Şimdi Ara

REPLACED | PC ANA KONU

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
1
Favori
751
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • REPLACED | PC ANA KONUGameTrailersyoutube
    Get another look at Replaced in this new trailer for the upcoming 2.5D cinematic action platformer game wrapped in an intense cyberpunk thriller narrative. Run, climb, and fight through crumbling districts, industrial wastelands, and neon-lit alleys with fluid movement and fast, responsive combat. Chain precise melee strikes with satisfying ranged attacks to take down enemies in high-intensity encounters while keeping the flow of exploration. Replaced will be available on PC (Steam, Epic Games Store, and GOG), Xbox Series X/S, and Xbox Game Pass on April 14, 2026. #Replaced #Gaming #IGN
    https://www.youtube.com/watch?si=eCkmm6L_ARzDLz8Z&v=SdiEs0Ee73U&feature=youtu.be

Postapokaliptik 80'lere dönüş..

Enis Kirazoğlu çok övüyordu oyunu. Kendi de aynı tarz oyun yaptığı için samimi yorumudur diye düşünüyorum.

store.steampowered.com
    REPLACED on Steam
    https://store.steampowered.com/app/1663850/REPLACED

Gamepass'te olmasa alırdım da kütüphane koleksiyonu yapmadığım için çok da önemli değil bitirdikten sonra bir daha dönüp bakmam. Gamepass da parasının hakkını versin artık doğru düzgün oyun yok  

• Aralık ayında 3 yıllık bitince Gamepass ile aramıza mesafe koyduk. Beklediğim bir oyundu, üstüne üstlük uygun fiyata da gelince kaçırmayalım dedik. Steam Aktiviteler kısmında da REPLACED bitki örtüsü oluştu. Crimson Desert'tan artık ne zaman fırsat gelirse.

Bu çok uzun sürecek birşeye benzemiyor. Hemen bitirip Crimson'a dönülür :D Ben başladım şimdilik fena gitmiyor. Yürüme kısımları bazı yerlerde çok uzun ama görsel dizayn ve combat hoş.

ANANTA {PC ANA KONU}
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Daha baymadım Crimson'dan, hâlâ beşinci bölümdeyim.REPLACED | PC ANA KONU 007 gelinceye kadar takılırım diyordum ama sıkılırsam araya sokarız. Replaced'ın demosunu oldukça beğenmiştim, tek sorun seslendirme olmamasıydı. Görsel kalite ise top nokta pixel-art'tı. Umarım bekledikleri satışlara ulaşırlar. Uzun sürdü çıkması.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 3 saat oynadım, oyun hala açılmadı. hep aynı düşmanlar combat zevksiz.. saçma bi hikaye, yürü yürü konuş yürü basit platforming sekansları vb.. temelindeki combat gameplay basit ve zevksiz kalmış. yavaş ilerliyor sal beni artık tak tak fight edeyim.. yok kırmızı ışığa çarpmadan engellerin arasından geçeceksin... sanat tasarımı çok iyi. bana geçmedi bu devam etmem sanırım..

REPLACED | PC ANA KONU

REPLACED | PC ANA KONU

REPLACED | PC ANA KONU

REPLACED | PC ANA KONU

REPLACED | PC ANA KONU

• Lirik bu oyunu ilk trailerından beri hypelıyordu, daha doğrusu kendisini hypelıyordu. Son 1 hafta kala falan bitirene kadar oynayacağım vs bi ton şey söyledi. Dün başladı oyuna 2.5 saat sonra alt f4 çekti. Her şey trailerda göründüğü gibi olmuyor işte.

Indie studyo olabilirsin ama böyle bir oyun yapıp VA koymamak zaten başlı başına komik, hiç girişme o zaman böyle bir şeye.

Promises will go unfulfilled and faith will be let down.
  • Beklediğim oyunlardan birisiydi. 2A türünde de uzun zamandır oyun oynamıyordum keyifli bir oyun olmuş. 8 dolarlık bir oyuna göre değerlendirirsem harika bence. 8 saat bir oynanış sunuyor. Görsellik, atmosfer sunumu ve hikaye anlatımını ben beğendim. 8/10

• İnsanlarda biraz hayal kırıklığı yaratmış gibi okudum yorumları ama ben de enteresandır tam tersi oldu. Beklediğimden de fazlasını buldum oyunda . Beklenti düşüktğ belki ondan . Sanat tasarımı ve hikaye iyiydi bence . Combat en sırıtan kısmı kalmış oyunun . Buna rağmen bu fiyata 8-9 saat keyifli saatler vaad ediyor bence .

