Şimdi Ara

2001 Clio Otomatik HB Problem

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
190
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

2001 Clio Otomatik HB bir araç aldım. Arabada bir kaç problem var;

1) Motor soğuk iken ışıklarda yani tamamen durduğunda vites 1,2 sn sonra vites küçültüyor. Bu sürede düz yolda giderken vites düşürme ve yükseltmede bir problem yok. Sadece soğuk iken yapıyor. Motor 90 dereceye gelince hiç bir problem yok. Saat gibi geçiyor.

2) Uzaktan kumanda (orjinal) çalışıyordu. Pili bitti değiştirim. 2 gün çalıştı şimdi uzaktan kumanda ile açmıyor. Tanıtma işlemini yapıyorum. Araba kumandayı tanıyor ancak yine de ne arabanın içinde iken ne de dışarda iken kumanda ile açmıyor. Arabayı çalıştırmada falan bir sıkıntısı yok. Sadece kapıları açmıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Eoudoxias -- 16 Kasım 2021; 12:8:20 >

• Vitesin 1-2 sn. sonra gelmesi nedir?

Kumandanın içinde oksitlenme olduysa söküp bir temizleyin. Belki daha önce rutubete maruz kalmıştır.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 20 yıllık otomatik araç. Şanzıman ne bilmiyorum ama tam otomatikse şanzıman yağı değişmediyse değişmesi lazım, robotizeyse onun da değişmesi lazım. Biniciyseniz bakımlarını aksatmayın, şanzıman yağı değişmediyse hiç şanzıman elinizde kalabilir.

• Prokizya kullanıcısına yanıt

1-2 sn sonra vites küçültüyor.

Vites al4/dpo tam otomatik şanzıman.

• Eoudoxias kullanıcısına yanıt

AL4 şanzımanlı 307 kullandım. Öncelikle yağ değişimi, sonrasında selenoid ve basınç kaptörlerinin değişimi gerekir. Bence yağ değişimi çözmezse basınç kaptörü değişlecek.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.