Şimdi Ara

Resmi Gazete'de yayımlandı: 1 yıl kullanılmayan telefonlar kapatılacak! (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
281
Cevap
3
Favori
13.624
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
71 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Farfaraway21 kullanıcısına yanıt

    Mesele tasvip etmesem de velevki bu isi yapanlar icin en rahati dediginiz marka model olsun ama son kullanici musteri buna bakmaz! O sorunsuz illegal islemden sonrasi cihaz sahibi sebekesi surekli kopuyor. Cunki otomatik cihazin imei numarasindan atanan bir gsm band lari vardir surekli bu sozde uyumlu bant a kalmaya calismasi ile hem pil asiri tuketir hem de cihaz isinir hem de daha fazla radyasyona maruz kalinir ... Sebeke zaten imei ile cihaz sebeke bantlarin celiskisini surekli yasamaktadir.

  • Benim bozulursa diye beklettiğim yedek telefonum kapanmasın diye senede 1 kez kart mı değiştireceğim? Böyle saçma bi şey olamaz. Kurunun yanında yaş da yanıyor.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • jamie35 kullanıcısına yanıt

    Çekmecemde yedek olarak duran eski telefonu iptal edince mi kaçakçılık engellenecek?


    Bu çakma imeicilerde uzun liste var zaten mutlaka çalışan bir imei buluyorlar. Nasıl buluyorlar sizce?

  • Environmental engineer E kullanıcısına yanıt

    FAturasını kaybetme, faturayla başvuracaksın deniyor.


    Yedek telefonlar eski zaten onların faturasını hatırlayan var mı ?

  • Nagareboshi38 N kullanıcısına yanıt

    Sim kartınızı yılda bir defa, eski telefonunuza takmanıza gerek yok.


    İsterseniz, aynı telefon numarasına ait sim kartını kullanmak kaydıyla, eski telefonunuzu 10 yıl sonra bile aktive edebilirsiniz. Yeter ki, eski telefonunuzda, en son kullandığınız sim kartı takın.


    Burada vatandaşların dikkat edeceği husus; telefonunu aktive ederken, aynı gsm numarasına ait sim kartını takmaktır. Yani sahip olduğumuz gsm numaralarımızı değiştirmemek önemli olmaktadır.

  • serkanguzel_ kullanıcısına yanıt
    Yine saçma değil mi? En son kendi sim kartımı kullandım diyelim eşimin telefonu bozuldu ona veremeyeceğim. Doğru mu anladım?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • smart1978 kullanıcısına yanıt

    2008 filandı herhalde. O zaman ilk bu tür işlem yapılmış tel aldım. O zaman kayıt ücreti 130 TL filandı.


    Sonra hep bu şekil işlemli kullandım. Sayısız.


    Su an 2 telefonum da bu şekilde (toplam 3 hat var) Hiç dediğiniz sorunla karşılaşmadım. Sıfır.


    Eski tuşlu dandik telin imei'siyle 4G+ da gayet güzel çalışıyor. Frekansla bantla ilgili yok imei'nin.

  • Nagareboshi38 N kullanıcısına yanıt

    Yanlış anlamışsın !


    Bir köşede uzun zamandan beri kullanmadığın telefonuna, en son hangi sim kartı taktıysan, aynı gsm numarasına ait sim kartını takınca, telefon direkt aktive olmaktadır. Telefon aktive olduktan sonra, eşinizin sim kartı takılarak kullanılabilir.


    Diyelim ki, eşiniz de, bu eski telefonu kısa bir süre kullandıktan sonra, yedek olarak bir kenara ayırdınız. Bir yıldan uzun zamandan beri yedek olarak bir köşede duruyor. Bu defa telefonu aktive ederken, eşinizin sim kartı numarası ile aktive edeceksiniz. Yani eski telefonu en son takılan sim kartı ile aktive edeceksiniz.


    Yeter ki, o eski telefonu, en son kullandığın sim kartı ile aktive et.


    *************


    Eski telefon bir köşede 10 yıl unutuldu. Bu 10 yıl içinde, gsm numarasını değiştirdiysen, işte bu durumda, telefonu aktive etmek için, btk'nın sorduğu diğer şartları sağlamak gerekiyor.


    *************


    Kısaca; bir köşede unuttuğun eski telefonuna, yeter ki en son kullandığın sim kartı tak.