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

Çünkü tam o noktada hikaye açılacak diye beklerken hemen başladı, onu getir bunu götür, şunu şuradan al sonra o açılsın modu... En nefret ettiğim şey, direkt sildim.

Oyunu zor seviyede 12 saatte bitirdim. Ardından bölümlerde kaçırdığım toplanabilirler için de geri dönüş yaparak 2 saatte başarımlarını tamamlamış oldum.

Yapımı duyurulduğu günden beri takip etmekteydim. Fakat art arda gelen ertelemeler sonrası açıkçası çıkış öncesine kadar ümidimi kesmiştim. Çıkışı esnasındaki fiyatlandırması ile hem sevindirmiş, hem de içerik bakımından düşündürmüştü.

Öncelikle oyunumuz alternatif bir zaman diliminde geçen Distopik bir Cyberpunk yapımı. Tür olarak ise 2.5 boyutlu bir pixel-art platform ve aksiyon oyunu diyebiliriz. Türevlerinden ayıran kısmı ise alternatif gelecek yerine 1980'lerde geçmesi. Yapımdan oldukça Blade Runner, Cyberpunk 2077, Altered Carbon esintileri alıyoruz.

Yapımcı firmanın bayağı küçük bir ekip olduğunu hem oyunun bütçesinden hem de oynanışından anlayabiliyorsunuz. Yapımdaki mekanikler bir elin parmağını geçmiyor, pixel-art menşeili bir oyun olduğu için de her hangi bir seslendirme de yok. Hoş, seslendirmeye verecekleri bütçeyi müziklerine gömmüşler sanırım. Çok sağlam OST'ler var oyunda.REPLACED | PC ANA KONU 

Oyunun en güçlü olduğu kısmı hikayesi, yarattıkları Evren ve karakterleri. Öyle ki yer yer bir George Orwell hikayesini oynuyormuş gibi hissediyorsunuz. Nükleer felaket sonrası bir Dünya, ayrışmış insanlar ve toplumlar. Klasik Distopya hikayeleri diyebiliriz. Ana karakterimiz Warren(Reach?!) isminde bir Yapay Zekâ Uzmanı. Biraz klişe olarak yarattığı AI ile çalışmalar yaparken bir şeyler aksi gider ve

Spoiler,

mesajı görmek için tıklayın.
    oyun sektöründeki yeni mottomuz olarak bir vücut - bir millet öhöm pardon bir vücut iki benlik şekline benzer bir hikaye örgüsü ile bedeni istemeden ele geçirir Reach ismindeki AI. Ardından hikaye ilerler, insanlığı önemseyip empati duymaya başlar vs. Evet, biraz klişe.REPLACED | PC ANA KONU 

Bu aksiliklerin sonucu olarak hayatta kalmak için şehirden ve onu çevreleyen duvardan kaçarak bir Tren istasyonuna diğer sığınmacıların yanına ulaşıyoruz.

Bize yardımcı olan atarlı bebe Tempest, eski bir şarkıcı olan tikleyen Veronica, in mi cin mi belli olmayan Yo-Yo gibi akılda kalıcı karakterleri var. Oyunumuz bölüm bölüm olarak ilerlemekte ve Dış Dünya'da yaptığımız görevlerin ardından istasyona dönüyoruz. Bu istasyonda tadımlık fakat ara sıra keyif veya hüzün veren yan görevler mevcut. Bu yan görevlerin bölümlere özel olduğunu ve kaçırabilir olduklarını belirtmekte fayda var.REPLACED | PC ANA KONU 

Oyunun bir diğer başarılı olduğu kısmı grafikleri(REPLACED | PC ANA KONU ?!) ve sanat tasarımı. Grafikleri derken tabii ki pixel-art olarak değerlendiriyorum oyunu. Yer yer 2D, bazı noktalarda aşmış şekilde kullanılan 2.5D.

Nokta nokta pikselleri sayabildiğimiz görüntülerle bazı bölümlerde aşmış çalışmalara imza atmış Yapımcı firma. Her bölümün farklı yapıda olması, kullanılan ışıklandırmaların gayet göze hoş görünmesi, hatta ve hatta ara sahnelerde zoom-in yapılarak karakterlerin duygu patlamalarını yansıtmaları usta işi olmuş.REPLACED | PC ANA KONU 

Gelelim oyunun en zayıf noktası olan mekaniklerine ve oynanışına. Öncelikle combat bayağı basite indirgenmiş olarak yapılıyor. Melee combatta job ile verdiğimiz hasarlar veya dodge yaptığımız düşmanlar sayesinde göstergeyi doldurarak silah ile tek seferlik atış yapıyoruz. Tabii kazma ile de armor kırma var. Evet, bütün combat mekaniği bu.REPLACED | PC ANA KONU Tabii oyunun işleyişi ile birlikte bunları geliştiriyoruz fakat özünde 2 farklı combatın kullanımı sadece bu. Oyunda önce dodge, ardından da parry(deflect) gibi bildiğimiz mekanikleri öğreniyoruz.

