Şimdi Ara

Rocevery bölümü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
266
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Rocevery harddiskin neresinde saklanıyor? Diyelim format atacağım ama rocevery'i silmek istemiyorum o olay nasıl olacak :( ? Yani Vista gibi orjinal işletim sistemimi kaybetmek istemiyorum.......

Rocevery olmayan bilgisayarlar da rocevery'i nasıl olusturabiliriz? Nasıl sileriz vs.. Kullanımı hakkında bir bilgim yok.......

Şimdiden Teşekkürler

• ilgilenen yok mu.....?
  • recovery genel de C ve D'den bağımsız olur ayrı bir disk gibi...
    Nasıl oluşturulacağı konusunda bilgim yok fakat bilenler vardır mutlaka
  • quote:

Orijinalden alıntı: cem.petek

recovery genel de C ve D'den bağımsız olur ayrı bir disk gibi...
    Nasıl oluşturulacağı konusunda bilgim yok fakat bilenler vardır mutlaka

Hmm, Teşekkürler.
  • HP lerde genelde 7GB lik D diski olur bu Recovery bolumudur PC acilirken F11 e basarsan Factory Settings denen yani fabrika ayarlarina geri donersin. C uzerinde hicbir datan kalmayacagi icin bu islemi yapmadan dosyalarinin yedegini almalisin.
    Recovery ayrica notebookla gelen CD ve DVD lerlede yapilir. Asus 1 O/S bir Driver CD-DVD si verir bunlardan 1 tabesinde Recovery yazar ve o DVD yi takip PC yi restart etmen gerekir. Acilisda Herhangi bir tusa basarsan kurtarma baslar ve C diskindeki tum datalarin kaybolur.
    Bu tarz markalarin sudugu cozumlerin disinda en basarili olan Acronis programi vardir. Bu programi edindikten sonra PC ni bir guzel formatla gerekli lisans ayarlarini yap ve bu programi kullanarak(kullanici cok basit) PC ni yedekle. Yedegi herzaman icin D diski yada harici bir diskte tutman gerekir. PC yi yedekledikten sonra sistemin coktugunde yada geri donmek istediginde Acronis uzrinden olusturdugun DVD yi kullanarak PC yi restart et ve acilistan sonra Recovery seciminden PC yi eski haline getir. Tabii bu islemdede C diskindeki um veri kaybolacaktir o yuzden dikkatli olmalisin.

• Çok teşekkür ederim acıklayıcı oldu.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.