< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
Rfid şifreli kapı kilidi (2. sayfa)

-
-
ben sana şöyle özetliyim bu tarz keypad lerin arkasnda kablo renkleri aynı olsada bağlantı şekli farklı oluyor
önce adaptör (trafo) dan gelen - ucu Siyah ve mor renklere
Kırmızı ucu ise adaptör (trafo) un + sına
bas ac 1 ucunu + ya 2ci ucunu NO ya
buton un bir ucunu - ye 2 ucunu open a bağlaman lazım
sonra master kart veya sıfreyle rfıd okut gec kartları tanımlarsın -
Eğer acılmazsa kapı kilidine voltaj verip test etmek lazım çalışıyor mu diye yoksa güç yetmiyor diyrbiliriz
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
Onu da deneyeceğim elimde 15v dönüştürücü var onunla denesem cihazı yakar mı?
3 v ile yanmaz diye düşünüyorum ama kilidin aralığına bakmak en garantisi üstünde yazıyor mu bişiler
Amper değeri yazmıyor
Direk elindeki trafoyu denedin mi sadece kilidi bağlayıp
Denedim çalıştırdı.
Hocam o zaman kilide ve rfid devreye takılı iken trafodan kaç amper çekiyor ölçüp trafonun akımını geçiyor mu diye bakın. Geçiyorsa trafo yetmiyor demektir.
Şu ana kadar trafodan gelen uçlardan birini +12v ucuna diğerini ise gnd ucuna bağladım rfid de bir sorun yok çalışıyor fakat kapı otomatına giden kablolardan birini +12v diğer ucunu ise diğer bütün çıkışlarda denedim hiç birinde çalışmadı
Not: Kart okuttuğumda rfid de sorun yok röle çalışma sesi geliyor ama otomatta tık yok sadece kısa devre yaptığım zaman otomat çalışıyor.
Bütün durum bundan ibare
kardeşim elinde başka bir trafo varmı,12 v led trafosu felan da olabilir hiç fark etmez,o elindeki trafonun gücü anca o RF id şifrematik kartı çalıştırmaya yeter
aşağıda resmini paylaştıgım kilidden kullanıyorsan ona gücü yetmez
yukarıda resimde anlatmıştım ama her kapı kilidi DC akım ile çalışmaz,içlerinde koruma kartı oluyor,eğer kart var ise trafoyu değiştirsek bile kapı 1 kere açılır,enerjiyi kesip yeniden vermeden bir daha açılmaz --https://store.donanimhaber.com/f6/f3/cc/f6f3cc54589f17c0857e64880781ea58.jpg--
eğer bu resimdeki kilidi kullanıyor isen bu AC akım ile çalışır,içindeki kartı sökersen direkt bobinlere elektrik verebilirsin o vakit AC-DC fark etmeksizin çalışır
-
Eğer kapı kilidi için cihazınızda çıkış arıyorsanız; NO olan kısım açma anında +12V verir oradan + ucunu alırsınız ve eksi ucu direk bağlarsınız.
Ancaaaak; bu kapı otomatlarının içinde ek bir devre olur. Sanırım ufak bir depolama ile flash etkisi yapsın ve bir kısım yerde ortaya çıkan yetersiz elektriğin açmaması sorununu çözsün diye. Bu devre ile sizin verdiğiniz dc akım uyuşmuyor olabilir. Bu halde siz ya bu devreyi iptal edersiniz otomat içinde; ya da kendi bağlantılarınızı direkman otomattaki bobin uçlarına bağlarsınız. Çektrme işini yapan turuncu renkli bir bobinden bahsediyoruz.
Bu otomat içi devreye sizin verdiğini akım zarar verir mi incelenmesi gerek. Ancak direk bobine bağlarsanız atlatabiliriniz, zarar görürse o devre, iptal edin gitsin... Kendi trafonuza ters akım gelmemesi için bir diyot ve ayrıca bobin ve rölenin ters akım verme ihtimaline karşı da ters kısa devre diyotu ekleyebilirsiniz.
