Şimdi Ara

RK3066 Chipsetli Android MiniPc Ana Konu ve Teknik Destek (UG802-MK808) (167. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.386
Cevap
49
Favori
212.710
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 165166167168169
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaslar mk802iiis de dahili hafiza karti kutusunda belgelerinde her yerde 8 gb yaziyor. ayarlar depolama seceneginde ve file manegerde 4.90 gb olarak gozukuyor. bu yazilimsal bir sorunmudur. yoksa kaziklandikmi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: avantis

quote:

Orijinalden alıntı: musamk

quote:

Arkadaşlar bu konuyu yeni gördüm.Medya player yerine bu cihazı almak daha mantıklı değil mi?ebaydan satın alan var mı?bildiğiniz güvenli satıcı var mı

Bu cihazları media player a benzetirsek biraz ayıp olur :) Neredeyse bilgisayar haline geldiler. Flash PC :)

GK802 için ubuntu , tüm hızlandırmalar ve donanım aktif. Arkadaş paylaştı geçende vidyoyu.
    http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=_ghud2WABw8#!

Linaro grup arı gibi çalışıyor. Hibrit stabil romlar çıkar yakında.

Medya playerler pahalı bunlar ucuz.Medya playerlerin yaptığının kat kat fazlasını yapıyor.Ebaydan mk802 llls modelini almayı düşünüyorum.yaklaşık 55 dolar.fazla değil.

imito,UG007,MK808 IIIs ... bu modeller donanımsal olarak aynı sayılırlar, ufak tefek port farklılıkları var.

Bende UG007 ve imito mx1 var. Imito nun kasa ve iç yapısı daha kaliteli, alüminyum kasa. İçeride de ekstra plastik katman var ve daha şık.

Tv ye imito yu taktım. Finless 1.7a rom kurdum harika çalışıyor. UG007 de de çeşitli denemeler yapıyorum, defalarca unbrick yapmak zorunda kaldım :)

• quote:

quote:

Arkadaşlar bu konuyu yeni gördüm.Medya player yerine bu cihazı almak daha mantıklı değil mi?ebaydan satın alan var mı?bildiğiniz güvenli satıcı var mı

Bu cihazları media player a benzetirsek biraz ayıp olur :) Neredeyse bilgisayar haline geldiler. Flash PC :)

GK802 için ubuntu , tüm hızlandırmalar ve donanım aktif. Arkadaş paylaştı geçende vidyoyu.
    http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=_ghud2WABw8#!

Linaro grup arı gibi çalışıyor. Hibrit stabil romlar çıkar yakında.

Siz aldırmayın musamk arkadaşa, kendisi aşırı heyecanlı bu konuda.
    Bu cihazlar asla media playerin yerini tutmaz, tutamaz. Media player dediğiniz kendine özel kumandası ile her türlü video dosyasını takılmadan oynatan ve TV zevki sürmek isteyenler için tasarlanmıştır. Tam 1080p 24 hz destekleri vardır, dts ve ac3 sesi 5.1 kanal olarak optik/hdmi/koaksiyel üzerinden ses sistemine iletebilirler. Android stcikler 5.1 sesi hdmi üzerinden taşıyamıyor, izlediğiniz bütün filmler 2.0 kanal PCM stereo olarak aktarılıyor.

GK802 dediği 95$-100$ lık dört çekirdekli üst düzey stick'in üzerinde linux çalışmaları hızlandı, takip etmek isteyen cnx-software.com dan takip etsin. Ancak videoyu izlerseniz bütün donanımsal hızlandırmalara rağmen performans istenen düzeyde değil. Bir mozilla açmak 10-15 saniye sürüyor.

Daha beta aşamasında olan sistemleri bu kadar övmek insnaları yanlış yönlendirmektir. Daha öncede kendisi öve öve bitiremediği UG 007 cihazını karalamam yüzünden zivanadan çıkmıştı :)

Bu cihazlardan satın alacaksan ebay veya yerel satıcı bakma sakın. Türk satıcıların hemen hepsi aldığı fiyatın üstüne kar koyup öyle satıyor ikinci el cihazlarını. Paypal hesabın varsa gitwww.geekbuying.com dan al kendine. MK808 in fiyatı olmuş 45$, MK808B (Bluetoothlu) olmuş 49.99$ hemde airmail kargo dahil.

• Mk808 ve Mk802 llls modellerinde bir USB girişi var.Buradan güç alıp çalışıyor.harici hdd nereye bağlanacak?Adaptör ile çalıştırılırsa mouse klavyeyi buraya bağlayacaksın hdd için yine yer yok.USB sayısı fazla olan modeller yok mu?
  • mk808 se iki usb girişi var birisi normal mirisi mini
    mini olanı için adaptörde yolluyorlar
  • arkadaşlar geekbuyingden mk802iiis aldım . adres verirken türkçe karakter kullanmak sorun oluyor mu ? siparişi verdim kargolandı artık değiştirme şansım yok ama merak ettim . Daha önce siparis verenler türkçe karakter kullandılarsa sorunsuz geldimi acaba.

ekleme : sorunsuz geldi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mattack -- 7 Mart 2013; 18:02:59 >
  • selamlar, MK808 ile MK802iiis arasinda kaldim acikcasi pek bir farkta goremiyorum aralarinda biri farklarini aciklarsa cok sevinirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tazboys007

selamlar, MK808 ile MK802iiis arasinda kaldim acikcasi pek bir farkta goremiyorum aralarinda biri farklarini aciklarsa cok sevinirim.

Birçoğunun elektronik yapısı hatta kart tasarımı bile bire bir aynı. Özelliklerine bakın birebir aynı ise hangisi ucuzsa alın. İşçilik de önemli, UG007 ve imito donanım olarak aynılar ama işçilikte büyük fark var. Imito her yönden daha kaliteli.

MK808 de BT göremedim. Ben hiç BT kullanmadım, kullanmayacaksanız dikkat etmeyin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi musamk -- 6 Mart 2013; 12:58:41 >
  • quote:

Mk808 ve Mk802 llls modellerinde bir USB girişi var.Buradan güç alıp çalışıyor.harici hdd nereye bağlanacak?Adaptör ile çalıştırılırsa mouse klavyeyi buraya bağlayacaksın hdd için yine yer yok.USB sayısı fazla olan modeller yok mu?

Mk802 llls için 2 giriş var. Birisi normal. Diğeri mini usb ama onunda yanında adaptörü var.
  • cevaplara tesekkurler, giris sayisi ve BT cok onemli degil o halde MK808 alirsam yeterli olacaktir bana geekbuy veya ebay'den ucuz bi tane bulup alicam.
  • Adsl modeme benzeyen media playerlara 3-4 kat fazla para ödersiniz ama yine de bu sticklerin yarı gücünde değildirler. Bir kısmı da MP4 e benzer, bu ucuzmuş diye alırsınız, elinizde adsl modem büyüklüğünde mp4 ünüz olur :) . Öncelikle ne istediğinizi iyi bilmelisiniz. Ben uğraşamam rom işleriyle,geliştirmeyle falan , derli toplu tv nin önünde dursun derseniz player alın. Diğer tarafta 100 liraya Daul Cortex A9, QUAD GPU ve sürekli geliştirilme imkanı olan bir cihaz var.
  • Biri media player, işini tam olarak yapıyor, videoların %99unu sorunsuz 1080p olarak oynatıyor, kumandası var, bazı modellerin içine harddisk vb takılabiliyor, çin malı dandik tv sticklerin usb adaptörü yandı / bozuldu / harici disk bağlayamıyorum güç yetmiyor gibi sıkıntıları yok.

Öteki android çalıştıran tv stick, hiç bir işi tam olarak yapamıyor, ortaya karışık yani. HDMI veya optik üzerinden 5.1 ses aktaramıyor, bozulma ihtimalleri çok yüksek, wifi çekimi yok gibi birşey. 1080P filmleri adam gibi oynatmıyor, ağ üzerinden 1080p oynatım performansı rezil. 1080p filmden kastınız 2-4 Gb lik Xvid veya aşırı sıkıştırılmış MKV filmler ise orası ayrı tabi.

