Şimdi Ara

Rome:TOTAL WAR! (Bilgiler+Sorular) (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
361
Cevap
0
Favori
60.190
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Beyler oyunun sistem ihtiyaçlarını söylermisiniz.Bu oyunu ne zamandır bekliyom.Demek çıktı ha.Yaşadık beaaa

Woke up this morning
    Got yourself a gun
    Mama always said you'd be the chosen one
    She said, 'You're one in a million
    You got to burn to shine'
    That you were born under a bad sign
    With a blue moon in your eyes
  • quote:

Orjinalden alıntı: composer

Bi de senatonun emirlerini kusursuz yapmak gerekiyor yoksa madara oluyorsun. Görevleri yapınca yöneticiler ünvan kazanıyor daha iyi yönetmeye başlıyorlar, haliyle halk daha çok memnun oluyor. Bir de komutanların en az 2-3 yıldızı olmalı yoksa savaşlarda (tabii siz yönetmiyrosanız) fena bozguna uğruyorlar, bu da ordunun moralini etkiliyor, halkın da güveni azalıyor. Valla şu an en iyi komutanımın 8 yıldızı var. Ama ben kendim yönetirsem kaybediyorum, o ayrı.
    Arkadaşlar bir de sorum olacak: benim 4 şehrim de yöneticisiz kaldı. Adamlar sırayla 2 sene içinde öldü. Yetişen çocuklar daha çok küçük, en az 10 sene sonra erişirler, yönetici bulmam için ne yapmam gerek, herhangi bir ipucu verebilir misiniz? Halk isyan çıkarıyor, şehri başıma yıkacaklar!

kızlarına talip çıkınca hemen ever,böylece bolbol yöneticin olur.yok ben illa kendi soyumdan erkeklere görev vereceğim dersen şansa bırakmış olursun. beline kuvvet demek lazım :)
    yöneticisiz kalan şehirlerde nüfus çoğaltma seçeneğini seç ve vergileri en aza indir. ayrıca yönetici olmasa bile garnizonda asker bulundur ki halk onlardan korksun. şehirde mutluluk verici yapılar varsa zaten isyan felan çıkmıyor.bolbol arenaymış forummuş su kanalıymış yap hepsinden.mesele bu kadar basit.
    ayrıca bazen bazı şehirlerde salgın hastalık oluyor.bu durumda hastalık geçmeden kimseyi şehirden çıkarma yoksa gittiği yerede bulaşıyor tüm halk ve komutanlar ölüyor.seninkilerde bu yüzden öldü sanırım arkaarkaya.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rezilvezir -- 4 Ekim 2004, 2:55:57 >

• quote:

Bi de senatonun emirlerini kusursuz yapmak gerekiyor yoksa madara oluyorsun. Görevleri yapınca yöneticiler ünvan kazanıyor daha iyi yönetmeye başlıyorlar, haliyle halk daha çok memnun oluyor. Bir de komutanların en az 2-3 yıldızı olmalı yoksa savaşlarda (tabii siz yönetmiyrosanız) fena bozguna uğruyorlar, bu da ordunun moralini etkiliyor, halkın da güveni azalıyor. Valla şu an en iyi komutanımın 8 yıldızı var. Ama ben kendim yönetirsem kaybediyorum, o ayrı.
    Arkadaşlar bir de sorum olacak: benim 4 şehrim de yöneticisiz kaldı. Adamlar sırayla 2 sene içinde öldü. Yetişen çocuklar daha çok küçük, en az 10 sene sonra erişirler, yönetici bulmam için ne yapmam gerek, herhangi bir ipucu verebilir misiniz? Halk isyan çıkarıyor, şehri başıma yıkacaklar!

hemen rütbesiz askerlerden bi ordu yap yani aileden biri olmasın ordunun basında git bi kaç rebel fln öldür ztn onlar en fazla bş kaç yüz kişi oluyolar sonra sana sorcak "bu adam co kkaliteli aileye alalım mı " diye sende evet dersin sonra da "set heir" diyerek ilerde yönetime gecmesini saglarsın

