Şimdi Ara

>>> RESİMLERLE == MSİ R6870 TWİN FROZR II == KARŞINIZDA <<< (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
164
Cevap
1
Favori
8.936
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Dediğin gibi, Kasa havalandırması yetersiz olmalıki fan devri artmasına rağmen sıcaklık düşmüyor.

Bende dün akşam furmark ile denedim. Fan devri auto olmak üzere kasadaki diğer tüm fanlar min. devirde iken fan devri ne kadar yükselsede sıcaklık artarken, kasadaki ve özellikle ekran kartına bakan yan paneldeki fan devrini artırınca sıcaklık düşmeye başlıyor. Kasa içi hava sirkülasyonu ve yeterli akımı sağlamak ta en az kartın soğutucusu kadar önemli.
  • kesinlikle katılıyorum Yalçın, senin sonuçlar da benimkileri doğrular nitelikte.

ekran kartı söz konusu olunca ya yan kapak fanı ya da tabanda bulunan bir fanın ekran kartına serin hava sağlaması durumu acaip etkiliyor.

artık günümüz kasalarına 2 adet kasa fanı yetersiz kalıyor, doğru konumlandırılmış en az 4 kasa fanı gerekli gibi.

özellikle OC yapanlar için bu daha da önemli...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sahafiec -- 31 Aralık 2010; 12:26:13 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sahafiec
    @hedevilcate
    teşekkürler Özgür kardeşim, daha iyisi senin olsun diyecem ama sende var zaten.

şu ana kadar kullanmış olduğum referans soutuculu modellerin ısı, fan devri ve sesi aşağı yukarı aklımda.
    tabii bunlar benim şahsi algılamam ve benim kasada benim sistemle alınan değerler.

tabii daha ferah ve serin kasada sonuçlar farklı çıkabilir, bunu göz önünde bulundurmak zorundayız sonuçları değerlendirirken...

Vallaha bi'tane daha alıp C.F yaparsan yine daha iyisi sende olacak, yine gaza geleceğim.

• Zaten içeri soğuk hava atan bir tek ön fan varsa, o da attığı havayı HDD'den geçirince ısıtıp içeri atar sonuç olarak yarardan çok zarar sağlar.
  • @hedevilcate
    quote:

Vallaha bi'tane daha alıp C.F yaparsan yine daha iyisi sende olacak, yine gaza geleceğim.

yani "seni gaza getireyim ki beni gaza getir" gibi olmuş biraz...

@No Way Out
    prensipte haklısın Mert fakat benim kasada resimlerde de göründüğü gibi ön fanın tam arkası boş.
    hdd yuvaları bu boşluğu üstünde ve altında yer almakta dolayısıyla ön fanın ekran kartın faydası mutlaka oluyor.

>>> RESİMLERLE == MSİ R6870 TWİN FROZR II == KARŞINIZDA <<<

aslında kasada eksik olan şey alt tabanda bir fan yuvası.
    oraya takılacak ve ekran kartına doğru serin hava üfleyecek bir 14cm sessiz fan paha biçilmez etki yaratırdı bence.
    lakin bu durumda ilaveten 1 adet daha sıcak havayı dışarı atan fan da gerekir ki ona da kasa üst kısmında yer yok.

neticede kasanın yapısından kaynaklanan bir olay...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sahafiec -- 31 Aralık 2010; 13:30:20 >

• quote:

yani "seni gaza getireyim ki beni gaza getir" gibi olmuş biraz...

quote:

Orijinalden alıntı: No Way Out

Zaten içeri soğuk hava atan bir tek ön fan varsa, o da attığı havayı HDD'den geçirince ısıtıp içeri atar sonuç olarak yarardan çok zarar sağlar.

Yanlış düşünüyorsunuz, Raid0 için iki adet WDCB AALS'yi içe dönük ön kasa fanının önüne yerleştirdim. (SSD'yi iki gündür kullanıyorum.) Ve o şekilde tam yükte fanın devrini yükselttiğimde ekran kartında 2-3 derecelik ısı düşüşü oluyor. İmzamdaki Aerocool Gatewatch II ile canlı ölçüm yapıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Process64 -- 31 Aralık 2010; 13:36:11 >

• quote:

Orijinalden alıntı: hedevilcate

quote:

Zaten içeri soğuk hava atan bir tek ön fan varsa, o da attığı havayı HDD'den geçirince ısıtıp içeri atar sonuç olarak yarardan çok zarar sağlar.

Yanlış düşünüyorsunuz, Raid0 için iki adet WDCB AALS'yi içe dönük ön kasa fanının önüne yerleştirdim. (SSD'yi iki gündür kullanıyorum.) Ve o şekilde tam yükte fanın devrini yükselttiğimde ekran kartında 2-3 derecelik ısı düşüşü oluyor. İmzamdaki Aerocool Gatewatch II ile manuel olarak canlı ölçüm yapıyorum.

