yapilan cok basit bir mod var:http://www.twcenter.net/downloads/db/?mod=39

www.twcenter.net ingilizce bilenler icin en iyi rome total war merkezi, forumu da bizimkinden iyi olmasin fena degil
  • oyun sayesinde tarihi sevdik

..:: ๑ scarface ๑ ::..
    ..:: TAKLİTLER ASILLARINI YÜCELTİR ::..
  • kasa hep eksilerde.. tam bir kısırdöngü.. para olmayınca büyüme olmuyor, büyüme olmayınca para olmuyor.. otur ağla en iyisi
  • lan bu oyunda düşmanlar hale jet gibi hareket ediyor bir arkadaş sağolsun space bas demiş ama bu yemiyor. Lan talihede bu sorun sadece bende var heralde adamların naptığı belli değil valla bir bakıyom zeballah gibi ordu kurmuşlar kimse çözümünü bilmiyormu şimdi bunun.

• vice citizen- medievalda olduğu gibi romede de tüm halkı kırıp geçirerek servetlerine konabiliyorsun.şehri aldıktan sonra soruyor ya affedecek misin,köle mi yapacaksın yoksa tüm şehri yakıp geçecek misin diye???sen gözden kaçırdın herhalde.

antique-yukarıda söylediğim yolu uygularsan sürekli zarar eden şehirleri kar elde eder hale sokabiliyorsun.bunun nedeni şehirde bulundurduğun garnizona şehrin nüfusuna oranlanarak maaş verilmesi.yani bu demek oluyor ki nüfus büyüdükçe garnizona verdiğin maaş artıyor ve en sonunda batıyorsun.bunu engellemek için ya garnizonu az tutacaksın-ki bunu önermem isyan çıkabiliyor- ya da nüfusu az tutacaksın-bu da şehrin gelişme düzeyi engellediği için kötü-.en güzeli nüfusu arttırıp tüm geliştirmeleri yaptıktan sonra dediğim gibi nüfusu kırıp geçirmek.ya da herkesle trade rights granted anlaşması yapıp,tüm pazar geliştirmelerini yaparak şehri acayip bir ticaret merkezi haline getirmelisin.ama ne yazıkki nüfus karşısında bu da giderleri karşılayamıyor.dediğin gibi bence iki ucu boklu değnek ve buna bir bug demek mümkün.

• unutmadan oyundaki wonderlar çok önemli.halicarnassus,rhodos,memphis,babilonia,sardes gibi yerlerde anıtlar var.buraları aldığınızda ek güçler kazanıyorsunuz mesela rhodosdaki heykel deniz ticaretinizi %40 arttırıyor,sardesdeki tapınak inşaat gidelerinizi %20 azaltıyor vs.ülkenizi buralara-daha çok türkiyemizin ege bölgesine- kaydırmak çok kazanç sağlıyor.özellikle rodos,girit ve kıbrıs gibi adalarda dehşet deniz ticareti yapılıyor haberiniz ola.
    Core 2 Duo 6750 | ASUS P5B | 2 GB DDR 2 | TA210 | ZyXEL P-661HW | sparkle 8800 GTS 320 mb | 19"Samsung 920n | SB AUDIGY 2 ZS | Megaworks THX 550 5.1

• bende aldım en sonunda bu akşam deneyeceğim. bakalım inşallah makinelre kaldırır bu oyunu.. en düşük hangi sistemde oynar ki acaba. mesela

celeron 2,0
    256 333 ram
    128 ati radeonda oynarmı mesela benim sahip olduğum en düşük oyun makinesi bu..
    Core 2 Duo 6750 | ASUS P5B | 2 GB DDR 2 | TA210 | ZyXEL P-661HW | sparkle 8800 GTS 320 mb | 19"Samsung 920n | SB AUDIGY 2 ZS | Megaworks THX 550 5.1

• dc.frost: ticaretin artması için seçeneklerden birisi de yolların kalitesini arttırmalısın..

rezilvezir: ya ben masum halkı katletmeye kıyamıyorum para hilesi uygulamayı düşünüyorum ama "~" tuşuna basınca konsol açılmıyor nedense

