Şimdi Ara

Rocksmith [ANA KONU] (Realtone Cable - NoCable, DLC, Custom Songs) (59. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.177
Cevap
44
Favori
98.921
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5556575859
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • hep merak ettiğim bir konu var bu oyun hakkında; sıfırdan gitar çalmayı öğretir mi bu oyun adama? yoksa temelde bir kaç şey bilmek mi gerekir?
  • Daha önce bir başlamış zaman yokluğundan pek ilgilenememiştim. Dün tekrar kurdum Rocksmith ve 2014'ü.


    Ben Real Tone Cable'la oynuyorum. Gayet keyifli. Garip olan önceki oynadığımda daha sorunsuzdu, bu sefer biraz daha problemli başladık  Ders kısmında şarkı için ön hazırlık gibi olan kısımda asla geçemiyorum, sürekli tekrar dene diyor. Ancak full şarkıyı çalınca %90 üzeri skorlar alıyorum. Sorun sadece benim kötü çalmam olamaz gibi.


    Önceden gitarı amfiye, amfiyi bilgisayara bağlıyordum(sonra hepsini bahçıvana  ) gecikme vs. yoktu. Amfi girişlerinde parazit var sanırım, bu sefer gitarı direk bilgisayara bağladım, ilginç şekilde ya gecikme ya bastığım notayı tanımama başladı. Biraz karıştırıp sorunu anlamaya çalışacağım, sanki gitarın jack'ta da oksitlenme var gibi. 20 senedir doğru düzgün elini süren olmadı, yatıyor aletler bir kenarda. Olmadı en kötü Tünel'de bir luthier'e (bu kelimeyi de dün araştırırken öğrendim  ) götürüp elden geçirteceğim.


    Diğer olasılıklar kablonun kolay bozulduğu söyleniyor, onda sorun olabilir. Arkadaştaki kabloyu alıp onunla da deneyeceğim. Bir de remastered olmuş, oyunun ayarlarını bozmuş olabilirler(Bu pek olası değil, eski oyun dosyalarının üstüne güncelleme olarak gigabyte'larca veri indirse de oyun aynı duruyor gibi, pek değişiklik yok) Bir de önceden Windows 7 ile oynuyordum, bu sefer Windows 10. Teker teker deneyeceğim işte sorun ne olabilir diye.


    Rocksmith'in yenisi geliyor gibi bu arada, haberleri düşmeye başladı.


    Edit: Microsoft Surface tabletimde denedim oyunu. Sorun daha çok Windows 10 kaynaklı gibi, bazen düzgün çalışıyor, bazen tekliyor.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Robinson Crusoe -- 19 Kasım 2020; 0:50:37 >




  • İnci6 İ kullanıcısına yanıt

    Selam fiyatı özelden iletirseniz konuşalım.

  • Konuyu tekrar hortlatıyorum, No cable patch programı sanırım gitarı usb ile bağlarsanız işe yarıyor ben ise 6mm jack'ı 3.5mm jack'a çevirici ile bağladım ama bir türlü çalıştıramadım çünkü VID ve PID diye veriler girilmesi lazım onları nasıl yapacağız bilen varmı ?

  • oyunda artik custom songs cdlc dosyalari calismiyor bende forumlarinda orjinal oyun almamiz gerektiginden bahsetmisler bilen yok mu bir cozumunu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kablosunu uygun fiyata satmak isteyen iletişime geçebilir mi ?

  • SATILIK ROCKSMITH REALTONE CABLE
    Selam arkadaşlar, elimde Real Tone Cable var Ebayden almıştım. Bi suredir ihtiyacım yok, satıp elimden çıkarmaya karar verdim. Fiyatını belirlemedim, bilmiyorum. Tekirdag çorluda yaşıyorum. Elden alışveriş tercihimdir.

    Kabloyu doğru dürüst kullanmadım, bi hevesle almıştım. Pc’de bi kaç kere kullandım ama ps3-4-5 ve Xboxlar icin bi şey diyemem.

    Ekleme: Anladığım kadarı ile PS4 için de kullanılıyormuş.https://forum.donanimhaber.com/ps4-e-rocksmith-real-tone-cable--99786649
    İlgilenenler dm den ulaşabilir.






    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi halild. -- 24 Aralık 2021; 12:19:48 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >




  • rocksmith 2014 hic bir sekilde acilmiyor beyaz ekran veriyor ve ardindan kapaniyor cozebilen var mi


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • rocksmith için gitar alacağım gitar tavsiyesi olan var mı?

  • bilgennyk kullanıcısına yanıt

    Ibanez GRG170DX

  • ilberhoca kullanıcısına yanıt
    Şu anda indirimde hocam. Bunun yanına amfi falan da alsam öğrenebilir miyim bununla? Rocksmith gitar öğrenmeye yeterli olur mu?

