Şimdi Ara

rf video alıcı verici devresi lazım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
47
Cevap
0
Favori
5.286
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar paralel port ile uzaktan kumandalı araba kontrolü yapıcam 90alper90 arkadaşımızın katkılarıyla ama ben pc den arabayı kotrol ederken bide görüntü olsun diyorum bunun içinde rf alıcı verici lazım herhalde

video aktarmak için devre kendim yapabilirmiyim yada kaça alırım hazır kit kullanacağım kameranın özellikleri ne olmalı usb webcam iş görürmü?

yardımlarınızı bekliyorum

• bu pc den araba kontrolu elektronik hobi kitabında da vardı sanırım. guzel bi uygulama ama bu rf kullanarak goruntu iletmek icin kocaman kutulu hazır kitler gormustum. icerigini bilmiyorum belki biraz gelişmiş bi kittir ama yine de kendin yaparsan da zor olabilir tabi bişeyi kendin yapınca zevki baska oluyo. yine de sen bilirsin :D
  • quote:

Orjinalden alıntı: 90alper90

Kesinlikle hazır kit

Hazır kitlerin fiyatları hakkında bir bilgin var mı? Almayı düşünüyorum da...
    Adana da aldım.Markası "marks" gibi bişeydi emin değilim.
    Kullanamadım zaten.Ama tekrar deneyeceğim.
  • evet görüntüyü pc ye aktarcam yanı araba 10 mt uzakta iiken ben pc başından arabayı yönetebilecem gözetliyerek

bunun için bi hazır kit ve kamera önerebilirmisin tabii birazda yardım
    electronics engineer
    https://donanimveyazilim.wordpress.com
  • bu konuda pek bi bilgim yok ama paralel porttan görüntü almıyacam kesin ya tv kartının s-videosundan yada usb den ama yardım edecek kimse yok

Orjinalden alıntı: r2d2droids

paralel porttanmı Allah yardımcınız olsun. video yu sıkıştırmayı unutmayın

s2d2droids arkadaşım bu dijital kameraların çıkardıkları data sinyalinin yapısı nasıl?Şematk olarak gösteren bir site falan biliyor musun?Paralel port olmaz ama direk usb ' ye giriş olarak mantıklı olabilir.M esela:

http://rapid_share.de/files/27004768/ads_z.JPG.html (çizim)

eğer görüntünün datası bildiğimiz gibiyse bu sistemin işe yaraması lazım.Ne dersiniz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi strom -- 25 Temmuz 2006; 23:22:25 >

• Ben sadece yapmak zor olduğu için hazır kit dedim.Bir bilgim yok maalesef fiyat olarak.
  • hazır kitler analog sinyal gönderemiyor bildiğim kadarıyla o yyüzden svideo tarzı girişleri kullanamazsınız, ayrıca videoyu data olarak göndermek için sıkıştırmanız gerekli smnıyorumki piyasada satılan rf kitler sıkıştırışmış video datasını bile taşıyabilsin.
    @strom
    web cam lerde video HID standartlarında bu şekilde aratırsan bulabilirsin.
    kolay gele...
  • strom dediğin mantıklı

ben biraz önce bi deneme yaptım usb cameranın data+ ve data- ucuna s-video kablosunu takrım usb ye bağladım pc camerayı tanıdı ama s-video girişini takınca görmedi çıkarınca tekrar görüyor video yu sıkıştırmadan taşımanın bi yöntemi olmalı video sıkıştırma çok zor

Orjinalden alıntı: strom

quote:

Orjinalden alıntı: r2d2droids

paralel porttanmı Allah yardımcınız olsun. video yu sıkıştırmayı unutmayın

s2d2droids arkadaşım bu dijital kameraların çıkardıkları data sinyalinin yapısı nasıl?Şematk olarak gösteren bir site falan biliyor musun?Paralel port olmaz ama direk usb ' ye giriş olarak mantıklı olabilir.M esela:

http://rapid_share.de/files/27004768/ads_z.JPG.html (çizim)

eğer görüntünün datası bildiğimiz gibiyse bu sistemin işe yaraması lazım.Ne dersiniz?
    strom can neden bukadar basit bi resmi rapide atıyon gerek yokki?

• öle yapmış işte
  • Dostum hazır kablosuz mini kamera(vericisi üstünde)+alıcı oalrak kitler var piyasada.Fiyatı da yalaşık 70 ytl civarı.Dediğin uygulamanın aynısını geçen yıl bi ark yaptı.Programını yazdı.Arabayı kontrol için verici olarak orjinal kumansasını kullandı sadece buton yerine parelel porttan çıkış aldı.Görüntüyüde bahsettiğim hazır cam ile aldı.Eğer izmirde otruyosan dediğim kit i 1.onur hanının en üst katındaki dükkanlarda bulabilirsin.
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.