Şimdi Ara

Renk Körüymüşüm !!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
1
Favori
6.630
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Millet ben hava harp okuluna gitmek isteyen bir liseliyim.Geçen gün internette bir renk körlüğü testi gördüm tesadüfen.Bazılarını yaptım, bazılarını yapamadım, bazılarını ise yanlıs yaptım.Mild Deutan yani hafif deutan çıktı testte.Bugün doktora gittim.O ise 4 tane test göstertti.Dördündede hiçbir şey göremedim.Kırmızı-Yeşil renk körlüğü var dedi.Annemde yok babamda yok kardeşimde de yok bende nasıl var anlamadım.Zaten şu dünyada hangi işim rast gittiki.Neyse ehliyet alabilirsin fakat bazı meslekleri olamazsın dedi.Ne mesela dedim pilotluk gibi dedi kafam dağıldı.Gözüme bi makina ile baktı.Görüşün çok keskin ve iyi dedi.Fakat acayip derecede alerjin var dedi 2 tane damla yazdı.Birisi 3 gün kullanıcam atıcam.Diğerini bitene kadar.Güneş gözlüğü felan kullan dedi.Kafam allak bullak.Pilot olamazsam bari yer subayı olurum dedim onuda olamıyormuşum.Ne yapmalıyım bazı testleri yapıyorum normal çıkıyo bazılari renk körü çıkıyo.Lütfen kesin bilgisi olanlar yazsın sinirimden ağlamak üzereyim şu yaşıma kadar hiç bir işim rast gitmedi inanın.Neyse buna şükür en azından görebiliyorum tamamen körde olabilirdim.Çok kötü bişey.Allah sabır versin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Öncelikle kendi içinde huzuru bul biraz sakinleşmeye çalış. Olamazsan çok üzüleceğini tahmin edebiliyorum ama dünyanın da sonu değil. Önce bir relax ol. Allah beterinden saklasın. Her şeyin hayırlısı deyip geçmezsek boşuna kendimizi yıpratmış oluruz.

    Şimdi inan bana doktorların hata yapma riski gerçekten fazla bu konuda. Ben ehliyet yenileme için sağlık raporu alacaktım sağlık ocağında bana renk körüsün dedi. Kendime test yaptığımda normaldim ama aile hekimine gittiğimde sen renk körüsün demişti halbuki ben kendimden emindim. Bana göz doktoruna gitmemi söyledi oraya gittiğimde renk körlüğü testi yapmadı ama normal göz muayenesi sırasında uykusuzluktan hafif göz yorgunluğu da vardı. Sadece küçük bir ayrıntıyı görememe durumu oluyormuş bende onun dışında göz sağlığım da çok büyük bir sıkıntı yok çok şükür.

    Renk körleri kendilerinin renk körü olduklarını anlamazlar diyorlar ama eğer kendinden eminsen uzman bir doktora tekrar git.
    Bazı testleri evde kendi kendine yapabiliyorsun bu testlerin doğruluk payı nedir bilmiyorum ama bu testlerden bir kere daha yap kendine.
    Şimdi buraya dikkat bu yazıyı oku netten rastgele aldımhttps://www.saglikocagim.net/renk-korlugu-nedir-renk-korlugu/ eminim sende bakmışsındır bu yazıların çoğuna. Bu yazıyı oku ve arkadaşlarınla ailenle falan gördüğün her rengi incele ve renk hakkında konuşun. Çünkü renk körü olanların renkleri farklı bir tonda algılaması gerekiyor. Yani eğer renk körüysen bazı renklerde farklı algılamalarınız olabilir.

    Ve son olarak bu işlerle ilgilenen herkese tavsiyem eğer maddi durumunuz el veriyorsa SHGM tarafından yetkilendirilmiş bir hastaneden uçuşa el verişlilik raporu alın. Uçuşa el verişlilik raporunun belli bir geçerlilik süresi var ben sadece kendinizi test etmeniz için söylüyorum. Ve tam anlamıyla kafanız rahat etsin diye.