• quote:

Orjinalden alıntı: Connell

quote:

hemen rütbesiz askerlerden bi ordu yap yani aileden biri olmasın ordunun basında git bi kaç rebel fln öldür ztn onlar en fazla bş kaç yüz kişi oluyolar sonra sana sorcak "bu adam co kkaliteli aileye alalım mı " diye sende evet dersin sonra da "set heir" diyerek ilerde yönetime gecmesini saglarsın

Bak bunu bilmiyordum işte. Hemen deniyim. Çok sağol.
    Rezilvezir kardeş başkentte salgın çıktı bir tek ki onda da 1000 kadar insan öldü ama orduya zeval gelmedi. Hepsi doğal nedenlerden öldü. Senin dediklerini de deneyeceğim, sana da çok teşekkürler.

• ya be deli gibi bekliyorum o oyunu. istanbula daha gelmedi sanırım..

Orjinalden alıntı: james_earl_cash

istanbula daha gelmedi sanırım..

istanbula gelmezse bize (izmir) hiç gelmez..
    sen hangi istanbulda yaşıyorsun önce onu söyle
    istanbula gelirse ilk oraya gelir zaten. görürsem alırım.
    bu rome total war ın demosunu oynadım beğenmedim.
    askerler 15 sn savaşıp 30 sn kaçıyor hiç bir savaş taktiği uygulacak zaman kalmıyor.
    ve üstelik hemde ne biçim kaçıyorlar
    oyun sahasının öbür ucuna varıncaya dek. orduyu toplamaya uğraşmaktan savaşı yönetmeye zaman kalmıyor.
    **medieval total war**
    çok güzeldi. orada savaş alanlarında destanlar yazıyordum. askerler kahramanca savaşıyor zırt-pırt kaçıpda
    oyunu rezil etmiyorlardı.
    sanırım oyunun harita modu da medievale benziyor bakalım görecez ama demodan
    gördüğüm kadarıyla hayalkırıklığı oldu bu oyun.
    daha öncede suddenstrike oynuyordum onunda ikincisi bende hayalkırıklığı olmuştu.

bu oyunda savaşları kendileri yöneten arkadaşlar:
    savaşlarda durumlar nasıl oluyor; askerler demodaki gibi habire kaçıyorlarmı yoksa demodakinden
    daha uzun süre savaş alanında kalabiliyorlarmı.

• quote:

Orjinalden alıntı: antique

quote:

Orjinalden alıntı: james_earl_cash

istanbula daha gelmedi sanırım..

istanbula gelmezse bize (izmir) hiç gelmez..
    sen hangi istanbulda yaşıyorsun önce onu söyle

oyunu çoktan aldığımı ima etmeye çalışmıştım ama sanırım pek açık olmamış

..:: ๑ scarface ๑ ::..
    ..:: TAKLİTLER ASILLARINI YÜCELTİR ::..
  • ya ben bizim kızlardan birini,adama verdim,oyunu kaybettim.niye böle oldu?adam yamuk mu çıktı?

Orjinalden alıntı: barsgan

hmm
    bu aralar kadıköye gidip yazıcıoğlu hanı civarındaki pasajları ve dükkanları dolaşacağım.
    istanbula gelirse ilk oraya gelir zaten. görürsem alırım.
    bu rome total war ın demosunu oynadım beğenmedim.
    askerler 15 sn savaşıp 30 sn kaçıyor hiç bir savaş taktiği uygulacak zaman kalmıyor.
    ve üstelik hemde ne biçim kaçıyorlar
    oyun sahasının öbür ucuna varıncaya dek. orduyu toplamaya uğraşmaktan savaşı yönetmeye zaman kalmıyor.
    **medieval total war**
    çok güzeldi. orada savaş alanlarında destanlar yazıyordum. askerler kahramanca savaşıyor zırt-pırt kaçıpda
    oyunu rezil etmiyorlardı.
    sanırım oyunun harita modu da medievale benziyor bakalım görecez ama demodan
    gördüğüm kadarıyla hayalkırıklığı oldu bu oyun.
    daha öncede suddenstrike oynuyordum onunda ikincisi bende hayalkırıklığı olmuştu.

