< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ekpe_babam -- 26 Nisan 2021; 23:39:55 > < Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
Robot Süpürge Fırsatları [ANA KONU] (225. sayfa)

-
-
Hocam bu firma Türkiye de Roidmi’nin resmi satıcısı galiba, ben çok sorun olacağını zannetmiyorum. Roborock parça olarak da çeşitliliği çok olan bir marka. Tabi olmaz diye bir şey yok. Daha önce ithalatçı garantili bir üründe sıkıntı yaşadım ama tüketici hakem heyeti sayesinde faizi ile paramı geri aldım. Burada dikkat etmemiz gereken satıcı ve fatura olduğunu düşünüyorum. Eğer garanti işlem süresi vs uzadığını takdirde fatura ve garanti belgesi ile 2 yıl içerisinde paranızı geri alabilirsiniz. -
quote:
Orijinalden alıntı: ekpe_babam
Son sayfaları okudum ama genelde daha fiyatlı ürünler konuşulduğu için sizlere sormak istedim arkadaşlar, yönlendirebilirseniz çok seviniriz;
Xiaomi Mi Robot Vacuum Mop Pro ürününü 2.500 TL ye nette bulabailiyoruz, bu ürünle benzer özelliklerde olup daha uygun fiyatlı model veya modeller var mıdır yardımcı olabilir misiniz.
Çok detaylı bilgimiz olmamakla birlikte harita özelliği olması (istediğimizde işaretli alanda çalıştırmak gibi) ve hem süpürme hem de silme olması işimizi fazlasıyla görecektir.
Tabi daha uygun ama mesela silme olmayadabilir, bu da bir seçenek olur bizim için.
Desteğiniz ricası ile 🙏🏼 iyi forumlar.Arkadaşın sorusu benim için de geçerli.
Mijia 1C mi yoksa Vacuum Mop Pro mu önerirsiniz? Yoksa aynı fiyat bandında başka bir ürün mü daha iyidir?
_____________________________ -
-
Degerli yorumunuz icin tesekkur ederim. Dediginiz gibi hakem heyetiyle isler cozuluyor bende daha once bir kez aldigim mobilya icin muhattap olmustum, bende yaklasik 6ay surmustu. Derdimiz para degil hocam insan o surecte cok yipraniyor bilirsiniz.
Neyse alicak arkadaslara tavsiye niteliginde hepsiburadanin kendi saticisi bile olsa xaomi turkiye garantilidir (evofone ya da genpa bakiyor) dedikleri urunun garanti belgesini paylastim.
** Belki benim gibi satis sonrasini dusunenler gorur vs bir faydasi olur.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ -
Ben çokça araştırıp sonunda fiyat performans olarak viomi se de karar kıldım ve aldım. Çok yüksek bir beklentim yoktu ama beklentimi fazlası ile karşıladı. Silme fonksiyonu ileri geri yaptığı için rakiplerinden üstün. Süpürmesi yeterli. Genel olarak bu süpürgelerim çekiş ve toz toplama sistemleri çok ilkel. Herhangi bir cyclone teknolojisine sahip değiller havayı direkt olarak hepa filtreye çekiyorlar ve başlangıçtan bitişe kadar filtre doldukça performansları düşüyor. 2000-3000 pa çekiş güçleri var. Mesela şarjlı bir süpürge olan Dyson v10 (3 sene önceki model) 28.000 pa ya da mielenin bazı modelleri 35-40.000 pa. Yani şu an bu süpürgeler daha emekleme aşamasında. Ama rota teknolojisini beğendim, yatağın ayak ucunda süpürgeden sadece 1 cm geniş bir koridor var ve oradan geçip yatağın diğer tarafını süpürebiliyor. Ben genel olarak memnunum.
Demem odur ki ne alırsanız alın, her yıl büyük gelişmeler görecek ve belki de yükseltmek isteyeceksiniz. O yüzden bütçeniz kısıtlı ise en iyisini almak bana bu aşamada mantıksız geliyor.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________
-
360 S7 Robotları Hepsiburadan almıştım. İki adet aldım birini iade etmek istedim makine belki 1 metrekare çalışmıştır.
İadeyi kabul etmemişler neden kullanılmış ürün. Ürünün bir kenarında bir toz zerresi resmi çekmişler bizden kaldığından da şüpheliyim. Adam diyor ki sizin aldığınız robot 3 ay kullanılmış iadesi olmuş kabul eder misiniz? Şaka gibi bir firma. Dedim kanun var nizam var kafana göre düzenleme yapamazsın, git mahkemeye ver diyor.
