Şimdi Ara

>>> RESİMLERLE == MSİ R6870 TWİN FROZR II == KARŞINIZDA <<< (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
164
Cevap
1
Favori
8.936
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bu arada kasamı değiştirdim ve ekran kartı ısısı boşta 34 dereceye düştü.
  • Ben ne yaptıysam düşüremedim. Şu an boşta ve fan % 60 çalışıyor, sıcaklık 59 derece 1?!?

Yarın kabloları toplatacağım, bir düzelme olmaz ise değişim talep edeceğim. Zira bu sıcaklık boştaki bir kart için oldukça yüksek. Gerçi MSI'ın resmi forumunda sordum, normal dediler ama, yine de hoşuma gitmiyor bu durum. Fanı bu kadar çalıştırıp ses ürettikten sonra, nerse normal ki...
  • Kombustor ile bir test yapayım dedim, 1280 x 1024 Stability test - 1 dakika olmadan 92 dereceye çıktı, % 95 fan hızı ile !??! Kapttım hemen. Anormal bir durum değil mi bu?
  • hocam kasandan eklediğin son resimden yola çıkarak maalesef bu durum normal.
    şöyle ki o allta olan kablolar ve hdd bolluğu ekran kartına serin hava gitmesini tamamen engelliyor.
    kasanın alt kısmında sıcak hava birikiyor zira onu yukarıya taşıyacak bir hava akımı oluşamıyor.
    bir an önce o kabloları anakart tepsisinin arkasına döşemen şart.
    yan paneldeki fanı da içeri serin hava çekecek şekilde takman lazım.
    belki tabana psu ile hdd'lerin arasındaki oluşacak boşluğa içeri serin hava çekecek bir fan daha takabilirsin.
    maalesef ön paneldeki fan anca hdd'leri soğutmak için yetiyor, oradan serin hava ekran kartına pek ulaşamıyor.
    gerekirse yan panele ikinci bir fan daha ekle, o da içeri serin hava çekecek şekilde.

bence kasada en kritik bölge kırmızı çerçevede olan:

>>> RESİMLERLE == MSİ R6870 TWİN FROZR II == KARŞINIZDA <<<

• Kısaca özet geçiyorum. Öncelikle sıcaklık 50 derecelere kadar düştü. Ama 3'lü bir faktör mevcut. Öncelikle işlemciyi değiştim. Benim hatamdan dolayı biraz zarar görmüş ama çalışıyordu. Bacakları eğrilmişti düzelttim, ama sanırım sağlıklı değildi. Neyse, firmaya gitti. Ben de beklememek adına yeni bir tane aldım. Değişim olursa para iadesi alabileceğim. 2.si kablolamayı biraz düzelttim. Ancak bunlarda çözmedi. Hala 60 küsür derecelerde geziyordu. Üstelik thermaltake fan eklememe rağmen.

Bunun üzerine acaba slotta bir mevzu olabilir mi diyerek, 2. PCIe slotuna taktım. 50 dereceye düştü. O hali ile (en düşük fan ve yan fan olmadan) kombustor çalıştırdım. 1 dakika sonra 85 dereceye geldi; gayet normal. Afterburner kurup fan ayarı yaptıktan ve yan panele thermaltake fanı ekledikten sonra, kombustor çalıştırdım; 74-75 derecelerde sabitlendi. Yüksüz 48-51 arası geziniyor. Yükte (oyun esnasında 66 derece görüyorum)

Yani aslında ekran kartımız gayet sağlıklı imiş.

Bu arada anakart (GA-890FXA-UD5 Rev. 2.1) olayı anlatmam sonucu değişime gidecek. Getirin yenisi ile değiştirelim dediler :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cybernoid -- 15 Ocak 2011; 21:32:17 >

• ilginç bir durum hocam, geçmiş olsun. demek ki bu duruma yol açan birden fazla faktör varmış.
    yine de bana kalırsa bu kasada bu soğutmayla boşta ekran kartı daha da serin olması lazım..
  • Sanırım bu biraz şans işi. Örneğin benim eski CPU çok daha iyiydi, daha doğrusu iyiymiş :) Şöyle; onda zerre voltaj artırmadan 4000Mhz'de rahatlıkla çalışıyordum. Stabilite testlerinin hepsinden geçti, bir kez mavi ekran almadım (o hasarlı haline rağmen) Yenisi 3800'de stabilite testinde çakıldı. 4000'de hiç açmadı :) 0.75V artırdım ancak açıldı. Stabilite testini geçecek mi onuda bilmiyorum.

