Şimdi Ara

Robot Süpürgeler Hakkında [ANA KONU] (3183. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: aysare Daha Az
1 Kayıtlı Üye ve 7 Misafir (3 Mobil) - 5 Masaüstü3 Mobil
5 sn
63.798
Cevap
1.571
Favori
2.881.810
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
240 oy
Popüler Konular listesinde
31. Sırada  bugün en iyi #9
Sayfa: önceki 31813182318331843185
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba, Curv X ve Saros 10R şu an hemen hemen aynı fiyata geliyor. 10R alacaktım ama olumsuz yorumlar da çok. Sıkıntısız, uzun yıllar götürecek bir robot arıyorum. Hangisini tavsiye edersiniz?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

İkisi arasında hangisini seçmeli bir şey diyemem. Ama 10R alsatçı mağazaların çektiği astronomik fiyatları saymazsak en uygun 69.500 TL'yi gördü. Curv X ise uzun süredir 60 bin TL altına düşmüştü hatta Mediamarkt'tan kampanyalı 56 bine alan oldu. Ama şimdi 67 bin küsur fiyat görünüyor. Curv X alacaksanız bilin ki bu fiyat gerçekçi değil. Ha Saros 10R fiyatı normal mi derseniz o da değil  ama en azından durup dururken zam yemedi hep pahalıydı.

• Bir arkadaşım 280 metrekare (250 net) bir süpürge almayı düşünüyor. Bu ebatta bir evin tek seferde süpürülmesi ya da büyük kısmının temizlenmesi için bir süpürge önerebilir misiniz? Şimdiden teşekkürler.

Teknolojik aletler biraz şans işi. Ben 10r’ı 3-3.5 aydır baya sık kullanıyorum. Ortalama iki günde bir her yeri çift alacak şekilde çalışıyor. Ben bi sıkıntı yaşamadım, gayet memnunum ama sorun yaşayanlar oluyor elbet. Uzun süredir mağaza türü yerlere gelmiyor, piyasadan çekecekler şüphesi yarattı bende sadece. İki cihaz da yeni, yani kronik bir sıkıntıları ve buna karşı güncellemeleri varsa kullanınca göreceksinizdir.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

Almanya ziyaretim esnasında Curv 2 Pro cihazını aldım. Roborock hesabıma eklemeye çalıştığımda “unknown device” uyarısı alıyorum. Elle eklemeye çalıştığımda da listede gözükmüyor. Bu konuda bilgisi olan var mı?

Galatasaray sevdalısı
    PS4
    PSN ID: kdrsrslnUS
  • kdrsrsln kullanıcısına yanıt

geçmiş sayfalarda yazmıştı biri regilion kilit ; bölge kilidi olabiliyor hocam. sim lock gibi düşün.

çözüm var mı bilmiyorum araştırabilirsiniz.

Temizlik yaparken 2 veya 3 defa şeklinde seçenekler de mevcut detay temizlik için.

Veya moplama için de robot süpürge özellikleri önemli yer tutuyor.

Fakat elinizde bir veri olması açısından, ben Dreame L40 ultra kullanıyorum ve 60 M2 evi süpürmesi (1 defa süpürme) yüzde 10 civarı şarjının gitmesine sebep oluyor.

250 metrekare oldukça iddialı fakat süpürge şarjı bitince kendini şarj edip kaldığı yerden devam edebilecektir.

Harika cihaz. Nereden ve ne kadara aldınız hocam ayıptır sorması? Hayırlı olsun bu arada!

Hocam aslında dediğiniz gibi başladığında tek seferde bitirmese bile şarja gidip devam etmesi önemli. Hazne dolduğunda sadece iş bitiminde mi boşaltma yapıyor, yoksa arada boşaltıp kaldığı yerden devam mı ediyor? Bu konuda beni aydınlatabilir misiniz? Yıllar önce ecovacs deebotum vardı. Halıya gelinde kıçını kaldırıp öyle süpürüyordu, mop halıya dokunmasın diye. Ama bozulunca xiaomi mop2 pro verdiler. O çok düz bir cihaz geldi bana. Mop yaparken halıyı tanımıyor.

Sizin dediğiniz cihazı bir inceleyeyim olmadı. Teşekkürler bu arada.

Orijinalden alıntı: Hepsirobot

Estafirullah, yok öyle başkanlık falan. Ama diyeyim.

Tartışmasız en iyi robot süpürge demeyelim, fırçaları çok gürültülü çalışıyor diye daha ilk testlerde şikayet ediliyor :)

Muhtemelen CES'ten sonra yani Ocak ayında getirirler diye düşünüyorum, ülkemizdeki distribütör stok odaklı çalışıyor, eskileri bitirmeden yeni ürüne girmiyor pek.

Üstadım teşekkürler. Genel olarak CurvX'ten bir tık daha iyisi deniyor. O dediğiniz testlere denk gelmedim, paylaşmanız mümkün müdür?

Ayrıca, ürün Avrupa'da satışta.

Bilgim yok ama fikrim var 😂
    Muhtemelen VPN kullanıp Almanya IP'si ile giriş yapıp cihazı kaydederseniz sorun çözülür diye düşünüyorum.

MediaMarkt dan Black Friday indirimiyle vergi iadesi dahil 890€ ya aldım.

Galatasaray sevdalısı
    PS4
    PSN ID: kdrsrslnUS
  • kdrsrsln kullanıcısına yanıt

Hocam merhaba. Ben de Almanya ziyaretimde yanımda 900€'lu bir robot süpürge getirmek istiyorum, acaba nasıl ve ne kadar vergi vererek getirdiniz? Sıkıntı çıkardılar mı? Kişi başı 430€ hakkımız var sanırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gu_r_ay -- 3 Aralık 2025; 12:15:32 >

Curv X

Yazılım sınırı 250 metrekare, ötesinde saçmalıyorlar.

Haritalandırması da çok kolay olmayacaktır. Tek seferlik temizlikte zaten batarya yarısından sonra çok hızlı bitecektir yani teorik olarak tek hatta iki çevrimde bile o alanı temizleyemeyebilir.

Batarya kullanımı açısından en tasarruflu makineler Ecovacs (fan yapısından dolayı) ve Dreame, bu iki markadan premium modeller arasında yüksek kapasiteli batarya kullanıp özel şarj/deşarj algoritmaları olanlar var (Ecovacs X11 Power Boost gibi)

Tabii ki zemin yapısı ve eşya yoğunluğu da çok önemli konular bu büyüklükte bir alanda. Zeminde halı çok ise makinenin batarya kapasitesinin yarısını alır götürür sürtünme ve zorlanmadan yaşanan kayıplardan dolayı.

Rica ederim hocam ne demek. Aslında süpürme işlemi sırasında bile siz vereceğiniz komutla haznesini bosalttirabiliyordunuz sanırım (ana istasyona son ve boşalt komutu ile), hatta mop işlemi yaparken paspasin çok kirlendigindigini düşünüyorsanız ana istasyona döndürüp hem mop yıkama hem de hazne boşaltma işlemini yapıyor. Dreame L40 ultrada da moplari halı üzerinden geçerken kaldırıyor, tabii burada halinin tipi de önemli.

Bir ürünü inceleyin forumda da gezinin aklınızdaki diğer sorulara da cevap bulacağınızdan eminim. İyi günler dilerim.

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.