Kasanın içi sıcaklığı atıyorum, 25 derece diyelim oda sıcalığı 20 derece ısırarak içeri attığı hava 23 derece olduğu için düşük göstermesi normal buarada anlatmak istediğim önünde havayı sıcaklaştıracak yada HDD bölmeleri gibi bloklamayacak bir fan olsaydı yarar sağlardı...

Zaten benim dediğim bilimsel olarak doğru birşeydir, sıcak bileşenlerden geçen hava ısınır.

• quote:

Kasanın içi sıcaklığı atıyorum, 25 derece diyelim oda sıcalığı 20 derece ısırarak içeri attığı hava 23 derece olduğu için düşük göstermesi normal buarada anlatmak istediğim önünde havayı sıcaklaştıracak yada HDD bölmeleri gibi bloklamayacak bir fan olsaydı yarar sağlardı...

Zaten benim dediğim bilimsel olarak doğru birşeydir, sıcak bileşenlerden geçen hava ısınır.

Yan şekilde duran HDD'ler için havayı bloke etme durumunda içeri giren havanın ekran kartına yararı ya da zararı olmaz. Hava akımı ekran kartına ulaştığı müddetçe her zaman yararı olur. Zararı olması için ekran kartının HDD'den çok daha düşük bir sıcaklıkta çalışması lazım.

Söylediğim sıcaklık düşüşü; oda sıcaklığı 18 C, kasa içi 20 C, HDD 23 C'de iken oluyor. Bu sıcaklık düşüşü Antalya'nın yaz mevsiminde klimasız (zaten odamda yok ) ortamda da oda içi 36 C, kasa içi 40 C, HDD 38 C iken de oluyor...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Process64 -- 31 Aralık 2010; 14:13:30 >

• işte bu noktada da referans tasarım fanlar düşük hava akımı olan kasalarda avantajlı.
    sicak havayı kendileri dışarı attıkları için kasa içinde sıcak hava birikmez.
    özel tasarım soğutmalarda daha yüksek kasaiçi hava akımı gerekli ki zaten ısınmış olan hava tekrar GPU soğutmak için kullanılmasın...
  • inceleme için teşekkürler.. güle güle kullanın..
  • teşekkürler hocam.

bu arada herkesin yeni yılı kutlu olsun...

karta uyguladığım yeni fan devri çizelgesi ile oyun içinde gördüğüm en yüksek ısı 75C oldu fan devri de %41.
    benim kasa için iyi değerler sayılır, daha fazlasına ulaşmak için kasanın hava akımını değiştirmek gerekiyor.
    şu an için buna ihtiyaç duymuyorum...
  • Kartınız hayırlı olsun bilgiler için teşekkürler.

X4 635 + hd6870 Twin Frozr ın oyun benchlerini ya da testlerini yüksek çözünürlükte merak ediyorum, boş bir zamanınızda umarım yaparsınız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MÜŞAVİR

Dediğin gibi, Kasa havalandırması yetersiz olmalıki fan devri artmasına rağmen sıcaklık düşmüyor.

Bende dün akşam furmark ile denedim. Fan devri auto olmak üzere kasadaki diğer tüm fanlar min. devirde iken fan devri ne kadar yükselsede sıcaklık artarken, kasadaki ve özellikle ekran kartına bakan yan paneldeki fan devrini artırınca sıcaklık düşmeye başlıyor. Kasa içi hava sirkülasyonu ve yeterli akımı sağlamak ta en az kartın soğutucusu kadar önemli.

+1

bide senden bişey denemeni isticem dostum ekran kartı slotunu değiştir ben değiştirdim çok ciddi şekilde 7-8 derece gibi düşüş gördüm kasanın en alttaki x16 slotuna taktım sende deneyebilirsin
  • Kart gerçekten internetteki resimlerine göre daha güzel duruyor bence . Hayırlı olsun tekrardan kartınızz güzel seçim
  • sağ olun arkadaşlar.

aslında 6870 serisi ile çok fazla oyun incelemesi yapıldı bu yüzden performansı hakkında pek açık soru kalmadı.
    bu yüzden ben performanstan ziyade daha fazla bu modelin kendisini tanıtmak istedim, özellikle ısı ve ses açısından.
  • Kartı ilk alanlardan biride benim sanırım. Aslında ben de bu tarz bir tanıtım yapmayı düşünüyordum ama fırsat olmadı, teşekkürler :)

Memnunum. Süper, sessiz ve güçlü. Ayrıca çok yakışıklı bir kart.

Henüz Crysis ve Hot Pursuit oynuyorum. Çatır çartır oynatıyor alet. Bir sıkıntı yaşamadım. Eski kartım elektrik süpürgesi gibiydi, bu onun yanında süper, hiper sessiz :)

Sıcaklık değerlerim aşağı yukarı konuşulanlar gibi. Maks. 70-73 görüyorum, boşta 55-58 arası. Tabi afterburner'a çok ince ayarlar çekmedim. ""Sıkıntı yoksa kurcalamayacaksın, yoksa bozarsın" diye bir prensibim var :)

Rahatlıkla tavsiye ederim.

