Şimdi Ara

Requiem For A Dream (2000) (26. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
593
Cevap
0
Favori
32.308
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İnsanı karamsarlaştıran, içini daraltan, üzen filmlerden biri. Bunu vermeyi çok iyi başardığı için film kesinlikle iyi.

Ama bu türü sevmeyenler için tam bir işkencedir. Boğuk ve sessiz yapısını herkes çekemez.

Ben bu türü sevdiğim için beğendim.
  • Beni çok etkileyen filmlerden birisi.

Nedenini bilmem asla ikinci kez izleme cesareti bulamadım. Çok sevdiğim filmleri bir kez izlemekle yetinmem kesin ikinci kez izlerim hatta üçüncü dördüncü ... vs. Ancak bunu izlemeye cesaret edemedim.

Sonlara doğru resmen film uçuyor. Beynime matkap sokmuşlar gibi hissetmiştim. Soundtrack diğer yandan kamera çekim açısı. Ayrıca filmdeki karakterlerin psikolojisi vs. insanı çok etkiliyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Emmesen

Beni çok etkileyen filmlerden birisi.

Nedenini bilmem asla ikinci kez izleme cesareti bulamadım. Çok sevdiğim filmleri bir kez izlemekle yetinmem kesin ikinci kez izlerim hatta üçüncü dördüncü ... vs. Ancak bunu izlemeye cesaret edemedim.

Sonlara doğru resmen film uçuyor. Beynime matkap sokmuşlar gibi hissetmiştim. Soundtrack diğer yandan kamera çekim açısı. Ayrıca filmdeki karakterlerin psikolojisi vs. insanı çok etkiliyor.

Mausu nikinin yanına getirdim. İkinci cümleyi okudum ve kendi kendime ''harbi lan'' dedim.
    +1 Bende asla ikinci kez izleme cesaretini bulamadım benide en etkileyen filmlerden birisi.
  • Ayık kafayla izlenecek bir film değil. Bad tribe girip izlemek gerek.
  • bu filme bende bakacam. merak ettim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Necochea

insanoğlundaki zayıflığını ön planda olduğu harika bir film.

katılıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: VII_outLaw

quote:

Orijinalden alıntı: Necochea

insanoğlundaki zayıflığını ön planda olduğu harika bir film.

katılıyorum.

Aslinda insanoglunun ne kadar ileri gidebilecegini gosteren bir film

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Zararın neresinden dönülse kardır, eğer zararda ilerlemeye devam ederseniz neler olabilir gösteren bir film.
  • film bana da çok abartı geliyor ama verdiği mesajlar tartışılmaz
  • Bunalım'a sokar insanı bu film.. 2 sene oldu izleyeli gerçekten çok iyiydi
  • quote:

Orijinalden alıntı: 41fifa12

film bana da çok abartı geliyor ama verdiği mesajlar tartışılmaz

Müziği bile yeter.
  • beynim karıncalandı resmen filmi izlerken. mesaj falan veriyor eyvallah da şöyle durup bi düşündüm. "la bunların daha beterlerini kanal7'de "kalp gözü" adlı dizide rahmetli babannemin bizde olduğu dönemler zoraki izlemiştim" dedim..
  • yönetmen filmi insanların beynine kazımak istemiş ve başarmış...izledikten sonra darmadağın oldum ...oldukça iyi bi prodüksiyon her yönüyle
  • bayadır bir filmden böyle etkilenmemiştim o soundtrackler ne öyle ya abov. Depresyondaysanız falan izlemeyin
  • 2 yıl önce izlemişitm.

Uyuşturucu kelimesi duyduğum an ilk aklıma bu film geliyor.

Top 250'de zaten ve hak ediyor.
  • biraz afallattı
  • ağlatan filmlerdendir kendisi
  • uzun zamandır listemde duruyor. bi sınavlarım bitsin de izlicem hemen.
  • Film baştan sona farklı sahneleriyle ve müziğiyle insanı içine alıyor. Bağımlılığı konu alan bir çok film seyrettim fakat Darren Aronofsky bu filmde adeta tokat gibi yüzümüze vuruyor. Film bittikten sonra bir süre etkisinde kalmak olası.

Bu arada yönetmenin röportajını ve filmin perde arkasını izlemiştim. Filmde uyuşturucu alırlarken bir uçak sesi duyuluyor hani, yönetmen küçükken büyüdükleri yerde sürekli üzerlerinden uçak geçtiği için bu sesi duyduğunu ve uyuşturucu sahnelerine uyarlamayı düşündüğünü ifade etmiş.
    Ayrıca filmde bazı insanlar uyuşturucu bağımlılığına odaklanmış fakat yönetmen uyuşturucu olsun televizyon olsun dozu kaçtıktan sonra tüm bağımlılıkların birbirinden farksız olduğunu anlatmak istiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tidus -- 6 Ocak 2013; 16:16:35 >

• Bu filmde adı geçen bütün uyuşturucu maddeleri kullandım...
    Filmde izlediğiniz herşey gerçek yani halisnasyonlar görmek, gereksiz ve abartılı şekilde gülmek, saatlerce bir odanın içinde vakit geçirebilmek..
    Daha sonra "zirveye" ulaştığında ters giden birşeyler mutlaka olur; çünkü ulaştığın zirve aslında koca bi "yalan" dan ibarettir.
    Düşüşünde ise fiziksel ve psikolojik çöküşün yanı sıra, yanındaki insanlarıda beraberinde götürme olayı sıkça görülür.

Filmde zirveye çıkana kadar olan kısım gerçekten eğlenceli ve güzel, insanı cezbediyor.
    Fakat çöküşe geçtikten sonraki kısımda izleyici ( eğer filmdekilerin bi kısmınıda olsa yaşayan, o maddeleri kullanan birisiyse) de filmle beraber çöküşe geçiyor.

Zaten arka planda çalan müzik beni tripten tribe soktu. Beynimin içini kemirdiğini hissettim. Kadının zayıflamak için hap bağımlısı olması ve dozu arttırması üzerine başına gelen olaylarda konuya ayrı bi "bitiricilik" katmış.

Adamın kolunun kesilmesi, kızın bedenini satarak uyuşturucu bulması, satıcı olan zencinin hapise girmesi, kadının tımarhaneye yatırılması gibi olaylar %100 yaşanabilir ( ve zaten günümüzdede yaşanan olaylar ) olduğu için film gerçekçiliğini korumuş ve gerçekten büyük bi travma yaratabilecek güçte olmuş.

• 
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.