Şimdi Ara

RF Transmitter-Receiver (birden çok)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
646
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Piyasada satılan 10 liralık RF transmitter-receiver modullerini kullanarak, 3 ayrı sistem arasında iletişim kurmak istiyoruz.
    Yalnız datasheetlerde ve internette kafamıza takılan bir soruyu bulamadık.


    Soru şu: RF transmitter devresine data olarak 0 ve 1 verdiğimizde, RF transmitterın çıkışı ne olacak.
    1)On-off keying mi yapıyor? Eğer öyleyse data pini sıfır olduğunda mı RF çıkışı vermiyor.
    2)ASK keying i 2 farklı güç levelinde mi yapıyor? Ortamda 3 tane transmitter olduğunda, RF alıcısı bunların birinden gönderilen (diğer 2 transmitter idle durumda) datayı algılayabilir mi?





    RF alıcı-vericilerin datasheetleri
    http://www.bluemavi.com/txc1.pdf
    http://www.bluemavi.com/PDF34A.tmp.pdf



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HITM@N -- 9 Mayıs 2010; 12:23:15 >







  • RF transmitter ve receiver sistemleri genellikle seri iletişim ile çalışır. yani yaptırmak istediğinizi seri olarak transmitter girişine verirsiniz, receiver çıkışında verdiğinizi aynen okursunuz. örneğin 8 adet rölenin ilk dört tanesini çalıştırmak için seri olarak 8 bitlik 00001111 bilgisini gönderirsiniz alıcı tarafında bu iş yaptırılır. genelde bir mikro denetçi ile kullanılıyorlar. seri iletişim konusunu bir araştırın derim. kolay gelsin...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: erol81

    RF transmitter ve receiver sistemleri genellikle seri iletişim ile çalışır. yani yaptırmak istediğinizi seri olarak transmitter girişine verirsiniz, receiver çıkışında verdiğinizi aynen okursunuz. örneğin 8 adet rölenin ilk dört tanesini çalıştırmak için seri olarak 8 bitlik 00001111 bilgisini gönderirsiniz alıcı tarafında bu iş yaptırılır. genelde bir mikro denetçi ile kullanılıyorlar. seri iletişim konusunu bir araştırın derim. kolay gelsin...


    Zaten seri iletişim kullanacağız. Ben onu sormuyorum. 3 farklı sistem aynı anda (aynı anda derken, 1 ms biri, 1 ms diğeri, 1ms de diğeri data gönderecek mesela, bu döngü devam edecek) birbiriyle seri-port ve RF aracılığıyla iletişim kuracak.

    3 tane RF alıcı ve verici aynı ortamda açık durumda (idle) bekliyor.
    1 tane verici data gönderdiğinde 3 tane alıcının da almasını istiyoruz. Ancak problem şu ki: idle durumdaki transmitterlar, data gönderen transmitter a engel olur mu?




  • quote:

    3 tane RF alıcı ve verici aynı ortamda açık durumda (idle) bekliyor.
    1 tane verici data gönderdiğinde 3 tane alıcının da almasını istiyoruz. Ancak problem şu ki: idle durumdaki transmitterlar, data gönderen transmitter a engel olur mu?


    bildiğim kadarıyla , her verici alıcısıyla birlikte satılıyor. yani bir verici sadece kendi alıcısı ile çalışıyor. sizin istediğiniz biraz zor gibi. ama alıcıları vericinin frekansına bir şekilde ayarlarsanız 1 verici 3 alıcıya gönderebilir. aylak moddaki vericiler gönderenlere pratikte engel olmaması gerekir.
  • Bu konuda net bir bilgisi olan, yok mu
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.