Benim gibi Roguelike sevenler için bir başyapıt hocam. Öyle de demeyeydin :(( |
Returnal [PS5 ANA KONU] (38. sayfa)

-
-
Oyunu oynamaya yeni başladım. Tek başıma kadar üçüncü boss'a geldim son canında öldüm :D Üçüncü bölümden birlikte oynamak isteyen varsa ekleyebilir.
Psn: AnakinHendrix
-
Düzenli Co op oynayacak var mı ?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Arkadaşlar oyunu bitirdim. Güzel oyun sabır gerektiyor bazı yerlerde.
@emretor23 hocamla güzel oyun çıkardık. Teşekkür ediyorum kendisine iyi bir oyuncu.
-
Ne demek kardeşim düşüncelerin için teşekkür ederim çok kısa sürede oyunu bitirdik darısı nier'e 😂
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emretor23 -- 3 Nisan 2022; 3:52:7 >
Arkadaşlar oyunu normalde 4 ay önce platin yaptığım için oynamıyorum ama zorlanıyorsanız etiketlemeniz yeterli seve seve desteğe gelirim
Oyunla ilgili bir iki sorum var arkadaşlar. Henüz ikinci bölümde takılıyorum.
-Öncelikle oyunda clouda da olsa bir save sistemi var mı? Varsa tam olarak nasıl çalışıyor acaba( mala anlatır gibi anlatın lütfen)
-İlk bölümden direkt koşarak ikinci haritaya mı koşmak mantıklı yoksa canı arttırarak mı gitmek mantıklı
-hangi silahlar ve artifactler etkili sizce
-parasite ve malfunctionlardan tamamen uzak mı durmalıyım
-yüksek yerlere atlamamı sağlayan aparat ne zaman geliyor bir de su altına girmemi sağlayacak bir şey olcak mı?
-sizin mutlaka şunu yap dediginiz şeyler nedir
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
BAFTA Games Awards'da "en iyi oyun" seçildi.
BAFTA Gamestwitter
“It’s time for the big reveal! The Best Game at this year’s #BAFTAGames Awards is… Returnal! Congratulations 👏🥳🎮”https://twitter.com/BAFTAGames/status/1512156435945345035 -
Var. Eğer kaydetmek istiyorsan önce oyunu suspend yapman lazım. Ondan sonra oyunu kapatıp, o save dosyasını clouda yükle. Bunu yaptıktan sonra oyunu açıp oynayabilirsin. Eğer ölürsen yapman gereken şey oyunu kapatıp clouda yüklediğin dosyayı konsoluna indirmek.
Hocam bence maximum canı ve weapon profiencyni olabildiğince arttırman lazım. O yüzden ben hiç bir zaman bir bölümü koşarak geçmeni önermem. Her odayı tek tek gezip, her köşeye bakmak hem maksimum canını arttırmana imkan veriyor, hem de güzel silahlar bulmanı sağlıyor. Tabi ölme ya da can kaybetme ihtimalin de var ama oyunun olayı da bu zaten. Bir zaman sonra aynı düşmanlarla çok karşılaştığın için ustalaşıyorsun onlara karşı.
Silah ve artifact olayı sana kalmış. Ben mesela ilk bölümlerde Tachyomatic Carbine kullanıyordum, bir de homing özellikli sidearm fakat sen pompalı tüfekle oynamayı seversin ve onunla oynamada iyisindir orasını sen keşfedeceksin. Bir de her silah her düşmana iyi gelmiyor, bazı silahlar bazı düşmanlar için daha iyi ya da kötü oluyor. Tabi bir de silahların ek özellikleri açılıyor zamanla. Bazen ona göre silah seçtiğim oluyor benim.
Parasite olayında neyin kötü olduğuna bağlı. Mesela eğer kötü özelliği anahtar kullandığında canının azalması ise ben alıyorum çünkü az anahtar kullanılıyor genelde. Artısını eksisini tartıcan. Ben malfunctionlardan genelde uzak duruyorum :D.
