Genel olarak amacını biliyorum ama sorularda 1 veya 2 yönünde kaydırılırsa ne oluyor hala anlayamadım. İnternette de üstünkötü manasız bilgiler var, elektrik devre sorularından örnek verebilecek var mı ?
reosta devrede akımı artırıcı yada azaltıcı etki yapar. yani bir nevi radyolardaki ses ayarlama düğmesi gibidir. 1 -2 yönüne gelince , reosta akımı arttırmak yada azaltmak için direnci arttırır yada azaltır. doğrusu bende bunu tam olarak ezberlemiyorum. V=I.R formülünü köşeye yazıyorum . reosta 1 yönüne kayıyor bakıyorumki devrede direnç artmış potansiyel de sabitse formül gereği akım azalıyor. 2 yönünü de kendin yorumlayabilirsin zaten tam tersidir
Tamam bende anladım direnci değiştiriyor ama şu soruyu yapamadım mesela, yapabilir misin? @mfbmfb
Reosta ok yönünde hareket ederse voltmetre ve ampermetre deki değerler nasıl değişir?
Sağa doğru çekersen direnç artar.Toplam direnç artcağı için akım azalır yani A daha düşük akım ölçer.Voltmetre daha yüksek voltaj ölçer.
Eğer yorum yapamıyorsanız ve sınavda boş vaktiniz olursa değer vererek uğraşın.
quote:
Orijinalden alıntı: NuTeRX
Sağa doğru çekersen direnç artar.Toplam direnç artcağı için akım azalır yani A daha düşük akım ölçer.Voltmetre daha yüksek voltaj ölçer.
Şans eseri bugünkü zaman denemesinden bir soru var, fen 8. soru. 1-2 yönünde kaydırmak tamam eş değer direnci değiştirip akıma etki ediyor ama nasıl ? O soru elinin altında olan varsa bana mantığını ordan açıklayailir misiniz? Aklıma dirençlerin uzunluğu formülü geliyor, mesela o sorua 2 yönünde kaydırırsan direncin boyu uzuyor onla mı alakalı ?
quote:
Orijinalden alıntı: Quentin Costa Şans eseri bugünkü zaman denemesinden bir soru var, fen 8. soru. 1-2 yönünde kaydırmak tamam eş değer direnci değiştirip akıma etki ediyor ama nasıl ? O soru elinin altında olan varsa bana mantığını ordan açıklayailir misiniz? Aklıma dirençlerin uzunluğu formülü geliyor, mesela o sorua 2 yönünde kaydırırsan direncin boyu uzuyor onla mı alakalı ?
Resim yüklemiştim görünüyor mu?
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme