Şimdi Ara

Resimlerle HP İpaq Data Messenger

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
50
Cevap
0
Favori
4.239
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sorun yaşadığım 614C de, Türkiye de yedek parça sıkıntısı çeken HP geçtiğimiz günlerde değişim olarak Data Messenger ı önerdi. Forumdada fikir almak için konu açtım fakat cevap alamadım. Yurtdışı incelemelerine baktım. Kasa olarak hoşuma gitti. Kendi sitesinde mavi tek renk olarak geçtiği için biraz canım sıkılsada telefonla görüştüğümde aslında koyu lacivert olduğu bilgisini aldım.. Cihaz değişimi için dün telefonla onay verdim. Bugün 12 de değişim işlemlerinin tamamlandığı mesajı geldi. İzmir bölge onarım merkezinden kapalı kutu olarak yeni cihazımı aldım. Not: Değişim işlemlerinde eski cihaza ait tüm kutu aksesuarları istiyorlar. HP kurumsal bir şirket olarak tutanak ile değiştirdiği cihazında garantiyi sıfırlıyor. Yani bugünden başlayan 2 yıllık bir garantim olmuş oldu :) Merak edip sorduğumda bu garanti sadece onarım garantisi değil yeni bir cihaz almış gibi tüm haklarınızı yine size sağlıyor..... HP nin bu uygulamasını sevdim açıkcası..

Gelelim cihaza kutusu aynı şekilde 614C gibi zayıf içerisinde eskisi gibi ek aksesuarlar verilmiyor. İçerisinden başlangıç kılavuzu kullanım kılavuzu cdsi usb kablosu(şarj ve bilgisayara bağlamak için) adaptör ve bölgelere göre uçları li-polymer pili kulaklık(2.5mm) ve uçları stylus kalemi gönderiliyor.

Ürünü henüz kullanamadım. Ama sizin için kullanmadan önce kutu ve içerikleri ve cihazın yakın plan fotoğraflarını çektim..
    Dış kutusundan görünümler..

-

-

İçeriğe geçicek olursak

İçerisinde 30 gün boyunca kullanabileceğimiz navigasyondan bahsediliyor. webraska.com dan 30 gün boyunca kullanılabilecek navigasyon yazılımı indirilebilir bilgisi geçiyor. Site zaten 14 günlük kullanımı herkese vermekte. Cihazın şarj işlemi tamamlandığında deneyeceğim yazılımlar arasında ama

Şardan bahsetmişken başlangıç kılavuzunda ürünü 2- 4 saat arasında şarj edin diyor fakat 4 saati geçmesine rağmen tam dolmadı Hala bekliyorum.. Kullanım kılavuzunda yazanın aksine benim cihazım 8 12 saatte tamamen şarj oldu (Kesin bir şey söyleyemiyorum uyuyordum)

-

-

-

-

Paketi içerisinde adaptör başlıklarının farklı sistemlerde kullanılmasına olanak tanıması bence güzel uygun adaptör aramak yerine ucunu değiştirmek seyahat edenler için güzel bir çözüm olacak..

-

-

-

-

-

Bahsetmeden geçemeyeceğim bir konuda 614C kullananlar bilirler kulaklık çıkışı şarj ve senkronizasyon için usb girişi ile aynı slottu. Şarj gerektiğinde kulaklık kullanamıyordunuz. Yada daha kötüsü benim gibi sadece kulakiçi kulaklık kullanabilen birisi iseniz. Yanında gelen kulaklığı kullanamadığınız gibi uygun kulaklık bulmanızda imkansızdı(yapılan adaptörler sayesinde kullananları gördüm) Data Messenger da 2.5’’ kulaklık çıkışı ile isterseniz piyasada satılan adaptör ile kendi kulaklıklarınızı kullanabilirsiniz yada şarjda iken yine kulaklıkla kullanabilirsiniz.

-

-

-

Kendi kulaklığı üzerinde çağrı yanıtlamaya yardımcı butonu olduğu gibi mikrofonuda standartta geliyor.

-

Kutunun en altında kullanım kitapçığı ve cd çıkmakta.

-

Paket içerisinde 3.7 v li-polymer pil gelmekte.

Pilin boyutunu görmeniz için yadigar kingstonla bir fotoğrafını çektim.

-

Paket içerisinde gelen usb-micro usb kablo 110 cm uzunluğunda.

-

-

-

Cihazın yakın plan görüntüleri

-

-

Cihazın üstte sessiz anahtarı var. 1-0 şeklinde dizayn etmişler bence hoşta olmuş..

