Şimdi Ara

Robot Süpürgeler Hakkında [ANA KONU] (1256. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
56.059
Cevap
1.320
Favori
2.232.937
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
217 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12541255125612571258
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Hepsirobot kullanıcısına yanıt

    Hocam ben de size Viomi SE modelini soracaktım. Daha önceden sorduklarım arasında Dream F9 u önermiştiniz. Bu Viomi modelinde lidar sensörü var ve haritalama Dream modelie göre daha iyi olacağı yönünde fikrim. Fakat cihaz kilitleme olayı beni düşündürüyor. Sizin yorumlarınız nelerdir?


    @Hepsirobot

  • BYYUNUSX kullanıcısına yanıt
    Roborock S5MAX alabilirsiniz. Kronik sorunu yok. Parça sorunu yok. Kullanıp memnun olmayan çıkmadı. :)
  • Hepsirobot kullanıcısına yanıt
    Değerli Hocam S5 Max modeli şarj, çalışmaya başlar başlamaz 0 oluyor... Charging diyor, %50 olunca temizle dedim, yine 0 oldu anında... Ne yapayım?
  • skip-60 kullanıcısına yanıt

    Haritalama özelliği olarak daha iyi olduğunu biliyoruz ancak yapısal kalite ve yazılım sorunlar yaygın Viomi ürünlerinde.

  • siyahtemas kullanıcısına yanıt

    Şarj olduğundan emin misiniz? Kontakları temizleyin kolonyalı mendille ve tekrar deneyin.

  • Hepsirobot kullanıcısına yanıt
    Üstadım, 1 saat önce evde olmadığım halde, aplikasyon üzerinden %60 şarj olduğunu görüp, küçük bir alanı temizle komutu verdim, Dock tan ayrılmadan şarj 0 ibaresi çıktı
  • siyahtemas kullanıcısına yanıt

    Cihaz çok yeni ama bu ya kontak sorunudur, ya da batarya hücrelerinden birisi ölmek üzeredir diye düşünüyorum.

  • Roidmi Eve Plus kullanıcısıyım. 2 haftayı devirdik.

    Sesler arasına Türk kadın sesi eklendi. Mikrofona çok yakın kaydedilmiş herhalde ses seviyesi yüksek, ortalara kadar getirmek zorunda kaldım hoperlörde patlamalar yaşatıyor yüksekte. Bazı kelimeler çok düz çevrilmiş olsa da iş görür. Kızım niye Türkçe konuşmuyor diyip duruyordu hoşuna gitti :D


    Uygulamanın Türkçe kullanımı ise halen problemli. Özellikle yeni haritalama için gelen uyarıda İngilizce "Haritalama sürecinde Robotun ve şarj ünitesinin yerini değiştirmeyin" dediği yerde Türkçe çeviriye "Harita oluşturma süreci sırasında kasıtlı olarak robotun ve şarj istasyonunun yerini değiştirin" çevirisini google bile bu kadar kötü yapmaz. Bunu görür görmez İngilizce'ye dönme kararı aldım.


    Ürün ile ilgili soru sormak isteyen arkadaşlar olursa samimiyetle ve tarafsız şekilde cevap verebilirim.





  • yuemef kullanıcısına yanıt

    Güzel günlerde kullanılsın inşallah 


    Uygulamada verdiğiniz komutlara cevap verme süresi nasıldır hocam? Bu ara bir çok firma sunucuda aşırı yoğun veri trafiği yüzünden kullınıcılardan olumsuz geri dönüş alıyor.

  • mali_bu16 kullanıcısına yanıt

    İyi dilekleriniz için teşekkür ederim. Umarız herkes sağlıklı sıhhatli günlerde uzun süreler cihazlarını kullanır.


    Ben 2 haftadır hiç bir gecikme yaşamadım. Gerek evde iken gerek dışarda iken komutlarımı hızlıca cevapladı. Turknet VDSL kullanıyorum Xiaomi Mi Router ve MiRepeater V3 ile wireless ağımı yönetiyorum. 35 MBPS (max 65 görüyor ve koplamalar yaşanıyor diye 35 kullanıyorum böyle daha stabil). Normal zamanda takribi 8-9 cihaz devamlı Wifi'a bağlı.


