Şimdi Ara

Riser kablo tecrübe paylaşımı. (Seste cızırtı ve fps düşüklüğü çözümü.)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
420
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
1 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba riser kablo tecrübemi aktarmak için konuyu açtım. Ekran kartım İchill 1070ti. maceraya girip dik konumlandırmak istedim. Asiahorse 3.0, 90 derece, 25cm kablo temin ettim. Ancak montaj sonrası istediğim performansı alamadım. Seste cızırtı, fps düşüklüğü ve fps dalgalanması gibi sorunlar oldu. Bu sorunun sebebinin kablonun manyetik yalıtımının zayıf olmasından kaynaklandığını tespit ettim. Çözümünü Türkiye forumlarında göremedim. Benim gibi aynı sorunu yaşayanlar olmuş ama çözümü kabloyu değiştirerek bulmuşlar. Çözüm kablonun yalıtımını artırmak. Yalıtım malzemesi olarak aluminyum folyo kullandım. Aluminyum folyo ile kapladığım kabloyu, bir yere temas edip kısa devre yaptırmaması için en üst katman olarak siyah izole bant ile kapladım. normal bant kullanmayın statik elektrik oluşabilir. En ucuz yöntem bu görünüyor şuan için. Ve sorun çözüldü. Fps düşüklüğü ve seste cızırtı sorunu yaşayanlar folyo ile kaplamayı deneyebilir. Buna rağmen sorun çözülmezse kablo değişikliği denenebilir.
    Riser kablo tecrübe paylaşımı. (Seste cızırtı ve fps düşüklüğü çözümü.) Riser kablo tecrübe paylaşımı. (Seste cızırtı ve fps düşüklüğü çözümü.)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ecrasniann -- 14 Nisan 2025; 20:52:12 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• eline sağlık basit bir çözüm olmuş alüminyum folyo ile kapatmak kabloyu izole eder ve sizinki gibi pci 3.0 256 bitde çözüm olabilir ancak pcie5 gibi olursa alüminyum kaplama kurtarmaz frekans yükseldikçe sorun olur pcie kablosu ne kadar uzarsa o kadar sorun oluyor dik konumlandırmak gerçkten problem.

Riser kablo tecrübe paylaşımı. (Seste cızırtı ve fps düşüklüğü çözümü.)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• speedyrazors kullanıcısına yanıt

Selamlar, anakartınız nedir?

Asus Rog Strix x570-E Gaming - Amd Ryzen 7 5800x3d - Asus Tuf Gaming GeForce Rtx 3060 - G.Skill Trident Z Neo Rgb 32 Gb(2x16) 3600 Mhz CL16 - NZXT Kraken Z63 Sıvı Soğutucu - Samsung 980 PRO 2TB NVMe M.2 SSD - XPG BattleCruiser Kasa - XPG Core Reactor 750W 80+ Gold
  • Jakkoba kullanıcısına yanıt

msi x870e edge ti

Orijinalden alıntı: speedyrazors

5090 icin bunu kullaniyorum herhangi bir sorun yasamadim. 90 cm gen 5 olanini aldim upright montaji icin

https://www.amazon.de/-/en/gp/aw/d/B0CXJNRK4X?psc=1&ref=ppx_pop_mob_b_asin_title

maşallah sisteme.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.