< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
Sitenin en altında ufacık punto ile yazıyor hocam Roborock ile bağımız yoktur diye. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Dock'un yeri değişmemiş olmasına rağmen haritada dock farklı alakasız bir yerde gözüküyor ve buna göre hareket etmeye çalışıyor cihaz. Sebebi ne olabilir bunun? Çözümü için ne tavsiye edersiniz. @Hepsirobot |
Ali @Hepsirobot abi değerli Robogil firmasının temsilcisi @BravoUno beyin ''Bölüm 5: Su Haznesi ve Paspas Özellikleri'' videsounda 12:20 sanyieden itibaren süpür + mop modu ile ilgili vermiş olduğu bilgiler doğrultusunda kendi temizliğimde hatamı yapıyorum diye düşünmeye başladım. Hafta içinde belli bir periyot ile tüm evi müsaitlik durumuna göre oda oda süpürüyor robotumuz. Pazar günleri yine oda oda halıları kaldırarak(halı altında kalan ve halıları kaldırma aşamasında yere dökğlen saç, tüy, pislikler vs. süpürülsün mantığı ile) süpür + mop + enine-boyuna,zik zak x2 modunda kendimce detaylı temizlik yaptırıyorum. Ancak video' dan edindiğim bilgi doğrultusunda, süpür+mop modunda paspasın nemlendirmiş olduğu zeminden yine robotumuzun süpür modundan dolayı emiş yaparak zemindeki nemi emmesi sonucu hepa filtresine, motoruna zarar verebilme ihtimali beni düşündürdü açıkçası Sizlerin yorumu ve önerlierini merakla bekliyorum. Ayrıca bu mantıktan yola çıkarak; s9' da mevcut olan ancak s5 max' te ''sadece mop'' modunun olmaması da düşündürücü. (firmanın cihaz ömrüne bakış açısı? ) |
Firma yetkilisi ya da distribütör' ün sizler kadar tecrübeli ve tarafsız olarak cevap verebileceğini sanmam, hatta 360 distribütör' ünün cevap bile veremeyeceğini düşünerek genel fikir ve önerilerinizi dikkate alıp kullanım şeklimizi gerekli ise revize etmeyi tercih ederim. Belki bir tık zahmetli olacaktır ama;cihazın ömrü için mop yaptırmadan önce, halıları kaldırıp önce süpürme sonra sadece pas pas yaptırma yoluna gidebiliriz. |
Teşekküler Ali abi, yapacak bir şey yok robotun ömrü için yine robot biraz daha fazla çalışacak :) Mop için varyasyon değişimine gideceğiz |
Teşekkür ederim. Dock'u ararken durdurup genel temizlik başlatmayı seçtim. Positioning diyerek yerini belirlemeye çalıştı ondan sonra düzeldi geri dock'a gönderip tekrar başlattım sorun kalmadı. |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BravoUno -- 29 Ekim 2020; 13:27:32 > |
Bu haritadaki sorun nedir? Robot neden haritayı çıkaramıyor bir türlü? Bir de havaya kaldırıp indirdiğimde eski yön çizgileri kayboldu ve sil baştan başladı. Gerçekten kafayı yiyeceğim. Bir de en sağ alttaki oda kızımızın odası. Ortasında oyun çiti var, oranın etrafında belki 7-8 tur attı, bir türlü çıkmadı odadan. ![]() < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zerathull -- 29 Ekim 2020; 13:34:47 > |