Şimdi Ara

RIO Kulübü (48. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
982
Cevap
36
Favori
195.721
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4647484950
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar herkese merhaba, uzun arayışlar sonrası Kia Rio almaya karar verdim ve 1.0 TGDI ile 1.4 CVVT Elegance Tekno/Prestige modelleri arasında gidip gelmekteyim.
    1.0 otomatik vites kullanıcısı arkadaşlardan aracın performansı ve şanzıman kalitesi/dayanıklılığı hakkında yorumlarını alabilirsem çok sevinirim.
    1.0 ve 1.4 modeller arasında yaklaşık 10-12 bin tl’lik fark olduğunu düşünürsek bu farka değer mi merak ediyorum.
    1.0’ın MTV avantajı var, ancak bakım yedek parça veya ilerde ikinci el değeri olarak ne olur tecrübelerinizi duymak faydalı olur.
    Eğer 1.4 CVVT için yakıt sarfiyatı 1.0’a kıyasla çok yüksek derecede fazla değilse daha az kredi çekmek bütçem açısından da faydalı olacak.
    Şimdiden yorumlarınız için teşekkür ederim.
  • mrtilhano333 kullanıcısına yanıt

    Hocam bu bildiğiniz jant kapağı. Çıkartıp takabilirsiniz kolayca. Güzel durur mu orası tamamen göreceli bir kavram.

  • ozturkti kullanıcısına yanıt

    Hocam öncelikle bence hangi motor tipini ve donanım paketini alırsanız alın, memnun olacaksınız araçtan.


    Ben 2020 model 1.4 Elegance Tekno 6AT araç sahibiyim. Sıfır KM olarak aldım ve yakıt-performans dışında aracımdan memnunum. Ben İstanbul içinde hem kısa mesafede kullanıyorum bazen hem de evime ulaşmak için sahil seviyesinden yukarı çıkıyorum. Yakıt anlamında 8.5-9 LT'leri görüyorum. Hatta bayırda azıcık performans düşmesin diye kaptırıp gelirsem veya yüksek devirli kullanırsam 10-11 LT oluyor. Aynı araçtan arkadaşımda var ve 7.2-7.5 arasında yaktırdığını görüyorum. Benim sakin kullanımımda bile 8.5-9 ise arkadaşım 7.2-7.5 nasıl yaktırıyor bilemedim. Üstelik aynı yerde oturuyoruz neredeyse. Neyse, eğer performans (1.4 motora göre) ve yakıt verimliliğini birlikte arıyorsanız 1.0 tercih etmeniz sizin için daha doğru olacaktır. Ama derseniz benim performansla işim yok. Beni A noktasından B noktasına sorunsuz ulaştırsın o bana yeter derseniz 1.4 alıp LPG taktırıp sorunsuz kullanabilirsiniz. 1.0 motorun bakım ve yedek parça anlamında (turbo ve turboya bağlı olan diğer parçalar dışında) fiyat ve stok açısından sorun yaşayacağınızı düşünmüyorum. İkinci el konusu ise tam bir muamma bence. 1.0'ın yakıt sarfiyatı konusunda kullanan arkadaşlar yorum yapacaktır. Ben 1.4 kullanıcısı olarak naçizane yorum yapmak istedim. İyi günler.





  • @aramazmert teşekkür ederim hocam bende şu an bayii den aldığım gibi kapaklar duruyor buda ondan güzel dururmu merak ettim şu anki klasik bildiğimiz beyaz kapak jant



    @ozturkti selamlar hocam, arkadaş zaten gayet güzel cevaplamış bende kendi tecrübemi aktarayım, ben 1.2 boş paket almama rağmen hız konusunda üzmüyor gerisini siz düşünün tabiikide bi turbo motor kadar kısa sürede hızlanmıyor ama kesinlikle üzmüyor 10 11 sn civarında 100 e çıkıyorum zaten buda şuanki çoğu araçın genel ortalaması bana göre.ki 1.4 motor daha iyi olucaktır fakat hız yapmayı seviyorum diyosanız bütçenizi zorlamıyosa 1.0 olanıda seçebilirsiniz fakat bakım vs. maliyetleride atmosferiğe göre daha fazla olucaktır onuda göz önünde bulundurmanız gerekiyor.turbo motorlar genelde atmosferiğe ziyade daha çok sanayi veya servis görür ama konu bence kia ve hyundai oldumu o açıdan kafanız rahat oluyor.donanım olarak zaten konuşmama gerek yok diye düşünüyorum her gün şükrediyorum bu aracı seçtiğime mesela dün arabayı yanıma almadım işe dönerken moov ile clio kiraladım daha koltuğa oturduğum saniye kendi arabamı aradım.boş paket clioydu bir vites topuzu var yemin ediyorum böyle bi uzunluk yok az daha zorlasalar dolmuş otobüs vites topuzu olucakmış.cliolardaki gaz pedalı tarafının ordaki ayağı rahatsız eden darlaşan bölmeyi kast etmiyorum zaten.


    Bu arada 2021 yılı makyajlı riolar çok yakışıklı duruyor özellikle yandan.Benim araç saten gri cam filmle beraber bunlarında etkisi vardır ama eminim diğer renklerde öyledir.