    Düğmeye basmamla süpürgenin bağırması ve canlanması başlıyor. Evim uzun, 2 ayrı wifi kullanıyordum. Sırf bu meraklı aleti izlemek için iki ağımın adını aynı yaptım, uzaklara gidince aynı isimde olduğu için diğer wifi a geçiyor bu geçiş sırasında 15-20 sn sadece robotu takip edemiyorum. O ise wifi ile ilgilenmiyor işini yapıyor, bağlantı gelir gelmez gezdiği yerleri haritada işaretliyor. Wifi olmasa da işi biterse geri dönüyor, bunu repeater farklı ad ile ağ yayarken tecrübe etmiştim.


    Cihaz: Roidmi Eve Plus




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yuemef -- 21 Ocak 2021; 15:57:43 >




  • yuemef kullanıcısına yanıt

    Maşallah hocam :)


    Toz torbasının ortalama dolum süresi gibi bir bilgi edinme şansınız oldu bu sürede?


    uygulması Xiaomi den bağımsız bir app sanırım?

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Hepsirobot

    Cihaz çok yeni ama bu ya kontak sorunudur, ya da batarya hücrelerinden birisi ölmek üzeredir diye düşünüyorum.

    Hocam 65 m2 tek yaşadığım yerden ısıtmalı ev için hangi modeli önerirsiniz. Büyük bir ev olmadığı için çok bütçe ayırmak istemiyorum, tavsiyeniz benim için önemli.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mali_bu16 kullanıcısına yanıt

    Roidmi'nin kendi uygulaması var ve bence gayet başarılı. Eksikleri var ancak markanın ilk robot süpürgesi. Ekosistemdeki diğer süpürgelerden çok özellik almış diğerlerini de ekleyecektir potansiyeli var.


    Toz torbası için ayda bir diyorlar, ben ilk kullanımlarda ne kadar toz topluyor acaba diye meraktan süpürgeyi hep elimle temizledim :) Sonrasında torbayı kullanmaya başladım. 2 gün kadar önce ne kadar toplamış olabilir diye torbayı çıkarttım içine baktım korktum cidden. Bu kadar pisliği nereden buluyor bu cihazlar.


    Tahminim 2+1 bir ev için süpürme sıklığı yüksekse 1 ayda dolabilir. Ancak bu durum eşyaya, toz durumuna, halı miktarına göre artar-azalır. Toz haznesi 350 ml sanırım, torba ise 3 litre. Tabi bir de vakum ile sıkıştırma durumu var süpürgede geniş geniş duran tozlar torbaya girince topak topak oluyor. Yoksa 20 seferde doldu gitti derdik. Elimle yokladığımda ilk torbanın %30-40 seviyeside dolduğunu düşünüyorum. Tabi bu el kararı göz kararı. Daha dolduramadık.


    Yedek parça ve toz torbası gibi sarf malzemeler için en geç 15 şubat diyor firma. Zaten kutu içinde 5 tane torba 10 tane tek kullanımlık mop ve 1 adet ekstra hepa filtre geliyor. Bu parçaların gecikebileceğini hesaba katıp kutuya dahil etmişler sanırım.


    Cihaz: Roidmi Eve Plus





  • yuemef kullanıcısına yanıt
    Roidmi kutu ici yedek ekipmanlarinda yapmis yapacagini...cok guzel bu ekstralar
  • Merhabalar,


    Roidmi eve plus için ben de biraz bilgilendirme yapayım. Daha önce kısa bir süreliğine (20 gün) de olsa s5 max kullanmıştım, onunla karşılaştırmalar da yapmaya çalışacağım.


    Öncelikle ürünün distribütörü idealseçim diye bir firma. Siparişimi akşam vermiştim ertesi gün öğleden önce kargoya verildi bildirimi geldi. Ürün büyük bir kutu içinde iki farklı kutu olarak geliyor. Birinde süpürge diğerinde de çöp istasyonu var. Cihazın roidmi tarafından paketlenmesi çok başarılı geldi. Gerekli her şey düşünülmüş, özenle sarılmış/korunmuş. Priz girişinde çocuk kilidi tarzında plastik bi şey bile vardı gayet hoşuma gitti. Yedek olarak 1 tane hepa filtre, 10 tane tek kullanımlık mop ve 4 tane toz torbası çıkıyor.


