Şimdi Ara

Rolex Saatler Hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
9.557
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar rolex saatler neden pahalı ? Rolexin tüm saatlerini ve fiyatlarını görebileceğim site var mı ?

Xboxlive:Gllazer
  • Sadece Rolex değil, tüm lüks tüketim ürünleri pahalıdır ve bu fiyatları açıklamak mantık çerçevesinde mümkün değildir.

Altın ve özellikle pırlantalı modellerin fiyatı çok uçuk olmakla birlikte, saat dünyasının en ikonik modellerinden biri olan çelik Datejust 7.000 CHF civarına alınabilir.

Orijinalden alıntı: Polemik

Sadece Rolex değil, tüm lüks tüketim ürünleri pahalıdır ve bu fiyatları açıklamak mantık çerçevesinde mümkün değildir.

Altın ve özellikle pırlantalı modellerin fiyatı çok uçuk olmakla birlikte, saat dünyasının en ikonik modellerinden biri olan çelik Datejust 7.000 CHF civarına alınabilir.

Aslında saatler ile ilgilenenler dışında rolexi bilen çok olmaz ama çok ilgilenmeme rağmen merak ettim. Bazı sitelerde fiyatlarına denk geliyorum. 7.000 , 10.000 gibi fiyatlar çıkıyor. Diğer kaliteli dediğimiz saatler ile karşılaştırıyorum özellikleri anladığım kadarıyla çok bir fark çıkmıyor. Mineral cam , çelik gibi filan aynı özellikler.
  • Rolex o kadar bilinen bir marka ki saatlerle hiç alakası olmayanlar dahi bu markayı bilir. Çünkü Rolex yılda yaklaşık 1.000.000 adet saat üretir. Bu rakama yaklaşabilen başka saat belki yoktur. Kat kat daha fazlası da replika olarak insanların kolunda yerini alır. Baktığınız zaman Rolex'in tuorbillon, dakika sayıcı, alarm vb. komplikasyonlu saatleri yoktur. Saatlerinde genellikle çelik kullanır. Tip olarak modelleri birbirine benzer ve aynı modelin 40 sene önce üretilen versiyonu da şimdiki versiyonuna çok benzemektedir. Bu kadar pahalı olmasının sebebi de kaliteli mekanizma ve işçiliğin yanında diğerlerinden daha fazla güvenilir olmasıdır. Kendilerine has kalibreleri vardır. Ve bu kalibreler çok yüksek kaliteye, dayanıklılığa, sağlamlığa sahiptir. Belki de diğerlerine oranla çok daha az bozulur. Ve tabi verilen paranın bir kısmı tüm lüks saatlerde olduğu gibi prestije verilen paradır.
  • Çok şaşırdım.
    Tissot saat hakkında
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Huseyinn31
    Diğer kaliteli dediğimiz saatler ile karşılaştırıyorum özellikleri anladığım kadarıyla çok bir fark çıkmıyor. Mineral cam , çelik gibi filan aynı özellikler.

Rolex'lerin camları mineral değil safir. Bir de kullandıkları çelik 904L denilen, korozyon, çeşitli kimyasallara karşı bile direnci olan en dayanıklı ve kaliteli işlenmiş çelik. Yani çelikten çeliğe de fark var. Mekanizmaları tamamen kendi üretimleri ve onlar da gösterişten uzak ama çok sağlam.

Bunlar bu kadar fiyat farkını oluştururmu derseniz tabii tartışma konusu, ama kendi yenilik ve teknolojisini kullanan her marka fiyatlarının içine marka değeri ve prestijini de katar.
  • Bana da bundan beş-altı yıl önce Rolex önerseler hadiyin oradan, başka saat mi yok alacak? diye tepki verirdim. Oysa ki, çok saat değiştirip, bazı saatleri denedikten sonra daha önceki kullanmış olduğum saatlerin hiç birisinin kullanılan malzeme ve imalat kalitesi olarak Rolex'in yanından bile geçemeyeceğini fark etmemek için saatlere çok ilgisiz olmak lazım.

Herhangi bir Rolex'i ve başka otomatik saatleri elinize alın, tepeleri çekip kurma hareketini yapın ve aradaki bariz farkı hissedersiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi er-tay -- 8 Mart 2012; 14:29:06 >

Orijinalden alıntı: er-tay

Bana da bundan beş-altı yıl önce Rolex önerseler hadiyin oradan, başka saat mi yok alacak? diye tepki verirdim. Oysa ki, çok saat değiştirip, bazı saatleri denedikten sonra daha önceki kullanmış olduğum saatlerin hiç birisinin kullanılan malzeme ve imalat kalitesi olarak Rolex'in yanından bile geçemeyeceğini fark etmemek için saatlere çok ilgisiz olmak lazım.

Herhangi bir Rolex'i ve başka otomatik saatleri elinize alın, tepeleri çekip kurma hareketini yapın ve aradaki bariz farkı hissedersiniz.

Bu kıyaslamaya Vacheron, Patek gibi markalar da dahil mi?

Bu markaları Rolex ile doğrudan kıyaslamayı ben hiç doğru bulmuyorum. Soru PP (VC, AP, ALS) mi Rolex mi diye sorulursa yanlış olur.

