Şimdi Ara

RGB Fan Kontrol Olayı(ÇÖZÜLDÜ)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
6.216
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Aerocool P7-F12 12cm RGB Led Kasa Fanı (AE-CFP7F12) Fiyatı
    https://www.hepsiburada.com/aerocool-p7-f12-12cm-rgb-led-kasa-fani-ae-cfp7f12-p-HBV000007EPW8

Linkteki fanı aldım arkadaşlar. Anakartım asus prime b360m. RGB desteği var bağlantısını da yaptım fakat rgb yazılımını yüklemeye kalktığımda no device detected uyarısı veriyor. Fanın ledleri otomatikman kendi kendine renk değişerek çalışıyor. Rgb desteği varsa kontrol edebilirsiniz diyor sitesinde. Kontrolcüsü olmadan kontrol edemeyecek miyiz şimdi ?

Edit: Bu arada fan 3 pin anakarttaki çıkış 4 pin. Asus utility de fan görünüyor ama kontrol için 4 pin dönüştürücü gerekir mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DaYWaLkeR -- 24 Mayıs 2018; 22:31:23 >

• Fan üç pin çıkışlı ise dört pine dönüştürsen bile bişey değişeceğini sanmıyorum çünkü kabloların görevi şu şekilde. Üç pin fanların kabloları, + güç kablosu - güç kablosu üçüncü kabloda fanın rpm yani dönüş hızı bilgisini ileten kablo. Dört pin fanlarda ise yine üç kablo yazdığım görevleri yapar dördüncü kablo ise fanın kontrolünü sağlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Melih Albayrak

Fan üç pin çıkışlı ise dört pine dönüştürsen bile bişey değişeceğini sanmıyorum çünkü kabloların görevi şu şekilde. Üç pin fanların kabloları, + güç kablosu - güç kablosu üçüncü kabloda fanın rpm yani dönüş hızı bilgisini ileten kablo. Dört pin fanlarda ise yine üç kablo yazdığım görevleri yapar dördüncü kablo ise fanın kontrolünü sağlar.
    Anladım. Zaten rgb header soketine de bağladım yani kontrolcüye gerek olmaması lazım.

• anakartında bu resımdeki rgb sürücüye ait port varmı
  • quote:

Orijinalden alıntı: BarbarosTUGRUL

anakartında bu resımdeki rgb sürücüye ait port varmı
    Evet o porta bağladım zaten. Ledler geçiş yaparak çalşıyor kontrol edemiyorsun.

• anladım, biosta acaba kontrolcuyu aktif eden bir ayar olabılırmı?
  • quote:

anladım, biosta acaba kontrolcuyu aktif eden bir ayar olabılırmı?
    RGB ile ilgili hiçbir ayar yok sadece fan kontrol modları var dc ve pwm olmak üzere bide rpm ayarları falan var.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Rgb fan kontrol hub yardım
    4 yıl önce açıldı
    Rgb Fan Bağlantı Sorunu...
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

anladım, biosta acaba kontrolcuyu aktif eden bir ayar olabılırmı?
    Asusun Aura Sync yazılımı varmış yav onu indirdim şimdi istediğim gibi kontrol edebiliyorum. Kendim çalıp kendim oynuyorum bu aralar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: DaYWaLkeR

Asusun Aura Sync yazılımı varmış yav onu indirdim şimdi istediğim gibi kontrol edebiliyorum. Kendim çalıp kendim oynuyorum bu aralar.

Alıntıları Göster
    inan sen yukarda ılk topıkte yazılımı ındırdırm dedıgın ıcın yazmadım aura yı ındırdınmı dıye, neyse cozdugune sevındım

• quote:

inan sen yukarda ılk topıkte yazılımı ındırdırm dedıgın ıcın yazmadım aura yı ındırdınmı dıye, neyse cozdugune sevındım

Alıntıları Göster
    Aerocool yazılımından bahsetmiştim. Adamlar rgb destekli karta aura yazılımını sitede anakartın altına koymamışlar araştırma yaptım ama aura olarak dikkatimi çekmemişti. Neyse hallettik sorunu. :)

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.