Şimdi Ara

ROMANO FSI Kitler Artık Türkiye'de...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
3.448
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Bir çok kullanıcımızın bildiği üzere Romano S.R.L. tarafından Direkt Enjeksiyonlu Motorlar için geliştirilen otogaz sistemi uzun zamandır yurtdışında kullanıyordu. Bir seneyi aşkın bir süre önce bayilerimize duyurduğumuz kitlerin montajına başlamak için sistemin verimliliğini Romano'nun İtalya'daki 80'e yakın test aracından direkt enjeksiyonlu olan modelleri, Almanya ve Belçika'daki ofislerimizde yapılan montajları takip ettik. Montajı yapılan araçlarda ortalama 100bin km.dir LPG sistemi ile ilgili her hangi bir sorun başlangıcının bulunmadığını yerinde görerek sorunsuzluğundan emin olduğumuz için araç ruhsat fotokopisiyle birlikte montaj taleplerini kabul etmekteyiz.

Alfa Romeo, Audi, Mazda, Opel, Peugeot, Seat ve Volkswagen marka araçların 24 farklı direkt enjeksiyonlu modelleri için geliştirilen sistemin R115 standartlarına uygunluğu da tescillenmiştir. Direkt Enjeksiyonlu LPG kitleri motor kodu önceden bildirilerek araca özel yazılımla gelmektedir. Bayilerimizde LPG dönüşümü yapılan araçlar sigorta kapsamındadır.

Saygılarımla,

H.Emre DELER / Akel Dış Tic. & Kahvecioğlu A.Ş.

• hayırlı olsun. FSI motorlu arac sahiplerinin gözü aydın. sıfır araçlarda da garanti kapsamında FSI motorlara LPG

uygulanabilinecekmi? (FSI motorda olsa benzine göre LPGyi 1.20 daha fazlamı yakacak.)
  • Garantisi bitmeyen araçlarda yasal olarak sadece LPG ile ilgili arızalar garanti dışıdır. Araç komple garanti dışı bırakılamaz. LPG ile ilgili olumsuzluklar için de montaj sonrası aracı sigortaladığımız için olası tüm sorunlar sigorta tarafından karşılanmaktadır.
  • Direkt enjeksiyonlu sistemimizde motor 1000 devire kadar benzinle, 1000 devirden sonra 5500 devire kadar LPG ile, 5500 devirden sonra tekrar benzinle çalışmakta. LPG'deyken litre cinsinden yaklaşık yüzde 10-15 (1.10-1.15) kadar fazlası var.

Okuyan çoğu kişinin aklına gelecek ilk soru benim de aklıma geldi ve sordum; "Benzin enjektörlerinin soğutmasıyla ilgili bir sorun var mı?" diye ve bizzat Belçika'daki Romano Distribütörü Yunus Bey'den aldığım cevap ise kendi aracında 80bin km.dir kullandığını ve kendi aracı gibi diğer müşteri araçlarında da şimdiye dek sorun yaşanmadığını, montaj sayılarının yüksek olduğunu belirtti.
  • iyi olmuş artık fsi motorlarda eko yapabilcek hayırlı olsun
  • hayırlı olsun!
  • quote:

Orjinalden alıntı: malkocoglu

hayırlı olsun!

Teşekkürler...
    Özel mesajınızı yanıtladım. Görüşmek üzere.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ustad fiyatlar eurodan dolayı yuksek!
    quote:

Orjinalden alıntı: Emre_D

quote:

Orjinalden alıntı: malkocoglu

hayırlı olsun!

Teşekkürler...
    Özel mesajınızı yanıtladım. Görüşmek üzere.
  • Merak ettim,ben aracıma LPG dönüşümü yaptırmak istesem ne kadar tutuyor?
  • 1100 Euro tavsiye edilen montaj fiyatıdır.
  • oncelikle gercekten bir firmanında FSI sistemlerine girmesi heleki su kriz ortamında, tebrik etmek isterim, bazı sorularım var eger usenmeden yanıtlarsanız sevinirim;
    BRC de % 25-30 arası tasarruf saglıyor bunun nedeni motorun teknolojisi, BRC enjektorleri manifldun dısına monte ediyor ve aractaki enjektorlerin sıcaktan erimesini engellemek icinde benzin sistemini kesmeyip rolantide enjektorleri sogutuyor. Peki ROMANO' nun teknolojisini biraz anlatabilirmisin? yani icindeki parcaların hangi ulkede uretildigini degilde nasıl calıstıgı mantıgını.
  • .............................