Daha önce hiç bir MSI ürünü kullanmamıştım, bu tasarım ve kaliteden sonra, başka ürünlerde de MSI markasına yönelmemem için bir sebep yok.

Ancak tuhaftır, alalı 2 haftadan fazla oldu sanırım, doğru düzgün bir tanıtım, inceleme göremedim (burası hariç, yabancı siteleri kastediyorum) Ya henüz keşfedilmedi, ya da testler sürüyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cybernoid -- 5 Ocak 2011; 8:38:28 >

• yorum ve paylaşım için teşekkürler hocam, iyi günlerde kullan kartını.

yazdıklarına katılıyorum, bende bundan sonra sadece özel soğutmalı kart kullanmayı düşünüyorum.
    hatta bunu yapmak için aylarca beklemem gerekse bile, buna kesinlikle değer.

incelemeler hakkında da haklısın, kart epeydir satışta yurtdışında da ve buna rağmen kapsamlı inceleme yok.
    sanırım kısa sürede epey yeni seri kartlar çıktığı için bu tür modeller biraz gölgede kaldı.

bu tanıtımı yapmamın en önemli nedenlerden biriydi zaten, kart tanıtılmayı ve özel bir ilgiyi fazlasıyla hakediyor bence...

• Teşekkürler :) yalnız hatırlatmakta fayda var, kartın bildiğimn kadarı ile 2 sürümü mevcut. Biri (ki benim aldığım) Overclock versiyonu;

MSI HD 6870 Twin Frozr II / OC
    MSI HD 6870 Twin Frozr II

olarak geçiyor

http://www.msi.com/index.php?func=prodpage1&maincat_no=130#/getContent.php?cat_no=878&show_type=product

Bizim ülkemizde te model mi satılıyor, 2'si birden mi satılıyor bilemiyorum. Ancak OC versiyonu alın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cybernoid -- 5 Ocak 2011; 13:27:20 >
  • quote:

yorum ve paylaşım için teşekkürler hocam, iyi günlerde kullan kartını.

yazdıklarına katılıyorum, bende bundan sonra sadece özel soğutmalı kart kullanmayı düşünüyorum.
    hatta bunu yapmak için aylarca beklemem gerekse bile, buna kesinlikle değer.

incelemeler hakkında da haklısın, kart epeydir satışta yurtdışında da ve buna rağmen kapsamlı inceleme yok.
    sanırım kısa sürede epey yeni seri kartlar çıktığı için bu tür modeller biraz gölgede kaldı.

bu tanıtımı yapmamın en önemli nedenlerden biriydi zaten, kart tanıtılmayı ve özel bir ilgiyi fazlasıyla hakediyor bence...

ben yıllardır tercihimi hep özel soğutmalı kartlardan yana kullandım, En son Referans tasarım Ati 1950xt almıştım. O sesten sonra bir daha referans tasarım almadım. 4580 His ISEQ 4 ve HD 4770 Powercolor PCS+ kullandım ikisi de özel soğutmalı ve sessiz ürünlerdi. Aslında niyetim 6950 - 6970 almaktı ama sırf henüz referans tasarımların satılıyor olması nedeni ile vazgeçtim. Şu an karttan çok memnunum. Sıcaklık değerlerini ben henüz ölçmedim ama akşam ben de bir bakayım nasıl sonuçlar elde edeceğiz.
    Bu arada MSI Kombustor için bir link vermişsiniz ancak o linkten afterburner çıkıyıor. Kombustor'ın direkt linkini birisi verebilir mi acaba.

quote:

Orijinalden alıntı: cybernoid

Teşekkürler :) yalnız hatırlatmakta fayda var, kartın bildiğimn kadarı ile 2 sürümü mevcut. Biri (ki benim aldığım) Overclock versiyonu;

MSI HD 6870 Twin Frozr II / OC
    MSI HD 6870 Twin Frozr II

olarak geçiyor

http://www.msi.com/index.php?func=prodpage1&maincat_no=130#/getContent.php?cat_no=878&show_type=product

Bizim ülkemizde te model mi satılıyor, 2'si birden mi satılıyor bilemiyorum. Ancak OC versiyonu alın.

bu arada OC versiyonu ülkemizde satılmıyor diye biliyorum nereden ve ne kadara aldığınız söylerseniz alacak arkadaşlara faydası olur diye düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi halepce -- 5 Ocak 2011; 14:54:18 >

• bende yabancı sitelerde OC versiyonunu gördüm fakat ülkemizde hiç satışta görmedim.
    dolayısıyla normal versiyonu aldım ama arada fazla fark yok galiba GPU hızı olarak.

quote:

Bu arada MSI Kombustor için bir link vermişsiniz ancak o linkten afterburner çıkıyıor. Kombustor'ın direkt linkini birisi verebilir mi acaba.

oradan inen arşivden her ikisi de çıkıyor hocam.
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.