Şimdi Ara

Reset ve Mavi Ekran Sorunları Analiz Rehberi (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
735
Cevap
5
Favori
336.741
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar sorunu doğruluyorum.GMAIL de sanırım bir problem var attachment lı mailleri kabul etmiyor...

Bir süre daha bekleyelim sorun düzelmezse ben alternatif bir mail açarım...

@redskin

Hocam o benim kişisel mail adresim olduğu için oraya kontak listem dışından gelen maillerle ilgilenmiyorum.Peki sen Gmail uzantılı bir adresten mi atıyorsun maili yoksa başka bir adresten mi?
  • benim sorunum şu 3 ay önce casper bilgisayar aldım özellikleri şu

Intel®Pentium®4 İşlemci 630 HT Teknolojili - İşlemci hızı 3.00 GHz. 2MB L2 cache, 800MHz. FSB - Intel® 915 chipset anakart - 512 MB 400MHz Dual channel DDR Bellek - 160 GB 7200 SATA Harddisk - 256 MB ATI Radeon X600 Ekran kartı - DVD-Dual (DVD +- R/RW) - 6 kanallı Ses kartı
    Windows XP Home Sp2 lisanslı

Sorunum şu 2 hafta kadar önce bilgisayarımdan tık diye bir ses gelmeye ve hemen arkasındanda mavi ekran gelmeye başladı 1 hafta kadar bu şekilde sürekli hata iletileri aldım en sonunda bilgisayardan bir daha hata iletisi aldım ve bilgisayarımı tekrar açtığımda ekranda görüntü kaybolmuştu 8-10 kere deneme rağmen başlangıçta ekranda sistem bilgileri gözüküyor fakat windowsa geçerkene ekranda görüntü kayboluyordu

Bende garantili olduğu için ve içimden bir sesin bu sorunun donanımsal olacağı şüphesiyle servise götürdüm bana ertesi günü bilgisayarımı verdiler arıza formunda bilgisayarımın tekrar kurulduğu ve test edildiği belirtiliyordu getirdim ilk 3 gün hiç bir sorun yoktu fakat tekrar aynı problem meydana gelmeye başladı

Sizden ricam şu sorunumun neden meydana geldiği konusunda bana yardımcı olabilirmisin bunu öğrenirsem servistekilere izah ederek donanımın(ram-ekran kartı artık sorun neyse) yenisiyle değiştirilmesini sağlayabilirim.(çünkü serviste benden bile daha az bilgisayardan anlamayan arkadaşlarvar çoluk çocuk)

teşekkür ederim .

Not : ben bu HT teknoloji denen şeyden şüpheleniyorum , birde bu biosu nasıl default ayarlarına getirecem

• benim mail adresim gmail uzantılı değil ama eninde sonunda bu dosyaları sana ulaştırıcam mail olmazsa kargoyla yollarım çünkü rüyamda bile mavi ekran görüyorum kafayı yemek üzereyim zaten bakırköy'de oturuyorum.
  • kargoyla mı

bence sen komple bilgisayarını yolla kargoyla sorununu kesin olarak çözeriz.Nasıl mı?

Bilgisayarına el koyarak

Bu arada sen nasıl yollayamıyorsun anlayamıyorum az önce bir mail daha geldi.Ne tuhaf iştir kafam karıştı

Yarın da problem çözülmezse Gmail'e bir mektup yollayacağım.
  • şu an sana 42. mailimi atıyorum 41. si iletilemedi msj'ı geldi ben denemeye devam edicem
  • Serkan Bey mailinizi aldım 10 gün içerisinde Analizi yapıp sonuçları ileteceğim.
  • ilgine teşekkürler sabırsızlıkla bekliyorum
  • slm gerrnflash, 24.11.2005 te gmail hesabına e-mail attım ve minidump dosyasını zip leyerek gönderdim, e-mailde de anlattığım gibi ramlerden şüpheleniyorum. arızaları oyun esnasında vermeye başladı (nfsu2). birde benim ram lerde o.c yok ve cpu da da yok. bu başlığını çok beğendim bu nedenlede seni ayrıca tebrikediyorum.
  • Merhaba.
    @ greenflash size 2 hafta kadar önce mail yolladım ama cevap alamadım.. Umarım yardımcı olabilirsiniz. (mail adresim ozaltin13@yahoo.com) Mail elinize ulaşmadıysa tekrar yollayabilirim.