O aparat sanırım ikinci bölümde geliyor. Su altını ben de bilmiyorum henüz ben de almadım.
-
Bu oyunun ödül almasına çok seviniyorum. Herkese hitap etmiyor evet ama benim gibi roguelike sevenler için adeta bir başyapıt. Umarım housemarque uzun süre bu oyuna eklemeler yapmaya devam eder.
https://twitter.com/mbace/status/1512157542754967559?s=21&t=SR8zoDmTlU65PFGn7hdGeQ
Bu arada oyun Audio ve Music kategorilerinden de ödül aldı. Yani toplamda üç ödül..
Aslında dörtmüş. Selene'i canlandıran kadın da en iyi performans ödülünü almış. Bu ödüle katıldığımı söyleyemem açıkçası. Adaylar arasında Deathlooptaki karakterler de var. Onlara gitseymiş daha güzel olurmuş.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ecologist0 -- 7 Nisan 2022; 23:31:21 >
-
Returnal İnceleme
Ana karakterimiz olan Selene, Atropos isimli bir gezegene düşüp, zorlu bir hayatta kalma mücadelesine başlar. Yolculuğa başladıktan sonra kendinden önceki hallerinin bıraktığı ses kayıtlarını bulmakla kalmayıp kendi evini de görerek büyük bir döngünün içinde olduğunu fark etmeye başlar.
Selene bir başına yalnızdır, bulduğu notlar ve yaşayacağı maceralar hariç. Her öldüğünde yolculuğa tekrar ve en baştan başlıyor ve bu döngü defalarca devam eder. Peki bu tekrardan ve baştan başlama oyun içinde sıkmıyor mu? Aslında hayır, çünkü, her tekrarda haritanın yapısı, silahlar, düşmanlar değişmektedir. Bu da oyuncuyu sıkmak yerine merak içinde bırakabiliyor.
Oyunda kısa yollar ve portallar bulunuyor. Bu yolları ve portalları kullanarak son kaldığınız yere ulaşabiliyorsunuz, ancak can sıkan tarafı ise ne kadar hızlı giderseniz karakterin o bölgede daha zayıf kalmasına sebep oluyorsunuz ve her başlangıçta silahlar-özellikler sıfırlanmaktadır. Yalnızca bazı eşyalar kalıcı olarak durabiliyor. Bazı yerlere tutunmak için kanca ve alanları kırabilmek için ışın kılıcına benzer bir kılıç.
Returnal’ın zorlayıcı bir oyun olduğu kaçınılmaz bir gerçek fakat yenilenen mücadeleler, haritalar, farklı türde olup farklı şekillerde hasar alan düşmanlar ve düşmanları öldürdükçe yükselen bir adrenalin barı var. Bazı detayları fark ederek oynarsanız, pratik adımlar sayesinde oyunun size sunacağı ödüller de mevcut. Her konuda çeşitliliğe sahip dedik, silahlar da bu çeşitliliğe dahil, 10 silahtan her birinin kendine özel özellikleri var. Silahların özellikleri başta kilitlidir ve belli sayıda düşman öldürdüğünüz zaman bu kilitler açılmakta.
Returnal PS 5 hakkında başka ilginç bir özellik ise, oyunu oynarken PS 5 ile başka bir şey yapamaz, yeni oyun oynayamaz ve hatta PS 5’inizi kapatamazsınız. Yalnızca dinlenme moduna alabilirsiniz, o zaman da güncelleme yüzünden yeniden başlamamasını bilmek gerekir.
Her düşman öldürmede yeni özellik ve silahlar geliyor fakat bu geliştirmeleri almadan ilerlemeye çalışırsanız oyun daha da zor hale geliyor.
Returnal, PS 5 platformuyla çıktığı için titreşim ve tetik efektleri de bir o kadar başarılı, örneğin, yağan yağmur damlalarını hissetmek oldukça havalı ve hoş bir durum.
