Şimdi Ara

Resident Evil 8 Village (2021) [PC ANA KONU] (24. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
490
Cevap
8
Favori
27.204
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
5 oy
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Hayır. Bonuslarında bütün itemler ve silahlar açık ve sınırsız. ve ayarlardan kapanmıyorda. Bende senin gibi oynamak istiyorum

Valla , ben düz oynamaya dayanamadim. Sonsuz Cepheneye gectim.. Şaka gibi ama yine ölüyorum.. En zorda en ufak hatada tek atiyorlar zaten... Tam bir kanser modu.. Cephane olayi , beni zamandan kurtardi ,hemde hikayeye odaklanmami sagladi... Arkadaş onca kurdun icinde birde mermimi ariyacagim. En zorda daha fazla kurt adam oluyor ve bu sıkıntı..

Villagede korktugum tek sahne fetüş bebek. Bebegin sesi benim kabusum oldu resmen :d

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Hocam soyunu bitirdim standart da ama sınırsız silah açılmadı. Bonus kısmından dragoon adlı silahı aldım hikaye yükleme kısmından giriyorum ama normal oyunu bitirdiğim silahlarım gelıyor sınırsız olan gelmiyor. Neden acaba.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Achievement’leri bozuyor veya etkiliyor mu acaba?

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

İyiler ilk görüşte tanınmaz
  • Cemo94 kullanıcısına yanıt
    Dlcli

İyiler ilk görüşte tanınmaz
  • Cemo94 kullanıcısına yanıt
    100 dğl 66tl idi ama neyse zam yemezse alırsın

• VII bitince buna başladım bugün de. Sıralı oynamak büyük keyif veriyor vermeye de bayağı bir beyin mıncıklaması yaşattı bu oyun neredeyiz ve ne yapıyoruz gibisinden. Resident Evil 8 Village (2021) [PC ANA KONU] Oyunun Resident Evil 4 ile benzeşmesi yönünü çok sevdim. Tüccar falan. Bir de şunu söylemek lazım ki grafikler müthiş. O gotik atmosfer beni benden alıyor zaten. Şu grafiklerde Kingdom Come Deliverance gibi gerçek hayata uygun, fanteziye kaçmayan ortaçağ oyunu yapılsa mesela hem de bu şekilde akıcı bir optimizasyonla var ya, üf. Re Engine şuan piyasadaki en kaliteli oyun motoru olabilir her anlamda.

Gerçi Dragon's Dogma 2 de bu motoru kullanıyor galiba. Yani kafamdaki oyunu yapmış olabilirler işin fantezi kısmı hariç. Gerçi ben daha ziyade fps bakış açılı bir şey düşünüyorum. Böyle kalelerde falan dolaşabileceğimiz, elimizdeki meşale ile ancak belli bir mesafeyi görebileceğimiz ve ıslak, küflü zindanlarda her ne kadar gerçek hayata bağlı bir oyun oynadığımızı ve herhangi bir doğaüstü varlıkla karşılaşma ihtimalimiz olmadığını bilsek de en ufak seste yusuf yusuf edeceğimiz. Resident Evil 8 Village (2021) [PC ANA KONU] 

• Abi oyun harika ya. Çok erken yapıyorum aslında yorumumu çünkü henüz Beneviento evine yeni geçtim ama aklım çıkıyor oynarken. En son hangi oyunu oynarken böylesine hayranlık duyduğumu hatırlamıyorum -Resident Evil 4Resident Evil 8 Village (2021) [PC ANA KONU] - Grafikler, sesler, atmosfer beni benden alıyor. Senelerce ne diye ötelemişim diye kendime kızıyorum bir yandan, diğer yandan da ağır ağır her köşeye girip keyiften kendimi çimdikliyorum. Resident Evil 8 Village (2021) [PC ANA KONU] Şaka değil gerçekten çok hoşuma gitti bu oyun neden bilmiyorum. Meğerse bu Resident Evil serisinde kocaman bir cevher yatıyormuş. Bunca zaman girmemiş olmak da benim ayıbım olsun. Bu arada 7'de olduğu gibi bu oyunu da Xbox gamepadi ile oynuyorum. Klavye mouse ikilisinden daha akıcı bir deneyim sunuyor. Artık fps oyunlarını da iyiden iyiye konsol odaklı geliştirdikleri için galiba, ya da ben bayağı el alışkanlığı kazandım gamepadde.

Kulaklığı fırlattım o bebek mi nedir kovalıyor. Bakamadım bile direkt oyunu durdurdum. Ne o öyle ya.

Geçtim tamamResident Evil 8 Village (2021) [PC ANA KONU] Ulan parlaklığı da tavsiye edilen ayarlarda oynuyorum burnumun ucunu zor görüyorum zifiri karanlıkta. Ağlaya ağlaya devasa bir fetüs üzerinize geliyor. Bu Japonların yatacak yeri yok.Resident Evil 8 Village (2021) [PC ANA KONU] 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zebercet -- 7 Ağustos 2024; 22:30:43 >

• Fabrika bölümleri ile o pervaneli boss oyunu kafadan 3 puan kırar. Bu sanki azıcık kısa oldu deyip sonradan eklemlenmiş gibi bölümler. Şu güzide oyuna bile bitse de gitsek dedirten bir bölüm iliştirmişler ya pes gerçekten diyecek bir şey bulamıyorum artık.

