Şimdi Ara

Resident Evil Requiem | 27 Şubat 2026 | PC ANA KONU (34. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
7 Misafir - 7 Masaüstü
5 sn
699
Cevap
26
Favori
25.407
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
4 oy
Popüler Konular listesinde
17. Sırada  bugün en iyi #3
Sayfa: önceki 3132333435
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ne diyorduk.Her topluluk hak ettiği şekilde yönetilir Resident Evil Requiem | 27 Şubat 2026 | PC ANA KONU 

AMD Ryzen 7 7700 (5.5 Ghz)--Gigabyte GeForce RTX 5070 Ti Windforce OC SFF 16GB--MSI MAG X870 TOMAHAWK WIFI--Patriot Viper Venom 32GB (2x16GB) DDR5 7400MHz CL36(6000 CL26 1:1)--43" Samsung UHD 4K 144 Hz Odyssey Neo G7 G70NC Gaming Monitor--32" Samsung Odyssey G7 240 Hz G-Sync WQHD 2K Curved Monitör --WD Wd Black Sn850 1 TB Gen4 NVMe M.2 SSD--Crucial P3 Plus 1TB PCIe Gen4 3D NAND NVMe M.2 SSD--970 EVO 500 GB NVMe M.2 SSD--960 EVO 500 GB NVMe M.2 SSD--WD Green SN350 NVMe M.2 SSD (480 GB)--Phanteks Eclipse P500A--MSI MPG A850G Gen5 850 W--NZXT Kraken X62 Liquid Cooling System--Ultra Slim Soundbar HW-S800B--Asus TUF K3 AURA Mekanik Oyuncu Klavyesi--ROCCAT KONE EMP RGB Gaming Mouse
  • Neyse çareler tükenmez. Platform çok. Bazısı engellenir. Bazısı açar ve engellenmez. Sorunları aşmanın muhakkak yöntemleri vardır.

Requiem'de Ada için farz edilmiş yeni bir fan yorumu, keyfiniz yerine gelsin. :D

Resident Evil Requiem | 27 Şubat 2026 | PC ANA KONU

Grace veya Leon'u kurtarırken saçı başı üstü dağılmış, üstünü düzeltiyor. :d
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Nat Alianovna kullanıcısına yanıt

bu kadar genç bir dokunuş yapmazlar herhalde. çünkü bu 4 remake yaşındaki ada'mız gibi duruyor :)

Orijinalden alıntı: Nat Alianovna

Neyse çareler tükenmez. Platform çok. Bazısı engellenir. Bazısı açar ve engellenmez. Sorunları aşmanın muhakkak yöntemleri vardır.

Requiem'de Ada için farz edilmiş yeni bir fan yorumu, keyfiniz yerine gelsin. :D

Grace veya Leon'u kurtarırken saçı başı üstü dağılmış, üstünü düzeltiyor. :d

Oyunun belirli bir yayıncı kesime açılmış demosunu deneyenler şöyle diyorlarmış; oyunun hikayesi ve yapısı üçüncü karakter olarak Grace'e yer yer yardım edecek ve Leon'la Grace arasında köprü kuracak bir karakter çıkacakmış gibi hissettiriyormuş. Bu önsezi ne doğru olabilir, ne de doğru olsa bile Ada'yla alakalı olmayabilir ama paylaşayım dedim çünkü Leon söz konusu olduğu için Ada'dan daha iyi bir aday düşünemedim. Village'da da Ada çıksaydı Ethan'a yardım edecekti. Yani Leon - artık kendine bakabildiğine göre - Ada'ya başka bir çaylak emanet edebilirler. :d

Akla Leon ve Ada Grace'e hafiften anne babalık ve mentorluk mu yapacak gibi fan teorileri getiriyor.

Leon ile Grace'in oyun boyunca birbirlerine yardım edeceklerinden eminim. Ama iki karakter arası güç dengesi özellikle tamamen Leon lehindeyken ve Leon'un Grace'ı Ashley gibi devamlı kurtarması Grace açısından kötü bir görüntü yaratacağından hikayeyi esnekleştiren - geçmişte sık sık hikayenin gelişimi için araçsallaştırılmış Ada bu konuda biçilmiş kaftan - üçüncü bir kişinin daha belirmesi özellikle oldukça uzun ve en yüksek bütçeli RE olduğu aktarılan bir yapımda oldukça olası. Aslında birçok aday mevcut ama lore özellikle Leon'dan da dolayı en çok Ada ve Claire'a işaret etmekte. Annesi üzerinden travması olan Grace'e destek olabilecek bahsettiğim yardımcı karakter adayları içerisinde Ada zaten seride bir koruyucu bir melekken Claire RE2'de Sherry Birkin'e annelik yapmıştı.

