Şimdi Ara

Rome 2 Total war campaign oynuyorum(ss'li)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
1
Favori
4.879
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar.Total war rome 2 oynuyorum.Şimdiye kadar 21 tur geçti.Aslında 21 turun neredeyse 15inde etsrüklerle uğraştım.Romanın solundaki sardinya adası etsrüklerdeydi orada büyük bir savaş oldu,otomatikte kati yenilgi alıyordum,Ben savaştırdım.Onların destek birimleri gelmeden kontrol noktasına yöneldim direk zor da olsa savaşı kazanıp etsrüklere elveda dedim .Neyse gelelim şimdiye:

Cornelia ailesiyle oynuyorum.Bunun en önemli sebebi helen kültürleriyle diplomasi bonusu vermesi.İleride batıda kartaca ile savaşacağımızda doğu topraklarımızın güvende olması gerekli.3 adet büyük ordum var.3 tane de filo var ama filolar küçük

---------------------------------------------

Ve topraklarımız.Solda Sardinya adası var toprağım.Aşağıda da korsika var orayı alırsam İtalya'dan sonra 2. eyaletime de sahip olacağım.Ama orada kartaca var Benim güneyimdeki Magna Grecia yani büyük grekya eyaletinde başta Siraküza ikinci toprağını da kartacadan aldı ve o adaya tamamen hakim oldu.Ben casusumla izledim oraları.Sonrasında Kartaca bir sürü gemi getirtip işgal etti oraları,ordularında fil de vardıArdından ne olduysa siraküza güneye gitti,adaların ikisini de kartacaya kaptırdı.

İşte bir zamanlar siraküzanın olan topraklar şimdi de gelip tek birimlik orduyla kartacanın lilybaeum şehrini işgal ediyorlar

Etsrükleri yıkan ordum...Yanında 2 tane de filo var.2 filoda toplam 6 birim var generallerle birliktePlanım aşağıya inip karalisi de almak ama orada 11 birim garnizon(9+2) ve içinde ne olduğunu bilmediğim orduları var.

Ve benim planım.Kartacaya aynı anda 2 yerden saldırıp şok etkisi yaratmak

--------------------------------------------

Ve yunanistandaki toprağım.Epirlerden aldım daha spartayula çok şey yapacaz askeri müttefiğim benim.

Önerilerinizi,nasıl bir strateji izlewmem gerektiğini söylerseniz sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi senneanlarsindumbelek -- 10 Ekim 2013; 18:01:00 >

• Bayağı ilerleme oldu turn 90...Fetihlere kuzey-güney olarak devam ettim.Doğuda spartalılar ve atina ile ilişkilerim iyi olduğundan saldırmadım.Makedonyayı ise tylis-bitanya-bergama temizledi.Trakya eyaletine neredeyse tamemen tylis hakim oldu.Kuzeydeki fetihlerime spartanın;güneydekilere atinanın çok büyük faydası oldu.Şuan ki durumda Sparta bağlı devletim,Atina ise askeri müttefiğim.Güneyde kartaca ve garamantları yıktım.Massesilerin de bir şehri kaldı onlar da yakında bitecek.Neyse görsel olarak devam edelim :)

Filler varsa böyle bir zaferi herkes kazanabilir ama fillerin dizilişi önemli.Tek sıra halinde dizmelisiniz ki daha çok düşmana saldırsınlar çünkü sağlıkları çok yüksek zaten kolay kolay ölmüyorlar.Filleri paralı almadım.Afrikadaki güneydeki şehirlerde oksilyer kışlası yaparak fil birimi üretebilirsiniz.

-------------------------------------

Siyasi harita...

--------------------------------------

Ailenin durumu.Çok baskın durumdayım,ama okuduklarıma göre baskın da olsak çekinik de olsak ortada da olsak isyan çıkıyor.Ama baskın olduk mu isyan birimleri daha az oluyormuş.Bu yüzden yeterli görüyorum şuan.Yine de önerilerinizi beklerim.

İstatistikler...

