Şimdi Ara

Roketnet kullanan var mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
3.430
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Biraz önce bilgisayarcı arkadaşım aradı koş gel birine internet kuruyorum sürprizim var dedi. Direk beni aradı çünkü 2 yıldır Ttnet ile uğraşıyorum savcılık filan gitmediğim yer kalmadı. Ttnet in 1mbit bile veremediği mahallede 7.5mbit internet kullanıyor şu an taktıran kişi. Araştırdım biraz ama pek bilgi bulamadım. ilk ay 200tl (takılan cihaz fiyatı muhtemelen) sonrasında sınırsız kotasız 8mbit interneti 30tl ye veriyorlar. Sabit hat yok taahhüt yok limit yok. sistemi çözemedim kullanan varsa nedir ne değildir öğrenmek istiyorum. Sitesi pek güven verici değil ama gözümle gördüm kütür kütür 8mbit e yakın kullanıyor şu an. Hiç kopma vs olmadı.

Telefon hattı yok
    Limit Yok
    Kota Yok
    Sınır Yok
    Sözleşme Yok
    Taahhüt Yok
    50GB - 75GB gibi Adil Kullanım Kotası Yok
    Tam Limitsiz
    http://www.roketnet.com

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi therkut -- 3 Mayıs 2015; 5:02:49 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• dedigin sey air fiber internet diye geciyor bildigim kadariyla. suan bnde bulundugum yerde benzer bir firma ile internet erisimi aliyorum 8 mbps down 3 mbps up veriyor 30 lira ilk ay kurulum icin 130 verdim 100 cihaz 30 da o ayin parasi. cihaz dedigim genelde catiya sinyal yakalayici gibi bisi sanirim kucuk canak antene benziyor ondan kurdular birde modem verdiler. bugun 4. ay internet parasini yatirdim 4 aydirda gayet memnunum. surekli her ay duzenli odemene de gerek yok 2 ay odemeyip 3. ay devam edebiliyorsun. tel tah yok. eger bolgende fiber yoksa tavsiye ederim. tabiki bnm kullandigim sirket devley onayli bir iss. belgeyi isteyince goateriyorlar en azindan kendi saglayicim. guvenilir olup olmadigino boyle anlayabilirsin. aklina takilan soru olursa pm den ulasabilirsin 😀

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Exec031

dedigin sey air fiber internet diye geciyor bildigim kadariyla. suan bnde bulundugum yerde benzer bir firma ile internet erisimi aliyorum 8 mbps down 3 mbps up veriyor 30 lira ilk ay kurulum icin 130 verdim 100 cihaz 30 da o ayin parasi. cihaz dedigim genelde catiya sinyal yakalayici gibi bisi sanirim kucuk canak antene benziyor ondan kurdular birde modem verdiler. bugun 4. ay internet parasini yatirdim 4 aydirda gayet memnunum. surekli her ay duzenli odemene de gerek yok 2 ay odemeyip 3. ay devam edebiliyorsun. tel tah yok. eger bolgende fiber yoksa tavsiye ederim. tabiki bnm kullandigim sirket devley onayli bir iss. belgeyi isteyince goateriyorlar en azindan kendi saglayicim. guvenilir olup olmadigino boyle anlayabilirsin. aklina takilan soru olursa pm den ulasabilirsin 😀

Hangi ildesiniz ve bu hizmet hangi illerde var?

• quote:

Orijinalden alıntı: Kabuska

quote:

dedigin sey air fiber internet diye geciyor bildigim kadariyla. suan bnde bulundugum yerde benzer bir firma ile internet erisimi aliyorum 8 mbps down 3 mbps up veriyor 30 lira ilk ay kurulum icin 130 verdim 100 cihaz 30 da o ayin parasi. cihaz dedigim genelde catiya sinyal yakalayici gibi bisi sanirim kucuk canak antene benziyor ondan kurdular birde modem verdiler. bugun 4. ay internet parasini yatirdim 4 aydirda gayet memnunum. surekli her ay duzenli odemene de gerek yok 2 ay odemeyip 3. ay devam edebiliyorsun. tel tah yok. eger bolgende fiber yoksa tavsiye ederim. tabiki bnm kullandigim sirket devley onayli bir iss. belgeyi isteyince goateriyorlar en azindan kendi saglayicim. guvenilir olup olmadigino boyle anlayabilirsin. aklina takilan soru olursa pm den ulasabilirsin 😀

Hangi ildesiniz ve bu hizmet hangi illerde var?

hatay iskenderun da aliyorum hizmeti. bildigim kadariyla bircok ilde var. kocaeli konya sakarya antalya ve bir cok ilde var diye biliyorum yavas yavas yayginlasan bir sistem. internette air fiber internet olarak detayli arastirma yapabilirsiniz. kendi ilinizde/ilcenizde olup olmadigini arastirarak bulabilirsiniz ozellikle yeni kurulmussa bulmaniz biraz zor olabilir

bnm aldigim iss sitesi:

http://www.sariwifi.com/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Exec031 -- 3 Mayıs 2015; 18:44:57 >