Oyunda Sherry'nin olduğuna duyulan bir VA'dan dolayı birçokları kesin gözüyle bakıyor. Sherry'e en yakın isimler gene Claire ve Ada. Claire Sherry'i RE2'de, Ada ise RE6'da kurtarıyor. Sherry'nin annesi ayrıca Ada'yı G-örneğini almaya çalışıyor diye defalarca kez öldürmeye çalışıyor.

Requiem'de özellikle şu an bir yardımcı karakter kıtlığı hissedilmekte ve bu seri için pek alışıldık değil. Requiem'in bir Luis'i, Ada'sı, Marvin'i vs kısaca hikayenin ve ana karakterlerin gelişimine hizmet eden ve daha arka planda kendi başına gelişim çizgisi (character arch'ı) bulunan yan karakterleri en azından henüz ortada yok.

• johnny lenn kullanıcısına yanıt

Fan burada biraz fantaziye, artistik özgürlüğe kaçmış; ki Capcom'un olası Ada Requiem yorumu da fazla farklı olmayacaktır. :) Serinin son çıkan oyunundan söz edebiliriz.

RE4R boyunca Leon çamura bulanıp dağıtırken Ada'nın geçtiği onca badireye rağmen üzeri bile kirlenmiyor. Kolundaki yara ve yırtık bile sonraki Chapter'da büyülü şekilde kapanıyor. Capcom Requiem'de Ada'ya hafif bir yaşlılık süzülmesi bile vermeyebilir. :D

https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/162929566

Tabii yoksa bu tarz yaş yansıtan bir tasarım kesinlikle daha gerçekçi olur.

pek sanmıyorum ama bu yardımcı karakterler şu ilk fragmandaki sesler olabilir mi acaba? çünkü ada ve claire'a odaklanırken onlar da ilk fragmanla arada kaynadı gitti. mesela orda açığa çıkan 2 sesin biri grace'in annesi alyssa ashcroft diğeri polis memuru olduğunu diğer fragmanlardan öğrendik. bilmediklerimiz; bir çocuk sesi var(belki grace'in çocukluğu ya da sherry'nin), başka bir kadın ve chris'e benzeyen bir ses var. bence bunlar geçmiş olayları gösteren minik bir ara sahne kesitlerindeki sesler gibi geliyor ama ada ve claire'ı beklerken bunlar senaryoda daha büyük bir yer kaplayan yardımcı roldeki karakterler olarak çıkmasın karşımıza? ya da oyun bayağı büyük olacak ve hepsini göreceğiz kim bilir. çünkü sadece tüm pazarlama oyunun başındaki Rhodes Hill Kronik Bakım Merkezi üzerine işledi her şey. burasını yönetmen rpd karakolu hissiyatı yaşatmak için yapmış sanırım ama wrenwood hotel ve raccoon city harabelerini hala göremedik. bu açıkçası hem heyecan verici hem de gizemini ve acaba'sını artırıyor hikayenin.

Resident Evilyoutube
    Requiem for the dead. Nightmare for the living. Resident Evil Requiem is the highly anticipated ninth title in the mainline Resident Evil series. Prepare to escape death in a heart-stopping experience that will chill you to your core. A new era of survival horror begins when Resident Evil Requiem launches February 27, 2026 for PlayStation®5, Xbox Series X|S and Steam. For more official news and updates, follow us on: https://www.residentevil.com/requiem https://twitter.com/re_games http://www.facebook.com/residentevil https://www.instagram.com/re_games
    https://www.youtube.com/watch?t=167&v=POz1-EmLsTY&feature=youtu.be

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi johnny lenn -- 30 Ocak 2026; 21:39:42 >

• bu arada dusk'ın dediğine göre yönetmen; leon'da bir terslik var duygusunu oyuncuya geçirip sorgulatmayı kasten istediğini söylemiş.

hemşire sahnesi buna ilişkin olabilir mi bilemedim ama her şeyin bir nedeni olması en azından leon'ın karakteristik özelliklerindeki tutarsızlığı ortadan kaldırır. umarım bu bariz sorunlu sahne de buna dahildir.

remake'lerin başarısı muazzam. tabi leon etkeni de eklenebilir bir yandan.

seride re2 remake en çok satan oyun, re4 remake en hızlı satan oyun. muhtemelen de en son çıkmasına rağmen bu hızla o da zirve olacak :)