Burada birkaç arkadaş 360 ve Sherman'ın çok başarılı PR yaptığını, sanki yıllardır satılan ürünmüş gibi ürünü lanse edebildiğini yazmıştı zamanla anladım.
Birde bu firma için sağa sola "Yazılım firması hocam, bir sorun olduğunda çözelerler" yazıp duran bir ekip var. Bu adamlar BİR SATIR KOD YAZMIŞ MI? Yalan iyi pazarlanmış bir yalan.
"Servis ağı kurmuşlar " yalan. Yenibosna merkezde kargo yapıyorsunuz öyle bir ağ felan yok.
Müdüre ben sipariş geçtikten birkaç gün sonra üst modelini sipariş etmiştik. Su deposuyla ilgili bir arıza yaşamış, adam bir hafta kullandı şimdi tamir bekliyor.
Çinden ürün alıp TR'de pazarlayan sıradan bir firma. Ticari ahlak yolunda gitmesi gereken çok yolları var.
NOT: Ürünün takılması (Mop pronun bir kere takılmadığı yerlerde) ve ön pervanenin kendi kendine durma/kitlenme sorunları var videolar çektim fırsat olduğunda açtığım başlıkta paylaşırım.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
Elimde 1c süpürge var avansastan alınma 1 kere kullandım ama ev büyük olduğu için bana yetmedi kutusu ile birlikte satıyorum sorunsuz
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ -
Öncelikle şunu belirteyim, ne 360 ürününü bilirim, ne Sherman firmasını tanırım .. Çünkü malum hemen oraya çekersiniz..
Yazdıklarınızın tek bir kelimesi bile haklı ve iyi niyetli değil, bunu gönül rahatlığıyla söyleyebilirim..
2 cihaz alıp birini kullanıp keyfi iade etmek ne demek! Sebep, e kanunlar benim yanımda!! Cayma hakkım var!
Size kötü bir haberim var.. Yok öyle bir şey!
Alırsın bir ürünü indirimden vs, açmazsın kutusunu olur ya biraz düşünür ve vazgeçersin gönül rahatlığıyla iadeni edersin..
Her ne kadar kağıt üzerinde böyle gibi görünse de artık pek çok THH bu yönde karar vermiyor, verse bile firmalar bilinçlendi ve Tüketici mahkemesine konuyu taşıyıp haklı olarak bu saçma kararlar bozduruluyor..
Özellikle salgın döneminde hijyen açısından da artık bu yönde kararları sıkça veriyorlar..
Ne güzel, aylarca bir ürünü araştır sonra aç kullan, e sonra iade et.. Adam çok doğru demiş, gidin mahkemeye .. Size bırak kullanılmış ürünün geldiğinde kabul etmenizi kutusunun bantında ufak bir deformasyon olsa kullanılmış diye ortalığı ayağa kaldırırsınız..
O kutusu açılmış sözde 1 m2 kullanılmış ürünü kim alacak?! Beyefendinin keyfi istemedi diye adam malını çöpe mi atacak?!
Diğer yandan kimsenin haddine değil buradaki insanları itham altında bırakıp yok PR yapıyorlarmış, bırakın bu işleri..
Yok efendim kod yazmışlar mıymış?! Bir yazılım mühendisi olarak ben size sorayım. Siz nereden biliyorsunuz? Siz hayatınızda 2 satır kodu görmeyi bırakın alfabeyi tam layıkıyla kullanabildiniz mi?
Kalkmış bir de Yenibosna merkezli diye ayrı bir itham daha.. Ne olmuş Yenibosna ya? Yenibosna merkezli aklınızın alamayacağı büyüklükte pek çok firma var. Bu kadar çiğ ve hadsiz bir yorum olabilir mi?!!
Siz önce ticari ahlâk için ahkâm keseceğinize insani ahlak nedir onu öğrenin ..