format , update , başka ekran kartı ve ram denememe rağmen mavi ekranlardan kurtulamıyorum.

Başlıca aldığım mavi ekran hataları

PAGE FAULT İN NONPAGED AREA

nv4_disp (doğru yazamamış olabilirim)

win32k

ayrıca bu hataları verdiği zaman bazen Event viewer de de
    Olay :106
    kaynak :nv
    STRESS TEST TRANSİTİON L2>L1 gibi bir hata beliriyor..

acaba işlemcimin cache belleğinde bir sorun olabilir mi???? Bunu nasıl test edebilirim???
    Anakartta bir problem olabilir mi??

Ayrıca dün battlefield2 oyununu çalıştırdığımda oyun şöyle bir hata verdi:
    memory error. it doesnt seem sane.. (memory aklı başında gözükmüyormuş :)

Sistemim : P4 2,6 c Ht. 2x256 twinmos ram, 80 gb hdd, Asus p4p800 anakart, Fx-5600 ekran kartı

Yaklaşık 1 aydır uğraşıyorum ama çözemedimm. Lütfen yardımcı olun arkadaşlar.. Görüş ve yorumlarınız için şimdiden teşekkürler..

• Bendede mavi ekran oluyodu.daha sonraları bilgsyar kendini resetlemye başladı.ve acılşta system ciddi bi hatadan kuratrıldı mesajı verdi ondan sonra windows acılmadı. windows\system32\config\system dosyası yok diyodu.fornatladımbida kurdum.bilgisayar bi kac acılıştan sonra yine aynı hatayı veriyodu.bi de hall.dll dosyasın da hata oluyodu.Bunun mavi ekranlarla ilgisi var mı? bi de o ciddi hata raporunda daha önce bahsettiğiniz dosyaların ismi yazıyo.Bunun hardiskteki bi arızadan olabiliceğini düşünüyorum.
    işlemci ve ram oveclocklu bundan da olabilir mi? yeni bi harddisk almayı düşünüyprum.gerek yok mu?
  • Arkadaşlar mailleriniz gelmeye devam ediyor.Ancak sizleri yüzüstü bırakmak istemiyorum.Yaklaşık 10 gün boyunca Teknik Yardım ve Güvenlikle ilgili konularda açtığım konularda sizlere yardımcı olamayacağım.Bu haftasonu katılacağım önemli bir toplantı ve önümüzdeki haftaiçinde gireceğim sınavlar nedeniyle şimdilik çalışmalarıma ara vermek zorundayım.Bu yoğun gündemi atlattıktan sonra kaldığım yerden çalışmalarıma devam edeceğim.

Sabrınız ve desteğiniz için teşekkürler..
  • Arkadaşlar sizden yardım istiyorum. benim bir sorunum var daha once karşılaşmadim bunla ilk defa karşılaşıyorum. Bilgisayar Kapanırken mavi ekran hatası veriyor ve bir bellek adresiyle donanımı yenidenyukleyin diyorbir yardımcı olun.
  • hocam

belirttiginiz gmail adresinize sorunumu ve istemiş oldugunuz bilgileri gönderdim sizden cevap bekliyorum