-
Merhaba, çoğu kişi kapısını kartla açmak istiyor fakat nasıl açacağını bilemiyor, hadi nasıl açacağını bildi diyelim, sizin gibi kablolamayı bilemiyor. Öncelikle kale elektrikli otomatlarda genelde devre kesici olduğu için çıkan kablolalara bağlantı yapınca açamıyorsunuz kilidi, kilidin içinden direk bağlamanız gerekiyor kabloları.
Arkadaş basit bir montaj şeması atmış zaten, ben de eklerim bir tane, ama video olarak olursa daha iyi olur. Ben videoyu da ekleyeyim buraya, ihtiyacı olan buradan bakar. Kabloların renkleri değişik olabilir ama mantık hep aynı oluyor. Ben burada detaya girip kafa karıştırmayayım.
HIRDAVAT FIRSATI ÖNER TÜRKSEVERyoutube
Marelli B1 modeli kartlı ve şifreli geçiş sistemi en uygun fiyatlı ve en kaliteli geçiş kontrol sistemlerindendir. Bu ürünü satın almak için TIKLAYINIZ : https://www.hirdavatfirsati.com/p-9293-Marelli-MRL-B1-ekonomik-sifre-ve-kartli-gecis-(giris)-sistemi.html MARELLİ MRL-B1 EKONOMİK ŞİFRELİ VE KARTLI GİRİŞ SİSTEMİ (ŞİFRELİ GEÇİŞ SİSTEMİ) * Bu ürün elinizde herhangi bir elektrikli otomat veya elektrik tertibatına bağlanmış bir kilidiniz ve trafonuz olması durumunda işinize yarar. Şifreli giriş sistemi ile kilidinize bağlayarak şifre ile (veya kart ile) giriş yapabilirsiniz. Eğer dış kapınız için elektrikli otomatı da satın almak istiyorsanız, lütfen tıklayınız. * Marelli kalitesiyle satılan MRL-B1 modeli piyasadaki diğer ürünlerin 3te biri fiyatına satılmasına rağmen çok kaliteli ve kullanışlıdır. * Fiyatına göre çok şık olan bu ürünün tuşları dışarıda olduğu için diğer plastik ürünlerde olan zamanla aşınma gibi sorunların hiçbiri bu üründe olmaz. * Ürünle birlikte trafo almanızı da tavsiye ederiz. 12V DC 3A iyi kaliteli trafo kullanılması gerekmektedir. Piyasadaki ucuz led trafoları gelen voltaj değişimlerini, ısınmayı engelleyemediği gibi, bazen 12V a düşüremediği için geçiş kontrol ünitesini ve kilidini yakmaktadır. Yangın çıkma riski dahi doğuran bu ucuz trafolar yerine kaliteli Marelli premium trafoyu da ürünle birlikte kullanmanızı tavsiye ederiz. Bu ürünü satın almak için TIKLAYINIZ. Eğer ucuz trafolardan kullanırsanız ve geçiş kontrol ünitesi yanarsa, ürün garanti kapsamı dışına çıkmaktadır. * Bu kadar uygun fiyatlı olmasına karşılık tüm kapılarınızı şifre veya kartla açmanıza olanak tanır, artık hiç anahtarla açmak için uğraşmanıza gerek yok; çünkü kilit fiyatından uyguna dahi gelmektedir. Apartmanlar, ofisler, fabrikalar ve her yerde kullanımı çok yaygındır. * Ürünü sadece şifreyle kullanabileceğiniz gibi, hem kartlı hem şifreli olarak ya da sadece kartlı olarak da kullanabilirsiniz. * Son derece basit bir programlamayla ürünü kullanabilirsiniz, üzerindeki şifre paneli sayesinde kart eklemek, çıkarmak ve programlamak çok kolaydır. * Ürünün kullanımı için trafo da satın almanız gerekmektedir. * İç mekanlar için kullanılmalıdır (yağmur görmeyen yerlerde). Eğer dış mekanda kullanmak istiyorsanız Marellinin su geçirmez modeli olan A812W modelini tavsiye ederiz. Özellikler: · DC12V±10% · 4000 kullanıcı · Kart tipi: 125KHz EM kart · Şifre uzunluğu: 4 ~ 6 dijit · Wiegand 26 ~ 34 bits giriş · Kart okuma uzaklığı: 1~ 5cm · NO (Normalde açık fonksiyonu) · Ölçüleri : L114*W75*H22mm · G.W: 123g ** NOT : Eğer kartla da açmak istiyorsanız, lütfen istediğiniz sayıda kartı baştan alınız. Kart satın almak için buraya tıklayınız. * NOT : Normalde bu kilitleri işten anlayan birileri rahatlıkla takabilir, çünkü içinden tüm montaj şemaları çıkar. Eğer takacak birini bulamazsanız sitemiz ürünü gönderdikten sonra sizin bölgenizde olan anahtarcıların ismini size verir (eğer bulunuyorsa) ve montaj parasını ödeyerek taktırabilirsiniz.https://www.youtube.com/watch?v=xhk4804XVI8Şifre ve kartlı geçişler için de bir kaç bilgi vereyim , yalan yanlış ürünler alıp da uğraşmayın ikide bir :
1) Bence en temizi elektrik çekmekle vs uğraşmamak, kapınıza basaç takacaksınız, trafodan elektrik çekeceksiniz, sonra şifre panelinden kapıya kablo, trafoya kablo vs çekeceksiniz, bir dünya iş. Bir elektrikçi gerekir çoğunda, ucuza ürün alacağım derken montaja bir dünya para verirsiniz. O yüzden yeni gelen Marelli SLIM kartlı ve şifreli elektronik kapı kilidi var, kapınızdaki kilidi dahi değiştirmeden sırf kolunuzu değiştirerek kapınızı kartlı ve şifreli girişe çevirebiliyorsunuz, bir de üzerine cep telefonunuzla da açabiliyorsunuz. Ürünün linkini aşağıda veriyorum, montaj videosu, programlama videosu falan var hepsi , tabi fiyatı biraz daha yüksek diğerlerine göre ama temiz iş.
Marelli SLIM elektronik kapı kilidi : https://www.hirdavatfirsati.com/p-13728-marelli-slim-kartli-ve-sifreli-elektronik-ofis-tipi-kapi-kolu-ve-kilidi-seti.html
2) Ama bütçem sınırlı , pilli bir ürün alamam, elektrik çekerim derseniz de en azından arkadaşın aldığı gibi en ucuz ürünü almayın bari. Takmışken biraz daha işinizi görsün, 2 tane farklı ürünü atacağım. En azından tuşlar dışarda olursa zamanla aşınmaz ve yıpranmaz. O arkadaşın modelde tuşlar içeride kaldığı için hem basması zor oluyor hem de bastıkça yıpranıyor.
B1 şifre ve kartlı geçiş sistemi : https://www.hirdavatfirsati.com/marelli-mrl-b1-ekonomik-sifre-ve-kartli-gecis-(giris)-sistemi
A792 inox şifre ve kartlı geçiş sistemi : https://www.hirdavatfirsati.com/marelli-inox-kart-ve-sifreli-gecis-giris-sistemi-unitesi
3) Bu tip ürünlerde piyasada çok marka var, alırsınız bugün yarın öbür gün muhatap bulamazsınız. Aynı ürünü bulamazsınız vs vs çok uğraştırır sizi. Bilindik markalardan alın : Marelli markalı ürünler, Kale Kilit, Yale Kilit, Multilock markalı ürünler iyidir, en azından ürünlerin devamı olur bir şekilde.
4) Özellikle apartmanlarda çok gereken bir özellik var, o da eski kartları yeni ürüne de aktarabilme özelliği. Yeni gelen wifi lı bir model var, o modelde (tabi eski ürün aynı modelse) eski üründen data aktarımı yapabiliyorsunuz. Ne demek bu? Yani yapacağınız bir işlemle eski cihazınızı açan tüm kartlar yeni cihazı da açabiliyor. Böylece 500 tane çipi tek tek toplayıp yeniden tanıtıp geri dağıtmak zorunda kalmıyorsunuz. Süper bir özellik.
