Şimdi Ara

Renkleri Anlaşılamayan Elbise Fotoğrafı[Çözdüm Beyler] (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
261
Cevap
8
Favori
14.255
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: FollowRivers

Ailem üstüne yemin ederim sabah ekşi sözlükte gördüm hep beyaz-sarı gördüm şimdi siyah mavi görüyorum.

Ben de sabah ekside gordum, mavi siyahti. Hala da mavi siyah. Nasil goruyonuz la sari beyazi kafayi yicem

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

. . . . >>> . . . Ne Mutlu TÜRK'ÜM Diyene . . . <<< . . . .

• Ilk gördüğümde beyaz sariydi odaklaninca siyah mavi gördüm ilginçmis.

''Red Planet''
  • 32 saattir aralıklarla fotoyu kontrol ediyorum ilk devamlı mavi siyah gördüm şimdi baktım aman allahımmmm kırmızı beyazzzzz

“Elimizde 3 katrilyonluk yolsuzluk dosyası var, savcılığa verdik.”

Mansur Yavaş
  • quote:

Orijinalden alıntı: vurran

Bir kere mavi siyah görünce bir daha başka renk görülmüyomuş diyolar.Mavi siyah görüpte sonra farklı renk gören var mı kafayı yiyicem valla.

Bir arkadasim sabah mavi siyah goruyodu aksam tekrar arkadaslarina gondermek icin istesi beya sari gordu o fotograf degil baska gosteriyosun kandiriyosun diyo

İlginc

Orijinalden alıntı: MerTurkizM

Ulan arkadaş buna beyaz sarı deseniz neyse de:
     Renkleri Anlaşılamayan Elbise Fotoğrafı[Çözdüm Beyler]

Bu bildiğin gök mavi ve boz
     Renkleri Anlaşılamayan Elbise Fotoğrafı[Çözdüm Beyler]

Yav renklerle oynama yapmışlar işte. Fake and gay. Üstteki beyaz sarı (aslında tam sarı değil turuncuya çalıyo portakal rengine ama o da tam değil.) Dikkat ettiyseniz elbise dışındaki bölgelerin renkleri de farklı. Telefonla veya fotoğraf makinelerinde ışık dengesi vardır. Alttakinin sarı değerini düşük tutmak için ampul ışığı modunda çekim yapmıştır. Üsttekinde de sarıya abansın diye florasan ışığı modunu seçmiştir. Renk değişimi sadece elbisede yok yani. Hazır bu iki foto varken bir tane dhaa alta ekler bunun da rengini iyice maviye kaydırır al sana algı oyunu.

Alttakinde beyaz değilde hafif ama çok hafif mavi+grilik var ve yine üstteki rengin biraz daha sarıya kaçan versiyonu. Yukarıda da biri elbise paylaşmış mavi siyah dimi diye. Evet öyle ama tam olarak mavi değil hafif mora kaçıyor ama evet renk doğru.

Bence algı oyununu insan kendi kendine yapıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kartal Göz -- 28 Şubat 2015; 2:55:51 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Kartal Göz kullanıcısına yanıt
    Mesele fotoğrafla oynanmış olması değil. Diyelim ki oynanmış. Neden aynı anda aynı ekrana aynı açıyla bakan insanlar farklı renkler görüyor???

Orijinalden alıntı: akhtar

Mesele fotoğrafla oynanmış olması değil. Diyelim ki oynanmış. Neden aynı anda aynı ekrana aynı açıyla bakan insanlar farklı renkler görüyor???

Fotoğraflarla videolarla oynanmışsa mesele bu olur asıl. Ayrıca ufak bir ton farklılığını renk bilgisi zayıf insanların çok farklı renklermiş gibi söylemeleri de olası. Bunun bir uydurma olması da olası. O elbieyi orada gözümle canlı canlı görsem kabul ederim ama buradan videoyla özellikle de fotoğrafla hiç güvenim olmaz.

Benim takıldığım şey renk tonu değil. İnsanların aynı görüntüyü farklı algılaması. Beyaz gören neden beyaz görüyor mavi gören neden mavi görüyor. Bunu açıklamak renkle oynanmış, shoplanmış demekle mümkün değil. Beyaz gören de mavi gören de aynı shoplu görüntüye bakıyor

Orijinalden alıntı: akhtar

Anlamadın sen beni neyse. Bugün yaklaşık on kişiye ne olup bittiğini söylemeden aynı ekranda bu elbse ne renk diye sordum. Cevaplar yarı yarıya.
    Benim takıldığım şey renk tonu değil. İnsanların aynı görüntüyü farklı algılaması. Beyaz gören neden beyaz görüyor mavi gören neden mavi görüyor. Bunu açıklamak renkle oynanmış, shoplanmış demekle mümkün değil. Beyaz gören de mavi gören de aynı shoplu görüntüye bakıyor

Ne desem bilemedim. Ama yorgunluk ve uyku durumu insanın anlık olarak algısını değiştirebilir. Yine bir noktaya uzunca odaklanmak renkleri hafiften değiştirebiliyor. Bu tarz bir şeydir belki de.

• Fotoğrafı indirdim, ara sıra tekrar baktım ve mavi siyah gördüm, başka da bir renk görmedim. Akşam haberlerde gördüm, mavi siyah idi. Bir haberde ise uzman bir göz doktoru konuştu, herşeyin plavra olduğunu anlattı, orada da mavi biraz da açık siyah olarak gördüm.

TRABZONSPOR
  • Altın beyaz bu

Intel i7-8700K ll ASrock Z370m Pro4 ll Gigabyte Aorus Rtx 2070 Super ll Corsair Vengeance LPX 16GB 3000MHz DDR4 Ram (2x8) ll Samsung 850 Evo SSD 250GB ll Aerocool KCAS 750W 80+ Bronze Güç Kaynağı ll DARK Hexagon Kasa
  • quote:

Orijinalden alıntı: Wjéasz

Altın beyaz bu

Altın beyaz görüyosan bu fotoğrafı bilgisayarına indir ve 1,2 saat aralıklarla bak mavi siyah göreceksin.Sonra buraya gelir şaşkın duygularını yazarsın.

Renk tonlarını çıkardım ps ile.
    Sarı beyaz görenler. Sağdaki renkleri ne görüyosunuz?

01000100 01110101 01101110 01111001 01100001 00100000 01000100 01110101 01111010 01100100 01110101 01110010 00100000 01000001 01100100 01100001 01101100 01100101 01110100 01101001 00100000 01011001 01101111 01101011 01110100 01110101 01110010
  • Sonradan mavi siyah gören biri olarak söylüyorum.Sarı beyaz görenler yandaki renkleri şüphesiz doğru görcekir.Önemli olan bir bütün halindeki resim içindeki renkleri doğru ayırt edebilmek.

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.