Bu her üründe böyle değişebildiğine göre, bir de tüm ürünlerin denk gelmesi büyük şans. Tüm bileşenlerin en iyi üretim bantlarından çıkmış olması ve sizinde onları satın almış olmanız gerekiyor :) Arada bir tanesi ıh yapsa, sonuçlar değişiyor işte :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cybernoid -- 16 Ocak 2011; 12:25:26 >
  • OC konusunda haklısın hocam da boştaki ısılarda bukadar da fark olmaması lazım aslında ekran kartlarında.
    bir arıza olmadığı sürece tabii ki kasa havalandırması ve oda sıcaklığı en önemli faktörler.

ben 20-21 derece oda ısısında ekran kartında boştayken en fazla 37-38 derece gördüm...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sahafiec -- 16 Ocak 2011; 18:42:38 >
  • son durum: HAF922 kasa ve ekran kartı boşta 33-34 derece, fan devri %20.

• @sahafiec

Masaüstüne asılmaya başlamışsın, haf lar, 8gb ram ler...

Kasada maşallah yayla mübarek.
  • arkadaşlar sağ olsunlar habire uygun fiyatlı ilanlarla aklımızı çelmeyi başarıyorlar.
    aslında 2. ele pek uğramamak lazım...

kasa gerçekten beklediğimden de iyi çıktı.

bu arada sendeki fan kontrolcü nasıl, memnunmusun?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sahafiec -- 18 Ocak 2011; 11:19:52 >
  • Şimdilik sorun yok, memnunum.
  • Ekran kartının termal macununu değişmek son derece kolay. Arkada kart üzerindeki soğutucuya denk gelen 4 vidayı söküp, üstüruplu bir şekilde çıkartırsanız ayrılıyor. Ben bütün vidaları söktüm, gereksiz yere :) Sadece macun değil, temizlik yapmak istersenizde sökebilirsiniz. Standart tasarımlara göre daha kolay bir sökümü var.

Neyse buyrun AfterBurner Beta 6

Afterburner 2.1.0 Beta 6

http://downloads.guru3d.com/Afterburner-2.0.0-Beta-6-download-2604.html#download

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cybernoid -- 21 Ocak 2011; 19:31:16 >
  • Kartın vidalarını iyice sıktım ve 2-3 derecelik düşme yaşandı :) Sanırım GPU - Soğutucu teması tam değildi. Benim kartta şu an 38 derecede çalışıyor. Yalnız unuttuğumuz bir durum var; ben çift ekran kullanıyordum. Bit tanesi 1920 x 1080 TV bağlantısı. Tv arıza yapıp servise gidince, kart 38 dereceye düştü :) TV ile birlikte 46-47 dereceyi yakaldım. Çift çıkış kartı daha çok zorluyor tabi. Kasa içi havalandırmayı biraz elden geçirdim.

ilgili konu burda;

http://forum.donanimhaber.com/m_46185053/tm.htm
  • ne amaçla söktün ki hocam soğutucuyu?
  • Kaliteli bir termal macun almıştım, ısınma sorunları olunca belki değişmek iyi gelir diye düşünmüştüm :) İyi de geldi.

Aynı ürünü işlemci içinde kullanmıştım ve gerçekten 3-5 derece farkediyor.

http://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=2825

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cybernoid -- 28 Ocak 2011; 13:07:09 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sahafiec

teşekkürler arkadaşlar, yük altında sıcaklık ve ses testleri yaptım - incelemeye ekliyorum.

@No Way Out
    Mert dostum, sana kalsa OC yapmayanlar bilgisayar dahi kullanmasınlar di mi?

ahaha +1
  • Ekran kartına ait testler; 11 ve 11a sürücüleri kurulduktan sonra;

http://unigine.com/download/

• tam benlik inceleme olmuş ellerine sağlık.bende kasamda 0 ses olsun diye herşeyin özel soğutmalısını almayı seevn biriyim.

güle güle kullan.güzel incleem zaten tipinden nasıl soğutma yapacağı gözükebiliyor :)
  • teşekkürler hocam, daha iyisi senin olur inşallah.
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.