100 tl ye bile dark media playerlar satıldı zamanında. 100-120 tl ye alınacak en düşük özellikli media player, en kral android tv stickten daha iyi film oynatır. O yüzden bir taşla iki kuş vururum, ben en iyisi media player yerine gidip android tv stick alayım deyipte gaflete düşmeyin sakın. Media playeriniz zaten varsa veya TV niz musamk'nin sevmediği cins tvlerden ise (Smart TV) yani video oynatabiliyorsa, o zaman heves edip bu sticklerden almakta hiç bir sorun yok.

• Bizzat kullanıyorum ve biliyorum ki, her türlü medya işlevini kusursuzca yerine getiriyor. Forumda sayfalarca tartıştık,yardımlaştık. Ağdan yüksek bitrate 1080p filmleri rahatlıkla izliyorum (10gb a kadar). İyi bir ethernetiniz olması yeterli. Bu işe meraklı, özverili bir sürü yazılımcı her gün yeni şeyler geliştiriyorlar bu cihazlara. Stabil ve yüksek optimizasyonlu linux imajları çıkması an meselesi. Ses özelliği çok gelişmiş değil ama hangimiz evine kablo karmaşaşıyla 5+1 , 7+1 ses sistemi kuruyor. Kuranlar ne kadar kullanıyor bu sistemleri. Ne kadar gerekli.

Bu iş raspberry ile başladı, o zamandan beri takip ediyorum, geek oyuncağıydı. Bilgisayar kullanmayı düşündüğümüz bir proje için gerekliydi. Son iki senedir alıp başını gitti bu cihazlar. Multimedya özellikleri gelişti. 100 lira gibi bir fiyattan bahsediyoruz. Fiyat/Performans şu an hiçbir cihazla karşılaştırılamaz. Birçok insan internet , msn, facebook ve benzeri uygulamar için evine en az 500$ verip pc alıyor, 100 liralık bu cihazlar fazla fazla yeter bu kişiler için. Yakınlarıma da aldırdım.

Media Player almak isteyenler, hangi ürünü nereden, ne kadara alacaklarını yazarlarsa daha net cevaplar verebiliriz.

• quote:

Bizzat kullanıyorum ve biliyorum ki, her türlü medya işlevini kusursuzca yerine getiriyor. Forumda sayfalarca tartıştık,yardımlaştık. Ağdan yüksek bitrate 1080p filmleri rahatlıkla izliyorum (10gb a kadar). İyi bir ethernetiniz olması yeterli. Bu işe meraklı, özverili bir sürü yazılımcı her gün yeni şeyler geliştiriyorlar bu cihazlara. Stabil ve yüksek optimizasyonlu linux imajları çıkması an meselesi. Ses özelliği çok gelişmiş değil ama hangimiz evine kablo karmaşaşıyla 5+1 , 7+1 ses sistemi kuruyor. Kuranlar ne kadar kullanıyor bu sistemleri. Ne kadar gerekli.

Bu iş raspberry ile başladı, o zamandan beri takip ediyorum, geek oyuncağıydı. Bilgisayar kullanmayı düşündüğümüz bir proje için gerekliydi. Son iki senedir alıp başını gitti bu cihazlar. Multimedya özellikleri gelişti. 100 lira gibi bir fiyattan bahsediyoruz. Fiyat/Performans şu an hiçbir cihazla karşılaştırılamaz. Birçok insan internet , msn, facebook ve benzeri uygulamar için evine en az 500$ verip pc alıyor, 100 liralık bu cihazlar fazla fazla yeter bu kişiler için. Yakınlarıma da aldırdım.

Media Player almak isteyenler, hangi ürünü nereden, ne kadara alacaklarını yazarlarsa daha net cevaplar verebiliriz.

