Şimdi Ara

RF modulleri ile ilgili sorun

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
381
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Bilgisayar ile pic arasında RF modülleri kullanarak iletişim yapmaya çalışıyorum. Ancak sürekli veri kaçırıyor. İlk başta senkronize olana kadar ne yapmam gerekiyor? Bu amaçla yazılmıs kodu olan var mı elinde? Araştırdım ama işe yarar bir şey bulamadım. Yardımlarınızı bekliyorum..
    Çok teşekkür ederim..
    Sevgiler..

• veri alisverisinde baslangicin ve bitisin nasil olacagini kisi kendi belirler. mesela veri gonderimini baslatmadan once vericiden belirli bi pattern (desen gibi bi anlami var) yollarsin ornegin 5 tane 0xFF ve 5 taNE 0x00 ve surekli alicinin outuna bagladigin pic ile gelen sinyalleri konntrol edersin ve 5 X 0xFF ve 5 X 0x00 patternini yakalamaya calisirsin. bundan sonra diyelim ki alacagin 1 byte senin asil verindir. ben bunun baska yolunu bilmiyorum.
    ama ote yandam guc kaynagindan kaynaklanan bir sorun olabilr. birkac mvoltluk degisimler sorun olusturaBILIR regulator kullanabilirsin belki ise yarar. tabi boyle bir durumda diyelim ki vericin 3 voltta calisiyorsa vdd (giris votajin) 3 volttan biraz daha yuksek olmali 3.5-5 gibi
    Umarim Yardimci olabilmisimdir.
  • Tolgaccik çok sağol yardımların için. Yalnız benim sorunum şu, pic'e program yazmadım daha önce. O nedenle 5 tane 0xFF ve 5 tane 0x00 patternını yakalayan kod yazmakta zorlanıyorum, hazır kod da bulamadım.. Bildiği bir kodu olan varsa benimle paylaşırsa çok sevinirim. 16F877 kullanıyorum.
  • bence pic bilmiyosan yapma derim istediğin türde direk bir kod bulman cok zor.
  • Zor gerçekten bir türlü bulamıyorum; ama proje gereği yapmam gerekiyor. Nasıl olacak bakalım
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ses ile ilgili Sorun
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.