bu oyunda savaşları kendileri yöneten arkadaşlar:
    savaşlarda durumlar nasıl oluyor; askerler demodaki gibi habire kaçıyorlarmı yoksa demodakinden
    daha uzun süre savaş alanında kalabiliyorlarmı.

Arkadaşım, yapımcılar olayı daha gerçekçi bir açıdan ele almaya çalışmışlar, medievaldan sonra bana da zor geldi ama alıştım. Demosunu bilmiyorum, dial-up bağlantı ile yüklenemezdi zaten, fakat adamların moralleri tecrübeleri ve birliklerin yapısı ile ilişkili.
    Örneğin, 250 kişilik lejyoner birliğinin tecrübe seviyesi 6 ise ( zaten toplam 9 seviye var ) 50 kişnin altına düştüler mi dalgalanma başlıyor. Ama seviye en yükseğe yani 9'a geldiğinde 5 kişi kalana kadar canlarını feda ediyorlar. Tabi bir de birlik yapısı var. Tekrar örnek verirsek gladyatör birlikleri neredeyse son kişiye kadar dayanırken, köylüler ilk çarpışma anında kaçmaya başlıyorlar ki zaten diğer askerleri görmeleri yeter.
    General öldüğü zaman da moralleri oldukça düşüyor. Ya da karşı ordu çok kalabalıksa, ve özellikle de filler varsa...
    Düşünsene, şahsen ben birliğime doğru son sürat ilerleyen bir süvari birliği görsem oldukça dehşete kapılırım. Yada birliğinin
    üzerine çıldırmışçasına koşan yüzlerce fil!! Hesap bundan ibaret.
    Ama unutma, mümkün olduğunca düşman birliklerini mutlaka yan kanatlarından yada arkalarından vurmaya çalış. O zaman istedikleri kadar tecrübeli olsunlar, arkalarına bakmadan kaçıyorlar!

• oyun kaç cd?
    ayrıca deniz ticareti nasıl oluyor sanırım medievil'daki gibi değil yani gemiyle olmuyor.Bide bir şehrin kaybettiği paraya nerden bakarım bilen varsa cvp yoksa canınız sağ olsun :)
  • imperial campaign seçeneğinde ilk başta sadece julii,brutii ve scipii aileleri var.peki diğer uygarlıkları nasıl seçeceğiz?ben scipiiler ile bir kez oyunu bitirdim cartagianslar eklendi.acaba her bitirişte bir uygarlık mı ekleniyor seçebileceklerimizin arasına?ben selçukluları seçmek istiyorum mesela,daha kolay bir yolu yok mu ki?bilen var mı?
    hatırlarsan lise de 1041 diye bi tarih vardı hani türkler anadoluya giriyodu :D yani daha türkler orta asyada okçuluk oynuyo o dönemde sen selçuklu diyosun :D o selulid empire bence (selülüt ün atası :D) başka bi şiy

bu arada hiç kasma bi dosya var desc_start diye 30 kb fln metin dosyası onu bi arastır buyun ırkları acıyo emperial campaing de
    yapamazsan beni bul msn de iste dosyayı
    ilkertaner@hotmail.com