Evet haklısınız, medya işlevlerini yerine getiriyor, fakat kusursuzca değil malesef. Ses özelliğinden çok önemli değilmiş gibi bahsetmişsiniz, işte tam da o yüzden bence kusursuzca yerine getiremiyor. Gönül isterdiki DTS passtru yapabilsin, kulağımızın pası silinsin. Bende evime av receiver alana kadar sizin gibi düşünüyordum ne gerek varki... Sonradan anladımki ses ayrı bir şey...1080p olsun isterse 4000 Kbps - 10000 Kbps olsun, audio stream DTS olmadıktan sonra hiçbir önemi yok, Dolby Digital ise idare eder...

Tabi 40usd+shipping ile aldığım düşünülürse bu parayı sonuna kadar hakediyor...

500USD lik pc den bahsetmişsiniz ben son fiyatlar ile amd e350 tabanlı 4gb ram 32gb ssd diskli htpc kasalı 150w pc yi (sıfırdır, kar etmeden toplayıp vereceğim ;) ) size 450 TL ye satabilirim...

En güncel oyunları biraz düşük fps ile de olsa yine de canavar gibi oynar, her türlü medya ihtiyacınızı kusursuzca karşılarsınız...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Afterdarq -- 6 Mart 2013; 15:53:19 >

• Bir tanede ben geekbuying şipariş verdim bugün 3 gün oluyor Minix NEO X5 RK3066

sitesinde bakınca Paypal 3/4/2013 Ödeme Onaylandı (İşleme diyor
    kargoya verilmedi galıba kaç günde veriliyor ankaraya kaç günde gelir tahmınen aceb bilgisi olan varmı

Paypal
    Nakliye Yöntemi:
    Air Mail
  • quote:

Orijinalden alıntı: Afterdarq

quote:

Bizzat kullanıyorum ve biliyorum ki, her türlü medya işlevini kusursuzca yerine getiriyor. Forumda sayfalarca tartıştık,yardımlaştık. Ağdan yüksek bitrate 1080p filmleri rahatlıkla izliyorum (10gb a kadar). İyi bir ethernetiniz olması yeterli. Bu işe meraklı, özverili bir sürü yazılımcı her gün yeni şeyler geliştiriyorlar bu cihazlara. Stabil ve yüksek optimizasyonlu linux imajları çıkması an meselesi. Ses özelliği çok gelişmiş değil ama hangimiz evine kablo karmaşaşıyla 5+1 , 7+1 ses sistemi kuruyor. Kuranlar ne kadar kullanıyor bu sistemleri. Ne kadar gerekli.

Evet haklısınız, medya işlevlerini yerine getiriyor, fakat kusursuzca değil malesef. Ses özelliğinden çok önemli değilmiş gibi bahsetmişsiniz, işte tam da o yüzden bence kusursuzca yerine getiremiyor. Gönül isterdiki DTS passtru yapabilsin, kulağımızın pası silinsin. Bende evime av receiver alana kadar sizin gibi düşünüyordum ne gerek varki... Sonradan anladımki ses ayrı bir şey...1080p olsun isterse 4000 Kbps - 10000 Kbps olsun, audio stream DTS olmadıktan sonra hiçbir önemi yok, Dolby Digital ise idare eder...

Tabi 40usd+shipping ile aldığım düşünülürse bu parayı sonuna kadar hakediyor...

500USD lik pc den bahsetmişsiniz ben son fiyatlar ile amd e350 tabanlı 4gb ram 32gb ssd diskli htpc kasalı 150w pc yi (sıfırdır, kar etmeden toplayıp vereceğim ;) ) size 450 TL ye satabilirim...

En güncel oyunları biraz düşük fps ile de olsa yine de canavar gibi oynar, her türlü medya ihtiyacınızı kusursuzca karşılarsınız...

Burada konu sadece para değil aslında. Paraysa bile verdiğiniz fiyat bu cihazların fiyatının 4.5 katı. Bu cihazlar boyut olarak ta çok avantajlılar. Tabiki pc ile karşılaştırmak çok doğru değil f/p düşünüldüğünde fazlasıyla iyiler.

