Şimdi Ara

Rockstar net: GTA 6 fiziksel diski gelmeyecek!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
971
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
5 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Rockstar net: GTA 6 fiziksel diski gelmeyecek!
    Yeni bir rapora göre Rockstar Games'in GTA 6 fiziksel disk sürümünü üretme gibi bir planı yok. İçeriden gelen bilgilere göre, oyunun piyasaya sürülmesinden aylar sonra fiziksel diskli sürümünün satışa sunulacağına dair söylentiler doğru değil.

Ayrıca Bkz.Yeni GTA 6 detayları ortaya çıktı: Sosyal medya sistemi, Gizli görevler, akıllı NPC'ler, PS5 Pro'ya özel optimizasyon

"Fiziksel" ifadesi yanlış anlaşıldı

GTA 6 ön siparişleri başladığında, oyunun fiziksel sürümünün kutusunda disk olmayacağı ortaya çıktı ve buna birçok hayranla birlikte oyun mağazaları tepki gösterdi. Ardından Rockstar Games’in destek e-postasında oyunun sonradan diskli sürümünün de satışa sunulacağı algısını oluşturan fiziksel ifadesinin kullanılması dikkatleri çekti. Ancak yeni rapor, durumun yanlış anlaşıldığını, GTA 6'nın tamamen dijital olarak satışa sunulacağını iddia ediyor.

Rockstar Games'in GTA 6 için fiziksel disk üretme gibi bir planı yok. Destek e-postasındaki “fiziksel kopya” ifadesi, şirketin zaten duyurduğu, kutudan sadece kodun çıkacağı fiziksel sürümü ifade diyor. Disk yoksa fiziksel sürüm mü denilmeli? ayrı bir tartışma konusu.

GTA 6'nın yalnızca dijital olarak piyasaya sürülmesi şaşırtıcı değil. Dijital oyun satışları artık PS5 ve Xbox Series X gibi platformların gelirlerinin büyük bir çoğunluğunu oluşturuyor. Geçtiğimiz yılki tüm PS5 oyun satışlarının %76 ila %80'inin dijital olduğu tahmin ediliyor. Yine de Rockstar Games'in GTA 6 için fiziksel medyayı tamamen atlamayı tercih etmesi oldukça önemli bir gelişme. Diğer büyük AAA stüdyolarının da aynı yolu izlemesi nedeniyle sektör için önemli sonuçlar doğurabilir.

Kaynak:https://www.vice.com/en/article/rockstar-games-has-no-plans-for-gta-6-physical-disc-version-says-report/

• O kadar adi bir politikalari varki oyun ciktiktan 5 ay sonra kesin fiziksel sürümüde geliyor diyip tekrar kiteleyecekler koleksiyonculara

• Ne yapacaksınız zaten diski ben hiç sevmem. Kutuları bir de evde tozlanıyor falan sürekli silmek zorundasın. Benim gibi temizlik hastası insanlar için zor :D Raflı dolapları sevmiyorum

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Oyun 200gb diyelim aldın zaten güncellemeden kullanma şansın yok, ilk kurduğun hali kısa süre içinde %40 değişecek, kuracaksın güncelleme çekiliyor diyecek 60gb göreceksin belkide 100gb, güncelleme süreçleri milyonlarca satan oyun olduğunda ekstra bir maliyet demek.

Rockstar'ın güvenilirliğine diyeceğim birşey yok adamların derdi milyar dolar para pul :))

• Bu oyunun disk sürümü gelmesin, yıkarlar orayı :)

▁ ▂ ▄ ▅ ▆ ▇ █ ☾☆ | Togg | ☾☆ █ ▇ ▆ ▅ ▄ ▂ ▁
    [2024] Togg T10X V2 | [2012] Opel Astra J Cosmo | [2012] VW Polo 1.6 TDI DSG | Samsung Galaxy Z Fold 6 | Huawei P30 Pro | Huawei GT3 Pro | Sony PS4 20. Yıl Özel Sürümü | Sony PS5 Pro | Samsung 48" S90F | Vestel 65O9930 | AMD Ryzen 9 7900X3D | Asus TUF Gaming X670E-Plus | Corsair 64GB DDR5 RAM | MSI 1 TB Spatium M480 | Nvidia 12GB GeForce RTX 4070Ti
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Rockstar net: GTA 6 fiziksel diski gelmeyecek! Adamlar oyun alanında (GTA Serisi) rakipsiz olunca istedikleri gibi at koşturuyorlar.Rockstar net: GTA 6 fiziksel diski gelmeyecek! 

