Şimdi Ara

reno clio hb immobilaser problemi

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
21.156
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Ben geçen sene hayatımın hatasını yaparak ucuza maledeceğimi düşünüp araba toplama işine giriştim ve yediğim kazıkla beraber sürekli başıma dert açan bir araba sahibi oldum. (Reno clio hatchback privillage 2003 model)

Herşeye rağmen ekonomik durumumu düzeltinceye kadar kullanayım diyorum ama bu seferde immobilaser arızası (tahminimce) yüzünden zaman zaman aracım çalışmıyor.

Sorunum şu: Anahtar kapıları açıyor, kontağı çeviriyor ve kırmızı servis ışığı sönmediğinden bazen araç çalışmıyor. Normalde bu ışığın sönmesini beklememi ve daha sonra marşa basmamı söylemişti ustam bana ama bu kurala uymama rağmen elektrik akımı ateşleme sistemine geçirmiyor. Aracı bırakıp gidiyorum bir gün sonra (bazen bir kaç saat sonra) gidip bakıyorum ki araç düzelmiş ve çalışıyor.
    Şunu belirtmeliyim aracın beyni ikinci el bir başka beyin ile değişmiş durumda.

Bu gibi bir durum ile karşılaştıysanız ve sorunun nerede olduğunu tahmin edebiliyorsanız lütfen bana bildiriniz.

Mail adresim: eilker@yahoo.com
    Saygılarımla

Emre İlker

• daha önce bu tip bi sorunla karşılaşmadım ama büyük ihtimalle sorun anahtardaki kodları algılıyıp arabanın çalışmasına izin vericek immobiliser beyninde
  • kardeş ışık sönmeyince nolmalde araç çalışırki istersen ışığı bekleme aracının çalışmamasının ışıkla bir alakası yoq sorun tamamen başka bir sebepten kaynaklanıyor
  • araba toplama işine nasıl girdin ya anlamadım sıfırdan clio mu toplattın ne oldu. ayrıca kendın de soyluyorsun
    quote:

Şunu belirtmeliyim aracın beyni ikinci el bir başka beyin ile değişmiş durumda.
    sorun burdan kaynaklanıyordur ya da anahtar kodlarından kaynaklanıyordur. baska bıey olacagını sanmam
  • bence aracı elinden çıkar sat yani hazır topladında zaten bayaa bir kaarın olur hocam
  • bendeki clioda da sorun vardı kafasına göre çalışmıyordu.kafasına göre çalışmadığı oluyordu.

servise götürdüm cihaza taktıklarında direk "manyetik kaptör" arızası verdi. şimdi düzgün çalışıyor. bir baktır derim

immobilizer hatası olduğunda kırmızı ışık yanıp sönüyor marş basıyor ancak ateşleme olmuyor.(anahtarın pilini çıkarıp denedim)
  • o kırmızı ışık neyin nesidir?
    bizim arabada da var, usta sönmeden çalıştırmayın diyo.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    fiat doblo teyp sorunu
    18 yıl önce açıldı
    2001 Clio Otomatik HB Problem
    4 yıl önce açıldı
    opel corsa mı reno megane hb mi
    18 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • benim clio o yada ayni sey oluyor. Immobilizer anahtari tanimiyor ve kirmizi isik surekli sonup yaniyor. Ilk once devamli kullandigim anahtarda oldu, giderek anahtarin arabayi acma olasili daha da dustu ve zamanla hic acmamaya basladi. Daha sonra yedek anahtara gectim, o basta duzgun calisiyordu, o da zamanla ayni immobilizer i sorununu yapmaya basladi. Simdi bazen tek seferde aciyor bazen defalarca anahtari cikarip takiyorum ondan sonra immobilizeri devreden cikariyor. Servise sordum, anahtardandir dediler, anahtar 150 YTL mis. Anahtar siparisini verecem, o da ayni sorunu yapacak sonra sorun baska yerden cikacak ve bosu bosuna anahtar almis olacam diye korkuyorum. 2 anahtarinda 1-2 ay arayla ayni sekilde bozulmasi biraz dusuk olasilik gibi geliyor. Bu sorunla karsilasan arkadaslar nasil cozduler acaba?
  • arkadaşlar bildiğim kadarıyla bu bir sorun deildir.o kırmızı ışık ynarken motor çalışmaz.eğer yanıosa kapıları açıp kaprsan ışık sönecektir ve motor çalışacaktıryani bizim coupede öle
  • yoo ışık sönmeden çalışıyor araç
  • quote:

Orjinalden alıntı: THESHUCK

yoo ışık sönmeden çalışıyor araç
    ilginç...araba ne??
  • arkadaslar benim de clio 2003 hb aracim var dun aksam esimle disari ciktik arabayi park ettik bi yerde oturduk arabaya dondugumde kumanda araci acmadi bir kac kez denedim calismadi sonra anahtariyla actim kapiyi kontagi ceviriyorum arac mars almiyor isiklari yaniyor devir saati calisiyor arac mars almiyor hic oto elektirikci aradim geldi bakti cekici cagirdik araba calismayinca dun gece biraktik bugun bakicaklar bi fikri olan varmi durduk yere neden olur bu he bide arac daha onceden bir iki defa sag sol sinyal ve dortluler calismiyordu govde kilidi yanip sonuyodu tik tik tik tik diye ama kisa sureli oluyordu gostermemistim bununla alakasi olabilirmi? simdiden sagolun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi resuldemir07 -- 21 Ocak 2015; 9:54:30 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.