Oyun içi sayaç 9 saat gösteriyorken Steam 14.5 saat gösteriyor. Oyun içi sayaç neye göre sayıyor bilmiyorum da 7. oyun da böyleydi. Tahminince cutsceneleri eklemiyordur, neyse. Harika bir deneyimdi genel anlamda. Üstte uzunca övmüştüm zaten. Sırada Rose dlcsi var. Umarım o da tatminkardır. 7. oyunun dlcleri lüzumsuzdu çünkü -Eveline dlcsinin başlarını oynayıp bırakmıştım, yirmi dakika civarı yetiyor çünkü Baker ailesinin trajedisine ortak olmaya, gerisi puzzle çözüp evden kaçmaya çalışmaya dönüyor-

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zebercet -- 8 Ağustos 2024; 14:46:28 >

Village serinin en gotik oyunlarından birisi olabilir. Vampir veya kurt adam efsaneleriyle dolu Doğu Avrupa Transilvanya atmosferini RE evreninin biyosilah amaçlı kötücül dejenere ucubeler kabusu ve bunların saçtıkları dehşet kapsamında sunuyor. Gerçekten ambiyans, mekanlar ve burada yaşadıklarımız bir dehşetin ifadesi olarak dört dörtük. Uzun otlarıyla, karanlık şato mahzenleriyle, fabrika koridorlarıyla, pek de terk edilmiş durmayan yarı harabe köy evleriyle bir FPS bağlamında her daim diken üzerinde olma hissini en iyi veren RE oyunlarından birisi Village. Hikaye Ethan ve ailesini merkeze koyuyor. Genelde RE karakterleri yalnız kurt asker veya ajan ya da onların olağandışı akrabaları olduğu için bu daha sıradan bir gözden olaya bakma imkanı sağlıyor.

İlkin RE7'nin ana karakteri olarak gördüğümüz Ethan yalnızca ailesini ve kızını ne pahasına olursa olsun koruma derdindeki sıradan bir insanı - ailesini sevme kabiliyetine sahip bir aile babasını - temsil ediyor. Bu kurgu oldukça basit ve klişe durabilir ama Ethan'ın vaziyeti Miranda'nın kıskanç ve birbirlerinin kuyularını kazmaya çalışan toksik "ailesiyle" kontrast kurularak kurgulandığı için nispeten anlamlı bir alt metin çerçevesine oturuyor. Chris Redfield'ın - bir sivil olan - Ethan'ı umursamaz ve ailesi konusunda genelde empatisiz tavır sergilemesi bu kurguyu daha da pekiştiriyor ve pekala Redfield'ın varlığı Ethan'ın hikayesinin RE evrenine eklenmesine yardımcı oluyor. Etrafta bulduğumuz notlarla zaten Spencer ve Umbrella Şirketi gibi ana RE evreninin unsurlarıyla Mother Miranda'nın cemiyeti arasında olan bağlantıları görmeye başlıyoruz. Tüm bunlar RE Village'ın bağımsız ve izole bir özel hikayeden ziyade ana akım RE evreninin parçası olmasını sağlıyorlar ve evrenin anlatısal bütünlüğüne hizmet ediyorlar. Peki Village'in kurgusunun zayıf noktaları mevcut mu? Şüphesiz. Miranda gibi bazı önemli karakterlerde motivasyon sorunları veya maksat menfaat çelişkileri fark edilebiliyor (RE evreninde biyosilah ucubeleri deli olduğu için genelde bunları es geçmek veya üstünde durmamak daha kolay). Oynarken biraz da yarı açık dünya yapısı bölge keşfi tarzı oynanışla da beraber yer yer hikayede odağı veya sürekliliği yitiriyoruz. Kendinizi kızınızı kurtarmaya çalışmak yerine balık avlarken veya başka bir saçmalığın peşinde koşarken buluyorsunuz (RE 4'de Leon ile başkanın kızını kurtarma görevinde atıcılık taliminde skor yapmaya çalışmamız gibi klasik RE saçmalıklarına paralel, lol).

Mesela burada da bahsedildiği gibi Ethan'ın tepkileri tutarsızlaşabiliyor. Bazen çok cesurken sık sık korkağa bağlayabiliyor (bu kadar korkan birisinin fazla yaşamayacağı izlenimi verircesine). Bazen tavırlarında tam bir ergene bağlayabiliyor. Pekala Ethan'da klasik RE karakterlerindeki karizma veya mizah mevcut değil. Leon'un sarkastik yorumlarını, Luis'in sempatik maçoluğunu veya Ada'nın alaylı kinayelerini ondan pek beklemeyin. Ama zaten kızını arayan bir babanın bunları fazla yapmaması da beklenebilir. Bu hikayede esas ilginç karakter kotasını bazı düşmanlar - Heisenberg - ve RE4'deki tacir gibi dükkan olarak kullandığımız Duke karakteri dolduruyor.