Küçüklü büyüklü ekonomisi batık bu ülkede zorla ticaret yapmaya çalışan firmaları öyle 3 kuruşluk iftiralar ve ithamlar ile kimsenin karalamaya hakkı olamaz.
Varsa derdiniz gider yasal haklarınızı kullanırsınız... Burası sizin ahkâm keseceğiniz yer değil!
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tonny Stark -- 27 Nisan 2021; 14:25:6 >
-
roborock s6pure vs VIOMI V2 Vacuum Cleaner arasında son tercih yapacağım arkadaşlar fiyat farkı baya fazla sizce roborock o farka değer mi?
Dostum kanun ne derse o olması gerekiyor. Kanunlar hepimiz için var. Yarın öbür gün bir milletvekili oğluna çarpıp öldürdürüp hiç ceza almadığındada bunu yazabilirsin umarım. Anayasadan üstün hiçbir şey yok. Kimse firmaların kafasına silah dayatıp ürün sattırmıyor. Kanunlar işine gelmiyorsa satmayacaksın.
_____________________________ [link=http://forum.donanimhaber.com/m_106327164/tm.htm][color= -
Kanunlar hiç bir zaman tek taraflı değildir, hiç bir zaman tek tarafı korumaz hatta öyle kanunlar yasalar vardır ki hukuk ya da hakim yeri geldiğinde vicdanı ile yorumlar..
Art niyetli olduğu apaçık kullanılmış keyfi ürün iadesini hangi alaka ile milletvekili oğluna dayandırıp cinayetle sonuçlandırıp kıyasladın gerçekten akıl tutulması..
Öte yandan anayasa başka, Türk Ticaret Kanunu bambaşka şeylerdir, araştırmanı tavsiye ederim..
Demişsin ya "Kimse firmaların kafasına silah dayatıp ürün sattırmıyor. Kanunlar işine gelmiyorsa satmayacaksın." aynı şekikde kimse kafalarına silah dayayıp gel benim malımı al demiyor, işine gelmiyorsa almayacaksın...
Hakkını aramak istersen gidip mahkeme yolunu tutacaksın, zaten arkadaşa da satıcı o tavsiyede bulunmuş. Buralara gelip, yok PR yapıyorlar, yok Yenibosna dan şirket mi çıkar, yok yazılımcı değiller filan iftira atamaz kimse..
Biraz el insaf yahu, işte bu yüzden millet olarak bir şey olamıyoruz, bu bakış açısı sadece kendini düşünen bencil bir bakış açısı!
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tonny Stark -- 27 Nisan 2021; 17:48:44 >
-
Arkadaş belirtmeyi unutmuş bence çünkü önceki masajında cihazın sorunlu olduğu ile ilgi. Yani keyfi bir iade durumu olduğunu sanmıyorum. Durumu daha açık yazar umarım.
Hepsi anayasaya bağlı zaten. Anayasa ile çeliştiği an yükümlülüğü gider. Ürünü sattığın an bütün kanunları kabul ediyorsun. Senin vicdanına bakmaz kanunlar. Neyin iftirasından bahsediyorsun? Gelmiş adam kendi yaşadığı olayı anlatıyor. Senin zoruna giden ne? İftira olduğunu düşünüyorsan mahkemeye şikayet et ama sen edemezsin zaten firma etmesi lazım. Arkadaş THH'ye gider büyük ihtimalle kazanır sonra icraya verir olay biter zaten.
Bencil veya değil, önemli olan o değil.
_____________________________ [link=http://forum.donanimhaber.com/m_106327164/tm.htm][color= -
Hayırdır, sen niye bu kadar dert ettin kendine? Zoruna giden ne? Acaba vatandaşın fake hesabı olabilir misin? Belli ki öyle ..
Bu mu yorumun, bu mu anladığın yani? Şaka mısın sen? Halen daha anayasa diyorsun sen kim kanun, yasa, anayasayı yorumlamak kim..
Milletvekili oğlu ile Türk Ticaret Kanunu nu bir tutan adama ne anlatılabilir ki?
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Anafikri kaçırıyorsun dostum.