  • serkanguzel_ kullanıcısına yanıt
    Detaylı bilgilendirme için çok teşekkür ederim.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • hyksl H kullanıcısına yanıt

    Hacım mülteci değilim öncelikle, hastane bünyesinde çalıştığım için oturum ve çalışma vizesi süreci sonrası ev bile alabiliyorum burada, diğeri bizim millete acımıyorum -kendi düşen ağlamaz-, 3. sü herkesi kendiniz gibi zannetmeyin(meteoroloji-kemik meselesi), 4.sü çabam boşuna değil, kendime olduğu için bir avuç iyi ve akıllı insanlar ile mazlumlar olmasa geri kalanın canı cehenneme, ne iyi oldular diye sevinirim, ne de kötü oldular diye üzülürüm, vaktim ve enerjim ancak bana yetiyor. Sonuncusunu en sona bıraktım, ula Allah(C.C) babanın oğlu mu ki özel isim kabul etmiyorsun da "ın" ekini yazarken ayıraç kullanmıyorsun, sorsalar benden fazla müslüman olduğun ile ilgili yarım saat adalet dağıtırsın.Bu arada MaşAllah haber ile ilgili bir yorum yok, sanırım fillerden memnunsunuz!


    Not: mesajlarınıza hiçbir şekilde cevap verilmeyecektir, hakaret içerikli yazarsanız da şikayet edilirsiniz, bilginize...




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serdarcenk -- 13 Ekim 2023; 11:35:30 >




  • serkanguzel_ kullanıcısına yanıt

    usta bu beni hiç alakadar etmez. sen kaçaklığı engelleyeceksin diye ben bunlarla uğraşmak zorunda mıyım ? banane milader ben zamanında parasını verip vergisini ödeyip almışım. ne zaman kullanıp kullanmayacağım kimseyi bağlamaz. sanıyolarki böyle yapınca kaçakçılık düşecek. sen öyle san. sana inat millet daha çok yönelecek

  • Byblack58 kullanıcısına yanıt

    Bir yıldan uzun bir süre kullanmadığın eski telefona, en son taktığın sim kartını takmazsan aktive olmayacak ! Alıntıladığınız mesajımı dikkatli okuyun lütfen.

  • Bir yılda bir defa sim kartı takmaya gerek yok. İki önceki mesajımı dikkatli okuyun lütfen ...


    Bana ne diyemezsin !... Çünkü cep telefonu edinirken, mevzuatlar dahilinde edinip kullanmak zorundasın.


    Kullanmadığın telefonuna en son taktığın sim kart neyse, yine aynı sim kartını takıp aktive edeceksin. Yani dolanma vs gibi bir durum söz konusu değil.


    Telefonun sahibi ölürse, telefonun sahibinin, o eski telefona taktığı en son sim kartı numarası hangisiyse, aynı sim kart takılınca aktive olacak.


    Sim kart yoksa, telefonun faturasıyla beraber, veraset ve intikal belgesiyle beraber, aktivasyon sağlanacak.


    Eski ve uzun zamandan beri kullanılmayan birinden miras olarak kalan telefon aktive olsa ne olur, aktive olmasa ne olur ? Telefon zaten eski ve sim kart da yoksa, telefon aktive olmaz.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serkanguzel_ -- 13 Ekim 2023; 12:5:32 >
  • Aldığın telefon parası kadar vergi alırım cnım sıkılırsa da kapatırım.!
    Dünyda hiçbir yerde olmayan kayıt ücreti kazığını dayarım
    Bu işin hırısızı varsa cezasını sana keserim
    Diyecek birşey yok daha çok cezasını çekeriz

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • İnsanlar neden kaçak telefon alıyor, neden telefon fiyatları bu kadar pahalı , neden devlet birşey üretmeden, evraktan, kağıttan, kürekten, damgadan ,puldan bir sürü para alıyor, aldığı parayı nerede harcadığının hesabını vermiyor, sorgulayanı hain ilan ediyor vb. soruları sormaya , soruşturmaya, tepki göstemeye, toplum olarak reaksiyon göstermeye başlayabilirsek, işte o zaman çorap söküğü gibi gelecek gerisi....

  • smart1978 kullanıcısına yanıt

    Yaw anlamıyor musun anlamak mı istemiyorsun? İMEİ yi buraya girdiğinde girdiğin İMEİ nin cihaz bilgileri çıkar. Bu site sana bu İmei farklı bir cihazda kullanılıyor demez. BTK da da operatörlerde de İmeisi atılan cihaz gözükür. Kaç tane bu şekilde cihaz kullandın? Kullandık biliyoruz ne olup ne olmadığını bize öğretme.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ufo U kullanıcısına yanıt

    Sorsan hayatında kullanmamıştır bile işkembeden sallar ancak. Söylediği yalana gerçekmiş gibi inanıyor bir de milleti inandırmaya çalışıyor


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sana ne arkadaş benim telefonu kullanıp kullanmamamdan ? Belki hatırası var , belki antika diye saklıyorum. Sen , benim zamanında vergisini ,faturasını ödediğim malımı nasıl olurda kullanılmaz hale getirirsin. Bırakın vatandaşın yakasını da 5 maaş ,10 maaş alanların peşine gidin.

  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.