Oynanış olarak Village bölge keşfine dayalı yarı açık dünya ve lineer karma yapıda bir FPS olarak düşünülmeli. Çoğu durumda oyun fevkalade çaresiz veya köşeye sıkışmış hissedebileceğiniz survival horror tarzında iken bazı durumlarda RE 6-vari, Call of Duty-vari askeri tarzda taktiksel bir savaş oyununa dönebiliyor. Nadir durumlarda zaten Alien Isolation gibi silahsız kaçma, gizlenme veya kurtulana kadar dayanma oyunu. Silahlıysanız dahi her düşmanı öldürmeniz tavsiye edilmez (özellikle mermi kıtlığı çektiğinizde geçip gidebileceğiniz tanky veya mini boss olanları). Böylesi segment çeşitliliği oynanış çeşitliliği sunumu itibarıyla bence Village'ı zengin kılıyor.

Enventar ve kaynak yönetimi her RE oyununda olduğu gibi burada da çok hayati. Cephane veya silah bazında oyun serideki bazı oyunların aksine tabanca yoğun olmaktan ziyade daha karma yapıda. Oyun boyunca envanterinizdeki her silaha başvurmalısınız ve bir silahı diğerinden daha çok kullandım diyemem. Bunu diyorum çünkü birçok RE oyununda tabanca ve bıçak önplandadır. Düşman çeşitliliği muazzam değil; az da değil. Zorlayıcılıkları zorluk seviyesine göre değişir (yalnız beni birkaç kez yaralayan matkaplı mold zombiler RE4'deki o testereli ganadosların yanında hiçbir şeydi; bazı düşmanlar serideki muadillerine nazaran underwhelming) Boss savaşlarının bir kısmını beğendim; bir kısmını sevmedim. Seride karşılaştığım en zayıf ve de en güçlü - daha doğrusu en sinir bozucu - boss'ların bazısı bu oyunda. Misal pervaneli mold mutantı belki o kadar zor olmasa bile epey uğraştırıcı ve sinir bozucu. Esasında RE Village'da Dark Souls oyunlarına ve FromSoftware'a Resident Evil kumaşı ve formülleri kapsamında bir öykünme olduğunu sezmedim değil (boss savaşları konusunda RE 4 Remake ve Separate Ways bence çok daha iyi iş çıkarmıştır).

Ana hatlarıyla Village okumam bu şekildedir. Gayet iyi bir oyun. Birçok RE oyunu gibi tekrar edilebilirliği yüksek ve iyi bir yeri hak ediyor. Çağdaş RE oyunları zaten genel anlamda - RE Engine ile beraber - çok başarılı. RE3 hariç. RE3 kesinlikle berbat değil ama bence Carlos'lu hastane segmenti hariç unutulacak türden tekdüze, aceleyle hazırlanmış bir deneyim. RE2 Remake, RE Village, RE4 Remake ve Separate Ways'in çok katmanlılık hissiyatı ve derinliği RE3'de mevcut değil.

Chris karakteri Ethan'a karşı inanılmaz derecede duyarsız. Ama öyle böyle değil. Hani öküzlük derecesinde duyarsız. Village Chris'i epey negatif ışıkta gösteriyor gibi geliyor bana. Size de öyle geliyor mu? Ethan'a zırhlı bir araç vermesi haricinde bir kere bile yardım etmiyor. Sadece adamı oraya bulaştığı için devamlı azarlayıp duruyor. Chris'i Ethan ona ne hakaret etse hak eden bir karakter olarak sergilemişler. Chris Capcom'un RE serisinde göz bebeği veya belkemiği karakterlerinden biri olduğu için bana karakterlerini böyle göstermeleri ilginç geldi.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• 2 yılın ardından oyuna tekrar başladım. Tabii ki ilk bitirişteki heyecan yok çünkü nerede hangi düşmanın geleceğini biliyorum. Ama atmosfer gerçekten kusursuza yakın.

Keşke hafızamdan bu oyun silinse de tekrar ağız tadıyla oynasam :(:(

Resident Evil 8 Village (2021) [PC ANA KONU]

Dimitrescu şatosunda kızlarıyla beraber olan bölümde libidomun yükselmesi normal mi ya 😅

Hayatın boyunca o güzellikle bir sevgili edinme ihtimali %1 bile değildir. Ben onun heykelini tüccara satmaya kıyamadım. O derece sevdim kadını...

2023 yılının tamamında PC için ekran arka planımdı.

• 7.oyundan sonra başarımlarını fullemek için sıra buna geldi ama bu oyuna bir türlü ısınamadım. Serinin diğer oyunlarının aksine bu oyunda oyunun içine giremiyorum bir türlü çok farklı geliyor. Sanki capcom değilde başka bir firma yapmış gibi. Benim gibi hisseden var mı?

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.