Şimdi Ara

Resimdeki yere en uygun Fan nedir ? 28 db ne kadar sessizdir ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
847
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    bilgisayarımda işlemci için bir fan ve soğutmak için arkada ledli fan var.

kasanın yukarısında 2 tane fan işiçin yapılmış yer var oraya fan alıcam fakat birinde vida için delik daha büyük diğerinde ise delik daha az belli girer mi bilmiyoprum oraya.

şimdi akşamları ledin kablosunu çıkarıcağım o yüzden oraya sessiz 2 tane fan alıcam ama sizce diğer taraf boş mu kalmalı ?

bişr de sordum fan 12 cm likmiş ölçerek adama verdim dedi ki 28 db elimde bir tane var dedi.

kasa bu : http://www.vatanbilgisayar.com/thermaltake-vl86021w2e-v3-600w-midt-atx-siyah-kasa/productdetails.aspx?I_ID=47674

sizce ne yapalıyım ve 28 db akşamları çok ses yapar mı ?

Resimi :  Resimdeki yere en uygun Fan nedir ? 28 db ne kadar sessizdir ?

resimde gözüküyort arkadaşlar yukarısı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BornHungry -- 6 Aralık 2013; 16:02:57 >

• arkadaşlar hadii lütfen .s
  • 12 cm'lik herhangi bir fan isini gorur. Eger fan gercekten 28desibel ise sessiz demektir. Yani piyasada daha sessizleride var tabii ama 28 db kotu degil
    Genelde 30-32 dB ve ustu devamli duyulur bir ses uretir.

Eger sessizlige onem veriyorsan kasayi fanlar ile doldurma. Once tek fan ile sicakliklara bak.
    Benim fx6300 + HD7850 makinayi tek kasa fani ile calistiriyorum. Oyun sirasinda islemci 40, ekran karti 50 derecelere cikiyor.
  • Kasanın üstüne 2 tane fan mutlaka takın bu fanlar havayı dışarı üflesin, fanları anakarta takıp hızını bilgisayardan kontrol edebilirsiniz, benim 12cm fanlar 900 devirde dönüyor ve hiç ses yapmıyor.
  • Arkadaşım ya sesizlik yada soğutma, tercihiniz bu yönde olmalı.ikişini bir yanda bulamazsınız.düşük devirli iki fan üst tarafa tak diyecem ama, yine ses olacak sonuçta. Sizin tercih yapmanız kasanın ne derece ısnıp soğutucuya ihtiyac duyduğuyla alakalı olmalıdır. Yanı ihtiyaç yoksa abartıya da gerek yoktur. Benim fikrim:
    XIGMATEK XLF SERİSİ orta derece iki adet fan alıp birini sağ tarafa birini üst tarafa takman sirkilasyon için yeterli olacaktır. http://www.vatanbilgisayar.com/xigmatek-xlf-f1253-xlf-serisi-120mm-beyaz-led-fan/productdetails.aspx?I_ID=42541

• quote:

Orijinalden alıntı: oracle8

12 cm'lik herhangi bir fan isini gorur. Eger fan gercekten 28desibel ise sessiz demektir. Yani piyasada daha sessizleride var tabii ama 28 db kotu degil
    Genelde 30-32 dB ve ustu devamli duyulur bir ses uretir.

Eger sessizlige onem veriyorsan kasayi fanlar ile doldurma. Once tek fan ile sicakliklara bak.
    Benim fx6300 + HD7850 makinayi tek kasa fani ile calistiriyorum. Oyun sirasinda islemci 40, ekran karti 50 derecelere cikiyor.

hocam ben gece sabaha kadar bırakıcam da , diğer ledli olan fanı çekicem bu ikişsi kalsın diyer o işe yarar mı 28 desibel gece ses ayratır mı ?

------------

@srabbon hocam peki ledli alırsam ledi anakartan kapatabilir miiym ?

----------------------

hocam o dediğiniz fan da ki ledleri kapatabilir miyim ? bir de sizce vatandan istetmeili miyim yoksa olduğum bölgeden mi alamlıyım ?
    olduğum bölgede 28 desibellik var bir tane sizce ne yapmalıyım ?

teşekkürler...

• Pwm özellikli fanlardan alıp, kasanin ısı ihtiyacını ve bunun kontrolunu anakarta bırakabilirsiniz, 4 pinli çıkışlar sayesinde duşuk devir 600 de seyrederken, ısı yükseldiğinde fan 1900 devirde otomatik olarak hız artışı sağlaması sizin yararınıza olacaktır.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.