Şimdi Ara

Resmen Lada'ya Hakaret Etmişler... (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
107
Cevap
0
Favori
12.621
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Çin malından iyidir...
    Çin malı araç crash testi.

• cok güzel ya
  • quote:

Orijinalden alıntı: topaz42

Kalite, güvenlik filan bilmem ama, 1998 yılında bir tane Lada samara hatchback ile Konya-İstanbul-Konya yolculuğum oldu. İçinde 8 kişi ve bagaj full dolu. 150 km hız yaptım. Bassam daha gidecekti. Basmadım. Ama arabada zerre kadar sapma, savrulma olmuyordu. İstanbul'dan Konya'ya bir depo benzin ile ulaştım. Sürekli 90 - 100 arası km ile gittim. Üstelik o tarihlerde bir gidiş bir gelişli olan bilecik yolundan gittim. Sürekli fren ve gaz ile ve kamyon sollamaları ile. Çeyrekten biraz az benzin kaldı depoda.

O sebeple ben o resme tınnnnnn diyorum.

Evet aynı konya - istanbul yolunda bende bir lada görmüştüm kırmızı renkli, bir hyundai getz ile kafa kafaya çarpışmışlardı ve ladadaki 3 kişi hayatını kaybetmişti, hyundai getzdeki 2 kişiden şöför olan hafif, yolcu tarafındaki kişide ağır yaralanmıştı, aracın lada olduğunu 10 dakikadalık araştırma sonucunda tespit edebilmişler, tabiki lada samara ile yeni çıkan modeller arasında güvenlik açısından fark olacaktır ama konudaki fotoğrafında doğruluk payı yok değil.

• quote:

Orijinalden alıntı: sfzb67

Çin malından iyidir...

muhtemelen euro ncap bu araca yıldızdan ziyade 5 ünlem (!) vermiştir ...
  • Lada Samara sedanım vardı. Sonradan Kia Rio almıştım. Ama Ladanın sürüş zevki başkaydı.İvmelenmesi,seriliği derken, hakikaten zevk veren bir araçtı. Üstelik kaza yapsam, arabam çizilse korkuarım olmadı o arabayla. Hiç yaşatmadı bana . Birkaç ufak tefek kaza da atlatmıştım hatta. Karşı araçlar mahvolmuştu. Bir Renault Europa, far ve ön ızgarasını kaybetmişti. Benim Ladada küçük bir eziklik o kadar. Bir defasında da passatın biri arkadan çarptı yine. Adamın plaka bir taraftai tampon diğer tarafta. Benim Lada da yine küçük bir ezik. Passatın sahibi çıldırmıştı. Hatalı olduğunu biliyordu, arabaya çıldırmıştı. "Sağlam araba diye aldık şu hale bak, Ladanın yanında tenekenin tenekesi ......(dıııııt) arabası" demişti. Sonradan görüştüm kendisiyle, daha alman arabası almıyormuş. Passatı da satmış hemen.

Lada bambaşka bir araba. Hiçbir sınıfa koyamam kendisini. Gerçi şimdi de Kia Ceratom var ama Lada bambaşkaydı. Tadı damağımda o arabanın.

• quote:

Çin malından iyidir...

İçerisindeki robotu, mancınıkla aynı süratte o duvara fırlatsalar daha az hasar alabileceğini tahmin ediyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi beYdeNbeY -- 10 Nisan 2011; 0:11:00 >

• lada daki kaporta, volvo dan sonra 2. gelir herhalde.
    çok sağlam arabadır vesselam...
  • 70 km hızdan sonra araç darbeye karşı hiçbir ezilme göstermezse içindeki canlı kazadaki eylemsizlik ile araçtan fırlayarak veya kafasını/bacağını vs biryere çarparak hayatını yitirme olasılığı yüksek ladalarda da darbe emme konusunda başarısız olduğundan sokak ağzı ile kaya gibi olduğundan çarpışmanın etkisini sürücü/yolcuya direk aktarma olasılığı yüksek yani euro ncap için aracın paramparça olması veya olmaması birşey ifade etmez euro ncap/us ncap için kpiter yolcu yaşam alanın en az deforme olması ve çarpışmanın yolcuya minimum seviyede aktarılmasıdır belki LADA bu konu hakkında ironi yapmak istemiştir.

