Şimdi Ara

Robot Süpürgeler Hakkında [ANA KONU] (3181. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
12 Misafir (3 Mobil) - 9 Masaüstü3 Mobil
5 sn
64.225
Cevap
1.581
Favori
2.918.540
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
243 oy
Sayfa: önceki 31793180318131823183
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • HB'De Roborock'da 1000 TL Kupon Fırsatı Burada kampanyasından faydalanabilen oldu mu? kupon gözükmüyor bende

Narwal Freo Z Ultra'yı Hepsiburada'dan 28.499'a 3 taksitle almak yerine (Bonus'a 3 taksit vardı)

Trendyol'dan, çıkan 100 TL kupon indirimiyle 28.699'a 9 taksitle aldım. Gri renk.

Ürün gelince izlenimlerimi paylaşırım.

Bugüne kadar sorularıma yanıt veren herkese teşekkür ediyorum.

Bu robotu tercih etmenizdeki temel sebepler neler hocam?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
    amd ryzen 5 3600 , msi b450 tomahawk max , sapphire rx5700xt nitro + , samsung 970 evo plus , Ballistix (8.2)GB 3200MHz DDR4 cl16 , dark guardian , aoc c17g1 144hz monitör , High Power 750W 80+ GOLD Performance GD Aktif PFC Güç Kaynağı
  • Merhabalar daha evvel saros 10r aldigimi ama bi ay kullandiktan sonra, sonraki bir ay bir calisir bir calismaz surekli hatalar verdigini yazmistim. Sonra hata verip hic calismaz olunca, sevise gitti robot. Sali gunu esim geri getirdi bugun denedim, hiçbir sorunu yok denen cihaz yine ayni. Hic bir sekilde tavsiye etmiyorum. Ne yaptilar ne ettiker bir sey de soylemediler. Cihaz testlere tabi tutuldu calisiyor denip birakilmis rapor. Ne tespit ettiklerini yazdiklari alan bile bos.

• meddah58 kullanıcısına yanıt
    Ben katya v siparişi verdim. Kupon ve indirim ile 9000 liraya geldi.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Ürünlerimizle ilgili olarak her türlü soru, sorun, şikayet ve memnuniyetinizi bizlere iletebilirsiniz. ''48 Saatte Çözüm Garantisi'' hizmetimiz ile en hızlı şekilde dönüş sağlayacağız.

Robot süpürgenizi güzel günlerde kullanmanız dileğiyle, sağlıklı günler dileriz.

Şımart Teknoloji

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Şarj ünitesinden çıktıktan sonra biraz ilerleyip bazen hemen olduğu yerde dönmeye başlıyor. Bazen de odayı biraz süpürdükten sonra dönmeye başlıyor.

Süpürmeyi bitir deyince de şarj ünitesine doğru gidiyor ama bir türlü şarj ünitesine yerleşemiyor. Tam arkasını dönüp yerleşecekken yön değiştiriyor sağa ya da sola dönüp şarj ünitesine tekrar dönüyor. Şarj ünitesini ittiriyor.

Yardımcı olabilecek var mı?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • anywar kullanıcısına yanıt

Narwal Freo Z Ultra'yı neden tercih ettiğimi sormuşsunuz.

- Öncelikle tabii ki fiyat ve fiyat/performans.

Fiyatı çok uygun geldi. 28.700'e 9 taksitle aldım. ABD'deki bir tüketicinin Amazon.com'da Black Friday indirimleri ile birlikte alabileceği fiyatın daha altına bir fiyatla, üstelik taksit ve kredi kartı puan kampanyalarıyla almış oldum. Listemdeki diğer süpürgelerin hiçbiri ABD'li tüketicinin ödediği fiyatın altında değildi. Bazısı %40, bazısı %80 daha pahalı. Bu benim için önemli bir motivasyon oldu.