Denizin kralı dev dalgalı denizlere açılmaya hazır

• Kampanya deyince bende hesap key gift filan dağıtıyon sandım

Neyse sana hayırlı kampanyalar...
    Kasa: Deepcool CH160 | Güç Kaynağı: Asus ROG Strix Loki SFX-L 850W Platinum | İşlemci: AMD 7800x3D @4.2GHz | Anakart: Asus ROG Strix B650E-I Gaming Wifi | Ekran Kartı: Asus Dual AMD Radeon RX-7800XT OC Edition | Ram: Gskill TridentZ EXPO (2*16) 32Gb 6000 Mhz | SSD: Samsung 990 Pro 2TB | İşlemci Soğutucu: Deepcool Assassin IV Premium | Monitör: Xiaomi Mi IPS 34" Ultrawide | Klavye: Logitech G915 TKL | Mouse: Logitech G502 X Plus | Headset: HyperX Cloud III | Gamepad: Xbox One Elite II |Ses Sistemi: Focal Alpha 65" |
    UPS: Powersonic 1000VA |
  • Valla total war sitelerinde hep kampanya kullanıldığı icin böyle yazmıştım.Neyse değiştirdim konu adını

Orijinalden alıntı: AhmetGüler

hocam bu oyun medieval 2 total war'dan güzel mi ? tarih olarak biraz daha eski bilgi eksiği olanların oynaması biraz sıkıntılı olabilir diye düşünüyorum.

Ya her ikisinin üstün basan yönleri var.Ancak oyunda tarih bilginizle ilgili sıkıntı çekmeyeceksiniz,çünkü oyunda hedefler kısmı var hani m2tw da bize verilen şu şehri alın gibi görevler.Burada çok iyi bir şey yapmışlar,mesela roma ile oynarken bir görev "ermenistanı bağlı devlet haline getirin" diyor.Hemen altında ise şöyle bir açıklama var.Ermeni krallık Parthia ve romadan çok etkilenmiştir ve zamanında roma bu sorunu çözmek için ermenistanın başına kendi getirdiği bir kukla kral koyarak bağlı devlet haline getirmiştir.Yani anlayacağın,oyunda zaten tarihi olarak eksik bilgi sahibi olanlar açısından bir sorun olmasının önüne geçiyoruz.Mesela yine kartacanın kalıcı düşman olduğunu biz bilsek de oyunda bu da bilgilendirici olarak yazıyor görevler kısmında.

Medieval 2'nin havası tabiki farklı hele müzikler olsun,din adamları olsun,cihad ve haçlı olsun...Oyunun geçtiği tarihte tabi ki bunların olması imkansız olduğundan yer verilmemiş.Ordu kurma sistemi tamamen değişmiş durumda.Eskisi gibi her şehrimde full ordu tutayım devri sona erdi,ki m2twda her şehrinde full ordu bulunduranlar ekonomik olarak da çöküyordu bakım masrafından dolayı.Ama tabi yeni oyunda siz şehirde ordu bulundurmasanız bile şehrin otomatik garnizon ordusu var,binalara ve gelişmişliğe bağlı olarak...Yani şehrim savunmasız diye düşünmeyin.General olmadan ordu hareket etmiyor ki bence çok mantıklı.M2twdan yine faklı olarak eyalet sistemi var.Mesela bir eyalette 3 şehir var.Siz eyaletteki tüm şehirlere sahip olursanız tebliğ(bir nevi ferman)yayınlayıp duruma göre asayişi artırabilir veya asker alım masrafını düşürebilir,gıdayı artırabilir vs yapabilirsiniz.Gıdanız eğer esksiye düşerse ordularınızdaki askerler gıda kıtlığından ölmeye başlar ki bu çok kötü.Asayiş-gıda dengesini sağlamak çok önemli.Rome 2 tartışmasız m2twdan çok daha fazla detaylı.Ancak optimizasyon sorunları var.Bunlar giderilirse tadından yenmez.

• Bende 90 turlardayım roma ile oynuyorum sen benim 2 katım kadar yer almışsın.
    Ama ben daha önce hiç oynamadım bu oyunu total war denemiştim 1 hafta oynadım bıraktım tecrübe herhalde.

Her tur atlamak istediğimde bana tebliğ yayınlanmamış yeriniz var gibisinden bir şey söylüyor ne olduğunu da bulamadım maalesef.

Birisi yardımcı olursa çok sevinirim :)
  • Bir şehiri ele geçirdikten sonra yağmalayalım mı? işgal mi edelim?

sanırım her zaman sadece işgal etmek daha iyi ve birde şehri ele geçirdikten sonra hızlıca şehirdeki mutluluğu arttırmak için ne yapmalıyız?

Bu sorularımda cevaplanırsa çok sevinirim.
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.