  • Merhabalar, 2015 Kia Rio 1.4 CRDI sahibiyim, aracımın debriyajı oldukça sert ve beni yoruyor.Aracım 90000 kmde ve bildiğim kadarıyla daha önce baskı balata değişimi olmadı. Ustalar debriyajdaki sertliğin baskıdan kaynaklandığını söylüyorlar. Servisi arayıp fiyat bilgisi aldığımda sadece debriyaj seti için 3000 TL gibi bir fiyat veriyorlar(işçilik hariç) ve çok fazla. Bu aradaba debriyaj setinin OEM markası nedir. Nerede hangi debriyaj setini taktırırsam aracımı sorunsuz kullanmaya devam edebilirim? Yardımcı olabilirseniz sevinirim.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alakana1 -- 25 Eylül 2021; 13:41:11 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mrtilhano333

    Şimdi anlaşıldı benim neden ayar olduğum:)


    Bu hafta otobanda müsait bi zaman denk gelirse deniyeceğim hocam teşekkür ederim bilgilendirdiğiniz için, aracı bu hafta aldıktan sonra 3 gün paspassız kullandım sonra pislenmesin diye koydum aracı trendyoldan 3d havuzlu kauçuk paspas sipariş ettim birde bu kafalar için boyun yastığı aldım fiyatı uygundu 2 tane daha başka ne alabilirim diye bakıyorum arada sırada


    bu arada kapak jantlarımı değiştirmek istesem nasıl ve max. ne kadara değiştirebiliyoruz hocam bu konuda çok bilgisizim araştırmaya çalıştım fakat sahibindene giriyorum 100 tl ye ilan oluyo forumda bi konuya giriyorum 2 bin 3 bin diyolar kafam karıştı iyice



    arabayı tamirciye vs. götürmek istemediğim için bayii yede kolçak sordum 3 bin dedi yutkunum peki kolay gelsin diyip kapattım....



    Alıntıları Göster

    ustam 3d paspas nasıl beğendiniz mi? linki varsa atabilir misinz? kokusu var mı? boyutları nasıl tam uyuyor mu.?





  • quote:

    Orijinalden alıntı: merkep

    ustam 3d paspas nasıl beğendiniz mi? linki varsa atabilir misinz? kokusu var mı? boyutları nasıl tam uyuyor mu.?



    Alıntıları Göster

    Hocam 1 haftadır kullanıyorum nerdeyse gayet güzel normal paspaslara göre hissiyatıda iyi, kokusu yok ve kromajlarıda çok güzel duruyor kolay kolay kirlenmedi ki kirlense bile zaten diğer paspaslara göre kolay temizleniyor.

  • mrtilhano333 kullanıcısına yanıt

    linki var mı peki_?

  • quote:

    Orijinalden alıntı: merkep

    linki var mı peki_?

    Burdan link paylaşmak yasakmı değil mi bilmediğim için özelden yolluyorum hocam.

  • 2020 1.0 rio prestige aracımın arka hoparlörleri çok az ses veriyor. sesi önlere alınca önler daha iyi. aynı aracı kullananlar sizde de durum böyle mi acaba ?

  • Selamlar arkadaşlar.

    2020 model Kia Rio 1.4 cvvt cool paket otomatik bir araç satın aldım. İnternette gezerken bazı 2020 model 1.4 cool paketlerde direksiyonda hız sabitleyici var. Fakat benim aldığım 2020 1.4 cool pakette hız sabitleyici yok. Olan araçlar alınırken opsiyonel olarak hız sabitleyici takılmış olabilir mi yada sonradan araca yetkili serviste hız sabitleyici takılabiliyor mu ?

    Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.

  • sabathan1905 S kullanıcısına yanıt

    Merhabalar, öncelikle hayırlısı olsun kazasız belasız günlerde kullanın inşallah.Sonradan hız sabitleyici taktırılabiliyor yetkili servislerde diye biliyorum isterseniz bulunduğunuz şehirdeki kia bayii lerini arayıp fiyat alabilirsiniz.

  • Mesajın için çok teşekkür ediyorum peki aynı yıl aynı model ve aynı pakette ki araçların birinde hız sabitleyici olması diğerinde olmamasi sence neden olur?

  • Merhabalar 1.5 crdi modeli şu an alınır mı sizce? Alınırsa maks kaç km'de alınmalı?

  • Kia Rio kullanıcı manualinde toplam ağırlık 1570 kg olarak geçiyor. (Bendeki araç 1.2 MPI cool modeli, 2021 model)


    Bu araç gerçekten 1570 kg mi? Kia'nın verdiği manual mi yanlış?

     RIO Kulübü
  • 2020 model prestij paket Rio'muz var, seyir halindeyken çukur ve kasislerden vs geçerken ön camdan ses geliyor ,hani boyle cam gicirdama sesi olurya öyle bir ses ,acaba kronikmi yoksa bizemi denk geldi ön cam hatası acaba ?
  • samil422 S kullanıcısına yanıt

    merhaba hocam, sanki o ses banada geliyo gibi ama tam çözemedim emin değilim o yüzden




  •  RIO Kulübü
  • Crauls kullanıcısına yanıt

    boşuna tercih etmedik :)) yalan yok 5 6 ay önce hyundai renault falan alıcaktım az kalsın çok şükür o hatayı yapmadım o paralara 2 hava yastıklı araba alsaydım çok pişman olurdum şu an 2021 manuel 84 ps aracım, yakın zamanda takasa verip aradaki farkıda nakit halledersem otomatiğe geçicem

  • 2013 model kia rio benzinli aracım var araba bazen vitesi boşa alıp kontağı kapattığımda göstergelerin ışıkları açık kalıyor kapılar kilitlenmiyor vitesi geriye takar takmaz ışıklar kapanıyor ve kapılar kitlenebiliyor ayrıca bazen kumandayla kapılar açılmıyor hiç tepki vermiyor sanki pil yokmuş gibi anahtar ile kapıyı açıyorum bu seferde bazen alarm ötüyor bazende ötmüyor bu durumla karşılaşan varmı yardımcı olursanız sevinirim
  • 
Sayfa: önceki 4647484950
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.