Orjinalden alıntı: dc.frost

Ya beyler anlamadığım birkaç şey var size sormak istedim.
    1.Ticaretten para geliyor bunu gördüm ticaretin gelişmesi için ne yapmalıyım hightway fln mı karşıkinden sadece trade rightness almam yetiyormu sonra otomatik mi yapcak
    2.Ben house of Juli lerle oynuyorum ve roma yı istiyorum fakat yeterli efekt e sahip deilsin diyor bunun için senato görevlerini mi yapmak lazım?
    3.Bazen çok para kaybına uğruyorum şehirlere baktığımda details bölümünde income ın - bölümünde görüyorum ama şu binayı yap demiyor anlamı nedir yani oranın nasıl düzeltirim ekonomiyi?

1. ticaret haklarını alman tabi başlangıç için gerekli.bunun üstüne yolları geliştirmelisin ki kara ticareti artsın. limanları büyütmelisin ki deniz ticareti artsın. pazarları büyütmelisin ki ticareti yapılan ürün çeşidi artsın. tarlaları ve madenleri geliştirmelisin ki daha iyi ürünler çıkabilsin. ayrıca oynadığın ülkeye göre temple-tapınak- çeşitleri var. bunların bazıları da ticareti geliştirici etkide bulunuyor.
    2. senatonun görevlerini diğer iki ailenin senatodaki ve halktaki çoğunluğu bir birime ininceye kadar yapmalısın ki etkin desteği alabilesin. bu desteği alman için senin devlet adamlarının yeterli derecede magistra-yönetici- olması lazım. özellikle pontifex maximus-olağanüstü imparator yetkileri olan magistra olur kendisi- olmak çok önemli. bunun yanısıra consul-olağan imparator- ve censorluğu da ele geçirmelisin. quastor,aedile curulis felan çok önemli değil. bunlar hukuk ve maliyeye bakan adamlar. çok yetkileri yok. imperium-emretme- yetkisi olanlar sadece ilk üçü. neyse yeterli çoğunluk sağlandığında seni uyarıyor. uyarıyı aldıktan sonra kafadan romaya girip senatoyu dağıtıyorsun. zaten bundan sonra diğer iki aile sana düşman oluyor asıl hareket bundan sonra başlıyor. küçük ülkeler ile başetmek kolay ama roma kendi içinde savaşa başladığı zaman kan gövdeyi götürüyor.
    3. ekonomiyi düzeltmenin yollarını üstteki postlarda tartıştık, onlardan faydalanabilirsin.

antique- sanırım bahsettiğin tuş o değil. "é" tuşu yani 1in solundaki tuş olmalı. ayrıcawww.dlh.net adresinde sonsuz para traineri var,çekip kullanabilirsin ama tadı kaçıyor tabi.

• Ne güzel, herkes biribiriyle yardımlaşıyor, konular uzayıp gidiyor. Çok mutlu oldum gerçekten forumu böyle görünce.

Bu arada bir konuya açıklık getirelim: Alparslan ne nehirde boğuldu, ne de esir kale komutanıyla kavga etti. Alparslan akıncılarıyla birlikte Karahanlı devletinin topraklarına girip Bezem kalesini aldı. Kalenin komutanı Yusuf esir edildi. Alparslan, Yusuf'un zincirlerinin çözülmesini ve onunla konuşmak istediğini söyledi. Muhafızlar bunun tehlikeli olacağını bildirdiler ama Alparslan emrinde kararlıydı. Fakat bir sorun vardı: Yusuf'un üzeri iyi aranmamıştı!
    Zinciri çözülür çözülmez Yusuf, kıyafetinde gizlediği bir hançeri Alparslan'ın üzerine atlayarak tam böğrine sapladı. Yusuf, haliyle orada parça pinçik edildi. Alparslan da birkaç gün ağır yaralı olarak yaşadı ama kurtulamadı. Ve hikayemiz de böylece bitmiş oldu.
    Ama gerçekten üzücü, öldüğünde daha 43 yaşındaymış.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.