saygılar
  • ben bi mail atmıştım size ancak cevap gelmedi ancak sizdede mail adresinde bir sorun warmış sağlık olsun ben yine yolarım size yakında dosyalrı bu arada verdiginiz hizmetten dolayı teşekkürler bugün mavi ekranda sisteminizin biosu tam oarak ACPİ uyumlu değil die bir yazı yazdı www. hardware-update.com dan günclleyebilr veya metin mod kur sırasında acpi metodunu f7 ye basarak kapatabilirsiniz yazdı nedir bu metin mod kur ? nereden girebilirim eğer sorun düzelmezse yolladıgım dosyalara bakarsanız sevinirinm size kolay gelsin
  • Ben de bir mail attım.Yardımcı olabilirseniz sevinirim.İyi çalışmalar
  • Arakadaşlar merhaba

Harddisk'im fazla ısındığından dolayı yerini değiştirdim kasada daha ferah bir alana aldım. fakat bu işlemden sonra klasik mavi ekran hataları almaya başladım. İlk paragrafta "Bir sorun algılandı ve bilgisayarınızın zarar görmesini önlemek için windows kapatıldı" iletisi altında her açılışta farklı hata kodu Örn:"DRIVER_IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL" gibi ve altında da bıos güncellemesi vs halkkında bilgi veriyor.Bu konuda acil yardıma ihtiyacım var bilgisayarda hiç bir şey yapamıyorum. Makinaya format atmayı denedim fakat şimdi bu mavi ekranlar yüzünden kurulum yapamıyorum. Ne yapmam gerekli. ve ekstradan ramler sağlam. zaten ramleri oynamadım ve bu hatayı verdikten sonra tüm parçaları söktüm ve yeniden taktım ama nafile aynı şekilde devam ediyor kafayı kıracam yada pc'yi parçalayacam ha bu arada sadece tek ram var harddisk samsung ben harddiskten kaynaklandığını düşünüyorum ama çözemedim. Bu arada bıos u da sıfırladım oda işe yaramadı.

• Acaba işlerin bittimi sana Dump dosyalarını incelemen için göndermek istiyorum.
    Kolay Gelsin
    quote:

Orjinalden alıntı: greenflash

Arkadaşlar mailleriniz gelmeye devam ediyor.Ancak sizleri yüzüstü bırakmak istemiyorum.Yaklaşık 10 gün boyunca Teknik Yardım ve Güvenlikle ilgili konularda açtığım konularda sizlere yardımcı olamayacağım.Bu haftasonu katılacağım önemli bir toplantı ve önümüzdeki haftaiçinde gireceğim sınavlar nedeniyle şimdilik çalışmalarıma ara vermek zorundayım.Bu yoğun gündemi atlattıktan sonra kaldığım yerden çalışmalarıma devam edeceğim.

Sabrınız ve desteğiniz için teşekkürler..

• Arkadaşlar ben problemimi çözdüm sorun Ram den kaynaklanıyormuş galiba ram uçmuş başka bir ram var şimdi makina da ve cayır cayır çalışıyor
  • merhaba arkadaslar
    sorunlar ram den kaynaklanıyor ya ıkı ram dan bırı dıgerıyle catısır yada bozukturç benım sorunda kendı cabalarımla ramların bırının bozuk olmasından meydana geldıgı tesbıt edıldıç
    eger cıft ram kullanıyorsanız sırasıyla bırını cıkartıp tek ramla calıstırın goreceksınızkı ıkısınden bırı ya bozuk yada bır bırlerıne cakısıyorlar. sorun
    % 1000 dıyıyorum hepsı remden kaynaklanıyor.
    selamlar
    not benım sorunun boyle oldugu ortaya cıkmıstır. saygılar
  • Arkadaşlar herkese tekrar merhaba uzun bir ayrılıktan sonra Izmir'e geri döndüm ve projelerime vakit buldukça devam edeceğim.Ancak bu hafta ilgilenmem gereken 7 sınav var.1'i ehliyet sınavım 6 sı da okulla ilgili sınavlar...

Herkese ilgisinden dolayı teşekkür ederim.
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.