    Cihazın kurulumu s5 max gibiydi farklılık olarak cihazı modemin yakınına götürmem gerekti. S5 maxı kurduğum yerde ilk denememde kuramadı bu nedenle modemin yanına götürdüm ve kurulumu sağladım. Uygulamada başarısız bir Türkçe dil desteği de mevcut. S5 max daki sanal duvar/alan, odaları düzenleme vs. mevcut. S5 maxı belirli bir nokta işaretleyerek çağırabiliyordunuz bunda o mevcut değil küçük bir alanı temizlemek için çağırabiliyorsunuz. Uzaktan kumanda gibi cihazı kontrol etme mevcut fakat S5 max tam uzaktan kumandalı araba gibiydi, ekrana ne kadar basılı tutarsanız o kadar hareket ediyordu. Roidmi eve plusda ileriye dokunduğunuz an belli bir mesafe katediyor direkt. Aynı şekilde dönüşlerde de sabit bir açıyı dönüyor. Kullandığım bir özellik değildi zaten ama varsa insanın beklentilerini karşılamalı bence. Uygulamayı arayüz olarak da çok beğenmediğimi söyleyebilirim. Roborockun arayüzü daha güzeldi.


    Çöp boşaltma istasyonu bence gayet başarılı bütün tozları hazneye alıyor neredeyse. Neredeyse çünkü robotta ana fırça ve hazne arasına da küçük bir kapak koymuşlar. İstasyon çekim yaparken o kapakta yukarı doğru kalkarak kirlere baskı uyguluyor ve kapak ile filtre arasına sıkışan tozlar istasyon tarafından çekilemiyor. Ana fırça tarafındaki kapaktan bahsediyorum filtrenin alt kısmında kalıyor. Nedenini anlayamadım fakat çok basit bir kapak S5 maxta böyle bir kapak yoktu.



    Robotun haritalaması s5 maxla aynı gibi ama hareket olarak farklı geldi. S5 maxın girebildiği ve rahat çıkabildiği alanlara bu robotta girebiliyor ama çıkarken uzun bir döngüye giriyor. Robotun engelle karşılaştığında yaptığı açının yüksek olmasından kaynaklanıyor bu durum. S5 max daha küçük açılar yapıyordu ve bir kaç açı yaparak çıkabiliyorken roidmi daha büyük açılar yapınca takılıyor ve geriye dönüyor vs.. Yazılımsal şeyler tabi zamanla iyileşecektir diye düşünüyorum. Aynı şekilde açılır kapanır masam var onun ayaklarına çıkmaya çalışıyor ve baya zorluyor bunun sonucunda takılı kalıp düzeltmem gerekiyor. S5 max roidmi kadar zorlamıyordu ve takılıp kaldığına şahit olmadım.


    Ses seviyesi olarak s5 maxa oranla ciddi bir fark var. Roidmi en sessiz modunda bile s5 maxa göre daha fazla ses çıkarıyor.


    Sensör sayısı olarak Ali hocadan öğrendiğim kadarıyla diğer robotlardan farklı bir sensörü yok. Fazlası da gereksizmiş zaten.


    Elekrik kontrollü moplama yapıyor su seviyesini ayarlayabiliyorsunuz. S5 maxtan farklı olarak su seviyesi azalınca uyarı veriyor. Y şekilli moplama diye bir özellik daha var roidmide onun dışında bi farklarını göremedim s5 maxtan.


    Su haznesi yaklaşık 250 ml toz haznesi 300 ml ama otomatik çöz boşalttığı için zaten hiç kendim boşaltma yapmadım.


    Ana fırçasının kenarları s5 max gibi çıkmıyor saç vs dolandığında temizlemesi baya güç oluyor. 2 adet yan fırçası var s5 maxda bir adet vardı. Yan fırça temizlikte çok etkili olmadığı söyleniyor. Ama fırça yapısının uzun olması kenarlarda kalan kirleri daha iyi içeriye yönlendirmesini sağlıyor s5 maxa göre.


    Halılarda basınç arttırma özelliği mevcut fakat benim robotta bu özellik düzgün çalışmıyordu servisle konuştuğumda halıya çıktıktan 2 saniye sonra gücünü arttırması gerektiğini söylediler. Video çekmemi istediler ve gönderdiğimde bir anormallik olduğunu söyleyip servise geri çağırdılar. Servis sonucunda arayıp müşteri memnuniyeti için para iadesi ya da değişim olarak hangisini kullanmak istersiniz diye sordular. Para iadesi istedim ve hesabıma da yansıdı. Sorun tespit edildi değil mi diye sorduğumda sorun olmadığını az önce testini yaptıklarını ve halı üzerinde basıncını arttırdığını ilettilier. Bir işlem uyguladınız mı diye sorduğumda sensörleri temizleyip cihaza reset attıklarını söylediler. Uygulama kaynaklı bir şeyler de dediler fakat orayı tam anlayamadım. Zaman içinde stabil olucak galiba. Ama servis anlayışlarını takdir ettim gerçekten benim için çok temiz, hızlı, güzel bir süreç oldu.