Çok haklısınız hocam. Bende bu kafayı anlamıyorum.

Disk olsa bile zaten güncelleme yapmadan, ver indirmeden her türlü o oyun açılmayacak. Zaten o diskin bir vasfı yok.

Millet niye bu kadar ortalığı ayağa kaldırdı anlamadım.

• Bence asıl mesele herhangi bir platforma bağlı olmadan tamamen İnternetsiz oynayabilmek. Ben bunun dışında fizikselmiş sanalmış bakmam ki bence gerekte yok her şey İnternet üstünden yürüyor artık.

• Nedir bu insanlardaki disk hastalığı? Sanki gören de herkes oyunlarını diskler ile kullanıyor falan sanacak. Elime bi CD almayalı yıllar oldu. Her şey internet artık.

• Hayatlarının hatasını yapıyorlar kendileri bilir. Kod girildiğinde DRM'e de kapı açılacak :) gider korsan alırım sonsuza kadar benim olur

• Olay, oyunu diskten kurup oynamak değil ki. Kutulu alanların birçoğu koleksiyon amacıyla alıyor. Ben de sevmiyorum kutulu oyun işini o ayrı. Emin olun çizilmesin diye diski ellerine bile hiç almıyorlardır. O kutudan çıkan posterler, afişler, yazılar, kitapçıklar asıl değer verdikleri şey.

Bundan 30 sene önce pul koleksiyonu yapılıyordu. Bence ikisi de aynı şey. Bu örneği şu yüzden verdim; günümüz şartlarında da bana pul koleksiyonu yapmak mantıksız geliyor. Kutulu oyun sanal da olsa tüketilebilir bir şey, kullanabileceğin bir şey. Belki de benim bu düşüncemi bundan 30 sene sonra da kutulu oyun için söyleyeceklerdir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Plover -- 29 Haziran 2026; 17:37:8 >

Yıllar sonra hiç bir oyunun sizde kalacağının bir garantisi yok. Onun için kutulu oyunlar önemli

• E koleksiyoncular? GTA hayranları? Bu ne saçma bir karar yahu! Tamam fiziksel kopyasından fazla üretmezsin de neden tamamen kesiyorsun ki? Adam belki hem dijital hem de fiziksel kopyasından alacak?

quote:

Rockstar Games'in GTA 6 için fiziksel disk üretme gibi bir planı yok. Destek e-postasındaki “fiziksel kopya” ifadesi, şirketin zaten duyurduğu, kutudan sadece kodun çıkacağı fiziksel sürümü ifade diyor. Disk yoksa fiziksel sürüm mü denilmeli? ayrı bir tartışma konusu

Ya abi bu nasıl bir mallıktır. Adam fiziksel kopyasını diskini, diskin içinde oyunuyla istiyor. Adam senin içi boş kutunu napsın? Boş kutu alacak olduktan sonra zaten gider dijital sürümünü alır bu nasıl bir geri zekalılıktır.

Anlaşılmayacak bir şey yok. Adam koleksiyoncu, haliyle elinde fiziksel bir kopyasının olmasını istiyor. Bir gün Rockstar oyuna desteği kesse bile suncuyu kapatsa ya da komple yok olsa bile eski konsoluna diski taktığında oyunu oynamak istiyor. Gündelleme alır veya almaz o ayrı bir konu ama offline oynandığında diskteki sürümü konsola kurulunca oynayabiliyorsun, diski takıp oynuyorsun. Bunu kaldırıyorlar. Asıl anlaşılmayan şey ortada disk ve içinde oyun olmadığı halde Rockstar'ın boş kutu gönderip içine oyun için kod bırakması. Bunu yapana kadar zaten dijital satın alırsın, yine aynı hesap ne anlamı kalıyor ki kutu yollamanın?

Tepki şu, bu saçmalıklar normalleşirse herkes böyle yapar. Benim GTA umrumda değil ama başka sevdiğim bir oyunda da aynısı olur ve bunu istemem.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kartal Göz -- 30 Haziran 2026; 0:56:58 >

• Bu kararla en iyisini yapmışlar. Oyunculara daha fazla saplayacaklar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheLuBu -- 30 Haziran 2026; 11:17:2 >
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.