Oyunda çok fazla olay olduğu için detaylı biçimde bitirmek isteyenlerin zamanını epey alacağını söylemeliyiz.
Her şeye rağmen Housemarque’nin iddialı, detaylı ve bir o kadar güzel bir yapımı olduğu fazlasıyla ortada.
Elif
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Kullanacağın silahlar Hollowseeker ve carbine olmalı 1 ve 2.bölümde 👍
3-6 bölümde Electric Pylon daha etkili bence bu oynayiş şekline bağlı.
Halat 3.bölumde geliyor, suya 6.bolume geçişte elde ediyorsun.
Almaman gereken malfuction item, aldığında canının gitmemesi gereken item.
Beni ekle sana yardımcı olayım 👍
electric pylon için 4. bölümü oynamak gerekiyormuş sanırım ben henüz 3 teyim. Şimdi 1 den başladıktan sonra 3 e kadar kasarak mı gitmek lazım yoksa direkt mi geçmek lazım. kasarak gitmek çok sıkıcı gelmeye başladı bana hep aynı yerlerden içim şişti diğer türlü de zayıf oluyorum anlayamadım mantıgını bu kısmın.
-
1.bolumu oyna öyle 3.geç çünkü burası biraz Sıkıntılı...
4.bolgede oyun zaten checkpoint verecek öldüğünde buradan başlayacak.
Returnal - The Music of Ascension | PS5
PlayStationyoutube
https://www.playstation.com/games/returnal/ Glen Andrew Brown from PlayStation Studios Creative Arts Music team presents an in-depth look at some of the new music created for Returnal: Ascension, available now as part of the “Returnal Vol. 2” soundtrack album along with more music from composer Bobby Krlic - including 'Hyperion' and other highlights from the main game. Listen here: https://soundtracks.lnk.to/returnalhttps://www.youtube.com/watch?v=GRG05kqYN0E -
Returnal'a başlamak için güzel bir zaman arıyordum, yakaladım sonunda.
Daha oyuna yeni başladım, 2 defa 1. boss bölgesine geldim. Oynadığım süre boyunca oyun bana garip bir şekilde o yalnızlık hissiyatı ile eski Unreal havası tattırdı. Rogue-like zaten çok severim, tam benlik olmuş. DualSense'in de tüm nimetlerinden faydalanmışlar.
-
3.bölümde ortalarındaydım, bütün ekipmanlarım vs her şey üst seviyelerdeydi. İşim çıktı suspend cycle yapıp çıktım oyundan. Tekrar oyuna girince döngüye tekrardan başladı, suspend cycle tam olarak ne işe yarıyor ben anlamadım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nier -- 5 Mayıs 2022; 7:31:52 > -
Her şeyin üst seviye, ise bir daha suspend cycle yapıp save ini buluta at. Ölürsen en baştan başlamasın kaldığın yerden başlarsın. Save yapma buluta atma vs anlatıldı yukarıda.
Suspend oyuna çıkınca tekrar kaldığın yerden oyuna başmamana yarıyor. Eskiden oyundan çıktığın anda oyun reset yiyiyordu en başa dönüyordun. Suspend yapmadan çıkarsan oyunu tekrar açtığında en baştan başladığını görüp güzel bir isyan bayrağı çekersin.
-
Hocam suspend yapmadan çıkmadım ki yaptım, niye reset görüyor onu anlamadım ben. Bulut işi oyunun zor yerlerinde yapıyorum ben, onu biliyorum ayrı bir konu. Ölmeden oyunun belli bir noktasında suspend cycle yaptım ama kaldığim yerden devam etmedi onu diyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nier -- 5 Mayıs 2022; 10:23:52 >
Devam etmesi lazım. Büyük ihtimalle yaptım sanıp yapmamışsındır. Başka bir ihtimal yok bildiğim.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X