Resident Evil Requiem | 27 Şubat 2026 | PC ANA KONUx (formerly twitter)
    ᴋᴀᴛʜʏᴀɴʜʏ ✨ (@kathyanhy) on X
    https://x.com/kathyanhy/status/2016170247179444246?s=20

bu arada requiem'in ön sipariş başarısı da capcom'un beklenti seviyesini aşmış, onda da oyun çıktıktan sonra bakalım neler olacak :)

Yönetmen Nakanişi şöyle bir resim paylaşmış. Resimde Ada ve Claire figürleri Ada ikisinin tepesinde olacak şekilde Leon ve Grace'in portreleri üstünde konumlanmış. Millet geçtiğimiz aylarda Leon çıkacak mı sorusuna takılmışken Nakanişi'nin benzer işler yaptığını söylüyorlar.

Özellikle şu resimle beraber aklıma şöyle bir fikir geldi. Acaba Capcom Requiem için bir Ada-Claire DLC'si hazırlıyor olabilir mi? Ada'nın Leon gibi aksiyon korku şeklinde oynadığı, Claire'ın da Grace gibi korku hayatta kalma şeklinde oynadığı ve bu şekilde oyunun hikaye ilerledikçe geçişli ve ikili yapısının korunduğu bir DLC kulağa hiç mantıksız gelmiyor. Hikayesini kurmak da zor değil. İkisi de Leon'un izini sürüyordur - veya Ada ekstradan Elpis'in peşindedir ve sonunda Adeon arch'ının gelişimi için farklı bir şekilde artık Leon'la hesaplaşacaktır. Belki de Ada hikayenin sonunda veya olası DLC'nin sonunda ele geçirdiği özel bir Elpis'i Leon ve Grace'e teslim edecek ve bu şekilde Leon Ada'nın artık "değiştiğini" anlayıp araları iyileşmiş olacak. Bu şekilde RE2R, RE4R, RE6, RE9 Requiem hikayeleri ve karakter gelişimleri bir puzzle gibi birbirine de oturuyor. Açık kalmış eski defterler ve hesaplar kapanıyor. Bazı anlamlı sonlar elde ediliyor. Çok ilginç olasılıklar var.

Evet bazıları kasten fandom'da spekülasyon çıkması için yapıldığını söylüyor; insanlar Leon'un değiştiğini veya tam kendinde olmadığını düşünsünler diye.

Ben de Requiem'deki Leon'u ölümün sınırında köşeye sıkışmış bir gangstere benzeterek yorumlamıştım.

https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/162859315

RE2R çok daha eski. RE4R çok daha yeni. Muhtemelen total satışta da RE4R onu geçer. Geçemese bile diğer RE oyunlarını geçip hemen arkasına yerleşir.

Hocam Claire’nin altındakini merak ettim. Ayak ayak üstüne atmış sarışın biri var Sherry olabilir mi?

O kadarını seçemedim. Ama figürler ve portreler şahane. 👌🏻

Steam
  • Arkadaşlar merhaba. Oyunu Green Man Gaming üzerinden satın almaya çalışıyorum çünkü en uygun burası şu an ama şöyle bir hata veriyor. Ama Deluxe sürümünde bu hatayı vermiyor, ödemeye geçebiliyorum. Ellerinde mi kalmadı normal sürüm diyeceğim ama hala satışta görünüyor. Bununla ilgili bilgisi olan var mı? Bu arada yanlış yere yazdıysam konuyu da kusura bakmayın, teşekkürler şimdiden.

• Nat Alianovna kullanıcısına yanıt

resmin kadrajı zaten çok manidar :) tam düşündüğümüz gibi ada gölge karakter ve claire da sonlara doğru yardımcı rolde olacak gibi.

ben de ada ve claire'ın leon'a yardım için raccoon city'e ulaşacakları süreci içeren bir dlc çıkabilir kanısındayım. belki içinde de alyssa ashcroft olabilir.

Dusk Golem: Duyduğuma göre Ada ve Chris RE9'da yoklar.

Ain't about money. For Yakuza, it's all about power. Those that lose power have to give way to those that have it | 真島 吾朗
  • Hoid kullanıcısına yanıt

Kötüyü çağırmak istemiyorum lakin bu ülke ve olumlu kelimesi yan yana gelmesi pek olası değil

Ain't about money. For Yakuza, it's all about power. Those that lose power have to give way to those that have it | 真島 吾朗
  • 
Sayfa: önceki 3132333435
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.