- Bu modelin hem temizlemede, hem de boşaltma-temizleme istasyonunda diğer markalara göre en sessiz model olduğunu gördüm. Benim için sessizlik çok önemli. Yoksa Dreame X40'a da yönelebilirdim ama 7.000 TL daha ucuza daha sessiz bir model almaya karar verdim.

- Paspas mop'ları üçgen şekilli; yuvarlaklara göre daha iyi kenar köşe temizliği yaptığı söyleniyor. Elbette daha pahalı modellerde dışarı uzanan veya silindirik paspaslı modeller de var. Ama bu fiyat bandında üçgen şekilli paspas bir avantaj.

- Narwal'ların paspas yaparken yere uyguladığı güç diğerlerinden daha yüksek görünüyor.

- Kuru ve ıslak gücü gayet iyi gözüküyor. Tabii 2 katı fiyata daha güçlü modeller de var.

- Narwal'ların engel algılaması hep övgü almış. Aşırı önemli bir şey değil ama yerde çorap-peçete kaldığında tanıması güzel. Fakat güncel modellerde bunu zaten hepsi yapıyor gibi düşünebiliriz. Kedi-köpek tanıması hoş olabilir.

Ürünün "şunlar da olsaydı" diyeceğim eksiklikleri de var ama fiyat avantajını düşününce bunların yokluğuna katlanmaya karar verdim:

- Paspasları dışa doğru uzamıyor. Ancak benim için büyük sorun değil. Kenarları arada bir alırım. Narwal Freo Z10 Ultra'da bu özellik var ama o da 40.000 TL.

- Kendi içinde mini su tankı yok. O nedenle paspas temizleme istasyonuna arada bir uğraması gerekiyor. Ancak evim çok büyük olmadığı için bunu da sorun etmedim. Büyük evlerde bu durum temizleme süresini uzatabilir.

- Bataryası 5.200 mah. Gayet yeterli. Tabii 6.400 mah ve daha üstü modeller de var ama evimin metrekaresini düşününce 5.200 mah da işini tek şarjla rahatlıkla bitirecek düzeyde. 140-150 m2 üstünde daha büyük bataryalı modellere bakılabilir, şayet tüm evi tek seferde bitirsin isteniyorsa. Yok eğer "yarısını bugün, yarısını yarın yapsa da olur; her gün tüm odaları temizlemesine gerek yok" diyorsanız çok büyük bataryaya da gerek yok.

- Haritalama ve yazılım konusunda Roborock'lar sanırım daha iyi, ama Narwal da kötü değil şeklinde söylenmiş. Ecovacs daha çok eleştiri alıyor. Narwal'da da sorun yaşayanlar olmuş ama birçok incelemede büyük sorun görülmemiş. App'i için de iyi yorumlar var. Yazılımsal eksiklikler zamanla giderilebilir diye düşünüyorum, büyümekte olan bir marka.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serkelios -- 29 Kasım 2025; 18:44:5 >

• serkelios S kullanıcısına yanıt

Detaylı cevap için teşekkür ederim

Daha önce hiç robot süpürge almadım, kullanmadım. Herkesin bildiği, geçmişten beri malum sorunlar, problemler ve/veya eksiklikleri yüzünden hep uzak durdum.

Benim temizlik anlayışım hep dip köşe temizlikten yanadır. Bunun için yaklaşık 6 ay önce annemin 25 senedir kullandığı Dyson DC05 elektrik süpürgesini nihayet emekli ederek Dyson Gen5 detect aldım ve temizlik işini tamamen ben devraldım. Çünkü Gen5 detect anneme ağır geldi. Kullanımda benim bir şikayetim yok ama iş yüzünden sadece haftasonları dip köşe süpürme işine vakit ayırabiliyorum ve zaten artık yaş gereği annemin bu işlerle uğraşmasını istemiyorum.

Bu başlığın son 4 ayında yazılmış tüm mesajları okudum. Özellikle @Hicks ve @HepsiRobot Ali Bey'e ben de teşekkür etmek isterim. Gerçekten yıllarca hemen herkese yardımları olmuş, sağolsunlar. Hatta Ali Bey ile de komşu çıktık. Kendisi Yaşamkent'teymiş, ben de Koru'da ikamet ediyorum.