Ofisler ve fabrikalar gibi sürekli yeni cihaz gereken yerler için de çok önemli bu özellik. Bahsettiğim üründe bir de wifi olduğu için İstanbulda da olsanız kapınızı açabiliyor ve uzaktan şifre oluşturabiliyorsunuz. Bir de üzerine kim girmiş kim çıkmış onu da görebiliyorsunuz. Ben bu ürünü şu anda tek geçiyorum kartlı ve şifreli cihazlar arasında. Aşağıdan bir inceleyin derim ben, çok çok fahiş fiyatlar da değil.
Marelli MRL12 wi-fi lı şifre ve kartlı geçiş sistemi : https://www.hirdavatfirsati.com/marelli-mrl12-wifi-kart-ve-sifreli-gecis-giris-sistemi-unitesi
5) Bu tip cihazlar alacaksanız doğru trafoyu almak çok önemlidir, yukarıdaki gibi led trafoları zamanla elektrik kaçırır ve hem cihazı hem de kilidinizi yakabilir. 100 tl fazla verirsiniz ama en azından sonradan çıkacak çok daha fazla maliyetlerden kurtulursunuz. Onun için de vereyim linki, uğraşmayın : https://www.hirdavatfirsati.com/marelli-premium-sifreli-gecis-sistemi-trafosu-guc-unitesi
Bu konu gerçekten derya deniz, uzaktan kapınızı kumanda ile açmak istiyorsanız onun için alıcı verici setini alabiliyorsunuz, cep telefonunuzla yaklaşınca açabilmeniz için bluetooth modülü bile var. Parmak iziyle açılan sistemler vs vs artık teknoloji çok gelişti. Soracağınız bir şey olursa yazarsınız, bildiğim bir şey olursa yardımcı olmaya çalışırım. Bildiğim tek şey varsa o da artık anahtar taşımanın çok gereksiz olduğu , bütçeniz dahilinde muhakkak bir şeyler bulursunuz fiyatlar da bence şu an uygun çok. Tek yapmanız gereken kapınıza, ihtiyacınıza uygun ve uzun vadeli kullanabileceğiniz bir ürünü almak. Onun için de biraz araştıracaksınız yapacak bir şey.
-
Konuyu toparlamak adına soruyorum. En azından gelen kişiler hızlı bir şekilde bilgi edinebilmeleri adına. Yönlendirmeler olumlu sonuç verdi mi?
-
Tek konudan devam edilsin diye ben de bir soru sormak istiyorum.
Apartman girişinde fotoğraftaki kilit var. Biz şifre ile giriyoruz ama bazılana rfid anahtarlık vermişler. İşyeri asansörü için kullandığım kartı buna nasıl tanıtabilirim. (İlgili firmaya ulaşamadım.) Default şifre 123456 galiba. Tanıtım prosedürü nasıldır?
-
Default şifre(MasterKod) 999999
Önce programlamaya girilir;
*MasterKod#
1 sayısına basılır
Kart-anahtarlıkvb cihaza yaklaştırılıp okutulur.
# tuşuna basılır
Programdan çıkmak için de * a basılır. Cihazın tekrar yeşil yanıp olağan haline döndüğünden ve normal çalıştığından emin olmak lazım. Tuşa basıldığı halde programlamada kalmış olabilir.
Cihazlar arası fark da olabilir, dökümanı eklerim fırsat olunca. RFid QP-111 diye aratılabilir, pdf olarak da aratılabilir.
--> ANcak her kart-anahtarlık her cihaza uymaz. Bu cihaz 13,56MHz dir, diğer genelde görülen anahtarlık vb 125kHz dir.
-
Tam dosya; --tam program klavuzun sonunda--
-
Teşekkürler. Kartı tanıttım, giriş yapabiliyorum
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Merhaba siz tanıttı iseniz yabancı biri de tanıtabilir :) Bu master şifreyi değiştirmenizi tavsiye ederim...
-
Haklısınız. Gerçi kameralar var ama önceden tedbir almak gerek.
Ayrıca önceki cihaz arıza yaptığı için farklı bir modelle değiştirildi. Faklı bir yöntemle yeniden tanıtım yapıldı
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Akinci -- 9 Kasım 2023; 11:47:30 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X