LADA Priora

LADA Kalina

LADA Samara

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hamza_007 -- 10 Nisan 2011; 0:52:25 >

• Lada parasına göre alınacak en iyi arabalardandır.Parçası ucuz, sağlam kalitesi fena değil.1992 yılında murat 131 satıp şahin yerine lada almıştık.Bizi hiç yolda bırakmadı gidişi süperdi tek sorun babamın geri vitesin solda olmasına alışamamasıydı.Rus malları işlevsel ve dayanıklı olur.
  • quote:

Çin malından iyidir...

Yahu bu araçta sac kullanıldığına eminmisiniz,bana daha çok karton gibi geldi

• ladanın "bir"çok arabadan iyi, "çok çok" arabadan da kalitesiz olduğu bi gerçektir
    yani, bu paraya bu kadar köfte oluyor.
  • ben im şimdiye kadar 2 lada kulandım gayet memnundum.
  •  Resmen Lada'ya Hakaret Etmişler...

Bir akrabamızın nivasına 3. kattan dik şekilde inşaat kalası düştü.3 santim kadan sadece kalasın çerçevesinde göçme oldu.Yeni nesil araçlarda heralde delerdi kaputu.Aynı araçla kaldırıma düz bir şekilde yaklaşık 40 km hızla vurduk araç şaha kalktı :D ön takımda bir problem oluşmadı.Ama biz neredeyse camdan çıkıyorduk.Sağlam araç ama içerdekiler için pek güvenli değil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Etkisiz Eleman

Resmen Lada'ya Hakaret Etmişler...

Bir akrabamızın nivasına 3. kattan dik şekilde inşaat kalası düştü.3 santim kadan sadece kalasın çerçevesinde göçme oldu.Yeni nesil araçlarda heralde delerdi kaputu.Aynı araçla kaldırıma düz bir şekilde yaklaşık 40 km hızla vurduk araç şaha kalktı :D ön takımda bir problem oluşmadı.Ama biz neredeyse camdan çıkıyorduk.Sağlam araç ama içerdekiler için pek güvenli değil.

Resimlere ve anlattıklarınıza bakılırsa aracın güvenliği sadece kendini korumak için. İçindekileri korumak için değil.

Yukarıda da bahsettim. Güvenliğini bilmem ama içinde 8 kişi ve full bagaj ile 150 km hıza çıktım. Yolda gezmiyordu. Kesinlikle süper bir gidişi vardı. Ben sadece vites geçişlerini beğenmedim. O kadar.

• quote:

Orijinalden alıntı: Bora_T

quote:

Çin malından iyidir...

Yahu bu araçta sac kullanıldığına eminmisiniz,bana daha çok karton gibi geldi

Hocam karton bile bundan sağlamdır

• quote:

Orijinalden alıntı: burakkagan

Videolardan da görüldüğü üzere güvenlik 0. Üstelik bu ladanın güvenliğin biraz daha düzeltilmiş hali. Youtubeta 1 video varki inanılmaz adamlar chinese car demişler ama araba aslında rus lada. Resmen parça parça oluyordu. Ben şahsen bu arabaya güvenip de binmem.
    Priora ve Kalina modeli 4 yıldız aldı,belirtmek isterim.Yani bahsettiniz gibi güvenlik sıfır değil.Ayrıca şu bahsettiğiniz videoyu merak ettim yükleyebilirmisiniz.
  • quote:

Çin malından iyidir...

Araba un ufak olmuş resmen.Ne kadar kalitesiz araçmış bu
  • quote:

Orijinalden alıntı: Etkisiz Eleman

Yaklaşık 35-40 km/h civarlarında biz de kaldırıma vurmuştuk daha doğrusu çıkmıştık çünkü kısa süreliğine de olsa kaputu görmüştüm.
    Hafif sis farında deforme ile tamponun alt tarafında çok da belli olmayan eğilme mevcuttu.

Lada severleri bu fotoğrafa üzülmüşlerdir eminim.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.