• Exec031 E kullanıcısına yanıt
    aydınlatıcı bilgilerin için teşekkür ederim hocam ama ben halen bu sistemin ne üzerine kurulduğuna dair net bir bilgi bulamadım. Mikrotik markasını araştırdığımda evimizde kullandığımız wifi yi daha geniş alana yayma mantığında bir sistem söz konusu gibi görünüyor. Eğer durum bu ise kişisel gizlilik bir hayli risk altında. Yarın bilgisayarcı arkadaşımdan ve firma yetkilisinden daha net bilgiler alıp sizinle paylaşırım.

• quote:

Orijinalden alıntı: therkut

aydınlatıcı bilgilerin için teşekkür ederim hocam ama ben halen bu sistemin ne üzerine kurulduğuna dair net bir bilgi bulamadım. Mikrotik markasını araştırdığımda evimizde kullandığımız wifi yi daha geniş alana yayma mantığında bir sistem söz konusu gibi görünüyor. Eğer durum bu ise kişisel gizlilik bir hayli risk altında. Yarın bilgisayarcı arkadaşımdan ve firma yetkilisinden daha net bilgiler alıp sizinle paylaşırım.

aynen genellikle mikrotik firmasinin urunlerini kullanirlar. mantigida aynen dedigin gibi. verici anten olur sinyali dagitmak icin. sinyali yakalamak icise yukarida bahsettigim sinyal yakalayici kullaniyorlar. sinyalide cat kablosuyla modeme aktariyorlar. mantigi bu. kisisel bilgiler konusunda zaten diger issleride kullansan bilgiler depolaniyor o firma bu firma fark edermi? yani ister ttnet ister so ister bu tur sirketler. hepsinde zaten bilgi depolaniyor. ama yine yukarda bahsetmistim bu iss nin devlet onayli olmasina dikkat et. bnm kullandigim sirket onayli bir iss. belgeyi isteyince gosteriyorlar. butun yasal islemleri yapilmis bir iss kullanirsan en azindan bir sorun ciktiginda sen hakli olmus olursun. sonucta devlet bu adamlara belge vermis internet dagitimi yapabilirsiniz diye. bu yuzden bnm icim rahat her turlu islemimi yapiyorum normal internet kullanir gibi

edit: Hız testi ekledim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Exec031 -- 3 Mayıs 2015; 18:36:30 >

hız testi ve bilgiler için teşekkürler hocam. yarın ilk iş detaylı bilgi toplayacağım. bugün pazar olduğu için rahatsız etmek istemedim kimseyi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi therkut -- 3 Mayıs 2015; 22:14:07 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: therkut

aynen genellikle mikrotik firmasinin urunlerini kullanirlar. mantigida aynen dedigin gibi. verici anten olur sinyali dagitmak icin. sinyali yakalamak icise yukarida bahsettigim sinyal yakalayici kullaniyorlar. sinyalide cat kablosuyla modeme aktariyorlar. mantigi bu. kisisel bilgiler konusunda zaten diger issleride kullansan bilgiler depolaniyor o firma bu firma fark edermi? yani ister ttnet ister so ister bu tur sirketler. hepsinde zaten bilgi depolaniyor. ama yine yukarda bahsetmistim bu iss nin devlet onayli olmasina dikkat et. bnm kullandigim sirket onayli bir iss. belgeyi isteyince gosteriyorlar. butun yasal islemleri yapilmis bir iss kullanirsan en azindan bir sorun ciktiginda sen hakli olmus olursun. sonucta devlet bu adamlara belge vermis internet dagitimi yapabilirsiniz diye. bu yuzden bnm icim rahat her turlu islemimi yapiyorum normal internet kullanir gibi

edit: Hız testi ekledim.

üstadım ankarada adam akıllı bir firma varmı acaba ?

• erha-n kullanıcısına yanıt
    aslında bulmanız o kadar zor degıl 5 dk ıcınde asagıda lınkını verdıgım sirketi buldum. Ne kadar iyiler bilemiyecegim detayları sırketı arayarak ogrenebilirsiniz. ( baglantı ucreti, kapsama alanı vs. ) kolay gelsin

link:

http://www.ankanet.com.tr/index.php?mu=AnaSayfa
  • quote:

aslında bulmanız o kadar zor degıl 5 dk ıcınde asagıda lınkını verdıgım sirketi buldum. Ne kadar iyiler bilemiyecegim detayları sırketı arayarak ogrenebilirsiniz. ( baglantı ucreti, kapsama alanı vs. ) kolay gelsin

link:

http://www.ankanet.com.tr/index.php?mu=AnaSayfa

bu adamlar çok nazlı. iş yapayacağız bunlarla. 3 abone bul vs. şartı koştular.