• uygun bir MK808 buldum ebay'den ancak taklit olup olamadigindan emin olamiyorum. 32pound'a(~110TL) rc12 air mouse ile beraber buldum. guvenip alsam mi acaba?
  • quote:

Sen ne iki yüzlü bi adamsın yahu musamk? Kendin defalarca demedin mi beni blokladın diye? Dayanamayıp gene cevap yazmışsın çaktırmadan, ama mesajlar alt alta gelince kabak gibi ortaya çıkmış yalanın naber? :)

Bu cihazları ufak diye övenlere gelince, cihaz ufak, usb hub idi, usb ethernetti, mouse alıcı vericisiydi hdmi kablosuydu derken cihazın ufak olmasının hiç bir anlamı kalmıyor. Ayrıca çok ufak boyutta media playerlarda mevcut (içine hdd almayan yada 2.5" hdd alan cinsleri). Siz mediaplayer diyince Popcorn C200 gibi bluray sürücüsü ve harddisk barındıran devasa set top cihaz mı hayal ediyorsunuz yalnızca?

musamk 5+1 ses ne kadar gerekli diyerek zaten kendi görüşünün ne kadar açık olduğunu tekrar beyan etmiş oldu. Annesi / Kızarkadaşı / Eşi (Hiç sanmıyorum ya!) müsade etmiyor herhalde salona 5.1 sistem kurmaya :) Onu geçtim, 5.1 ses almak için home theater tek yol değil ki, soundbar denen bir şey var TV nin altına koyuyorsun al sana 5.1 ses. Tabi bunun için bu aptal cihazların 5.1 ses desteklemesi lazım. E android cep telefonu için geliştirilmiş bir sistem, adamlar tabikide 5.1 ses desteği gibi konularla hiç ilgilenmedi.

Ağdan yüksek bitrateli 1080p film demiş, ama 10GB a kadar. Yahu DTS sesli olupta 10Gb altında 1080P mkv film mi var? Hiç bir release grubu DTS li film için 8-9 Gb altında sürüm yapmaz, film 1:30 saatten azıcık uzunsa boyutu 10Gb civarında olur. Bu aletlerin dahili wifi si zaten düzgün çalışmıyor, wifi ile 10Gb mkv izlenmiyor bu cihazlar ile. USB ethernetlerinde çoğu 6mbitten yukarı çıkamıyor, gene film izleyemezsiniz. Tam dipsiz kuyu yani!

Hiç bir işi tam doğru düzgün yerine getiremeyen bir cihazı herşeyi tam yapıyor gibi överlerse bende böyle dayanamaz ağzımı açarım, sonrada şakacıktan bloklar bazıları beni :)

• Hala media player cihazları pahalı zannedenler varsa;

http://www.eksenbilgisayar.com/urun/dark-cine-mania-xs--dkmpcinxs--full-hd-1080p-harici-media-player.aspx
    99 TL ye bile bulunuyor bir önceki nesil realtek media playerlar.
    Biraz paraya kıyarsanız Realtek 1186 çipsetli üst modelleri 3D bluray iso dahil herşeyi oynatır.

Android stick ilede nette dizi izler, youtube takılırsınız ucuzundan ;)
  • quote:

Orijinalden alıntı: tazboys007

uygun bir MK808 buldum ebay'den ancak taklit olup olamadigindan emin olamiyorum. 32pound'a(~110TL) rc12 air mouse ile beraber buldum. guvenip alsam mi acaba?

Niye böyle riskli işlere giriyorsunuz ki? Gidin geekbuying.com dan paypal ile alın, sahte mi orjinal mi derdi olmasın. 45$ MK808 + 20 küsur da rc12 = 67-68$ desen 120 tl ediyor. 10 tl için ebayden çaynapost ile ne idüğü belirsiz ürün almaya değer mi?
  • 
Sayfa: önceki 165166167168169
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.