@ mauahah

deniz ticareti için gidip o ülkeden elçiyle "trade rights" alman lazım alabilirsen zaten iki liman arası kesik kesik olucaktır görürsün.
    şehrin kaybettiği paraya income bölümünde bakabilirsin ama sen o kdr mikro ekonomiye girme bence imparatorluk kuruyosun evlat cesur ol asker üret biraz :D

bu arada ben -20000 borca kdr girdim bi ara 40 şehirden full asker basa basa su an 241000+ param var ve avrupa anadolu ve kafkaslar benim asker yapmaktan cekinmeyin dan dun dalın gördüğünüze
    yanlız dikkat uzun oynarsanız (ben makedonya ile oynuyorum bu arada) "0" yılında bi hareketlenmeler oluyo anadolunun altında isa fln meselesi heralde birden 2000-3000 kişilik ordular sarıyo afrikayı ben bütün topraklarımı kaybettim afrikada ve adamlar ispanyaya kdr ilerliyo "0" olmadan oyunu bitirmeye calısın

• quote:

Orjinalden alıntı: axel

ya ben bizim kızlardan birini,adama verdim,oyunu kaybettim.niye böle oldu?adam yamuk mu çıktı?

sen büyük bi ihtimalle baska bi şiyi kaçırmıssın senato seni reddetmiştir büyük ihtimalle görevlerini yapmadın senatonun ve sandelye sayın "0" landı
    kız vermeyle kaybedildiğini ilk kez duyuyorum çünkü
    Battı fishing yan going
  • her ne kadar oyunu daha almadım ve de sadece demosunu gördüm isede:
    tarihten iyi anlayan biri olarak biraz çokbilmişlik taslayabileceğim bir yer buldum madem
    hemen atlıyorum konuya. bir hatamız varsa affola. ...

batı romanın kesin yıkılış tarihi M.S. 476 yılı oluyor.
    türklerin güneybatıya yayılması 1040 ta dandanakan savaşıyla başlar. birkaç yıl sonra doğu anadoluya girmeye başlıyorlardı.
    ve önemli bir olay 1048 pasinler savaşıyla bu süreç hızlandı. sonra 1071 malazgirt savaşı ve 1072 alparslan ın ölümü ...
    daha önce urfa-birecikte gözetim altında tutulan selçuklu hanedanının yabgulular dalından 6 prensi başta süleymanşah ve mansur bey olmak üzere sultan ölünce serbest kaldılar ve gaziantep yakınlarında toplanmış olan yabgulu oğuzlarından bir kısmının başına geçerek anadoluyu fethe başladılar. "anadolu selçukluları devleti" (yani aslında türkiye devleti ) 1075 te başkent iznik olmak üzere kuruldu. ilk devlet başkanımızda gerçekte "kutalmışoğlu süleymanşah" tır. (medievalde de ilk türk lider olarak çıkıyor aslında 1086 da ölmüştü)
    konuya dönelim:
    şimdi o roma total war da sözünü ettiğiniz ülke ""selulid empire"" dediğiniz ülke bizim tarih atlaslarında ""selevkoslar imparatorluğu"" denen ülke olabilir ancak. iskender öldüğünde generalleri onun fethettiği ülkeleri hemen aralarında pay edip kendilerinide kral yapmışlardı.
    bir taneside merkezi suriye olan selevki devletini kurmuştu. suriye-filistin-ve anadolunun güney yarısını kaplayan büyükçe bir ülke olmuştu bu.
    kartaca komutanı hannibalin hayat hikayesini yazan bir kitapta okumuştum.
    kartaca komutanı hannibal de romaya karşı savaşıp kaybettikten sonra yardım bulmaya kaçtığı bu ülkenin ordusu M.Ö. 190 lı 180 li yıllarda bile hala eski model falanks lı taktiklerle savaşa hazırlanıyordu. yunanistanda termopil de ve anadolu da manisa da roma önünde kolayca yenilen bu ülke hızla yıkıldı gitti.
    demekki gerçek tarihte zaten sağlam olmayan temellere oturmuş bir ülke imiş.
    ama oyunda bu ülke nasıl görünüyor bilmem.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.