  • meox12 M kullanıcısına yanıt
    Süper.
    Bu detaylı yorum ve anlatım için çok teşekkür ederim.
    Eminim Roidmi almayı düşünenler için çok yararı olacaktır.
    Firmanın servis yaklaşımı ise dikkat çekici.
    Saygılarımla
  • thepromh kullanıcısına yanıt
    Merhaba
    Moplu bir cihaz düşünürseniz haritalı olarak Xiaomi 1C veya DreaMe D9 olabilir, haritasız olarak 360 C50 de var.
    Saygılarımla

    Sevgili @mali_bu16 dostumuzun uyarısı ile C50 için düzeltme yaptım, mopsuz değil haritasız olacaktı, sehven yazılmıştır. Düzeltir, özür dilerim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hepsirobot -- 21 Ocak 2021; 23:57:5 >
  • meox12 M kullanıcısına yanıt

    Değerli deneyim paylaşımı için teşekkürler idealseçim hakkında yorumlar hep kötüdür böyle güzel bir deneyim yaşanmasına sevindim firmalar distribütör olayına dönünce işin rengi değişiyor bravo.


    Bu arada RoidMi de 360 gibi tam bir F/P ürünleri sunuyor, nazar değmesin Türkçe dil desteği veren F/P ürünleri sunan ve Türkiye'den geri bildirimleri alan önem veren her kuruma saygım sonsuz demekki RoidMi de Türkleri dikkate alıyor.

  • meox12 M kullanıcısına yanıt

    Merhaba. Çok güzel anlatmışsınız.


    Halıyı geç algılama durumu bende de mevcut. Bazen ufak bir yolluktan neredeyse inmek üzereyken algılayıp güç arttırıyor. Ben yazılım güncellemesi ile çözüleceğini düşünüyorum çünkü yazılımında halen bariz eksiklikler mevcut. Ben de iletişime geçeyim, servis görmesini istemem gerçi ama en azından şikayetler artarsa yazılımsal olarak geliştirmeleri hızlı yaptırabilirler firmaya. Zaten güçlü modda çalıştırıyorum, bir kademe arttırarak max'a geçiyor sadece ama özellik düzgün çalışsa normal modda çalıştırırım belki.


    Tırmanma konusunda evet bayağı inatçı. 1.5 cm yüksekliğinde boyunca bar şeklinde uzanan ayakları olan bir sehpam var 1 metre uzunluğunda. Onun ayağından atlamak için sürekli bir teşebbüs halinde. Takıldığı olsa da kurtuluyor ama zarar gelecek korkusu ile müdahale etmek durumunda kalıyorum. En son sanal duvar ile ayakların olduğu noktalara 2 çizgi çektim sadece altına girip ayaklarından atlamaya çalışmıyor.


    Kapak kısmına gelirsek sanırım manuel boşaltmada emme kısmından pisliklerin düşmemesi adına böyle bir işlem yapmışlar. Tam olarak hangi ihtiyacı karşılamak üzere konulmuş anlaşılır bir cevap yok.


    Bundan sonra hangi modelle ilerlemeyi düşünüyorsunuz? Keza yeniden bir süpürge alacağınızı düşünüyorum.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yuemef -- 21 Ocak 2021; 20:10:12 >




  • Hepsirobot kullanıcısına yanıt

    Teşekkürler hocam kendimce görüşlerimi yazmaya çalıştım umarım inceleyenlere yardımcı olur. Yeni süpürge için sizin bilgilerinize sabrınızla beraber ihtiyacım olacak, konuya verdiğiniz emekten ve nazik detaylı cevaplarınızdan dolayı çok teşekkür ederim. Roidmi eve plus için moppro ayarında bir cihaz olarak belirtmiştiniz diye hatırlıyorum hangi özellikler açısından böyle demiştiniz öğrenebilir miyim?

  • 
Sayfa: önceki 12541255125612571258
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.