Şimdi Ara

ROKETSAN TAYFUN'dan yeni test atışı: Hedefi vurdu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
374
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
2 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • ROKETSAN TAYFUN'dan yeni test atışı: Hedefi vurdu
    ROKETSAN tarafından geliştirilen ve Türkiye’nin şu an için en uzun menzilli imkanlarla üretilen balistik füzesi TAYFUN’un yeni atış testi tamamlandı. Test atışında hedefini yüksek hassasiyetle vurmayı başardı.

TAYFUN’un seri üretime hazır olduğuna vurgu yapan Roketsan Genel Müdürü Murat İkinci, "TAYFUN göreve hazır. Seri üretim ve teslimat faaliyetlerine hızla devam ettiğimiz TAYFUN Füze ve Silah Sistemi'miz son atışında da hedefini tam isabetle vurdu. Bu başarıda katkısı olan tüm çalışma arkadaşlarımı gönülden kutluyorum." ifadesini kullandı.

Kısa Menzilli Balistik Füze (SRBM) sınıfındaki ROKETSAN Tayfun, 280 kilometrenin üzerinde menzil sunuyor. Net menzili hakkında resmi açıklama bulunmasa da 500 kilometre menzile yaklaşıldığını iddia ediliyor. TAYFUN’un uzun menzilli versiyonu TAYFUN Blok 4, IDEF 2025’te tanıtılmıştı. Bu versiyonun 1.000 km üzerinde menzil sunacağı iddia edilmektedir.

Roketsan Tayfun özellikleri

• Menzil: >280 Km

• Uzunluk: 6.5 M

• Çap: 610 Mm

• Ağırlık: 2300 Kg

• Güdüm: Koordinata Güdüm Sistemi

• Harp Başlığı: Ön Şekillendirilmiş Parçacık Etkili Harp Başlığı

• Platformlar: Tayfun Silah Sistemi

• Cep Değeri: ≤10 M

• Hedef Tipi: Hava Savunma Füze Sistemleri, Yumuşak Zırhlı ve Zırhsız Silah Sistemleri, Komuta Kontrol Merkezleri, Askeri Uçak Hangarları, Kritik Askeri Tesisler, Stratejik Hedefler

• Saldırı için güzel, fakat savunma için hisar u modelının geliştirilmesi ve hızlanması lazım. Bıze gelen bir fuze ıcın en az 2 tane yerden ateşlenmesi gerektiğini varsayarsak hisar u dan yüzlerce elımızde hazır olması lazım.
    hisar u 150 km menzıl bılınen bilgiye göre, bu da sanıyorum ülkenin en az 40-50 farklı noktasında konuşlandırılmasını gerektiriyor.

Sallıyorum genelkurmaya 4 tane fuze atacak olan dusman ulkenın fuzelerıni havada ımha etmek ıcın bız 8 tane atacagız havaya... böyle 50 tane kritik tesis oldugu varsaysak ( askerı bırlık,meclıs,baraj,santral vs...) 50x8 = 400 ..

400 tane yerden havaya savunma fuzesı lazım ve ustelık bu hesap o soz konusu tesise sadece 4 adet fuze ıle saldırı yapıldıgında savunmak amaçlı 8 tane.. yoksa dusman ordusu bır tesıse onlarca fuze atmaya kalkarsa savunma kısmında tedbır onlemı ve adet sayısı hayli kabarıyor..

Hisar O+ plus versıyondan da kabaca 300-500 tane hazır ve gereklı noktalara yerleştirilmiş durumda olmadan pek garantideyiz gibi olmayabilir.

füzeleri kıytırık bile olsa da , İran dahi yüzlerce füze sallayabiliyor..

• Çevremiz haydutlarla dolu iken daha güzellerini yapıp kendi motor fabrikamızı kurmalıyız

• _____________________________
  • Crauls kullanıcısına yanıt
    Bizim gibi büyük ve her taraftan tehdit altında olan bir ülkede bu tür füzeleri zamanla herkesin yapabileceğini düşünürsek çok haklısınız.

Çok aşırı para ve enerji harcamamız gerek.

Bu arada Hisar-U'dan kaçan bir alt hava savunma şemsiyesinde düşürülecek onlarada çok yatırım gerek

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
    Phenom II X4 940, Asus M3A78T (790GX), 2x2 GB DDR2-800 ,Samsung 2333SW 23"", Sapphire Ati HD6870 1GB, 160 Gb Intel X25-M SSD ve SCYTHE Silent Box içinde 3,5" Western Digital 750 Gb 5400 rpm sessiz HDD, 16 Mb önbellek , Lian-li PC-C32 Fanları kısılmış Kasa, Be-Queit 450 Watt güç kaynağı, Samsung DVD-RW Gümüş ön yüz, Microsoft Sidewinder X6, Cyber Snippa Intelliscope fare, SONY KDF-E50A11E 50" 3LCD HDTV, 2x Saitek P3000 Gamepad Scythe Zipang soğutucu
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.