  • Öncelikle yorumunuz için teşekkürler.En yakın zamanda başka bir doktara detaylı göz muayenesi yaptıracağım.SHGM'den rapor alsam ne işime yarayacakki ve ne kadardır ücreti.Ben savaş pilotu olmak istiyordum ama olmadı.Hava harp haricinde kara harp okuluna girebilme şansım varmı peki ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Deyişik -- 16 Mayıs 2017; 21:39:0 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Up

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Deyişik kullanıcısına yanıt
    SHGM den yetkili bir hastaneden rapor almanızı kendinizi test etmeniz için söyledim o rapor bir bakıma check up gibi bir şey. Uçuşa engel bir sağlık sorunu var mı yok mu bunu test ediyor. Fiyatı hastanesine göre değişir. Maalesef Askeri okullara küçük bir sağlık problemiz olsa dahi giremiyorsunuz. Renk körlüğü de buna dahil. O yüzden renk körlüğü hakkında kesin bir sonuca varın.http://www.kho.edu.tr/basvuru/BasvuruKosullari.html
  • Ne yazık ki renk körlüğü birçok kurumda sıkıntılı. Özellikle işyeri hekimleri bazen muhasebeci olsanız bile problem çıkartıyorlar. Hayırdır yani pilot mu oluyoruz da sen problem çıkartıyorsun? Bu tarz insanları ayıran düşüncelere karşıyım.

    Bazı mesleklerde elenmeyi kabul ediyorum. Pilotluk, kabin memurluğu gibi. Ama askerde yer hizmetlerinde çalışacaklar için elenmek, veya polislikte elenmek bana doğru gelmiyor. Madem öyle o zaman renk körlerini askere almayıp muaf tutsunlar.

    Neyse bu konuda yazacak çok şey var. Üzülmeyin hocam. Her şey olacağına varır. Ben bu yaşa başa geldim. Baktım iş yok. Bari okumaya devam edeyim dedim. Halen öğrencilik yapıyorum.
  • Aynen işlerine öyle geliyor çünkü askeri okula almazlar ama yaşın gelince çağırlar.Şuanki düzen çok bozuk inşallah değiştirirler ne deyim.1 işimde rast gitse zaten



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Deyişik -- 17 Mayıs 2017; 21:13:27 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Deyişik

    Aynen işlerine öyle geliyor çünkü askeri okula almazlar ama yaşın gelince çağırlar.Şuanki düzen çok bozuk inşallah değiştirirler ne deyim.1 işimde rast gitse zaten

    Yapacak birşey yok dostum. Birçok kişinin işi rast gitmiyor.
  • Bende hava harp veya sivil pilot olmak istiyordum lisede.

    Meğer renk körüymüşüm,renk körü olmasam şuan hava harptaydım büyük olasılıkla puanım iyiydi ve hiçbir sağlık problemimde yok. . Kaderimizde yokmuş Napalım kardeş sende kendine bi meslek bulursun illa kafana takma.

    Bu arada her 20 kişiden biri renk körüymüş. Bizim renk körlüğü görüşü pek etkilemiyor sadece testlerde ortaya çıkıyor ama kural kuraldır...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 07kubi07 -- 1 Haziran 2017; 21:38:19 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gereksiz icatlar işte ne olacak.
  • Aslında tam değil kısmı renk körüyüm dünyayı diğer insanlar gibi görüyorum fakat renk körlüğü testlerinde örneğin 10 testten 4 ünü göremiyorum.Askerliği bırakın pilot olsam bile beni engelleyecek birşey değil.Renk arkadaş renk zaten normal görüyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Deyişik -- 3 Haziran 2017; 19:42:33 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kabin memurluğu istiyordum yarı kırmızı yeşil renk körlüğü var bazılarını görüyor bazılarını göremiyorsun dedi doktor ama raporda her türlü renk körlüğü var yazmak zorundayım dedi büyük ihtimalle kabin memuru felan olamayacağım tüm hayaller yıkıldı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sylar07 S kullanıcısına yanıt
    Geçmiş olsun kardeşim sende benin gibisin.Bende küçüklükten beri hayalimdir pilot olmak.Arkadaşlarım metal oyuncak araba alırken ben model savaş uçağı alırdım.Onlar araba çizerken ben uçak çizerdim.Ama pilotluğa hiçbir engeli olmamasına rağmen kısmi renk körünü bile almıyorlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Deyişik -- 4 Haziran 2017; 15:9:40 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • merhabalar.Bu renk körlüğü konusu çok kapsamlı ve bir sürü çeşidi var.Bu türlerin de bir derecesi var.Havacılık için basit düzeyde yani mild deutan denilen kırmızı yeşil renk körlerini alma olasılığı var.Siz sadece plaka testini yaptırmış olabilirsiniz(Ishihara testi).Fakat bunun dışında anomaloskop ve lantern testleri daha kapsamlı ve bunun sonucunda uçuşa elverişli raporu alabilirsin.Şu videoyu izlemenizi tavsiye ediyorum.GEÇMEDEN İZLEYİN!
    https://www.youtube.com/watch?v=Vs8iaPFe4RU
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.