-

Fotoğraf çekimleri için yanda kolay kullanım tuşuna yer verilmiş… İlk fırsatta cihazla çekeceğim fotoğrafları da konuya ekleyeceğim..

Cihazda hoşuma gitmeyen bir nokta var. Fotoğraflarda çok belli olmuyor ama kulaklık çıkışı ve şarj girişinin kapağı sanki tam kapanmıyormuş gibi duruyor. Keşke hiç kapak koymasalarmış… Kulaklık ile kullanımda kapak sorun yaratabilir.

-

-

-

Yanında gelen stylus kalem yine sol atta fakat 614C de olduğu gibi kapakta değil bu modelde kasa üzerinde taşınıyor kalem. Kasada çok belli etmiyor kendini. Hoş duruyor fakat küçük bir çentiği olduğu için çıkarmak zor oluyor.

-

-

-

Boyunun ayarlanabilir olması güzel bir avantaj bence.

-

Kolay kullanım için ekranın hemen altında optik tuş var. Özellikle navigasyon ve menülerde gezerken kolaylık sağlayacaktır.. Tuş sağ, sol, yukarı, aşağı çalıştığı gibi merkezine bastığınızda onay butonu olarak da kullanılabiliyor.

-

-

-

-

En sevdiğim yönlerinden birisi hafıza kartını çıkarmak için pil çıkarmaya gerek kalmıyor.. Pilin hemen üst bölümünde güzel bir yer ayarlamışlar.. Alt kapak açıldığında yandan hafıza kartını takabiliyorsunuz. Sim kartı sökmek için pili kaldırmanız gerekli.. Aksi takdirde sim girişinin kenarındaki kilit nedeniyle sim yuvasına sim kart takmanız-çıkarmanız zor..

Cihazın pil yuvasında seri numarası yazdığı gibi sim yuvasının üzerinde etiket üzerinde de yazıyor..

Yukarıda geçen tüm yazı ve fotoğraflar tarafımdan hazırlanmış olup kısmen yada tamamı hiçbir siteden alınmamıştır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M.U.Y. -- 18 Eylül 2009; 2:13:59 >

• Tüm fotoğrafları yeniden ekledim. Sistemimde sorun olduğu için yayınladıktan sonra kontrol edemedim. İmageshack'in azizliğine uğradım da denilebilir... Yeni bilgiler ve test fotoğrafları yakın zaman içerisinde eklenecek..
  • cihaz bende de var gayet memnunum.
  • Beyler cihaz ingilizce ve türkçeleştirilemiyor. Hp aynı teklifi bugün banada yaptılar.
  • Bu cihazı kullanıyorum. İlk değişen cihazı 30.günde hp ye teslim ettim. Sorunum usb kablo ile pc üzerinden şarjda iken telefon reset atıyordu. Cihazı yine değiştirdiler. Şu an kullandığım cihazda da aynı sorunu yaşıyorum. Sitesinde verilen rom ile üzerindeki rom aynı ama bir iyileştirme olur diye yüklememe rağmen sorunum çözülmedi. Usb portlarının voltajı ile ilgili sıkıntı olabileceğini düşünerek farklı notebook ve pclerin farklı slotları ihtimalinide denedim. Bu tür bir sorun yaşayan varmı?
  • yabancı bi sitede bu telefon hakkındaki görüsleri okurken olumludan cok olumsuz yönde görüse rastladım. en cok bahsedilen sıkıntı ise dokunmatigin yeterince hızlı tepki vermedigi ve telefonda özellikle sarz esnasında kilitlenmeler oldugu. ayrıca QWERTY klavyenin de pek verimli calısmadıgını söyleyenler var. bu telefonu alıp almamak arasında gidiyorum o yüzden kullanan arkadasların yorumlarına ihtiyacım var. bu telefon gerceken ise yaramaz mı yoksa biraz abartılıyor mu?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Cihazı bende yeni aldım 2 hafta oluyor, bende daha nöce HP IPAQ Voice Messenger vardı, onu da epey bir zaman kullandım, şimdi bu cihazı aldım. Cihaz gerçekten çok şık, dendiği gibi dokunmatikte hızlı tepki vermeme gibi bir duruma rastlamadım, şarz esnasında oyun bile oynuyorum bazen ( Age Of ) ayrıca bence artıları olan bir cihaz diğerlerine nazaran.. Yabancı forumlarda kullananların beklentilerini karşılamadığı kanaatındayım yalnız şunu söylemeliyim ki, ilk aldığım telefondan bu yana hep windows mobile lı telefon kullandım, diğer telefonlar çok tuhaf geliyor artık.. insan kopamıyor :)
  • daha onceki ipaq 614c sorun werince serwise gonderdim degisim karari cikti cunku 614c parcalari yurt disindan gelio we gelmedi bana 914c yada bu data messanger teklif ettiler tabiki bunu kabul ettim cunku stili we goruntusu mukemmel zaten 614 c nin muadili resmen ozellikleri ayni cihazi suanda sarj ediom ama tawsiye ederim en kotu eksisi ingilizce olmasi ancak 914 c de ingilizce windows mobile 6.1 oldugu icin sanki herseyi ayni gibi turkcelestirmesi elimde mewcut zaten denicem olursa super olur we zaten cihaz gusel sik olur olmasada ingilizce war sorun olmassss
  • quote:

Orijinalden alıntı: magicbox

Beyler cihaz ingilizce ve türkçeleştirilemiyor. Hp aynı teklifi bugün banada yaptılar.

biraz zor oldu bulmam ama sonunda Turkcelestirdim cihazimi walla nekadar Turkce oldu %85 ciwarinda isteyene upload edebilirim usb kabloyla 3 dk icinde yuklenio extra ayar yok
  • bu cihazda hangi navigasyonu kullanıyorsunuz arkadaşlar?
  • Arkadaşlar elimde bulunan HP 914C aynı sorundan dolayı 3. kez arızalandığı için HP den 1-2 hafta içersinde tarafıma sıfır olarak hp ipaq data messenger gönderilecek bende HTC HD2 almak istediğimden dolayı bunu kullanmak istemiyorum eğer almak isteyen olursa piyasa fiyatının çok fazla altına vermemek kaydıyla ürünü hiç açmadan ve alan kişinin adına tutanak düzenletip ( ürün değişiminde tutanak düzenleniyor ) verebilirim ürünün garantiside teslim olunduktan sonra başlıyor ve 2 yıl devam ediyor . Takas olarak sadece garantili olarak HTC Touch HD ve HD2 ile takas yapabilirim .
  • bu cihazı kullanan arkadaşlar memory kısmına bakıp kaç mb olduğunu söyleyebilirmi? benimkinde 58mb toplam yazıyor.
  • şarjı 1 gün gidiyor.hiç kurcalamama rağmen. windows mobile 6.1 kullanıyor ve ekranı küçük.birçok navigasyon programı ile uyumsuz. kurulmuyor açılmıyor.kilitleniyor.sadece igo nun bir serisini buldum çalışan. ne biçim bir pda dır anlamadım. hayal kırıklığı olan hp ipaq 614c bile bundan daha iyiydi.aldığıma çok pişmanım.
  • I go'nun hangi versiyonu çalışıyor.
  • bütün versiyonlarını çalıştırdım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: KeanuReeves

şarjı 1 gün gidiyor.hiç kurcalamama rağmen. windows mobile 6.1 kullanıyor ve ekranı küçük.birçok navigasyon programı ile uyumsuz. kurulmuyor açılmıyor.kilitleniyor.sadece igo nun bir serisini buldum çalışan. ne biçim bir pda dır anlamadım. hayal kırıklığı olan hp ipaq 614c bile bundan daha iyiydi.aldığıma çok pişmanım.

aydı dert bende de var ve deli ediyor sarj süresi

• repairhppda da bataryası 39 dolar.illaki aldıracaklar.biliyorsun ne kadar enerji çektiğini ona göre batarya yapsana. hp 614 ün 1590mah di.bu 1140.1 gün ancak gidiyor. o kadarda para veriyorsun.sanki pil ömrü bitmiş nokia gibi.bu yönüyle hp yi kınıyorum.
  • Benim 614'te servise gitti ve buuum.Bugün bir Data Messenger verdiler.Yanlız 614c'yi tercih ederdim.Açılır açılmaz dondu.Dokunmatiğ hassas değil.
    Bakalım zaman içinde göreceğiz.Tek iyi yanı yeni bir oyuncak sahibi olmak.
  • HP iPAQ Data Messenger için IGO çalıştırmanın yolu.Denedim oluyor.
    I go çalışmıyorsa.SYS.txt dosyasını değiştirmelisiniz.SYS dosyasının içini temizleyin ve bunları yapıştırın.
    Geçerli bilgiler aşağıdaki gibi olmalıdır.

[rawdisplay]
    highres=0
    autoconfig=1
    driver="GDI"

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cetvel -- 16 Şubat 2010; 16:03:03 >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.