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • bilgennyk kullanıcısına yanıt

    İçinde gerçekten varsa olur ancak başta o eşiği aşmak gerçekten zor   Benim gitar kenarda duruyor öyle 25 senedir.


    Sonrasında piyano aldım, onda da öyle inanılmaz seviyeye gelmedim ama daha keyif verdi nedense, az da olsa ilerleme kaydettim.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Robinson Crusoe -- 27 Aralık 2022; 10:5:12 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bilgennyk kullanıcısına yanıt

    Sadece rocksmithle öğrenemezsin hocam. Belli bir seviyeden sonra oyun tat verir sana. İlgin varsa direk profesyonel destek alıp ders almanı öneririm bir kaç ay.

  • bilgennyk kullanıcısına yanıt

    Geç bir cevap olacak ancak Rocksmith tek başına yanlış teknik geliştirmenize neden olabilir. Bundan sebep Rocksmith'e başlamadan evvel en azından temel kısımları iyice kavramış olmak gerekiyor. En basitinden gitarı ve penayı doğru tutmak. Kulağa çok kolay geliyor biliyorum lakin hayati derecede önemli bir detay bu. Sol eli bileği ağrıtmayacak rahat bir pozisyonda tutmak, hangi parmakları hangi sırayla kullanacağını bilmek, sağ elde ise penanın açısı ve penalamayı dirsekten ziyade bilekle yapmak falan aşırı önemli. İşte bu detayları Rocksmith derslerini dinlesen bile ilk etapta gözden kaçırabilir veya önemsemeyebilirsin.


    Tavsiyem yerli kaynaklarla vakit kaybetme, İngilizcen varsa YouTube'da JustinGuitar var, blues ağırlıklı öğretiyor ancak başlangıç dersleri herkese hitap ediyor ve abimiz gerçekten de çok iyi bir öğretmen. O temelleri kaptıktan sonra Rocksmith'te işin daha kolay olacak. Rocksmith hayatımda oynadığım en keyifli oyunlardan biri. Çok rahat 4-5 saat oynuyorum, e bu ne demek? 4-5 saat pratik demek. Oturup, metronom açıp o sıkıcı sessizlikte kendi kendine bu kadar uzun süre pratik yapmak çok zor, feci bayıyor insan ki başlangıç aşaması zaten çok sancılı ve pamuk ipliğine bağlı. Ben Rocksmith egzersiz paketlerini de satın almıştım, beat'leri çok hoşuma gidiyor sırf o bile egzersiz yapmaya teşvik ediyor. Bahsettiğim egzersiz paketlerinden kolay olanı:



    https://www.youtube.com/watch?v=UzRG-Q3Uj_k



    Oyununun içinde temel konular ve teknikler için atari oyunu tarzında mini oyunlar var. Strip Skip Saloon ve Ducks Redux favorilerim. Strip Skip'te barmeniz ve çalıştığımız bara baskın yapan kovboy abileri aşağı yukarı yönlü olacak şekilde doğru telleri çalarak vuruyoruz, Ducks'ta ise hareket halindeki ördekleri klavye üzerinde doğru fretlere basarak vuruyorsun. Oyun gerçekten zekice dizayn edilmiş, enstrüman çalmayı öğrenmenin en önemli aşaması olan o enstrümanı eline almanı sağlıyor :) Skor kasayım falan derken şaka maka ilerliyorsun. Üstelik amfi modellemeleri falan var, bende hi-fi ses sistemi olduğu için oyundaki sound'dan da muazzam bir zevk alıyorum.


    Yousician da kaliteli bir servis, öğreticilik açısından Rocksmith'ten daha iyi. Zamanında 2 yıllık aboneliği 180 TL'ye almıştım ve onun da faydasını gördüm. JustinGuitar, Yousician ve Rocksmith kombinleyebilirsin, birinde olmayanı diğerinde yakalayabiliyorsun. Bol bol guitar cover videoları izle, gitarı nasıl tuttuklarına, nasıl çaldıklarına dikkat et. Dediğim gibi gitarı tutuş gerçekten çok önemli, şaka yapmıyorum. Gitarının ayarı düzgün olsun, entonasyon sorunu falan varsa oyun notaları yanlış algılayabilir. Ben real tone cable ile oynuyorum, diğer yöntemleri denemedim ancak real tone ile gecikme sıfır, her şey çok akıcı. Xbox'ta da PC'de de zerre sorun yaşamadım.





  • Has gitar alarak başlayacağım

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • DLC crack var mı

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 5556575859
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.