İhtiyaçlarımı sıralayım:

1) Evimiz 110 mt2. 3+1.
    2) %60 Halı - %40 parke ve ıslak zemin
    3) Evcil hayvan yok.
    4) Çocuk yok.
    5) Daha çok süpürme odaklıyız, moplama da olması iyi olur.
    6) Fiyat olarak bir sınırımız yok.

Okuduğum mesajlardan, yaptığım araştırmalardan ve izlediğim yerli & yabancı tüm videolardan sonra elemeleri yapıp sayıyı 3'e indirdim.

- Dreame X50 Ultra Complete
    - Roborock Saros 10 ya da 10R
    - Ecovacs Deebot X11 OmniCyclone

İçimden geçenler:

- Gönlüm Dreame X50 Ultra Complete'ten yana. Ayrıca kutudan onca sarf malzeme çıkması ve kendi sitesinde orijinal ekipman satması beni cezbetti. Ki sanırım X50 Ultra Complete alırsam kutudan çıkan sarf malzeme miktarı kadar bir alışveriş daha yaparım. Anladığım kadarıyla bu robotların ekonomik ömürleri 5 - 6 sene. Şimdiden hepsinden yıllarca yetecek kadar alır dolaba koyarım.

- Roborock Saros 10 sanırım moplama da bir tık daha iyi (Dreame'ye göre). Bir arkadaşım da Qrevo S modelini kullanıyor, memnun olduğunu belirtti. Ancak orijinal yedek parça satışı sanırım yok, varsa da ben bulamadım ve kutudan ekstra sarf malzeme çıkmıyor.

- Ecovacs'ın distribütörünün durumu sanırım belirsizliğini koruyor. Sonrasında bir sorun olsa tamamen çözümsüz kalmak istemem. O yüzden maalesef büyük bir soru işareti.

Bu arada Dreame X50 Ultra şu anda Media Markt'ın N11'de ki mağazasında 57.289 TL. Kartımdaki birikmiş puanlar ve kupon indirimleriyle 52.870 TL'ye peşin fiyatına 6 taksitle alabiliyorum.

Bugün alım yapıp konuyu kapatacağım.

Yardımlarınıza, önerilerinize ihtiyacım var. Düşüncelerinizi paylaşırsanız sevinirim. Herkese iyi pazarlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AlkanExclusive -- 30 Kasım 2025; 6:57:21 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• AlkanExclusive kullanıcısına yanıt

Ağırlıklı süpürme talebiniz var ise bu rakamlara çıkmanız gereksiz. Aynı performansı alabileceğiniz 35-40bin bandında bir çok güzel makine var. Roborock Q REVO C, Revo L, Dreame X40 serileri gayet makul ürünlerdir.

Kahveye bekleriz uygun olduğunuzda.

• Ali hocam merhaba @Hepsirobot... T30c aldım da solüsyon yerine temizlik için kullanılan beyaz sirke önermiştiniz. Solüsyon Haznesinin hepsine mi sirke koyayım yoksa arıtılmış suyla karıştırıp inceltiyimmi?

amd ryzen 5 3600 , msi b450 tomahawk max , sapphire rx5700xt nitro + , samsung 970 evo plus , Ballistix (8.2)GB 3200MHz DDR4 cl16 , dark guardian , aoc c17g1 144hz monitör , High Power 750W 80+ GOLD Performance GD Aktif PFC Güç Kaynağı
  • Merhabalar Dreame L40 Ultra AE ya da ecovacs t30c arasında kaldım 2 kızım ve evcil hayvanımda var evde saç ve kedi tüyü fazla hangisini tavsiye edersiniz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fekat -- 30 Kasım 2025; 13:13:54 >

Q REVO MASTER ‘ın bunlar arasındaki yeri nasıl hocam?

@lewizsthank1 hocam memnun musunuz cihazdan su tüketimi nasıl?

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.