Şimdi Ara

(resim ekledim)..19' monitor sorunsalları. 19' kullananlar buraya.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
827
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bazı oyunlarda yuksek conurlukte de olsa dusuktede olsa goruntu ekranı tam kaplamayıp oratasında kalıyor. ozellikle battle field serisinde bu durum var.nasıl yapsak sizde bu durum varmı...cesitli cozunurlekte dnenmeme ragmen bir turlu eknaı genisletemedim.
    gerci moni,tor ayarlarından olur ama bu sefer oyundan cıkınca normal masa ustudde genisşlemis olur ayarlarını bozmak istemiyorum.zaten zar zor ayarladım geometri ayarlarını falan.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cem -- 2 Aralık 2004, 17:52:52 >

• Ekran kartınını son sürücületrini kullanıyorsan buradan monitmr ile ilgili bazı ayarlar olacak. Bu ayarlar sayesinde monitörünü çok daha rahat hızlı ve verimli bir şekilde ayarlayabilirsin. Mesela Ati radeon kullanıyorsan direk özellikler/ayarlar/gelişmiş'e gir buradan ayarları bir kucala. Hemen bulacaksın zaten. Çok rahat bir biçimde sorunun düzelecek.
  • walla ben hz ıle oynuyorum duselıyor...

Mısal 60Hz de sabitlıyorum goruntuyu her halıkarda tam oturtuyo ekrana.....
  • Ben de 19" monitörde BFVietnam oynuyorum. Seninki gibi problemim olmadı. Sorun monitörde değil ekran kartı gibi..
  • Bende Philips 19" Flat var, hiç böyle bir sorunum olmadı. 120 Hz'de çalıştırıyorum.

Bence sen monitörünün sürücüsünü tekrar yükle. Monitordaki DCC ayarlarını ekran kartı kullanıyor ve görüntüyü ona göre ayarlıyor.
  • bazı oyunlarda yapıyor hepsinde degil

bf 1942 ve vietnamda cozunurlukler tuaf zaten acayip cozunurluk tipleri var. 1152x920 falan gibi birde benim hep kullandıgım 1280x1024 yok ne hikmetse.
  • valla bende de 109p var hiç sorun olmadı bu güne kadar.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • allah allah niye acaba...boyle.
  • 19 olmasından kaynaklanan sorun yoktur , sendeki arızalıdır belki..
  • ya diger oyunlarda birsey yokk saglam...sadece bu iki oyunda var sorun..
  • cozunurluk deıstırınce goruntunun ekrana tam oturmaması bende de oluyor malasef...:(
  • yok hic bir cozurulukte tam oturmuyor ekrana yanlarda ozellikle cok bosluk var.surucmde 66.81 fw
  • Ben de 21 inç sony var. 85 Hz'de dediğin oyunlarda dahil hepsini problemsiz oynuyorum.Monitörün menüsünden düzeltebilirsin kolaylıkla ,bu ayar sadece oyun için geçerli olur, masaüstünü etkilemez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ZooZ -- 27 Kasım 2004, 4:37:36 >
  • sağ tıklayıp görüntü özelliklerine gir
    fx6800 sekmesini tıkla
    sol tarafta açılan nvidia menüsünden refresh rate over.. tıkla,
    override refresh rate i seç
    1280*1024 için açılır menüden 85-100-120 gibi değerleri deneyerek hangisi tam oturuyorsa onu kullan....
    diğer çözünürlükler içinde monitorunun desteklediği tazeleme oranlarını deneyerk veya belgelerine bakarak bul
    mesala benim 17 Flat Beko da 800*600 100hz,1024*768 85hz,1280*1024 60hz e ayarlı
    daha sonra monitorunun menusunden uzat-çek-düzelt kes biç görüntüyü oturt koılay gelsin....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi clarion -- 27 Kasım 2004, 4:56:01 >
  • benimkinde hiçbiri tam oturmuyor , sağ tarafta yarım cm boşluk var hepsinde ... monitör arızalı deyip vazgeçtim ben de.
  • samsung 19" var bende .ama oyle bi sorunla karşılaşmadım.oyundada masa ustundede geçişlerde sorun yok.
  • arkadaslar sanırım tam anlatamadım

benim lg f900b nin butun driverları tanıttılmıs 6800 kartım icinde 66.81 f yuklu.ayrıca cozunurlugu de 1280x1024 85 hz de zaten kullanıyorum.ayrıca monitorumunde geometri ayrları dogru olarak yaptıgım icin masa ustunde yada oyunlarda kenarda boluk olma olayı yok.sadece

battle field 1942 ,battle field vietnam ve slient hill 4 de oyunlarında sanki monitorum 17" mis gibi ortasında duruyor.ekran kucuk kenarlarda uc parmak bosluk var....

monitor arızalı olsa diger oyunlarda da yapması lazım.
  • @Ty®
    ekrana tam oturmuyor dediğin oyunlar düşük çözünürlükde, ve düşük Hz;'lerde başlayabilir.... oyunların video option bölümünden 1280*1024 seçmelisin, 1280*1024 seçtiğinde oyunun menüleri hala düşük çözünürlükde olabilir, ama oyunda olmaması lazım... eğer oyunun böyle bir seçeneği yoksa yapacak bir şey yok....

biliyorsundur ama ben çözünürlüğü oyunlarda 85Hz tutmanın yolunu yazayım...

>>başlat/çalıştır/"dxdiag"<< yazıp enterlıyorsun

açılan pencerede >>more help/override<< override value kısmına 85 yada istediğin hz değerini yazıyorsun....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cLk -- 29 Kasım 2004, 19:57:21 >
  • clk unuttugum bir seyi hatırlattın. oyun menulerinde normal olarak ekrana atm oturuyor.ama oyuna basla dedigimde lodige baslar baslamaz kuculuyor ve boyle oyun icindeyeken devam ediyor..fakat ana menuye donunce normal hale geliyor...
  • @Ty®

oyunun video option bölümündeki tüm çözünürlük değerlerini denedinmi.... mesela 1024*768 yaptığında ne oluyo??? , hepsini teker teker denemeni tavsiye ederim....

sorun muhtemelen o oynadığın bazı oyunların çözünürlük desteklememesinden kaynaklanıyordur.... dierlerinde sorun yoksa kafaya takma...
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.