• Şu an benim kurulum yapılıyor sinyal kalitesini yakalayamadı onunla uğraşıyorlar. Download 8 upload 256kbps şeklinde kurulum 190tl aylık ödeme 30tl

• Upload hızı az gibi geldi =/
  • @erha-n

abone sartı hakkında bılgım yok ama abone sayısını artırmak ıcın yapmıs olabılır 1 kısı ıcın sıstem kurmayalım gorusu olabılır bılemıcem :D O da sacma bir yerde kuruma gore degısıklıkler olabılıyor demekkı

@therkut

hayırlı olsun dostum .gule gule kullan, bir sorun cıkmaz umarım :)

Bu arada up hızı cok dusuk geldı bana ama demekki yukarıdakı arkadasada bahsettıgım gıbı sırketler arası bazı farklar olabılıyor sanırım. Mesela benimkinde 8 down 3 up var ama 50 gb akk var. sizde akk yok 8 down 256 kpbs up verıyor. Bu arada kurulum ıcın 190 biraz fazla gibi geldi sanki bana. Ben kurdururken sinyal yakalayıcı + modem + kablo ıvırı zıvırı ıcın 100 lira vermistim.
  • Up hızı 512kbps imiş (resmi yükleerken dikkat ettim 45-50kb arası, ttnet ile 20-25 ancak görüyordum). 3mbit olayını sordum firmadan firmaya değişebilir şimdilik paket böyle ama ne yapabiliriz bir bakalım dedi. Kurulum fiyatı yüksek dediğin gibi modem hariç fiyat bu ama ttnet lanet ettirdi. kırsal bir alan olduğu için bölgede 1mbit hız ortalaması var o yüzden 190tl kimsenin gözüne batmaz muhtemelen. Şu an 7mbit kullanıyorum alıcı için demir direk dikip çatıya uzatma yaptıracağım o zaman 8i rahat görecekmişiz. Ama bu haliyle bile ttnete göre hem fiyat hem hız olarak çok çok avantajlı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi therkut -- 5 Mayıs 2015; 20:22:14 >

• therkut kullanıcısına yanıt
    resim biraz buyuk olmus ekrana yakın duruyordum 30 cm geri atıldım . Degerler iyi gorunuyor tekrardan hayırlı olsun hocam ıyı gunlerde kullanın. 190 lira + modem biraz fazla kacmıs ama dediginiz gibi kırsal yerlesımlerde adsl den baska bır alternatıf yoksa degebilecek bir uygulama. Cihaz parası ttnet ede odenıyor sonucta. Aynı fıyata hatta kurulum parasını odedikten sonra aylık fıyat goz onune alındıgında cok daha ucuza gelıyor. Daha ucuza daha ıyı hızmet almıs oluyorsunuz. Bu tur hızmetlerden daha cogu kısının haberı bıle yok. Duyduklarında ıse olur mu oyle sey dıyorlar ama baglattıktan sonra adsl'in yuzune bıle bakmıyorlar .
    Telefonun ekran çözünürlüğü yüksek o yüzden resim boyutu büyük oldu kusura bakma çevremdekilere anlattım ama umursayan olmadı. ben birde 250tl taahhüt bozma cezası vereceğim ki internetim 4-5 mbit idi ttnette iken 2 yıl uğraştım koca bölgede 5 mbit kullanabilen 2 kişiyiz. bu millete müstehak 1 mbit internet bile fazla bunlara. Bir iki güne direği yükselttiğimde 8mbit kullanırım kütür kütür millet yutuptan video açılacak diye beklesin dursun

• therkut kullanıcısına yanıt
    Dediğim gibi cogu kısı farkında degıl gerı kalanıda soyleyınce umursamıyorlar bıle. Neyi kacırdıklarını bılmıyorlar halbukı. Buyuk ıhtımal en basta verilen kurulum parası onlara yuksek gelıyor. Hesaplasalar yıllık odedıklerı mıktarı anlıyacaklar. Ama nerde alısmıslar kazıklanmaya. Siz yinede memnun kaldıgınız surece cevrenızdekılere, arkadaslarınıza, forumdaslarınıza bahsedin. Almak ısteyen alır almak ıstemeyende 60 lira odesin alsın 1 mbit neti
  • Gereksiz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: VDSL

Gereksiz.

Ney gereksiz ustad ?

• izmirde bir turlu bulamadim ben de; adsl,fiber,uydunet alternatifi boyle bir servis saglayici. uzun sure webden arastirdim. kablosuz internet sunduguna dair site Acmis birkac firmayi telefonla aradim.ama karsiyakaya hizmet sunan cikmadi.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.