Şimdi Ara

Resimden şak diye olaya yorum lütfen?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
1
Favori
202
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Resimden şak diye olaya yorum lütfen?

Arkadaşlar iki pc de pentium4 üstteki 2,6 alttaki 3,2 ghz.

Alttaki daha yeni bir teknoloji zannedersem. Şimdi sorum şu, ilksinden bir makina yapmak istiyorum en az masrafla. İlkinde 512+256 ram var, ikincisinde 512. İlkteki ramlar ikinciye olmuyor. İlkinde ekran kartı var, ikincisinde yok, o ekran kartı da (Geforce 2 MX) 2. olmuyor maalesef, yerine girmiyor. Ama ikincisi daha yeni ve hızlı. HAngisinden yürümeliyim, hangisini adam etmeliyim. Yada adam edilebilir. Bilgili arkadaşlardan yardım lütfen. (2.deki hdd formatlanıp işletim sistemi ona kurulacak, ilk fotodaki hdd ler içindeki bilgilerle beraber D ve E olacak)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xbagci -- 22 Şubat 2015; 13:28:14 >

• İkisi de agp. O zaman alttaki işlemciyi yukardaki sisteme tak. HDD'yi de sök yukardaki sisteme tak. Ram olarak 512MB+512MB olanları yukardaki sistemde topla. PSU'da da watt'ı yüksek olan hangisi ise onu tak. Yani 2.sistemin iyi parçalarını 1.sisteme monte et.

Bana kalsa çok eski. Hiç uğraşma bence değiştir. Ama kullanacaksan dediğim işlemleri yap.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Teşekkür ederim, ilk okul çocuğunun ödev ve çıktı işleri için kullanılacak, bir kaç yıl İdare eder. İşlemcinin uyumama gibi bir durumu olabilir mi? Ve de 2, deki hdd yi birinciye takarken yapacaklarımı anlatır mısınız, o zaman 3hdd nin ikisinde win olacak, bu işleri pek anlamıyorum. Format atmadan olur mu bu iş?

• Ya da hiç para harcamamak gibi bir niyet içinde değilim, bu anakarta iyi bir işlemci ya da ekran kartı takılabilir mi?

• O anakarta iyi anlamda denebilecek hicbir seyi desteklemiyor uzun zamandir.

• İşlemcilerin tam modelini yazarsanız (örneğin. P4 630 vb. gibi) uyup uymadığını söyleyebilirim.

HDD ise aşağıdaki sistemin HDD'sini yukarıdakine direkt bağlayabikirsiniz. Format atmaya gerek yoktur. Çünkü diğer HDD'de format kuruludur. Eğer işkemciyi değiştirirseniz formatı yenilemek durumunda kalırsınız. İki HDD'ye birden format atmaya gerek yoktur.

2.sistemin işlemcisi iyiyse ve 1.sisteme muhtemelen uyuyordur, takılırsa işlemci almanıza gerek yoktur. Ekran kartı modelini yazarsanız belki daha iyisini bulabiliriz. Bu devirde bulmak zor ama tanıdıklarıma sorarım.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ona bakarım da, ilk bilgisayarın şöyle bir handikapı var, ethernet kartında cat6 girişi rj45 soketi yok, iki tane telefon girişi var, taa eski günlerdeki gibi :) onu internete bağlamanın yolu var mı, şimdiki adsl modeminde kablo çıkışları cat6 doğal olarak. Eskiden bağlanırdı ama şimdi internete bağlayamıyorum.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Cat6 girişine uygun kartlardan alıp kullanabilirsiniz. Onboard olarak çalışmıyor mu?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Alttakinin işlemcisi daha yenidir muhtemelen.Üstte gül gibi duran intel stok fanı kendini belli ediyor

İki sistemde baya eski,gerçekten hız istiyorsan;

120gb samsung 840 evo
    1gb ram

Takviyesi yapabilirsin.Gerçi ramide nereden bulacaksın oda ayrı sıkıntı.Sadece çıktı vs. alacaksan hiç alma yazdığım parçaları,ofis ortamındada kullanacaksan alabilirsin.

Ek olarak ekran kartına gerek yok zira oyun oynanmayacak.2. Sistemdeki işlemcide dahili gpu var anladığım kadarıyla,ilk sisteme onu tak,ekran kartınıda sök boşa elektrik çekmesin.

Bu arada o ekran kartını koleksiyoncular isteyebilir çöpe atacaksan kargo parasını vereyim bana yolla

• Selam hocam. Tavsiye vermek için yazmıyorum. Elimde Nvidia geforce fx 5500 256 mb ekran kartı var. Kartı zamanında 6-7 ay anca kullandım. Kartı aldıkran sonra yeni pc almıştım. İhtiyacınız olursa iletişime geçebilirsiniz. Uygun fiyata bırakırım.
  • Aslında iy kötü oyun da oynanacaktır, minecraft , flash oyunları vs.
    Fikir veren herkese çok teşekkür ederim. Galiba HDD leri alıp, i3 gibi bir sisteme yönelmek daha mantıklı. Bunlardan pek bir şey olmayacağı sonucunu çıkarttım yazdıklarınızdan
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.