Oyunun diğer bir zayıf kısmı ise platform sekansları. Oyunun önemli bir kısmını içeren bu geçişler bir yerden sonra sıkmaya başladı. Çünkü hiç keyifli değil, çeşitli değil. En önemlisi de 2(.5)D bir pixel-art olmasının en acı taraflarını yansıtması. Combatta öldüklerinizin bir on katını rahat bu platform sekanslarında yaşıyorsunuz. Nereye atlayarak tutunabiliyoruz derken bol bol free-fall düşüş yapıyorsunuz.REPLACED | PC ANA KONU 

Diğer bir eksiklik ise düşman çeşitliliği ve Bosslarda yaşanıyor. İki fark insan grubundan aynı yapıda düşman türevleri var.

Spoiler,

mesajı görmek için tıklayın.
    Bosslarda dediğimde bakmayın, oyunda sadece 1 adet boss var. Onunla da 2 kez karşılaşıyorsunuz ve dövüş sekansları aynı hep.

Son olarak sevmediğim kısım ise genel olarak oyunlarda en sevmediğim kısım olan saklambaç ve kaçış sekansları. Yapım oyun süresini uzatmak için bol bol bu ucuz hareketlere maalesef başvuruyor.REPLACED | PC ANA KONU 

Oyunda her hangi bir seslendirme yok derken biraz eksik bilgi vermişim. Aslında arka planda hoparlörlerden yapılan anonsları bazı yerlerde duyabiliyorsunuz. Yani oyunda seslendirme var fakat biz duyamıyoruz.REPLACED | PC ANA KONU REPLACED | PC ANA KONU Şaka bir yana 2.5D pixel-art olmasına rağmen yaptıkları epik sahnelere veya dramatik sahnelerde verilen tepkilere birde seslendirme eklense çığır açarlardı bence. Neyse, bu açlığı da OST ile kapatmış durumdalar dediğim gibi. Ek bilgi olarak oyunun Türkçe çevirisinin genel olarak başarılı olduğunu fakat biraz fazla kelime hataları yapıldığını söyleyebilirim. Lineer yapıda bir oyun olduğu için yapılan bir kaç test ile bu hataları giderebilirlerdi diye düşünüyorum.

Günün sonunda beklentiyi düşürdüğümüzde eğlenebileceğimiz, tekrar tekrar yazıyorum fakat 2.5D bir pixel-art olmasına rağmen hikaye sunumu ile bayağı kaliteli bir işe imza atılmış bir yapım ile karşı karşıyayız. Keşke combat ve platform mekaniklerine biraz daha özen verilseymiş. Büyük ihtimal kapasiteleri bu kadardı.REPLACED | PC ANA KONU  Uzun süreli yapım sürecinden sonra umarım firma kendi adına beklentilerini karşılayabilmiştir.REPLACED | PC ANA KONU 

"Kendi suretinde yarattı. Sonra o suretin ta kendisi oldu. Vay be"

REPLACED | PC ANA KONUSad Cat Studiosyoutube
    Featured in REPLACED Original Soundtrack and Release Date Trailer. "Dusk" performed by Igor Gritsay and aygad featuring vocals by Marina Thorik. Listen on other platforms: https://linktr.ee/sadcatstudios Wishlist REPLACED on Steam: https://store.steampowered.com/app/1663850/REPLACED/ Follow Sad Cat Studios: Twitter: https://twitter.com/sadcatstudios YouTube: https://youtube.com/@sadcatstudios Instagram: https://instagram.com/sad_cat_studios
    https://www.youtube.com/watch?v=2wCn9JonP24&list=RD2wCn9JonP24&start_radio=1

• 2D platform seven biri olarak bu oyunu merak ediyordum. Vakit bulursam oynayacağım ama umarım diyalog seçimlerini oyuncuya bırakan bi yapısı ve fazla diyalog yoktur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Diyalog seçimi yok, girdiğiniz diyaloglar da hikaye için bilgi alma şeklinde.

Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.