Şimdi Ara

ritm holter

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
201
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • evet arkadaşlar bu cihaz konusunda, merakı olanlar var ise tecrübelerimden istifade edebilirler.  

an itibariyle üzerimde takılı olan bir holter cihazı var. 24 saatliğine üzerime monte edilmiş durumda.

üç ayrı yapışkan elektrot, ince kablolar vasıtası ile göğsümün tam ortasına, para kesesi şeklinde tabir edebileceğimiz, boynuma iple asılmış bir kesenin içiersinide bulunan ipod'a benzer incelikte ama nereseyse yarı ebatta bir cihaza bağlı durumda. kalp ritmlerini kayıt ediyor. elektrotlardan biri sağ göğsümde, diğeri sol göğsümde ve bir diğeri de sol göğsümün hemen altında deriye yapışık vaziyetde.

buna ilaveten, sol pazuya yerleştirmiş bir tansiyon aleti, sanki yarım saat aralıkla şişip sürekli tansiyon ölçüyor. bu tansiyon aleti de göbeğimin üzerine cırt kemerle belden bağlanmış durumda ve büyüklüğü de bir cep radyosu kadar var. bundan çıkan bir hortum da ensemde tur atarak, sol pazuma ulaşıyor.

dakka bir gol gol bir hesabı, daha ilk uyumada sol alt ve sağ göğüsdeki elektrotlar yerinden çıkmış ve birbirine yapışmış. uyandığımda kontrol ettim ve ilişkiye bir son verdim.  cihaz ile elektrotlar arasındaki kablo mesafesi çok kısa ve bu tamamen cihazın boynunuzda asılı duruma getirilirken yapılan konumlandırma ile alakalı. boynunuzu büker ve aşağı eğilirseniz, yük kablolara geliyor ve elektrotları deriden çıkarıyor. bunun için pozisyonunu sürekli korumanız gerekiyor. sırt üstü yatmanız da çözüm olacak görünmüyor çünkü hafif sağa sola dönmelerde de kablolar, elektrotları çekerek vücutdan ayırmaya aday görünüyor.

kesinlikle ergonomik olmadığını söyleyebilirim. çok hareketli bir işde olanlar için sıkıntılı bir 24 saat süreç diyebilirim. sürekli kontrol etmek gerekecek görünüyor..

sağlıcakla kalın.  

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahmet kontuy -- 30 Kasım 2020; 21:24:4 >

• ne tür sorununuz vardı bunu taktınız ve sonuç ne oldu

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    kalp ritim bozuklugu hakkinda
    11 yıl önce açıldı
    Kulak Çınlaması (TİNNİTUS)
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.