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Aktif Değil -- 15 Aralık 2009; 10:44:50 >
  • Sayın Emre_D,

FSI araçlara BRC ile dönüşüm yapmış bir Firma olarak sormak istediğim bir husus var, yanıtlarsanız bizleri ziyadesiyle mutlu edersiniz, 1000 devir ile 5500 devir arasında aracın tamamen LPG'de çalıştığından eminmisiniz?

Teşekkür eder, bu vesileyle saygı ve sevgilerimizi sunarız.

quote:

Orjinalden alıntı: Emre_D

Romano'da ilk geliştirilen sistemde sürekli %8 oranında benzin gönderilmeye devam ediyordu fakat özellikle rölantideki sorundan dolayı bu sistemi geliştirdiler ve şimdiye kadar benzin enjektöründe deformasyon olan bir araç olmadığını biliyoruz. %8 oranında benzin göndermenin soğutmaya ne kadar faydası olur ya da bunun ne kadar gereği var üzerinde çok çalışıldığını yerinde gördük. Sistemin verimli çalıştığından en ufak bir tereddütümüz yok.
    1000 devire kadar tamamen benzinde, 1000 devirden sonra 5500 devire kadar tamamen LPG'de çalışıyor. Bu da değişken bir tasarruf oranı sağlıyor tabii. Yoğun trafikte biraz daha az tasarruflu oluyor. Ortalama tasarrufu sistemin kullanıcıları yakın zamanda burada paylaşırlar. Teknik veriler %30 civarı diyor.

• Evet eminim

İyi niyetleriniz için ben teşekkür ederim. Saygılar bizden
  • hayırlı olsun
    arkadasım golf fsi alacaktı ve lpg taktırmak istiyordu bende ona fsilere lpg olmaz demistim simdi olduğunu öğrendik yalnız fiyat olarak çok fazla 1100 euro bu maliyeti telafi etmek bayağı uzun zaman alır .
    basarılarınızın devamını dilerim
  • quote:

Orjinalden alıntı: brkpls

hayırlı olsun
    arkadasım golf fsi alacaktı ve lpg taktırmak istiyordu bende ona fsilere lpg olmaz demistim simdi olduğunu öğrendik yalnız fiyat olarak çok fazla 1100 euro bu maliyeti telafi etmek bayağı uzun zaman alır .
    basarılarınızın devamını dilerim

Çok teşekkür ederiz.
  • SAYIN Emre_D
    BAZI MARKALARDA MANİFOLT BASINCI YÜKSEK ÇIKAN ARAÇLARA MONTAJI OLMUYOR ROMANO BU ARAÇLARA OLUYORMU
    MESELA MANİFOLT BASINCI BİRAZ KULLANDIKTAN SONRA DURDUNUZ 600 LERDE SEYREDİPTE İSTOP EDİP ÇALIŞTIRMADAN
    DÜŞMEYEN FSI ARAÇLAR.
    CEVAPLARSANIZ SEVİNİRİM YENİ SİSTEM HAYIRLI OLSUN.
  • Öncelikle teşekkür ederim.

Açıkçası FSI motorlu hiç bir aracın manifold basıncını takip etme gereği duymadım çünkü FSI motorlu aracın markası modeli ne olursa olsun, montaj listemizde olsun olmasın bize gelen taleplerin her birinde İtalya'ya ruhsat fotokopisi gönderip onayını aldıktan sonra sipariş verdiğimiz için sıkıntı yaratacak bir motora montaj yapma ihtimalimiz bulunmuyor.

Hayırlı işler, bol kazançlar dilerim. En yakın zamanda görüşmek üzere...
  • SN:EMRE_D
    AÇIKLAMANIZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM.
    YANİ BENİM ÇIKARDIĞIM SONUÇ MONTAJ YAPILAMAYANLARDA VAR YANİ.
  • Evet, sorun yaşanabilecek araçlar için kit gelmiyor. Uygun kitin olup olmadığının cevabını aynı gün içerisinde alıyoruz.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.