Garanti, İade gibi konuların bu kadar farklı bakış açılarında tartışılmasını garip buluyorum. Mesafeli satış sözleşmesi açıktır ve buna uygun haraket etmek uzun vadede ticaretinizi güçlendirir. İade, değişim masrafı aynı pazarlama ve reklam harcamaları gibi maliyet hesabına katılması gereken masraflardır. Bu masrafları farkında olmasanız bile zaten satılan tüm ürünlere bölünmüş olarak hepimiz ödüyoruz. Biz burada müşteri memnuniyeti konuşacağımıza yok iade almasınlar, kullanılmış ürünü kime satsınlar vs vs. Bunlar online satış ve pazarlamanın gereklikleridir; 5-10 tane, satış hacmine göre yüzlerce binlerce iade-değişimi yapamıyorsanız buna göre maliyet hesabı yapmıyorsanız, küçük ve lokal kalmaya mahkumsunuz ne yazık ki. Markalar itibarları kadar varlar; itibarını kaybeden geçmişin bir çok online ve geleneksel mağaza markaları bu gün yoklar. Yaşı yetenler birazcık hafızalarını yoklarlarsa ne demek istediğimi anlayacaklardır.
xiaomi mop pro ürünümü başka sitelerde kupon ve puan kampanyalarıyla 2300 küsür liraya sipariş verebiliyorken amazondan 2570 liraya aldım sırf memnuniyetsiz bir durum yaşarsam iade edebileyim diye çünkü kullanılmış ürünü firma kime satacak iade edilmemesi lazım zihniyeti beni korkutuyor ürünü aldım ve memnunum kullanıyorum değişim ve iade yapmayı düşünmüyorum benim gibi %10 fazla veren her on müşteriden zaten bir ürün parası çıkartıyorlar on üründen biri iade gelse iade geleni satışa koymasalar çöpe atsalar yine de kardalar. Bense fazladan verdiğim her kuruşa helal olsun diyorum çünkü kendimi güvende hissettiriyor. İnsanların robot süpürgelerle ile ilgili iade ve garanti konularında hassasiyet göstermeleri anlaşılabilir görmek gerek, çünkü normal bir elektrikli süpürgeyi herhangi bir süpermarkette bakıp inceleyebiliyorken hatta bazı markalar evlerde temizliğe gelip sunum yapıyorken robot süpürgeler için bu pek mümkün değil hele ki 360 markasını benim bulunduğum bölgede hiçbir teknoloji ve süpermarketlerde sergilenmiyor. Yapılacak tek işlem internette tarafsızlığı sorgulanabilecek yorumlara göre sipariş verip açıp kullandıktan sonra ürün hakkında karar vermek. Ha markalar buna cesaret edemiyorlarsa ya iade geleni biz kime satacaz korona cart curt diyorlarsa internetten pr çabalarına girmesinler. Hele ki robot süpürge markalarının çoğunun 5 sene önce ülkemizde adının duyulmadığı düşünülürse, asgari ücretten pahalıya satılan ürünlerin 3-4 sene sonra kullanılabilir olacak mı yedek parçası fırçası bulunacak mı bozulursa kim tamir edecek diye düşünülmesini kabul edilebilir görmek gerek.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi brsyls -- 27 Nisan 2021; 21:35:49 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________
-
iRobot Roomba 975 2939 TL. trendyol.com
iRobot Robot Roomba 975 Akıllı Robot Süpürge - Wifi Fiyatı, Yorumları - Trendyolhttps://www.trendyol.com/irobot/robot-roomba-975-akilli-robot-supurge-wifi-p-69356680?boutiqueId=565015&merchantId=222627
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi needacar -- 27 Nisan 2021; 22:9:58 > -
Tıklanmıyor -
Yabancılarda böyle bir mantık yok; sorun bizim ticaret erbabımızda! 1 koyup 2-3-5 almaya alışmışlar; aşağısı aralarında alay konusu olur. Perdeci bir arkadaş vardı; metresini 10 dan aldığı malı 40-50 ye satardı. Robot süpürgelerde de bu durum aynı her türlü gider maliyet ürün fiyatına bindirilmiş üstüne de en az %30-40 kâr konularak satış yapılıyordur.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X