Doğrusu, PP (VC, AP, ALS) ve Rolex olacaktır bence.

Şu anda zamanım yok, bir ara gerekirse daha uzun yazarım.

Ertay'ın bahsettiği markaları ise az çok tahmin edebiliyorum: Omega, Zenith, Tag Heuer, Breitling vs. Soruyu bunlar üzerinden sormak gerekir diye düşünüyorum.
  • Yanlış anlaşıldım sanırım kıyaslama yapılsın veya yapılmasın diye demedim ya da asla "PP (VC, AP, ALS) mi Rolex mi " gibi gereksiz bir soru da sormak niyetinde değildim. Bende de Ertay beyin Omega, Zenith gibi markalardan bahsettiğini düşünerek sadece meraktan bu kıyaslama "PP, VC, ALS" gibi markaları da kapsar mı acaba diye sordum.
    Kim ulan bu Erol Egemen?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Polemik

PP, VC, ALS gibi markalarla Rolex'in doğrudan kıyaslanabilecek çok az sayıda modeli olduğu gibi, Rolex ile bu markaların fiyatları da çok farklı. Bambaşka zevklere yönelik üretim yapıyorlar.

Bu markaları Rolex ile doğrudan kıyaslamayı ben hiç doğru bulmuyorum. Soru PP (VC, AP, ALS) mi Rolex mi diye sorulursa yanlış olur.

Doğrusu, PP (VC, AP, ALS) ve Rolex olacaktır bence.

Şu anda zamanım yok, bir ara gerekirse daha uzun yazarım.

Ertay'ın bahsettiği markaları ise az çok tahmin edebiliyorum: Omega, Zenith, Tag Heuer, Breitling vs. Soruyu bunlar üzerinden sormak gerekir diye düşünüyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: eddy

quote:

Orijinalden alıntı: er-tay

Bana da bundan beş-altı yıl önce Rolex önerseler hadiyin oradan, başka saat mi yok alacak? diye tepki verirdim. Oysa ki, çok saat değiştirip, bazı saatleri denedikten sonra daha önceki kullanmış olduğum saatlerin hiç birisinin kullanılan malzeme ve imalat kalitesi olarak Rolex'in yanından bile geçemeyeceğini fark etmemek için saatlere çok ilgisiz olmak lazım.

Bu kıyaslamaya Vacheron, Patek gibi markalar da dahil mi?

Kıyaslamayı A.L&S, PP, VC, AP, Breguet'den ziyade, Polemik'in bahsettiği markalar üzerinden yaptımıştım. Çünkü başta yazılan markaların Rolex ile aynı segmentte olmadıklarını düşünüyorum. Fakat PP'nin ceo'su benim gibi düşünmüyor olmalı; kalkıpta saat konusunda senmi uzmansın? benmi? dese verecek cevabım yok

Bu üst segmentteki markaları alan şahıslar için sağlamlık, hassaslık, değerini koruma gibi özelliklerin bir önemi yoktur. Bir Breguet yada Patek Philippe'i elinden düşürürsen kırılabilir, yada arasıra durabilir, ileri geri gidebilir fakat ne olursa olsun saat sektörünün R.Royce'dur.

Rolex lüx sınıfta dünyanın en büyük mekanik saat üreticisidir. Ayrıca Rolex'in bu alandaki yerini PP'nin ceosu'da tasdik ediyor. Aslında saat sektörünün bir numarası olduğunu ceo'da biliyor fakat bulunduğu konum itibarı ile söylemeye dili varmıyor.

Ben söylemiyorum, PP'nin patronu Rolex'in PP'nin haricindeki tüm markaların üzerinde olduğunu söylüyor.

http://ekonomi.haberturk.com/luks-yasam/haber/691766-teknoloji-degisebilir-ama-isin-ozu-degismez

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi er-tay -- 10 Mart 2012; 2:02:34 >

• Rolex saat gerçekten bazı çevrelerde statü olarak görülüyor . Ancak bana göre bu çok yanlış . Tamam saat çok pahalı olabilir ama bana göre hem uygun hemde pahalı çeşitleri olmalıydı . Zaten pahalı çeşitlerinde Rolex genelde altın kasa ve kordon kullanıyor . Yılda 700.000 saat üretimi yapıyorlar ki bu kadar pahalı olmasına rağmen müthiş bir üretim sayısı . Yurt dışında 7.000 Dolara Rolex Daytona buldum ancak gerçekten o parayı vermeye kıyamadım . Çünkü günlük kullanımlarda gerek yok bence . İleride iyi bir mevki sahibi olursak umarım alırız

FAKİR DOSTU = UĞUR ÖZTÜRK

UĞUR ÖZTÜRK = ZENGİN SINIFI CELLADI
  • _____________________________
    Audi A4 B8 2.0 TFSI Quattro S line S tronic // APR Stage 2 290 HP/470 NM - OEM Çift Susturucu Egzoz &amp; Difüzör - OEM 3.0 TDI FMIC - Spor Katalizör (HFC) - RS4 Ön Panjur

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.