Şimdi Ara

Reosta tam olarak ne işe yarıyor ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
6.622
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Genel olarak amacını biliyorum ama sorularda 1 veya 2 yönünde kaydırılırsa ne oluyor hala anlayamadım. İnternette de üstünkötü manasız bilgiler var, elektrik devre sorularından örnek verebilecek var mı ?

• reosta devrede akımı artırıcı yada azaltıcı etki yapar. yani bir nevi radyolardaki ses ayarlama düğmesi gibidir. 1 -2 yönüne gelince , reosta akımı arttırmak yada azaltmak için direnci arttırır yada azaltır. doğrusu bende bunu tam olarak ezberlemiyorum. V=I.R formülünü köşeye yazıyorum . reosta 1 yönüne kayıyor bakıyorumki devrede direnç artmış potansiyel de sabitse formül gereği akım azalıyor. 2 yönünü de kendin yorumlayabilirsin zaten tam tersidir
  •  Reosta tam olarak ne işe yarıyor ?
  • Tamam bende anladım direnci değiştiriyor ama şu soruyu yapamadım mesela, yapabilir misin? @mfbmfb

Reosta tam olarak ne işe yarıyor ?

Reosta ok yönünde hareket ederse voltmetre ve ampermetre deki değerler nasıl değişir?
  • Sağa doğru çekersen direnç artar.Toplam direnç artcağı için akım azalır yani A daha düşük akım ölçer.Voltmetre daha yüksek voltaj ölçer.
  • Eğer yorum yapamıyorsanız ve sınavda boş vaktiniz olursa değer vererek uğraşın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: NuTeRX

Sağa doğru çekersen direnç artar.Toplam direnç artcağı için akım azalır yani A daha düşük akım ölçer.Voltmetre daha yüksek voltaj ölçer.

Volt metre yine aynı V değerini ölçmez mi?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    bu tuşlar ne işe yarıyor???
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Şans eseri bugünkü zaman denemesinden bir soru var, fen 8. soru. 1-2 yönünde kaydırmak tamam eş değer direnci değiştirip akıma etki ediyor ama nasıl ? O soru elinin altında olan varsa bana mantığını ordan açıklayailir misiniz? Aklıma dirençlerin uzunluğu formülü geliyor, mesela o sorua 2 yönünde kaydırırsan direncin boyu uzuyor onla mı alakalı ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Quentin Costa
    Şans eseri bugünkü zaman denemesinden bir soru var, fen 8. soru. 1-2 yönünde kaydırmak tamam eş değer direnci değiştirip akıma etki ediyor ama nasıl ? O soru elinin altında olan varsa bana mantığını ordan açıklayailir misiniz? Aklıma dirençlerin uzunluğu formülü geliyor, mesela o sorua 2 yönünde kaydırırsan direncin boyu uzuyor onla mı alakalı ?

Resim yüklemiştim görünüyor mu?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.